Şimdi Ara

vestel millenium'da (samsung panel)yatay cizgi sorunu yasayan oldumu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 ay once garantisi biten vestel millenium 106 A plazma televizyonumda ust uste yatay cizgiler olustu .

resmin ustunde olan bu cizgiler alttaki resmin rengine gore renk gedistiriyor .

yayin kaynagina gore hafifce farklilasabiliyor ama her durumda mevcut.

panel samsung ,sanirim samsunglarda bu tur sorunlara sikca rastlanmis.

( ilk basta sanirim sadece kablo tv de olusmuyordu )

- ingilizce forumlardan arastirdigima gore su ihtimaller var.

progresive scan sorunu -progressive scan kapatilmali -ama bu televizyonda varmi yok mu nasil kapatilir bilmiyorum.

- kabloi tv nin kablolarinin olusturdugu statik.

- board yanmasi

- x ve y line taramalarinin bozulmasi, y line sayis ayarlanmasi lazim , ama sevis menusune nasil girilir ve ayaralnir bilmiyorum .

- anten girislerinde olusan mekanik bir ariza neden oluyor.

- son ihtimal olarak x box ta 1080i ye ayarlamistim -ama tv 720 p .bu progressive scan yada y line sayisini etkiledi.

Bu konuda bilgisi deneyimi olan varsa acil olarak ,payalsirsa cok makbule gecer .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakandag -- 15 Temmuz 2009; 12:59:02 >

• Selamlar

1-Samsung Modül olduğunu nereden biliyorsun?? LGD olamazmı!

2-Resimden gördüğüm ise;fonda Banding yapıyor,kısaca senin bahsettiğin Horizontal-Line fault(klasik Modül arızası)
    değil bu olay!

3-DisplayDriver sorunu olabilir;progressive taramadan kaynaklanan bir hata varsa bunuda S/W yükleyerek hallederler diye
    biliyorum,ama Processor den doğru işlem yapılamıyorsa(gönderilen emir)buda farklı bir durum tabiki!

4-peki bu banding benzeri oluşum sadece ekranın aynı yerindemi oluşuyor??

5-Sakın SM ye giripte bir yerelerine dokunma,bu işin SM ile alakası yok çünkü!!

6-Vestel olduğu için Servise gönderip göstermen doğru olur ve dediğim gibi harici müdahale ile(S/W)
    olacak bir şeyse önemli değil,ama Board(ilgili veya bir kaç)değişimi gerekirse,Vestel de bunun maliyeti
    fazla olmaz!
    Ama Modül hatası varsa veya herifler işi çözemiyorsa,o zaman yapacak bir şey yok ve sana Modül değişecek
    deyip yüksek bir fatura çıkarırlar,bu arada bir süre Serviste kalır panelin!

7-Son olarak bazı ayarlarını kablolama ve XBox düzenini kontrol et v.s

++

• slm

verdigin cevaplar faydali oldu.

- tv nin arkasindan bakmistim ilk aldigimda samsung yaziyor.

- bending tam ayni yerde olusuyor ama alttaki oynayan resmin rengine gore renk degisiyor , ve pixeller cizgi uzerinde hareketli gozukuyor . yasil ekran uzerindeki resimde dah belirgin hangi golgede olustugu.

- kablolamayla ilgili olup olmadigini anlamak icin TV nin yerinide degistirip denedim ama bu da etkili olmadi .

- x-box ta 720 ve 480 getirdim ( tv yi oldukca sert bir sekilde kapayip aciyor bu degisim de ) .
    ama bir farklilik olmadi . bir sekilde x-box in cozunurlugu etkiledigini ve daha sonra bunun geriye donemedigini saniyorum.
    bu nedenle fabrika ayarlarina donmenin bir yolunu bulmaya calisiyorum , o yuzden servis menusunu sordum?

- bu arada (S/W) nedir , firmware mi ?

kadikoy yaksinda oturuyorum , bu yakada guvenilir vestel servisi taniyan varmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakandag -- 15 Temmuz 2009; 13:56:30 >
  • 1-Bir kere TV yi Servise göstermen şart!!

2-SM ile senin işin olmaz,bunu unut!

