Şimdi Ara

Vestel Radyo Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 1992'den kalma Vestel'in Kasetçalar var.

Vestel Radyo Yardım

Yıllanmış olmasından ötürü oksitlenme vardı sanırım , tuşlarla oynadıkça seslerde git-gel/hışırtı problemleri mevcuttu. Manevi değeri olmasından ötürü servise vermek istemedim. Bende ikinci el yeni bir tane almaya karar verdim.

Üstteki resim temsili idi bu arada. Elimdekinin kozmetiği çok yer değiştirmesinden vs. ötürü kötü denilebilir.

İnternette letgo'dan aldığım ikinci el:

Vestel Radyo Yardım

Gelen üründe de tuşlarla oynadığımda benimkisinden de fazla olan git-gel/hışırtı problemleri vardı. Vestel yetkili serviste 40 TL karşılığında oksitlenme/genel temizlik yapıldı.

Ürünü servisten aldığımda daha öncesinde kontrol etmediğimden sesin elimdeki eski olanla arasında aşırı farklılık olduğunu farkettim. Bu radyoyu temiz bir tane alma sebebim 100 liraya satılan hoparlörlere göre sadece tiz değil sub-bassları da verebilecek kapasite de oluşuydu.

Bahsettiğim problemi videoya çektim.
    İlk radyo elimdeki 92'den kalma olan, ikincisi yeni gelen. (Bassları duyabilmeniz için bassları veren ses sistemi veya kulaklık ile dinlemeniz gerek...
    Şafakyoutube
    Vestel TW 425L #1
    https://www.youtube.com/watch?v=uQysF2wsotw

İlk radyo Örnek #2:
    Şafakyoutube
    Vestel TW 425L #2
    https://www.youtube.com/watch?v=WawYI_0EGH0

İkincisi Örnek #2:
    Şafakyoutube
    Vestel TW 425L #3
    https://www.youtube.com/watch?v=rSFxEEZ3TSk

Radyo stickerlarındaki farklılıklar:
    Vestel Radyo Yardım
    Vestel Radyo Yardım

Elimdeki radyonun sticker'ında köşede bir şey yazmazken gelen üründe şöyle bir sayılar var:
    Vestel Radyo Yardım
    Vestel Radyo YardımVestel Radyo Yardım

Kaset mekanizmasındaki ses farkı ve direction ledlerindeki yönlerde farklılık: Sebebi kaset lastiklerinin ömrünün dolması veya çok kullanılmasından ötürüymüş. Yıllardır elimde olan çok kullanılmıştı.
    Şafakyoutube
    Vestel TW 425L #4
    https://www.youtube.com/watch?v=Y1No9FerCzY

Bu kaset oynatma sesinin elimizdeki eski olanın zamanında çok kullanılmasından ötürü olduğunu düşünüyorum. O ışıkları da kaset deneyip bakmadığım için son takılan kasetin yönüyle mi alakalı mı bilmiyorum.

Şimdi aklımda bir kaç seçenek var.

1-Seri üretimlerde içindeki donanımlar değiştirilmiş.
    2-Elimdeki yıllarca kullanıldığından ve yeni gelen temiz/az kullanılmış olmasından ötürü benimkisi açılmış , güçlü ses verirken yeni gelen güçsüz ses veriyor ve bas refleksleri benimkisi kadar açılmamış. (Burn-in olayına inanıyorum çünkü elimdeki yıllanmış Sony MDR-1R ile Mediamarkt'a teşhirde satılan kulaklığı bir çok kişi ile karşılaştırdım. Benimkisi daha ayrıntılı, daha açık ses veriyordu.)

Not: Burn-in açıklamasına gelince, bir çok teknolojik alet yaşlanmadan direk bozulurken ses cihazları aynı bizler gibi kullandıkça değişiyor ve yaşlanıyor. Dikkat ederseniz çoğu kullanılmış ses sistemi, ilk hâlindeki temiz ve pürüzsüz sesi veremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 25 Ağustos 2019; 13:12:57 >

• up
  • up
  • up
  • up
  • AYLAR SONRA GELEN EDİT: Hoparlörleri farklı çıktı.
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Gelde delirme yaa,
    ben askerdeyken ses çalarlar çok gelirdi, herkesin elinde bi usb çalar yani..
    birisindeki hoparlör çifti müzik setinde olsa al evde dinle, 3-5w ama sanki set hoparlör gibi.
    10 tl verilmeyecek teypleride ilana koyuyorlar ya ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple TV | Yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Eskisi:

Vestel Radyo Yardım
    Vestel Radyo Yardım
    Vestel Radyo Yardım

Yenisi:

Vestel Radyo Yardım
    Vestel Radyo Yardım

Eskisini açıp bakım yaparken zarar veririm korkusuyla yenisi aldım. Onda da farklı hoparlörler vardı. Yeni hoparlörleri araştırdım Sony Kanada ve Amerika'da satış yaptığı 86 yılına ait bir radyoda benzer kodlusunu kullanmış. Aldığım adam bunun değişimini yapabilecek biri değil, üretimde değişmiş olmalı, zaten takım gibi, küçükten büyüğe hepsi Sony set.

Bu arada kesinlikle dediğiniz gibi ses veriyor. Baslardaki farkı göstermek için high pass filter uyguladım yoksa sesi çok temiz ve basslar 40Hz-50Hz'e kadar iniyor. Tabii elimizdeki GoldStar olan... Araştırdım, LG ile çalışmış bir zamana kadar sonra üretimlerini durdurmuş. Bulamıyorum. Böyle bir bass ve temiz ses verebilecek cihaz en az 500TL, eski müzik setleri dahil...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sene 90 larda teyzemler Arçelik müzik seti,, 16cm hop, mdf kabin, demir ön ızgara ,,, o seti 2 sene önce ankarada ilanda gördüm,, tüm hepsini çok uygun bir fiyata aldım,
    Ankara'dan Adanaya geldi ,,
    Sadece bir kolonu boyu 25 cm ama 10m ilerdeki mutfak camı titriyor.
    Size tavsiyem ek olarak bu tür kolonlardan alınız , 40 - 100 arasi değişiyor fiyatlari, daha dolu dolu muzik dinlersiniz, mutlaka bir çift olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 5 Ocak 2020; 9:58:18 >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Bass hoparlörlere ayrı ayrı birer adet mdf kabin yapın, ses bass iki katına çıkacaktir, eski teypteki bass ları

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.