Şimdi Ara

vestel 42vf8022 3d lcd tv birkaç foto ile inceleme yeni fotolar eklendi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
40.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @gatanti24 sd yayınların benim eklediğim fotoğraflardaki gibi mi sende foto eklersen uydu alıcıları arasındaki farkı görebiliriz.Gözlük konusunda bilgim yok malesef ama benim düşüncem pasif gözlüklerde uyumsuzluk olacağını düşünmüyorum.
  • alayım mı diye kararsız kaldım.
    en sonunda lg lw lerin fiyatlarının biraz daha düşmesini beklemeye karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garanti24

bu gözlükler Lg LW serisi ile aynımı? yani fazladan gözlük nasıl temin edebiliriz

Gözlükleri cinebonus sinemalarının büfelerinden de alabilirsin. Real 3D cinemalarda da FPR teknolojisinden gözlük kullanılır. 5-6 lira gibi bir fiyatı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egomencim

@gatanti24 sd yayınların benim eklediğim fotoğraflardaki gibi mi sende foto eklersen uydu alıcıları arasındaki farkı görebiliriz.Gözlük konusunda bilgim yok malesef ama benim düşüncem pasif gözlüklerde uyumsuzluk olacağını düşünmüyorum.

fotoğrafta çok net çıkacağını düşünmüyorum, mesela kanal ambleminin etrafı sanki nokta nokta buğulu gibi, veya tv deki insanların ağzına baktığınızda sanki insanların dişleri çürük gibi veya diş kenarları koyu gibi, ilk bu dikkatimi çekti sd yayınlarda, hd yayına geçince bu dediklerimi görmüyorsunuz, renk ayarları ile oynadım dediklerimi biraz olsun azaltabildim, dediğim gibi 32inch vestelde bunlar yoktu ki 1024x768 çözünürlükte

• quote:

@garanti24 sanda hayırlı olsun hocam güle güle kullan bu arada tvde çalışan videoların info bilgilerini yazarsan sevinirim.

tüm 3d filmleri açtı fakat sesleri çözemedi dts olduğundan herhalde, elimdeki media player ile hepsini sorunsuz açabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

bu gözlükler Lg LW serisi ile aynımı? yani fazladan gözlük nasıl temin edebiliriz

Gözlükleri cinebonus sinemalarının büfelerinden de alabilirsin. Real 3D cinemalarda da FPR teknolojisinden gözlük kullanılır. 5-6 lira gibi bir fiyatı var.

cevabınız için teşekkür ederim, bir ara denemek için 1 tane alacağım
  • Ben de dün hızlıal' a siparişi verdim, bugün kargoya vermişler. Sanırım yarın akşama doğru elimde olur. Bakalım nasıl olacak. Tabi medya player' ım yok. Sadece DVD player' ım var ve onun da 3D oynatıp oynatmadığını bilmiyorum ama sanırım oynatamaz. Kontrol edeceğim. Bu arada bir de bu konuları tartışsak çok iyi olur kanısındayım. Örneğin:
    Receiver
    Medya oynatıcısı
    Ev sinema sistemi
    Bunların hangisini tercih etmeliyiz? Sanırım hem receiver hemde medya oynatıcısının bir arada olduğu bir ürün yok. Ayrı ayrı almalıyız. O zaman da ev sinema sestemi daha mantıkla gözüküyor. Düşünceleriniz benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rutan

Ben de dün hızlıal' a siparişi verdim, bugün kargoya vermişler. Sanırım yarın akşama doğru elimde olur. Bakalım nasıl olacak. Tabi medya player' ım yok. Sadece DVD player' ım var ve onun da 3D oynatıp oynatmadığını bilmiyorum ama sanırım oynatamaz. Kontrol edeceğim. Bu arada bir de bu konuları tartışsak çok iyi olur kanısındayım. Örneğin:
    Receiver
    Medya oynatıcısı
    Ev sinema sistemi
    Bunların hangisini tercih etmeliyiz? Sanırım hem receiver hemde medya oynatıcısının bir arada olduğu bir ürün yok. Ayrı ayrı almalıyız. O zaman da ev sinema sestemi daha mantıkla gözüküyor. Düşünceleriniz benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.

