Şimdi Ara

Vestel gibi Arçelik gibi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
7.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Unutmayalım ki, Uzan Grubu da onlarla boy ölçüşecek boyutlara geldi ve devlet eliyle kapatıldı. Ülke krize girmedi. Çalışanlar bir şekilde istihdama dahil edildi ya da kriz yüzünden edilemedi. Ama ülke yoluna devam etti. Bunun gibi örnekler arasında Toprak Holding, Zeytinoğlu Holding, Bayındır Holding gibi birçok firma var ve ülke hala ayakta. Bu firmaların batmasından daha büyük zararı, bu firmaların devlete attığı kazıkları temizlemek için IMF'den aldığımız paralar veriyor.
  • oo ona bakarsan bütün firmalar birbirinden kopya çeker.Bu kopyalar sayesinde teknoloji bu kadar ileride.

quote:

Orijinalden alıntı: G a l l i p o l i

Bu gibi fabrikalar bana göre teknoloji katili hiç bir şey üretmeyen sadece başkasının yaptıklarını çalge teknolojisi ile çaktırmadan kendisine uyarlayan firmalar bunlar,
    senelerce direct drive ben buldum (arçelik) diye diye bizi keklediler megersem LG teknolojisi imiş baya geç uyandık, gelelim sonuca bence bu firmalar batarsa çok iyi olur sizce ne olur olaya farklı açıdan bakmanızı istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

oo ona bakarsan bütün firmalar birbirinden kopya çeker.Bu kopyalar sayesinde teknoloji bu kadar ileride.

quote:

Bu gibi fabrikalar bana göre teknoloji katili hiç bir şey üretmeyen sadece başkasının yaptıklarını çalge teknolojisi ile çaktırmadan kendisine uyarlayan firmalar bunlar,
    senelerce direct drive ben buldum (arçelik) diye diye bizi keklediler megersem LG teknolojisi imiş baya geç uyandık, gelelim sonuca bence bu firmalar batarsa çok iyi olur sizce ne olur olaya farklı açıdan bakmanızı istiyorum.

biz buna bir şey demiyoruz mesela panel yapan 5 fabrika var ve bütün tv yapanlar panelleri bunlardan alırlar bunu biliyoruzda asıl sorun vestel-arçelik gibi teknolojiden bir haber firmaların hiç degilse bir şeyini kendileri yapmasını istiyoruz çokmu şey istiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: süpürman

quote:

quote:

bekoyuda ekle

ha arçelik ha beko, ama konu bunlar batarsa yada kapanırsa ülkemiz için iyimi olur kötümü.

kapansa işsizlik bi nebze artar devlet vergi gelirinden az bir şey kaybeder bana kötülüğü olmaz 8 yıldır kullandığım en az 5 yıl daha kullanacağım philips televizyonumda haberleri izlemeye devam ederim.

yazılanları ah okusanız, işsizlik artmaz eger kendimizi koyun gibi görmeye devam edersek tabii artar, tarıma dönecegiz organik dogal tarıma bunla avrupayı besleriz eger bir tarafımıza zor gelmezse.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Neverlate arkadaşım, burada bir konu tartışıyoruz. Bildikleriniz bildiklerimizden fazla ise, lütfen paylaşın ve bizi aydınlatın. Ama bunu bireyleri aşağılayarak, hakaret ederek yapmak yerine, kendinizi üstün görmenize neden olan bilginizi paylaşarak yaparsanız, hepimize faydanız olur.

Saygılar...

Ben de konu hakkında fikrimi söylüyorum. Kime hakaret etmişim, kimi aşağılamışım söyleyin lütfen. Tam tersi bana "düşünemeyen insan", "kendine müslüman yarım adam" şeklinde ithamlarda bulunuldu. Bunlara rağmen saygı çerçevesinde, adam gibi yazı yazıyoruz. Hakaret etti oluyoruz. Açıklama bekliyorum.

Tartışmayı derinleştirmek isterseniz bu firmaların Türkiye'deki Ar-Ge liderleri olduğunu söylemem yeterli olur herhalde. Alınan patent sayısında, yazılan bilimsel makale sayısında yine en baştalar. Bu bilgi üretmek demektir. İsterse üretilen herşey taklit olsun, yine ülke için faydalıdır.

Yani eğer eleştirilmeye başlayacaksak sıra en son bu firmalara gelmeli. Ki üreten hiçbir insanın veya oluşumun eleştirilmemesi gerektiğini yukarıda söyledim.

