Şimdi Ara

VESTEL HIDRA 2000 T, ARÇELİK 5200, BEKO 3210, GORENJE 65205 ÇAMAŞIR MAKİNELERİNİN DOKUNMATİK PANEL T

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
9.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 yıl önce aldığım Slovenya üretimi Vestel Hidra 2000 T çamaşır makinemin dokunmatik paneli bozuldu. Yetkili servisi çağırdım, zaten tespit edilmiş arızayı birde onlar tespit etti “dokunmatik paneliniz bozulmuş” dediler.
    Tamirinin mümkün olmadığını, komple kart ile birlikte değiştiğini ve fiyatının 675 Tl olduğunu söylediler. Aynı paneli kullanan Arçelik servisine sordum onlarda 650 Tl civarında olduğunu söylediler. Üretici olan Gorenje firması ise en yüksek rakamı verdi 875 Tl. Eğer tamir edemeseydim bir spotçudan bu fiyata (880 Tl) garantili olarak yeni makine alıyordum.
    Bizler basit bir panel arızası yüzünden yeni bir makine alacak kadar bir parayı yedek parçaya verecek kadar zengin yada mantıksız düşünen kişiler değiliz.

Fiyatları duyunca moralim bozuldu, oldukça memnun olduğum bir makineyi basit panel yüzünden değiştirmek istemedim. Kart tamiri yapan Bursa’dan bir firmayı aradım, kendilerinde de aynı durumda bir kart olduğunu ve maalesef tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Bu işle uğraşan arkadaşlar nasıl olurda bu problemi çözemez, anlayamadım???

BİZ TÜRKLER, ANCAK ÇARESİZ KALDIĞIMIZDA PROBLEMLERİMİZİ KENDİ İMKÂNLARIMIZLA ÇÖZEBİLECEK KABİLİYETE SAHİBİZ.
    Her şeyden önce dokunmatik paneller ile ilgili bilgi topladım. Çalışma sistemlerini az çok öğrendikten sonra makinemin panel ölçülerine çok yakın 4,8” resitif dokunmatik panel siparişi ettim. Kargo dahil 40 Tl civarında idi.Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
    http://www.elektrovadi.com/DOKUNMATIK-PANEL-48-inc-240128,PR-594.html

resimler ve uygulama safhaları sonraki mesajlarda geliyor....

VESTEL HIDRA 2000 T, ARÇELİK 5200, BEKO 3210, GORENJE 65205 ÇAMAŞIR MAKİNELERİNİN DOKUNMATİK PANEL T

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 23:07:21 >

• Sonradan bulmaca çözmek zorunda kalmamak için paneli sökmeden önce kablo bağlantılarını numaralandırdım. (17 adet bağlantı var).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 23:11:31 >

• Orijinal panel, grafik lcd ekrana yapıştırılmış olduğundan ekrana zarar vermemek için sökmedik, sadece ekran ile olan elektrik bağlantısını kestik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 22:51:04 >
  • Elektrik-Elektronik teknolojisi bir öğretmen arkadaşım(sağ olsun) bağlantı kolaylığı için soket girişe uygun 4 pinli bir kablo lehimledi.(Kablo çok uzun oldu farkındayız).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 23:00:08 >
  • Dokunmatik ekran ile lcd ekran arasındaki kablo bağlantısını yaptım.

Not: Bağlantı sonunda dokunmatik ekran ters çalışıyorsa; yani siz yukarıdaki komuta dokunduğunuzda aşağıdaki komut çalışıyorsa soketi çıkarıp ters takın 1-2-3-4 yerine 4-3-2-1 olacak şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 23:38:36 >
  • Eski panel üzerindeki koruyucu filmi çıkardım. Yeni paneli, eski panelin üzerine( ekrana zarar vermemek için sökmemiştik) köşe noktalarından esnek bir yapıştırıcı (bally ) ile yapıştırdım. (Dikkat edin, dokunmatik tarafını yapıştırmayın). Koruyucu filmi de orijinalinde olduğu gibi üzerine taktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 23:04:15 >

• Paneli yerine vidalarken dikkat ediniz!!! Ben burada bir noktayı gözden kaçırdım. Kapak üzerinde panel yuvasının üst tarafında bulunan montaj tırnağı, panele baskı yapıyormuş fark edemedim ve yerine vidalarken paneli çatlattım!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 23:20:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hemen yeni bir panel daha sipariş ettim. Bu kez 2-3 mm daha aşağıya yapıştırdım ve yerine monte ederek, kablo bağlantılarını yaptım. Not: yeni panelin her iki tarafındaki koruyucu bantları sökmeyi unutmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 23:27:37 >
  • Ve makine şu anda problemsiz olarak kaldığı yerden çalışmaya devam ediyor.
    Ben kendi problemimi biraz inatçı bir ruhla çözdüm. Makinem bu şekilde kaç yıl daha çalışır bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var “başarmak için, cesur ve inatçı olmak gerek”.
    Saygılar…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formatör -- 5 Kasım 2015; 23:37:57 >

• Sorunu bu şekilde hem düşük maliyetle hem de en önemlisi öğrenerek bizzat kendi kendinize çözmenize çok sevindim.
    Paylaşım yapmanız da çok iyi olmuş. Oldukça net bir şekilde açıklamışsınız. Aynı cihazı kullananlar için (ki ben de buna dahilim) yol gösterici olacağına eminim.