media player almana gerek yok şu anda, bence önce bir dene sonra karar ver, receiver olarak ben amstrad 19400 hd aldım 1yıllık paylaşım hediye, yabancı bir çok hd yayın var fakat yabancı dil olmadığı için bi naneye yaramıyor, yerli kanal 3 tane var hd,

bende hızlıaldan aldım, 3 yıl garanti ve servis ücretsiz,

• dediğim şu yazıların etrafını incelediğimizde bulanıklık veya nokta nokta görüntü bozukluğu var

vestel 42vf8022 3d lcd tv birkaç foto ile inceleme yeni fotolar eklendi
  • res2

vestel 42vf8022 3d lcd tv birkaç foto ile inceleme yeni fotolar eklendi
  • Arkadaşlar bu tv dikkatimi çekti, istanbul'da olupta bilgisayardan 3d almak isteyen arkadaşlar var ise yardımcı olmaya çalışırım(3d performansını merak ediyorum- ben de ps3 getirebilriim öyle bir durumda deneme amaçlı )

50 hz olayına gelince==>
    normalde active shutter'lı gözlükler yani pil ile çalışıp sol sağ gözü kırpıştıran 3d tvlerde(ve sinemalardaki active shutter kullanan 3d çeşitlerinde (xpand 3d kullananlar) ) her göz için ayrı kare oluşturur...
    Yani tvden gidecek olursak tv her göz için saniyede 50 kare oluşturduğu için(bazı standartlarda 60 kare) bir sol bir sağ göz derken saniyede 100 (standarta göre 120 kare) göstermelidir. Bu yüzden active shutter'lı gözlüklerin kullanıldığı tv sistemlerinde 100-120 hz panel olması şarttır.. Yalnız bu tv yapımcılarının dediği 400-500 hz ile karıştırmayın-->o yazılımın araya ekstra kare oluşturarak hareketi yumuşak göstermesi için kullandığı bir sistemdir, bu özelliği açıp oyuna girerseniz(böyle bir özellik bu tvde yok galiba) oyunun görüntülerinin olması gerektiğinden daha kötü olacağını göreceksinizdir( o filtreleme yazılımı oyun ve bilgisayar görüntülerinden ziyade film ve tv yayınlarında kullanılmak için yapılmış bir sistemdir, şahsen gereksizdir.)

NOT: 1920*1080 çözünürlük yaklaşık 2milyon pixeldir.
    Pasif gözlüklü sistemlere gelince, burada şöyle birşey var. ==> burada pixellerin oluşturduğu satırlar tek ve çift şekilde sıralanmıştır. burada misal tek satırlar sol göz için iken çift satırlar sağ göz içindir, vestel hangi sıralamayı kullanmıştır bilemeyiz, bilmemizde önemsizdir, satır satır da ayırsa, sütun sütun da ayırsa her gözümüz 1 milyon pixeli görür, ve beynimiz bunu 2 milyon pixellik 3 boyutlu bir görüntü olarak görür. Yani 1 kare de hem sağ hem sol göz için gereken görüntü vardır. Bu yüzden 50 Hz ile 3d görüntü verilebilir bu sayede... Ki bu LG'nin sisteminde de aynıdır ve hatta Vestel panelleri LG'den alıyordur... Bunun artıları şunlar,

bir kere ne gözünüzün önünde saniyede 60 kere kapanıp açılan bir kapak yok( aslında o shutterlar yani örtücüler lcd'dir) BU sayede hem görüntü parlaklığı azalmıyor, hem de bilinçli olarak farketmesekte bu kırpılmayı, beynimizi bu gözdeki gidip gelmeler daha çok zorluyor, yani pasif gözlüklerde göz yorulması daha az olan birşeydir.
    Bir eksisi olabilir,2d görüntüde 2 milyon pixel görsekte, bu sistemde sağ göze giden görüntü sol göze gitmeyeceği için, pixel aralıkları kusursuzluk hastalarını biraz rahatsız edebilir, ama alışılmayacak birşey de değil o...