Artık global bir dünyada yaşıyoruz. Kalitesiz mal yapıp pahalıya satmak gibi bir olay kalmadı. Gerçekten kalitesiz malı diğerinin iki kat fiyatına satan bir firma varsa bu firma kendi kendine batar. Panik yapmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 5 Kasım 2009; 1:26:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

bekoyuda ekle

ha arçelik ha beko, ama konu bunlar batarsa yada kapanırsa ülkemiz için iyimi olur kötümü.

kapansa işsizlik bi nebze artar devlet vergi gelirinden az bir şey kaybeder bana kötülüğü olmaz 8 yıldır kullandığım en az 5 yıl daha kullanacağım philips televizyonumda haberleri izlemeye devam ederim.

yazılanları ah okusanız, işsizlik artmaz eger kendimizi koyun gibi görmeye devam edersek tabii artar, tarıma dönecegiz organik dogal tarıma bunla avrupayı besleriz eger bir tarafımıza zor gelmezse.

Bi nebze artar dedim zaten bu işletmelerin kurulu oldukları iller fabrikalara bel bağlamış durumda vestel kapansa manisa büyük yara alır mesela. Avrupadan önce kendimize kadar tarım yapsak ben onada razıyım

• Biz Türkler safız daha çok dandik firma besleriz,geçenlerde samsung magazasında oturuyorum köylü bir ihtiyar amca geldi buzdolabı alacakmış saga baktı sola baktı len burada profilo yokmu nedir bu gavur şeyler dedi adama arkadaş anlattı ama adam duvar işte bu gibi saflardan çok var ülkemizde, özelliklede saftorik kalmamız isteniyor, hani derler ya uyandırma ....... ya
  • quote:

Biz Türkler safız daha çok dandik firma besleriz,geçenlerde samsung magazasında oturuyorum köylü bir ihtiyar amca geldi buzdolabı alacakmış saga baktı sola baktı len burada profilo yokmu nedir bu gavur şeyler dedi adama arkadaş anlattı ama adam duvar işte bu gibi saflardan çok var ülkemizde, özelliklede saftorik kalmamız isteniyor, hani derler ya uyandırma ....... ya

Öncelikle "Türkler şöyleyiz, Türkler böyleyiz" diye kendi kendini aşağılayan tavırları sevmediğimi söyleyeyim.

Zaten olayın Türklerle falan ilgisi yok. Bu Profilo'nun zamanında isim yapacak kadar başarılı ürünleri olduğunu gösterir. Bu tüm firmaların uzun vaadede hayalini kurdukları bir şeydir. İsim olursunuz ama kaliteyi devamlı hale getirmezseniz bir süre sonra insanların sizden haberi bile olmaz.

İnanın özellikle küçük yerlerde komşunun x marka buzdolabının bozulması, o markanın yaptığı tüm reklamları bir anda sıfıra indirir. Anlayacağınız iki günde bozulan kalitesiz bir beyaz eşya üreticisi bırakın sektörde lider olmayı, iki ay ayakta kalamaz.

Gelmek istediğiniz nokta "tarım ülkesi olmak" ise lafı eveleyip gevelemenize gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Biz Türkler safız daha çok dandik firma besleriz,geçenlerde samsung magazasında oturuyorum köylü bir ihtiyar amca geldi buzdolabı alacakmış saga baktı sola baktı len burada profilo yokmu nedir bu gavur şeyler dedi adama arkadaş anlattı ama adam duvar işte bu gibi saflardan çok var ülkemizde, özelliklede saftorik kalmamız isteniyor, hani derler ya uyandırma ....... ya

Öncelikle "Türkler şöyleyiz, Türkler böyleyiz" diye kendi kendini aşağılayan tavırları sevmediğimi söyleyeyim.

Zaten olayın Türklerle falan ilgisi yok. Bu Profilo'nun zamanında isim yapacak kadar başarılı ürünleri olduğunu gösterir. Bu tüm firmaların uzun vaadede hayalini kurdukları bir şeydir. İsim olursunuz ama kaliteyi devamlı hale getirmezseniz bir süre sonra insanların sizden haberi bile olmaz.

İnanın özellikle küçük yerlerde komşunun x marka buzdolabının bozulması, o markanın yaptığı tüm reklamları bir anda sıfıra indirir. Anlayacağınız iki günde bozulan kalitesiz bir beyaz eşya üreticisi bırakın sektörde lider olmayı, iki ay ayakta kalamaz.

