Şimdi Ara

Vestel 87 Tüplü TV ses var görüntü yok.Ekranda yatay ince cizgiler var.Yardımcı olabilecek varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüp arkasındaki kart ta(Görüntü kartı 11TP52S) J 136 kavrulmuş.Direnç benzeri veya sigorta direnç gibi birşey.(10 mf/250 V kond. yanında)

• kartın altın saşe numarası var onu fotolarnı eklesene 87 ekran olmaz bide
  • Şase 11AK52B8.Fotodaki kavrulmuş diod üzerinde 250V okuyorum.TDA6108 in bacaklarında bişey okuyamadım.Horizantal ayarı kaymış olabilirmi?
     Vestel 87 Tüplü TV ses var görüntü yok.Ekranda yatay ince cizgiler var.Yardımcı olabilecek varmı?
  • ekran görüntüsü bu şekil

• Bizde de zamanında vardı bunlardan. Ekran siyah olmuştu ve birkaç ince kırmızı çizgiden başka birşey yoktu. Tamirci bize bunu tamir ettireceğinize yeni tv alın demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardunyocu kullanıcısına yanıt
    doktora gidince aynı cevabı size verse ne yapardınız..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü var ses yok
    13 yıl önce açıldı
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Mukadderat derim

Şaka bir yana inşallah düzelir tv.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektronik mesleğimiz olunca isteristemez dalıyoruz içine.Bakalım uğraşıyoruz.
  • J136 olduğuna emin misin, L136 olmasın? Bobin olabilir.
    Jxxx genelde jumperlar(dümdüz tel) için kullanılır.
    Diyota pek benzemiyor. Zaten diyot olsaydı diğerleri gibi Dxxx olurdu.
  • yok jumper olması gerekiyor plakete göre ama değil. diod dan ziyade sigorta direnç gibi tek yönlü.
  • etuncer E kullanıcısına yanıt
    Oraya 10A bir cam sigorta takıp denemek geldi içimden. (Elimde bol miktarda sigorta var da)
  • tüpün arkasındaki 11TP52S kartındaki TDA6108 in 6(+) nolu bacagına irtibatli direnç(?) plakette J136 olarak görünüyor, ama bunun üzerine THT den 250 V geliyor,fakat TDA nın 6 . bacağına geçmiyor,TDA nın 4(-) nolu bacağı ile 6 nolu bacak arası herhangi bir besesme ölçemedim.Ancak direnç değerini bulamadım.Deneyeceğim.Düşükten yukarı doğru.Olmadı TDA arızalı diyecez.
  • Ewet sorun TDA9108 ve 6 nolu bacağa bağlı direnç arızalı.Değiştim ekran normale geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.