Ha bir de egomencim adlı arkadaşın bu yada başka bir konuda yazdığı üzere gözlükler çok hafif oluyor, örtücü ve pil olmadığı için, Bu yüzden vasat demiş ama hafif olması gözlüğü taktığınızı unutmanızı ve rahat bir deneyim yaşamanızı sağlayan önemli bir etken... ve ayrıca active gözlükler 100 dolar civarında biliyorsunuz, bu gözlükler 5-10 lira bir fiyata gidecek. çünkü neredeyse sıfır maliyet... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_GayveR80 -- 30 Nisan 2012; 22:18:21 >

• @garanti24 hocam izleme mesafen ne kadar?Dinamik modda mı kullanıyorsun tvyi?
    @rutan hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan.Malesef dvd playerının 3d oynatacağını düşünmüyorum belki mkv oynatabiliyorsa o zaman olabilir.Hem receiver hem media oynatıcı olsa demişsin next minix hd tam aradığın model fakat kullananlardan bazıları ısınma sorunundan şikayet ediyorlardı bütçen varsa ev sinema sistemi mükemmel olur verdiğin paraya değer yani
    @Mc_GayveR80 ellerine sağlık çok açıklayıcı olmuş bilgiler yalnız gözlükler için vasat kelimesini @mengele71 arkadaş kullanmıştı bence vasat değil fakat biraz daha kaliteli olabilirdi yada belki diğer pasif gözlüklerde buna benzerdir birşey diyemem ama o kadarda önemli değil yani görüntüye negatif anlamda bi katkısı yok.Sen tvyi almayı düşünüyormusun hocam?Birde bu pasif gözlük olayında uyumsuzluk sorunu yok galiba yani herhangi bir pasif gözlüğü tvde kullanabiliriz tekrardan açıklayıcı bilgiler için sağol hocam.

• doğal modda kullanıyorum, dinamikte daha kötü oluyor, seyretme mesafem 2,80-3m gibi, az önce 3d hidden adlı filmi izledim, derinlik ve netlik çok güzel fakat derinliğin içindeki nesnelerde çift görüntrü oluşuyor ekren dışına yakın nesneler güzel, canım sıkıldı açıkçası bu işe, projeksiyonda aktif shutter gözlük kullanıyorum fakat bunların hiç birini yaşamıyorum, ki projeksiyonumun çözünürlüğü 1024x768 hd redy, televizyonda bunun bir ayarı varmı? uydu daki deneme 3d yayınlarda aynı şekilde oluyor görüntüler tam üst üste birleşmiyor, sizde aynısını yaşıyormusunuz
  • quote:

@rutan hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan.Malesef dvd playerının 3d oynatacağını düşünmüyorum belki mkv oynatabiliyorsa o zaman olabilir.Hem receiver hem media oynatıcı olsa demişsin next minix hd tam aradığın model fakat kullananlardan bazıları ısınma sorunundan şikayet ediyorlardı bütçen varsa ev sinema sistemi mükemmel olur verdiğin paraya değer yani

Teşekkürler. Çok sağolun. Darısı yeni alacakların başına. Bu arada şu anda kullandığım receiver HD değil. Yeni bir HD receiver alacağım. Aslında almayı düşündüğüm receiver da Jameson JS-3003 HD-PVR full HD ve 12 taksit 241 lira. Ev sinema sisteminden bahsetmişsiniz. Peki ev sinema sistemi içinde HD receiver dahil olan da var mıdır, yoksa her halükarda receiver' ı ayrı almak durumundamıyız. Aslında güzel bir 5+1 sistemim var. Kusura bakmayın, çünkü gönsel alanda son teknolojilerden haberim olmadığı için soruyorum. Sabrınız ve ilginiz için teşekkürler.