Gelmek istediğiniz nokta "tarım ülkesi olmak" ise lafı eveleyip gevelemenize gerek yok.

Türkler:

Yoğurt, ayran, kebap, pastırma son olarak Doblo'yu icad etti. Tarım ülkesi olmak kötü değildir. ABD halen kendi tarımını yapmakta ve çok sıkı politikalar uygulamaktadır. Yediğiniz şekerden içtiğiniz sigaraya kadar! Tv olmasa yaşarsınız ama şekersiz çay içemezsiniz. Tarım konusunu bu kadar küçümsemeyin, 1990'a kadar evinde televizyon olan aile sayılıydı, video izlemeye komşuya giderdik!

Tarım ve hayvancılık yapmak gocunulacak bir şey değildir, ülkedeki üretim teknolojisi belli. Sahip oldukları üretim robotları nereden geliyor o da belli. Türk Ar-Ge yapıyor diye sevinmek gözümde bir nevi mastürbasyondur. Üstün teknolojimizden örnek verirseniz mutlu olurum. Bilmem kaç yıllık otomobil fabrikamızın yaptığı araçlarda kaynak izleri ortada durmaktadır, lütfen dalga geçmeyiniz...

Silah, buzdolabı, çamaşır makinası, araba ile kimseye bir şey kanıtlayamayız, bu tavrınızdan bence vazgeçin.

• quote:

quote:

bekoyuda ekle

Biri üreten demiş iyi olur bu firmalar hükümeti yöneten firmalar bu firmaların aldığı kdv indirimi teşvik vsvs haddi hesabı yok madem üretiyolar neden sürekli teşvik ve vergi muhafiyeti alıyolar bi şey ürettikleri falan yok fason fabrikalar yurt dışından alıp üzerine bir kap al sana beko arçelik

• birincisi lg ve arçelik ortak iş yapan firmalar galiba haberiniz yok bundan.
    ikincisi ve daha önemlisi Türk sermayesi ile üretim yapan ve hatta ürettiği ürünlerle hatırı sayılır ihracat rakamlarına ulaşan bu firmaların batmasının daha iyi olacağını nasıl söylersiniz aklım almıyor. ödemeler dengesi diye birşeyden haberiniz var mı bilmiyorum ama bu ve bu gibi yerli üretim yapan firmalar sayesinde dış ödemeler dengemiz bir nebze de olsa daha fazla açık vermekten kurtuluyor. son yıllardaki politikaların dışa bağımlı bir tüketimi getirdiği, özellikle tarımsal üretiminse neredeyse bitme noktasıa getirlidiği şu günlerde bu tür söylemler çok garip...

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy_ -- 5 Kasım 2009; 8:30:44 >

• Arçelik'in Lg ile ortaklığı söz konusudur:http://www.arcelik-lg.com.tr/tarihce.html
    Ortaklık klima alanında ama başka alanlarda da bu ortaklıktan yararlanılmış olabilir.
    Konuyu açan arkadaş Arçelik'in çalıntı yaptığına dair kaynak belirtir ise daha yararlı olacaktır.

1996'da zamanın en üst model Arçelik marka buzdolabını aldık. 2000 yılında buzdolabının kasasında yanlara doğru şişme oldu. Raflar dolabın içinde durmuyordu bile... Servis çağırdık 4 yıllık dolabı sadece kargo ücreti alarak 2000 model olan yenisi ile değiştirdiler.

1991'de Arçelik 2200 Full Otomatik model çamaşır makinası aldık. Bu zamana kadar bir kez olmak üzere amortisör takımı, kasnak kayışı ve motor kömürleri değişti. Ki 18 yıldır çalışan bir alet için bu değişimler zorunlu zaten... Bunun dışında makinada ne çürüme ne de program arızası oldu.

10 küsür yıldır kullandığımız bulaşık makinası yine Arçelik ve sorunsuz çalışıyor.

Arçelik halı yıkama makinesi yine sorunsuz çalışıyor.

İki adet Beko marka klima 5 yıldır sorunsuz çalışıyor.

72 ekran Beko televizyonum var. O biraz sorunlu çıktı. Ama Sony marka müzik setim de sorunlar çıkardı.

Beyaz eşya alacak olsam gene Koç grubundan alırım. Öncelikle satış sonrası servis sistemleri çok başarılıdır.

Ekleme: Speedy benden önce Arçelik Lg ortaklığından bahsetmiş. Ben o mesajı görmemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 5 Kasım 2009; 9:15:49 >

• 1- Dünya'nın en önde gelen firmalarından Sony, LCD panelleri/ekranları LG'den almaktadır. Bizim firmalarımızın da LG'den "teknoloji" satın almasında gocunuluacak bir durum yoktur. Evet, keşke biz LG'ye , Sony'e , Samsung'a teknoloji satabilsek, ama olmuyor. Bu durum neredeyse 55 yıldır bu ülkeye hizmet eden/ etmeye çalışan bir firmanın kapatılmasına sebep olamaz. Ayrıca Beko, İngiltere'de ki buzdolabı satış rakamlarında %12,5'luk bir paya sahiptir. Bu azımsanacak bir pay değildir.
    2-Arçelik (Beko) 'in Türkiye'de 10.000 çalışanı ; 4.500'ün üzerinde yetkili satıcısı ve 600'ün üzerinde yetkili servisi vardır ( yan sanayi çalışanları hariç). Bu hadisenin Ülkemiz ekonomisine katkısını ve kaç kişinin Arçelik'ten "ekmek yediğini", bu şirketin kapılarının kapanması durumunda kaç bin kişinin işsiz kalacağını, bu durumdan etkileneceğini -aramızda varsa- uzman ekonomistler çözümlesin.
    3-Vestel ise 12.000 çalışanı, 1.200 satış noktası, 600 servis noktasına sahiptir.Yan sanayi çalışanlarını Vestel'de de saymıyorum. Vestel Türkiye'nin ihracat şampiyonudur (Sanırım son 6 yılda 10 milyon euro).
    4-Evet, kaliteleri tartışılır. Şu anda Sony ile Samsung ile hele hele LG ile "kapışacak" durumda değil her 2 şirket. Bir çok arkadaşımın Sony, Toshiba, Samsung markalı ürünleri bozuldu, verem oldular. Gerçi, "elektronik şans işidir".
    5- Sonuç: Bu firmaların kapatılması ekonomik açıdan Ülkemiz için hiç hayırlı olmaz.

• Üreten insanların neden önünü kapıyoruz neden engellemek istiyoruz anlamıyorum. Tüpün markası hitachi olsun banane. Dünyada kaç tane tüp üreten firma varki Vestel-Arçelik olsun.

He yerli üretimin kalitesini beğeniyormuyum pek beğenmiyorum özellikle elektronik ürünlerde. Ama çamaşır, bulaşık, buzdolabı gibi ürünlerde yerli markalar tercihimdir.

Herşey zamanla gelişecektir, zaten üreten bir toplum değiliz. Bari üreten az sayıda insanlara destek çıkalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Üreten insanların neden önünü kapıyoruz neden engellemek istiyoruz anlamıyorum.

Ayn Rand'ın Atlas Silkindi isimli ufak! bir kitabı var.
    Sorunun cevabını orada bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

3-Vestel ise 12.000 çalışanı, 1.200 satış noktası, 600 servis noktasına sahiptir.Yan sanayi çalışanlarını Vestel'de de saymıyorum. Vestel Türkiye'nin ihracat şampiyonudur (Sanırım son 6 yılda 10 milyon euro).

10 Milyar Euro olacak.

Türk firmasının batmasını isteyeni de ilk defa görüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

10 Milyar Euro olacak.

Evet

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

10 Milyar Euro olacak.

Evet

Zorlu gurubunu bu durumdan ayrı tutmakta fayda var en ufak yolsuzluk yada bir durumunu görmedim yönetim kurulu başkanlarının hayatını bir okuyun adamların ne kadar zengin olsalarda hala sabah 5 akşam 8 çalışıyorlar ve gerçekten üretiyorlar arge çalışmaları azımsanmayacak düzeye geldi Sabancı gibi devlete yok bize teşvik ver yok efendim vergi muhafiyeti yok imf den borç alalım(bu bu firmaların nasıl yurt dışı bağlantılı olduğunu gösterir) demiyorlar Öle firmalarım olacağına alayı kapansın bi halt yedikleri yok hükümeti tehdit edip vergi muhafiyeti almaktan zengin olmaktan başka

• quote:

Orjinalden alıntı: G a l l i p o l i

vestel manisanın en verimli alanına kurulmuş bir lekedir buradan bu gibi fabrikalar kaldırılırsa ülkemiz gerçekten yapacagı işe geri döner avrupanın tarım ülkesi oluruz, holandaya kaptırdıgımız lalelerimizi gene biz üretiriz.

Vestel, Manisa'ya çok büyük yatırımlar yapmış, istihdam sağlamış ve ekonomiyi her açıdan canlandırmıştır.
    Sanırım sadece Manisa'da toplam 8 tane Vestel fabrikası var ve bunlar Vestel City adı altında toplanmış durumda.
    Yıllık üretimleri ise devasa boyutlara ulaşmış durumdadır. Bu üretim Türkiye'ye büyük gelir sağlar, bu fabrikalar istihdam sağlar, bölgenin ekonomisini kökünden etkiler, limanlar canlanır, karadan taşımak için yüzlerce tır çalışır, ülkenin ihracatını arttırır ekonomiye döviz kazandırarak cari açığı önler, ülkenin rekabetçiliğini arttırır... Faydaları saylamakla bitmez.

Vestel City'de yapılan yıllık üretim adetleri,

Buzdolabı : 3.500.000
    Çamaşır Makinesi : 2.500.000
    Bulaşık Makinesi : 1.000.000
    Fırın : 1.000.000
    Klima : 700.000
    Televizyon : 14.000.000
    Dijital : 12.000.000
    Laptop : 500.000
    Toplam : 35.200.000 adet ürün.

Bütün bunlardan vazgeçip, fabrikaların kurulduğu yeri tarım alanı olarak kullanmak hiç mantıklı değil.
    Tarım yapılacaksa, Türkiye 780bin km^2 büyüklüğündedir. Tarım yapacak alan mı kalmadı?...

Türkiye'de tarım dışı alanlarda 10milyondan fazla insan çalışıyor. Bu saatten sonra "Hadi tarım ülkesi olalım" demekle olmaz.
    Kaldı ki tarım, bir ülkenin kalkınmasında eskisi kadar önemli bir yere sahip değildir. Mesela tarım alanında Türkiye her yıl 5milyar $ civarında ihracat, 4.5milyar $ civarında da ithalat yapar. Hadi tarıma iyice yüklendik, ektik biçtik ürettik diyelim. Bu seferde bolluktan dolayı ürünler ucuz fiyata satılacak, belki de yeterince alıcı bile bulunamayacak, toplamda değişen birşey olmayacaktır. Bunlar biraz hesap kitap işi, herşeyden önce arz-talep ilişkisi ağır basıyor. Zaten tarım daha kârlı bir alan olsaydı inanın Türkiye'de ne kadar iş adamı var, hepsi tarım alanlarında iş yapardı. Zaten Türkiye'de tarım dışı alanlar gelişmeseydi, Türkiye'de tarım ürünlerini alacak insan da bulamazdınız. Üretir üretir, hepsini ucuza yabancı ülkelere gönderirdik. Ülkemizde hem kıtlık olur, hemde gelişen teknolojileri zamanında ülkemize taşıyamazdık.
    Geçmişte Türkiye'ye her türlü teknolojinin geç gelmesini, teknolojinin yaygınlaşmasının uzun yıllar almasını, halkın teknolojiden bihaber yaşamasını hep yaşadık. Geçmişte tarıma ağırlık verilmesine rağmen gıdada büyük kıtlık çekilmesini de yaşadık... Eskiden bunları yaşayarak öğrendik... Şimdi Türkiye'nin rotası bellidir. Vestel türü firmalar da bunun bir sonucudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 5 Kasım 2009; 10:39:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

birincisi lg ve arçelik ortak iş yapan firmalar galiba haberiniz yok bundan.
    ikincisi ve daha önemlisi Türk sermayesi ile üretim yapan ve hatta ürettiği ürünlerle hatırı sayılır ihracat rakamlarına ulaşan bu firmaların batmasının daha iyi olacağını nasıl söylersiniz aklım almıyor. ödemeler dengesi diye birşeyden haberiniz var mı bilmiyorum ama bu ve bu gibi yerli üretim yapan firmalar sayesinde dış ödemeler dengemiz bir nebze de olsa daha fazla açık vermekten kurtuluyor. son yıllardaki politikaların dışa bağımlı bir tüketimi getirdiği, özellikle tarımsal üretiminse neredeyse bitme noktasıa getirlidiği şu günlerde bu tür söylemler çok garip...

quote:

bilmeden yzmayınız lütfen ne ortagı arçelik LG tozu olamaz,arçelik ne konuda ortak sadece LG malarını satıyor hiç bir buluşu katkısı yok LG firmasına saf olunda bu kadar olmayınız biz bu saflıktan çok çektik,sektörü ya bilin yazın yada susun, ben 30 yıldır bu sektörü bilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.