Şimdi Ara

Vestel 37 de ses ve görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vestel 37 de ses ve görüntü yok, enerjiye ilişkin kırmızı LED de yanmıyor.

Güç katına ilişin devre şemasını aşağıda veriyorum.

Güç katındaki IC801 in 6 nolu Besleme ayağında 1Hz(takribi) lik bir 9 V luk sinyal var. Bu sinyale paralel olarak SMPS trafodan da bir ses(smps trafolardaki tiz ses darbe şeklinde) geliyor..

Q801 transistorunun yalnızca 2 nolu ayağında(D) 380 V luk bir gerilim var. Diğer ayaklar 0 V.

Burada hangi elemana bakmalıyım/değiştirmeliyim.

Bu arada şemada 75 K olarak gösterilen R802 de 15 lık bir değerde devrede yer alıyor.

Yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 4 Haziran 2006; 17:31:51 >

• ben olsam ilk önce şemada trafonun sol tarafında kalan diyotları test ederim. özellikle flyback katındakileri kontrol etmekte yarar var...
  • Teşekkürler.

Akşam eve dönündüğümde kontrol edeceğim.
  • r2d2droids;

Tüm diyodları kontrol ettim hepsi sağlam, BUZ 77 ve TDA4605 i değiştirdim.

Ama değişen bir şey yok. TDA4605 in çıkışında herhangi bir değer ölçülemiyor. Diğer bacaklarında yaklaşık 1 Hz lik, her bacakta farklı voltajda olmak üzere bir sinyal var.

Selamlar.
  • geriye dirençler ve kapasiteler kaldı desene
    yeri gelmişken anlatayım; en son böyle bir güç katı tamiri yaparken tvden oluyodum. olay şöyle oldu; elimde tvnin şeması yine sizdekiyle aynı sorunları olan bir tv idi. neyse güç katındaki diyotlara bakıyorum sağlam. dirençler sağlam e transistörler de sağlam ama çıkışta gerilim yok. şemaya bakıyorum şema bana bakıyor neyse sizin şemadada olduğu gibi VR bilmem ne diye bir pot yanlız pot bir transistörün base polarma hattında. ya Allah dedim giriştim potu çeviriyorum bir yandan da transistörün base emitter gerilimine bakıyorum ki transistör iletime geçiyormu diye fakat bir gelişme yok. sonunda iş inada bindi. transistörü başka bir potla iletime geçirdim. fakat yine çıkışta bir gerilim yok. buraya kadar gelmişken transistor polarmasını biraz daha artırayım dedim ne olduysa o arada oldu çıkış fitre kondansatorlerinden biri rahmet istedi neyse o şekilde topladım inandım inat bu tv akşama çalışacak dedim tamirciye götürdüm. adam patlayan kondansatörü değiştirdi bide benim sağlam deyip değiştirmediğin transistörleri değiştirdi. lanet tv çalıştı. bende öyle bön bön baktım bide üstüne para verdim, tv mi kucakladım evin yolunu tuttum.
    şimdi, uzunlafın kısası; tamir işi tecrübe ister o yüzden işin biraz şansa kalmış ama ben yinede bir uzmanına danışmakta yarar var derim. forum dada bayx nickli bir arkadaş vardı bilmiyorum hala buralardamı ona da danışabilirsin, deneyimli arkadaşlar sorunla ilgileneceklerdir.
    kolay gelsin..

• r2d2droids;

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.

Bozuk olan tahminime göre smps trafosu( örnekleme sargısına bağlı devrede herhangi bir gerilim üretilmiyor, TDA4605 in çıkışında bir gerilim ölçemiyorum ama çok kısa süreli bir darbe üretiyor ve BUZ77yi aktif ediyor bu nedenlede trafodan tiz bir ses geliyor yukarıda belirttiğim 1 sn lik periyotlar ile )onu değiştirmem(muadilini bulmam) zor. O nedenle bugün TV yi servise vereceğim artık bana neye patlarsa...

Yardımların için teşekkürler.

Selamlar.
  • Ben anlama tamir televizyondan ama soğuk lehim olabilir mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü var ses yok
    13 yıl önce açıldı
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • est, yardımcı olamadık ama...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.