• bir kaç gündür oyun oynuyorum ve buraya koymak içinde fotolarını çekmiştim ancak fotolar pek iyi çıkmamış yada ben düzgün çekemememişim titretmişim anlamadım.o yüzden oyun performansı için fotoğraf koyma işi şu an için kaldı.ama crysis 2, 3 boyutlu denedim derinlik ve netlik gayet güzeldi.3 boyutlu olmayan oyunlarda da görüntü gayet yeterli,ancak önceden de dediğim gibi harika yada mükemmel değil oyun performansı.ama yeterli seviyede.

bu arada indirdiğim 3 boyutlu filmlerden mkv uzantılı olanların büyük kısmını açmadı,mp4leri daha sorunsuz açıyor(usbden).tvnin açabildiği 3 boyutlu film ve videoların isim listesini oluştursak yada açılmayan videolar için hangi programla ne şekilde convert edince sorunsuz oynatacağına dair güzel bir açıklama yapan olsa iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©em -- 1 Mayıs 2012; 2:53:08 >
  • Merhabalar burada yazılan olumlu yorumlar neticesinde dün hızlıal .com dan bir adet satın aldım .Hemen kargoya verildi bu gün elimde olurdu ama 1mayıs diye kargo firması çalışmıyor sanırım yarın gelir umarım memnun kalırım teşşekürler
  • bendeki 3d filmlerin hepsini açıyor, fakat malesef ses yok,

hidden 3d sbs
    A.Very.Harold.And.Kumar.Christmas.2011.3D.Bluray3DRip.1080p.Half-SBS_ZMP
    The.Shrine.3D.HSBS.2-pass.h264.1080p.Eng.DTS.3D4U.The3DTeam
    Captain America The First Avenger 3D Half-SBS (1)
    IMAX Under The Sea 3D (2010) sbs (1)
    TOP GIRL
    Journey to the Center of the Earth 3D 2008

fakat dediğim gibi 3d performansı hoşuma gitmedi, görüntü tam üst üste binmiyor çift görüntü oluşuyor ekranın arka bölümünde, sizde de aynı şey varmı denermisiniz
  • @garanti 24 bende de bazı 3d görüntülerde çift görüntü oluşuyor ama bu bazı videolarda oluyor film deneyemedim.yalnız hocam dts sesleri küçük bir işlemle ac3 ü çevirip izleyebilirsin bununla ilgili konu mevcut forumda.birdehttp://www.freehd3d.info/index.php?option=com_content&view=article&id=233:panasonic-pool-party-3d-clip&catid=44:promotions-3d-clips&Itemid=97 bu video yu denermisin hocam bunda da üst süte binme varmı?
    bazı 3d video kanalları belki lazım olur
    http://www.youtube.com/user/TOYin3D
    http://www.youtube.com/user/3DSBSINFO
    @rutan arkadaşım malesef receiver hakkında bilgim yok ama bunlarla ilgili forumda birsürü konu var onları takip edip uygun birtane alabilirsin.Ev sinema sistemi dediğim gibi bütçen varsa hiç düşünmeden al derim eğer film izlemekten maç seyretmekten zevk alıyorsan ev sinema sistemi bu zevki bir kat daha arttırı diye düşünüyorum.
    @cem hocam valla sabırsızlıkla bekliyorum oyun fotoğraflarını film değil ama imax in videolarını indirmiştim onunla ilgilide yukarıda yazmıştım hangilerini açıp açmadığını ama dediğin gibi bir liste hazırlarsak güzel olur ama yanına info bilgilerini de koymalıyız bence.
    @tulii arkadaşım sanada hayırlı olsun umarım memnun kalırsın tvden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egomencim -- 1 Mayıs 2012; 16:04:38 >

• quote:

doğal modda kullanıyorum, dinamikte daha kötü oluyor, seyretme mesafem 2,80-3m gibi, az önce 3d hidden adlı filmi izledim, derinlik ve netlik çok güzel fakat derinliğin içindeki nesnelerde çift görüntrü oluşuyor ekren dışına yakın nesneler güzel, canım sıkıldı açıkçası bu işe, projeksiyonda aktif shutter gözlük kullanıyorum fakat bunların hiç birini yaşamıyorum, ki projeksiyonumun çözünürlüğü 1024x768 hd redy, televizyonda bunun bir ayarı varmı? uydu daki deneme 3d yayınlarda aynı şekilde oluyor görüntüler tam üst üste birleşmiyor, sizde aynısını yaşıyormusunuz

ben yaşıyorum kardeşim maalesef
    *--------------------------*

Ben yaşıyorum dedim ama öyle her yayında değil bir kaç arkadaşla titreme durumu konuşmuştuk ama sanırım bunu yayın kalitesine bağlamıştık
    64.TOP_GIRL_Music_Clip_1080p.M.E.L.I.S.O.N 147 mb 3,5 dakika
    yukarıdaki pek güzel değil ama bunun diğer half sbs olan versiyoru gayet başarılı (mp4)
    MONSTERS VS ALIENS 3D BOBS BIG BREAK SBS 3D Bluray Rip 15 dakika 350 mb mp4
    bu isimle internette bi aratın bakalım inanılmaz kaliteli ne derinlikte nede başka şeyde sorun yok
    Yogi Bear 2010 1080p DUAL 3D-SBS Mkv
    aynen bundada sorun yok.

kısaca kaliteli yayınlarda ben sorun yaşamıyorum diyeceğim en azından yeterli diyeceğim .ama aramızda bunu egreat olması lazım bi 3d player vardı onunla deneyen olursa adam gibi bir yayını ne görücek o zaman anlarız

akşama bunu deniycem bakalım ne olucak
    Avatar.3D.2009.Half.SBS.Full.HD.1080.DuaL.www.film46.com
    *** DIRECTSHOW FILTER LIST ***
    1. Default DirectSound Device
    2. Video Renderer
    3. Gretech Audio
    4. Overlay Mixer
    5. Gretech Video
    6. Gretech Matroska Source

*** VIDEO INFO ***
    Input Type : AVC1(GVC)
    Input Size : 1920 x 1080
    Output Type : YUY2
    Output Size : 1920 x 1080
    FrameRate(Frame/sec) : 0.00 (23.98)

*** AUDIO INFO ***
    SampleRate(Sample/sec) : 48000
    BitRate(Bit/sample) : 16
    Channels : 2
    KBitRate(KBit/sec) : 0

buda sorunsuz net görüntü aldığım video info

*** DIRECTSHOW FILTER LIST ***
    1. Default DirectSound Device
    2. Video Renderer
    3. Gretech Audio
    4. Overlay Mixer
    5. CoreAAC Audio Decoder
    6. Gretech Video
    7. Gretech MP4 Source

*** VIDEO INFO ***
    Input Type : AVC1(GVC)
    Input Size : 1920 x 1080
    Output Type : YUY2
    Output Size : 1920 x 1080
    FrameRate(Frame/sec) : 0.00 (23.98)

*** AUDIO INFO ***
    SampleRate(Sample/sec) : 44100
    BitRate(Bit/sample) : 16
    Channels : 2
    KBitRate(KBit/sec) : 1411

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IMFUNNY -- 2 Mayıs 2012; 12:55:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ©em

bir kaç gündür oyun oynuyorum ve buraya koymak içinde fotolarını çekmiştim ancak fotolar pek iyi çıkmamış yada ben düzgün çekemememişim titretmişim anlamadım.o yüzden oyun performansı için fotoğraf koyma işi şu an için kaldı.ama crysis 2, 3 boyutlu denedim derinlik ve netlik gayet güzeldi.3 boyutlu olmayan oyunlarda da görüntü gayet yeterli,ancak önceden de dediğim gibi harika yada mükemmel değil oyun performansı.ama yeterli seviyede.

bu arada indirdiğim 3 boyutlu filmlerden mkv uzantılı olanların büyük kısmını açmadı,mp4leri daha sorunsuz açıyor(usbden).tvnin açabildiği 3 boyutlu film ve videoların isim listesini oluştursak yada açılmayan videolar için hangi programla ne şekilde convert edince sorunsuz oynatacağına dair güzel bir açıklama yapan olsa iyi olurdu.

onu ben denedim allok converter ile ama standart değil
    aynı anda iki film çeviriyorum birini açıyor diğerini açmıyor şaşırdım kaldım :(((((((

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.