3-Servis bakar ve sana fiyat çıkarır,ancak düzgün bir servise bunu götürmen gerekir,dolayısıyla servis
    işini önce sor-soruştur sonrada panelini götür

4-S/W tüm sistemi çalıştıran yazılım(F/W ise bildiğin sonradan çıkan güncellemeler içindir)
    Servisler böyle işleri tam bilemiyor ve genelde yapılan S/W yüklemek yada Board arızası varsa değiştirmek
    bir kaç Test v.s baktılarki düzelmiyor aynen TV yi komple değiştiriyorlar!!!!(Garanti kapsamında ise)

Garantisi bittiyse,yine genelde Modül değişimi diyorlar(ki bunu kimse yaptırmıyor,TV parası kadar masraf çıkıyor)!!!
    yada uğraşan/bilen bir servise denk gelirsen vede halledebilecekleri bir arıza ise ne ala yoksa öyle kalıyor!!

Panel tip TV ler CRT gibi değildir,hem çok çabuk bozulurlar hemde çok komplike cihazlardır!!!
    Ayrıca bu tip cihazların değil TR de bütün dünyada servisleri aşağı-yukarı böyledir,kısaca olayı daha kimse
    4/4 lük bilemiyor!!!

++

• slm albani

biraz once servis gelip aldi .

dun de goruntu tamamen gitmişti. servis elemanı da resimlere bakti, ve tv de yanik kokusu vardi .

servis elemaninin tahmini; besleme unitesi yanmis olabilir ,yada inverter de bir hata var , yada her ikisi birden olabilir .

serviste bakip cevap vereceklermis , ellerinde parca yoksa , parcanin gelmesini bekleyeceklermis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakandag -- 16 Temmuz 2009; 15:31:59 >
  • @hakan

-PowerB lar zaten bırak Vesteli en baba markalarda bile içler acısı,dandik ÇİN malı,herifler maliyet hesabında,yani kalkıpta
    Hitachi nin baba Trafolarını kullanmayacaklar heleki Vestel de durum dahada kötü!!!

-Inverter hatası olabilir tabiki(PDP lerde oluyor bu olay)

-Modül hatası olmasında ne olursa olsun!!!!diğerleri önemli değil,hatta yerli PB olsa daha iyi olur,ama o da yok
    artık ve herkes ÇİN den getiriyor

-Vestel de parça sorunu olmaz!Merkez Servisten veya Manisa dan 1/2 günde gelir!

++
  • slm

Artık bugun yarın , bir hasar tespit gelir insallah. sonuclardan haberdar ederim sizi?
    bu kosullar da bir durum soz konusu olursa , maliyet ne olur, bir fikrin varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG Tv Beyaz Nokta Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • servis parcalarin degismesi gerektigini soyledi , ve 300ytl masraf soyledi , ancak bir kac defa farkli parca siparis edip denediler ve sorun soyledikleri parcalar da degilmis , sadece besleme unitesinde hasar oldugunu soylediler son olarak , boylelikle masraf ta azalacakmis.hala serviste....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakandag -- 4 Ağustos 2009; 22:36:53 >
  • @hakan

Bu nasıl Servis vede bu nasıl yerli montaj TV!!!!

Şimdi uzun uzun olayı anlatmıyayım ama,TR de bu işlerde Servis diye geçinenlerde sanırım işi boz-yap ve deneyerek yapıyorlar,yazık doğrusu!!

Üstelik Vestel de böyle işlerin şak diye tesbit edilip onarılması gerekiyor!

IPBoard hatası varsa(yanık kokusu var demişler ya) bunu değiştirip olayı bitirirsin ama sendeki hatayı bunlar daha bulamadıki
    IPB de hata yoksa,o zaman nereye baktınız v.s v.s....

Neyse sen bir kaç gün daha bekleyeceksin,inşaallah kısa zamanda olayı bitirirler++

Not;Servis dediğin yer "Yetkili Vestel" Servisimidir bu arada????

++
  • evet vestel in bostanci yetkili servisi.
    dedigin gibi yap boz sekilinde devam ediyorlar hala.
  • Bu ne sürat yaw
    17/7 de paneli aldılar ve hala araştırıyorlar
    Bunlar senin panelini yaparlarsa otur Dua et!!

Vestel ve yerli montaj v.s v.s!!!
    Servismi dandik yoksa başka bir şeymi var bilemiyorum artık!

Garantiside bittiği için herifler tam şaşırdı şimdi++
  • son olarak aramislar tv yi yapiyorlarmis, ama fiyati da 400 tl ye cikarmislar. televizyonun nyenisi 1000 ytl degil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakandag -- 17 Ağustos 2009; 16:31:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.