Tekrar merhaba arkadaşlar kolay gelsin herkese.... Ya arkadaşlar ben sayfama iki şekilde veri tabanına bağlanıyorum biri bir butona tıklanınca açılan popup pencerede, diğeri ise textbox'a girilen değeri sorgularken... Mesele şu textbox ile sorgulama yaptıktan sonra buton ile popup pencere açılmıyo uyarı veriyo... Ama program değil windows uyarı veriyo bu bir alış işlemi ise iptal ile işlemin yinelenmesini önleyebilirsiniz diye.... Nedenini bir türlü bulşamadım.. Ama veritananına bağlanırken kullanırken kullandığım Trusted_Connection=True ifadesinden kaynaklanıyo olabilir mi???? Bu kod tam olarak ne işe yarıyo acaba.......????
o kod güvenlik içindir onu false hale donusturursen oyle bır uyarı vermemesı gerekıyor windows ' un!
O zaman da bağlanmıyo dostum.... Login failed for user ''. The user is not associated with a trusted SQL Server connection. hatası veriyo.... O false olursa bağlanmaz mı....?
quote:
Orjinalden alıntı: k.o.r
O zaman da bağlanmıyo dostum.... Login failed for user ''. The user is not associated with a trusted SQL Server connection. hatası veriyo.... O false olursa bağlanmaz mı....?
işte asıl hatayı burada aramalısın çünkü asıl bu şekilde hata vermesi yanlış. normal şartlarda güvenli bağlantı için birtakım ön gereksiz ayaklardır bu aktif olmaz normal bağlantılarda..
Teşekkürler.... Bi de öyle bağlanmayı deneyeyim o zaman....
Önemli değil
Trusted_Connection=True olmadan bağlanamıyorum.... Değerini false yapsamda olmuyor.... Neden olabilir arakadaşlar....???
iste normalde false oldugunda baglanabilmen lazim!!
Ama bağlanamıyorum işte.... Neden olabilir diye soruyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: k.o.r
Ama bağlanamıyorum işte.... Neden olabilir diye soruyorum...
karsimizda olmayinca ezbere anca bu kadar oluyor tahmin yuruterek veapliyoruz karsimizda olsa kesin cozerim ama eminimki cok cok ama cok basot bir sorun cikacak!
Pop up şeklinde açılan dosyanın içindeki kodları yazarsan yardımcı olabiliriz bu şekilde inan çok zor.
popup.aspx.vb 'de şunlar var sadece :
quote:
Imports System.Data.SqlClient Imports System.Data
Partial Class popup Inherits System.Web.UI.Page
Protected Sub Page_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load
End Sub
Protected Sub GridView1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles GridView1.SelectedIndexChanged Session("ckodu_bas") = GridView1.SelectedRow.Cells(1).Text Response.Write("<script language='javascript'> { self.close() }</script>")
Sayfamda AutoPostBack özelliği true olan textbox'a değer girip boş bi yere tıkladığım zaman yani sayfa postback olduğu zaman sayfa yenilenmiyor.... Explorer'in yenile butonuna tıklayınca bile hata veriyor...
Acaba arkadaşlar bunun bir çözümü var mı yoksa bu bir sınırlılık mıı....???
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme