Şimdi Ara

Vestel gibi Arçelik gibi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
7.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşım şimdi vestelden gelseler, deseler " Sana al 5.000 $. Gel bizde çalış." Gider misin gitmez misin?
  • konuyu açanı uçurmuşlar, adam anca saçmalamış zaten iyi de etmişler..
  • Evet tarım ülkesi olalım. İki gemi dolusu tarım ürünü yollayıp bir otobüs alalım. Hollanda nın tarım geliri bile Milli hasılasının % 5 ine denk gelmez.
  • BU ÜLKEDE PARA İÇİN RUHUNU SATACAK ADAM ÇOK,SENDE ONLARDANMISIN.

quote:

Orijinalden alıntı: nibur_n

@ Konuyu açan arkadaşa;

Arkadaşım şimdi vestelden gelseler, deseler " Sana al 5.000 $. Gel bizde çalış." Gider misin gitmez misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se2len -- 10 Kasım 2009; 12:47:06 >
  • üretmenin iyisi kötüsü yoktur.ayrıca vestel gibi geçtiğimiz senelerde avrupada encok satan bi markaya kapansın tarzında ifadeler kullanmak yanlıştır.
  • Tamamen saçma bir konu, hiç bir teknoloji firması yüzde yüz kendi üretmez teknolojisini.
  • Bir ülkenin tarim endeksli olmasi, o ülkenin gelisememis , 200 yil önceki sanayi devrimine ayak uyduramamis ve hala ortacaga benzer bir ekonomik sistem yürüttügünü gösterir. Ekonomik faaliyetler artik orta cagdaki gibi yürümüyor bunu kabul etmeliyiz . Kendine tarim ülkesi demek kendine coban ülkesi demekten farksizdir, mühendisler bilim adamlari bir ülkenin ihtiyaclarina göre yetisirler,onlari yetistiren kurum, dogru fabrikalar degildir ,ama onlari destekleyen ve bir is sahibi olmalarini saglayan organlardir , sanayi de gelismedikce yani bilim adamina olan talep artmadikca birakin yeni bir sey icat etmeyi, gecem yüzyilin teknolojisine bile ayak uydurmamiz zordur.Bunlarin hepsinin birbirine paralel gelistiklerini bilmeliiyiz, Sanayi olmadikca mühendis, bilim adami da olmaz, onlar olmazsa sanayide teknolojik gelisme saglanamaz, gelisme saglanamazsa da ekonomimiz yerinde sayar ve buna paralel insanlar sanat kültür siyaset derdine düsceklerine , ekmek derdine düsüyorlar, ki tarim ekonomisi de ne yazik ki ancak ekmek icin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guardofmylife -- 10 Kasım 2009; 15:42:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: feylesof

quote:

Orijinalden alıntı: Se2len

BU ÜLKEDE PARA İÇİN RUHUNU SATACAK ADAM ÇOK,SENDE ONLARDANMISIN.

Biri de bu.

Adam 3 kelimede kendini belli ediyor zatencin olmadan şeytan çarpmaya çalışıyor haberi yok benim merak ettiğim yönetim buna neden müsade ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nibur_n

@ Konuyu açan arkadaşa;

Vestel dediniz de, Zorlu tekstilin eski dış ticaret uzmanlarından birini tanıyorum. Kadının aldığı para, yaklaşık 2 asgari ücrete denk geliyordu. Ayrıca, BEKO'da üretim müdürü olan kuzenim o parayı rüyasında görmedi, A. N. Zorlu çıkıp da bir mühendise verecek. Yazık değil mi o paraya? Aynı adamı nasıl olsa 1000 liraya da çalıştırıp Türkiye'nin en zenginleri listesinde yer almak varken...
  • Tûrk mallarinin avrupada satilmalari hosuma gidiyor./Eskiden bôyle bir olay yoktu.Afrikada,Rusya'da,Ortadoguda mallarimiz satiliyor.Tanidigim çok Arap arkadas.Biz Tûrklerin böyle ilerlemizi hem kiskaniyor hemde müslüman bir ûlke oldugu için seviniyorlar.
    Fakat:Su gûne kadar hiç bir bulusumuz olmamasi düsündûrûcû.Benim bildigim sadece Behçet hastaligini bulan bir doktor var.Hastaligin adinida onun adini koymuslar.
    Koskoca Tûrkiye'nin hiç bir bulusa imza atamamasinin arkasinda bence bizim bilmedigimiz veya bizim tam olarak bagimsiz olmamamizin etkisi bûyûktür!Bence hata, halkimizin bilinçli olmamasi.Demokrat partinin borç ve hibe parayla halkimiza yasattigi bir anlik bolluk,insanlarimizi öyle etkilemiski(babam dahil)o zamandan beri ayni çizgide ilerleme.Mûsade edildigi kadar!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Tûrk mallarinin avrupada satilmalari hosuma gidiyor./Eskiden bôyle bir olay yoktu.Afrikada,Rusya'da,Ortadoguda mallarimiz satiliyor.Tanidigim çok Arap arkadas.Biz Tûrklerin böyle ilerlemizi hem kiskaniyor hemde müslüman bir ûlke oldugu için seviniyorlar.
    Fakat:Su gûne kadar hiç bir bulusumuz olmamasi düsündûrûcû.Benim bildigim sadece Behçet hastaligini bulan bir doktor var.Hastaligin adinida onun adini koymuslar.
    Koskoca Tûrkiye'nin hiç bir bulusa imza atamamasinin arkasinda bence bizim bilmedigimiz veya bizim tam olarak bagimsiz olmamamizin etkisi bûyûktür!Bence hata, halkimizin bilinçli olmamasi.Demokrat partinin borç ve hibe parayla halkimiza yasattigi bir anlik bolluk,insanlarimizi öyle etkilemiski(babam dahil)o zamandan beri ayni çizgide ilerleme.Mûsade edildigi kadar!!!

Biz teba olmaktan sıyrılıp birey olmayı başaramadık hala. Herzaman büyüklerimiz bilir deyip geçtik. Bırakmadılar ki milletçe büyüyelim. Türkiye'de sermayenin %85'lik kısmı 350.000 kişiye ait, %10'luk kısmı 7 milyon kişiye ait ve geriye kalan %5'lik kısımla da biz geçinip gidiyoruz işte. Bu %5'lik kısımla geçinen insanlar ise %85'lik kısımla dünyaca ünlü servet babalarının avukatlığını yapıyor ve asla sorgulamıyor. Bu kafayla, ister Sony, ister Philips, ister Mercedes, ister BP bizim ülkemizde olsun, yine de bize yarar sağlamayacak ve sadece zenginleri daha da zengin edecektir.

• quote:

Tûrk mallarinin avrupada satilmalari hosuma gidiyor./Eskiden bôyle bir olay yoktu.Afrikada,Rusya'da,Ortadoguda mallarimiz satiliyor.Tanidigim çok Arap arkadas.Biz Tûrklerin böyle ilerlemizi hem kiskaniyor hemde müslüman bir ûlke oldugu için seviniyorlar.

2000watts biraz keyfine Limon sıkacağım!
    Behçet Hastalığı hakkında fazla bir bilgim yok, ama bulan doktorun bir fazlalığı olduğunu hiç sanmıyorum! Çünkü bu hastalık bulunduğu 1925'li yıllarda dünyada en sık Türkiye ve Korede görülüyordu ve diğer ülkelerdeki doktorların ellerinde hasta ve hastalık hakkında yeterli veri yoktu!
    Bu bilgiye rağmen Behçet Hastalığını bulan doktorun yerine çok daha iyi örnek olarak günümüzde Gazi Yaşargil var. Bugün Tıpta Beyin Cerrahisinin neredeyse kurucusu olarak kabul edilir, bu alanda halen kullanılmakta olan çok sayıda aletin tasarımları da ona aittir ( gazetelere son olarak 90 yaş üstündeki Beyin Cerrahlarının rahat ameliyat yapmasını sağlayacak alet dizaynı ile geçti ) Bu kişi hariç Türklerin benim bildiğim kadarıyla buluş denilebilecek birşeyleri yoktur dünyada!
    Gazi Yaşargil'in yaşamını bilenler Türklerden ve Türkiyeden niçin bir buluş çıkmayacağını anlamakta hiç zorluk çekmezler!

• quote:

Demokrat partinin borç ve hibe parayla halkimiza yasattigi bir anlik bolluk,insanlarimizi öyle etkilemiski(babam dahil)o zamandan beri ayni çizgide ilerleme.Mûsade edildigi kadar!!!

Borç ve hibe Demokrat Parti iktidarında değil, ondan önce başlamıştır.
    Bakınız Demokrat Parti 1950 seçimleriyle iktidara gelmesine karşın Truman Doktrini 1947 yılında, Marshall Planı ise 1948 yılında yürürlüğe girmiştir.
  • Yanlış bilinen bir şey var. Teknoloji taklit edilemez çalınamaz. Uluslararası patent enstitüsüne kayıtlıdır şirketlerin ürettikleri teknolojiler.
    Ayrıca Vesteli hiç küçümsemeyin bakın adamlara ait patentli teknoloji var, biraz araştırın konu açmadan önce.

Kaynak:http://www.turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=18961
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dellci
    quote:

Demokrat partinin borç ve hibe parayla halkimiza yasattigi bir anlik bolluk,insanlarimizi öyle etkilemiski(babam dahil)o zamandan beri ayni çizgide ilerleme.Mûsade edildigi kadar!!!

Borç ve hibe Demokrat Parti iktidarında değil, ondan önce başlamıştır.
    Bakınız Demokrat Parti 1950 seçimleriyle iktidara gelmesine karşın Truman Doktrini 1947 yılında, Marshall Planı ise 1948 yılında yürürlüğe girmiştir.

Demokrat Parti yoksul ama az çok derli toplu bir ülke devraldı. Ben 2000watts'ın ifade etmek istediğinin Demokrat Partinin iktidara gelince CHP'nin aksine Devlet kaynaklarının hesapsız-kitapsız dağıtılması, ithalatın gevşetilmesi olduğunu sanıyorum! O dönemin kısa vadede göreceli hızlı kalkınması sonraki yıllarda ağır bir fatura çıkarttı herkese.

@Replika;

Yanlış bilinen bir şey var. Teknoloji taklit edilemez çalınamaz. Uluslararası patent enstitüsüne kayıtlıdır şirketlerin ürettikleri teknolojiler.
    Ayrıca Vesteli hiç küçümsemeyin bakın adamlara ait patentli teknoloji var, biraz araştırın konu açmadan önce.

Araştırdım ama fazla birşey bulamadım, bu yazılım patenti galiba ( bazı yerlerde donanımda deniliyor!). USB bellek takılınca bazı problemler çıkartıyormuş! Ve şayet yalnızca yazılım patenti ise o patentten Hindistan'da yüzbinlerce vardım eminim! Nobel kazandıracak birşey değil yani!

Amacım yalnızca abartılı bilgi ve yorumları araştırmak! Yoksa Vestel'i kesinlikle küçümsemiyorum! Asil Nadir'den Zorlu eline geçişin ilk yıllarındaydı, orada çalışan mühendis arkadaşlarım yazın maaşsız zorunlu tatile çıkartılıyorlar ve haftada 2-3 günde sigortaları ödeniyordu. O fabrika çok sıkıntılı dönemlerden geçti, ve bugünlere gelmeyi başardı.
    Ülkede yerleşik " vur çalışana, biraz sıkıntı olursa üç-beş kişiyi işten atar, bunuda atlatırız evvelallah" düşünce tarzını iyi biliyorum çalıştığım sektör nedeniyle genelllikle ilk atılan olduğumdan! Sanırım Avrupa anlayışı yavaş yavaş yerleştikçe bu türden anlayışlarda aşılacaklar yıllarca sürecek olsada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Réplika

Yanlış bilinen bir şey var. Teknoloji taklit edilemez çalınamaz. Uluslararası patent enstitüsüne kayıtlıdır şirketlerin ürettikleri teknolojiler.

Vestelin tek doğru düzgün ürettiği teknoloji bu. Pixellence yazılımdır. Vestel gibi ürettiği donanımlarla tanınan bir şirketin elle tutulur tek buluşu bir yazlıım. Yıllardır yaptıkları tek şey bile diyebiliriz belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

birincisi lg ve arçelik ortak iş yapan firmalar galiba haberiniz yok bundan.
    ikincisi ve daha önemlisi Türk sermayesi ile üretim yapan ve hatta ürettiği ürünlerle hatırı sayılır ihracat rakamlarına ulaşan bu firmaların batmasının daha iyi olacağını nasıl söylersiniz aklım almıyor. ödemeler dengesi diye birşeyden haberiniz var mı bilmiyorum ama bu ve bu gibi yerli üretim yapan firmalar sayesinde dış ödemeler dengemiz bir nebze de olsa daha fazla açık vermekten kurtuluyor. son yıllardaki politikaların dışa bağımlı bir tüketimi getirdiği, özellikle tarımsal üretiminse neredeyse bitme noktasıa getirlidiği şu günlerde bu tür söylemler çok garip...

quote:

Orijinalden alıntı: G a l l i p o l i

Bu gibi fabrikalar bana göre teknoloji katili hiç bir şey üretmeyen sadece başkasının yaptıklarını çalge teknolojisi ile çaktırmadan kendisine uyarlayan firmalar bunlar,
    senelerce direct drive ben buldum (arçelik) diye diye bizi keklediler megersem LG teknolojisi imiş baya geç uyandık, gelelim sonuca bence bu firmalar batarsa çok iyi olur sizce ne olur olaya farklı açıdan bakmanızı istiyorum.

Arçelik'in ne ihracatı var söyler misiniz? Bildiklerinizi yazın tek tek. (tv, buzdolabı v.s. herneyse)

• Unutmayın vestel ve arçelik beko tayfası da dahil aldığınız ürünlerde malzeme kalitesi oldukça düşüktür satış karı yüksektir kazığı bilmeden alıyorsunuz ....

Malzeme kalitesinden dolayı örneğin fırın cam kapağı contası kırılıp catlar siz yenisini almak için servisi çağırırsınız parayı bayıla bayıla verirsiniz tabii ki amaç açılan yaygın servisin aç kalmaması için dandik malzemelerle üretilmesi lazım ki çark devam etsin... zaten sokaktan toplanan amele servis çalışanların olduğu sürece fahiş fiyatlarla servis yapılmasına göz yummayın tabii ki onlarda az paraya çalışıyorlar emin olun esas pastayı müdürleri patronları yiyor...

Ayrıca komşu dost ve akrabalarıma kesinlikle yerli üretimlerini almamalarını tavsiye edip sony samsung bosch tarzı kaliteli malzemelerle üretilmiş ürünlerini almalarını sağladım ve bunda başarılı oldum

Unutmayın kaliteli malzemeden yapılan ürünler bir seferde alınır hem uzun ömürlü olur mutlu olursunuz ya da vestel arçelik gibi dandik malzemeli ve kalitesiz servis işçiliğine her arıza da otomatiğe bağlanmış gibi para vermeye devam edip sinirlerinizin katsayısını hesaplanmamakla birlikte kahır dolu günler yaşamanız olasıdır

Yerli üretim deyip yerli malı yurdun malı diye ahkam kesmeyin bana mıy mıy mıydan öteye geçmez aslında kemal zorlu ve koç gibi firmalar türk halkını düşünüp asla kaliteli malzemeyle tek seferde satacağı ürünü düşünmez servis sonrasında da türk halkını yolmak için herşeyi düşünmüştür

Böyle bu şekilde ticari düşünen firmaların canı gönülden batmasını zarar etmesini daha çok istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 14 Kasım 2009; 12:58:36 >

• Tv'de bir programda Ahmet Nazif Zorlu Vestel'e yönelik montaj eleştirilerine karşılık yazılımları kendilerinin ürettiğini söyledi.
    Pixellence teknolojisini de kendileri üretmişler ve satıyorlarmış.
  • Üreten , istihdam sağlayan , vergisini veren her firma bü ülkeye katkı sağlıyordur. Çin ,firmaları geçin ülke bazında kopyalama yapıyor tüm dünya tüh kaka dediği halde konteyner konteyner ithalat yapıyor Çin büyüdükçe büyüyor. Sonuç itibari ile ülkede karlı halkıda . Sonuçta teknolojik sistemler zaten 3 aşağı 5 yukarı ayndır farklı olupta olağandışı ne bekliyordunuz ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s£stavina -- 24 Kasım 2009; 14:05:06 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.