Dilerim cihazınızı bundan sonra problemsiz kullanırsınız. Ki kart bölgesindeki sorunu bile çözdüğünüze göre bu cihazdaki hiçbir arıza elinizden kaçmaz diye tahmin ediyorum :)

Elinize emeğinize sağlık. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
  • çok iyi düşünmüşşünz ben olsam bunu düşünemezdim inş bi 5 sene daha kullanırsınız zaten sizde o yetenek var
  • cok güzel anlatmışsınız
  • Süper makine anlayana.
    Forumdaki indesit, ariston, vestel tayfası bunları anlamaz.

amana desen aman ha anlar

liebherr desen breh breh anlar.

• Bravo!!! Tek kelime bu olmalı aslında ama çenem durmayacak :) En korkunç sayılacak arızalardan biridir bu (bu makineyle ilgili); artık ne olsa çözülür.. Gerçi başka bişey olacağına ihtimal vermem, Gorenje öyle bir mix yapmış ki bu modeli oluştururken, sanki her markanın top modeline ait bir özelliğini alarak birleştirmiş; evet, kendine özgün değil, belki derleme ama mükemmellik!!! Mini programı olmasını çok isterdim ama daha bugün Candogan'la uzun uzun konuştuk bunları, olsun, o kadar kusur kadı kızında da olur diyerek noktaladık :D Taş gibi bir makine; yıkaması, sessizliği, kontrol mekanizması, sıkma performansı, harcama değerleri, şıklığı, stabilite yönünden ağırlığı ve dayanıklılığıyla.. Güle güle kullanın uzun yıllar boyu.. :)
  • Ben özellikle bu forumdaki üstadlardan çok şey öğrendim, hepinize çok teşekür ederim. Çorbada benimde tuzum olsun istedim. Saygılar.
  • alkışlanacak bir çalışma brawwoooo
  • Servislere laf söyleyince bazı satıcı-servisciler celalleniyor.

Alın bir örnek çalışma.

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=FxvPx3pcbtw&feature=player_embedded#!]

Benden dinleyin gardaşlarım.

• Guzel olmus eline saglik malesef bizim ulkemizde parca tamir degilde degisimi oluyor sacma bir sekilde yada daha fazla para yemek amaclari degisir elbet bir gun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DEĞERLİ HOCAM ÖNCELİKLE PAYLAŞIMINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BENİM GİBİ VESTEL ÇAMAŞİR MAKİNASI MAĞDURLARINA ÇOK BÜYÜM İYİLİK YAPTINIZ.SAYENIZDE BENDE HURDAYA ATACAĞJM 3 YILLIK MAKİNEMİ 50 TL LİK Bİ HARCAMAYLA SORUNU GİDERDİM.ÜRÜNÜ 1200 TL YE SATAN FİRMA SADECE DOKUNMATİK KARTINA 800 TL İSTİYENLERI SEVİSİ ALLH A HAVALE EDİYORUM.BİRDE TAMİRİ MÜMKÜN DEĞİL DİYEN SERVİSE NE DEMELİ . BİRDAHA VESTEL Mİ ASLA.TEKRAR TEŞEKKÜRLER..
  • quote:

Orijinalden alıntı: highcourt

üstad çok iyi iş çıkarmıssın,
    benim de bir sorm olacak şayet ekran+dokunmatik arızalı ise anlattığın şekilde yapılabilirmi?
    dokunmatik tamam ancak ekranı nasıl nereden temin edebiliriz ,kodu markası vs ,bilgi verirmisin?
    ekran mavi ışık yanmakta ancak yazılar yok,sizin makina da bu şekilde miydi?
    yada ekran yazıları var ama dokunmatik mi çalışmıyormuydu,tepki vermiyordu ?arızayı tanımlayamıyorum
    teşekkür ederim

Siz de mi Ankara'da 350TL'ye satılan ekranı kırık Vestel Hidra 2000T'ye göz koydunuz :))) Eğer Ankara'daysanız ve ekranı temin edebiliyorsanız kaçırmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.