Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    son olarak hocam birşey sorayım. 48UA9300 2200 tl, 55UA9300 2900 tl civrarı. hangisini önerirsiniz. fiyatı önemli değil..
  • Resimlerde gördüğüm kadarıyla DTS ( Digital Theater Systems ) Özelliği yok şuanda Mkv Uzantılı filmleri bir çoğu Dts olarak üretiliyor.
  • Hocam, yorumlarınızı beğenerek okuyorum. evet dediğiniz şekilde vestel 55ca9500 modeline baktım çok güzel gerçekten. ilk başta çok araştırdım ama hep bir hata hep bir sorun, sonunda 48UA9300 aldım. fiyat aralığı olarak uygun diğer markalara göre.
  • Babam 55UA9300 u 3.100 e vestel bayinden almış salı kuracaklar bide masa hediyeymis ait maouse sizde varmi hocam insanda isteyeceği ücretsiz getirsinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zahara12

son olarak hocam birşey sorayım. 48UA9300 2200 tl, 55UA9300 2900 tl civrarı. hangisini önerirsiniz. fiyatı önemli değil..

48 ok dir+

ancak yazdıklarımı "anlayarak" okudun değilmi???

bir de yarın panel gelir,ışık kaçırma çıktı,homojenite sorunu var,köşeler karanlık gibi v.s v.s gibi tipik panel sorunları çıkarsa,bu durum her marka için aynen bu şekilde söz konusudur!
    panel işi "şans" demektir,şansın bol olsun o zaman++
  • Bende televizyonu yeni aldım, görüntü kalitesi ve tasarım olarak süper bir alet. Gelen servis yanında olmadığı için donmaları önleyen yazılımı kuramadı, 1-2 güne tekrar gelir kurarız dediler. Beğenmediğim kısım ise "air mouse" denen zımbırtı. Tam bir fiyasko, inanılmaz derecede kalibrasyon sorunu var. Şu televizyonları smart tv diye piyasaya sunup adam gibi bir mouse-klavye setiyle beraber neden vermezler anlamıyorum. Çok mu zor tv.ye pc gibi bir mouse adapte etmek?
  • albani kullanıcısına yanıt
    hocam Sony KD-55X8505C tv yi çok meth ediyorlar. sizin bu tv için yada panali için düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz..
  • @albani
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

ok+ o zaman yılbaşına kadar bekle ve fiyatları kovala ama fazla düşmez! zira herifler uyanık,tam mal satma zamanı indirim pek yapmazlar! ancak yılbaşı sonrası Ocak/Şubat da
    stokları da bitirmek için çalışırlar

4,5 kağıt zaten o panele yüksek! o zaman 93x serisine bak derim bunun fiyatı oldukça iyi 48 olanı al geç,ama içine yine de sinmiyorsa o zaman başka markalara bak
    ama Vestelin bu serileri fiyat olarak oldukça iyi yerdeler! ama kronik/malum v. panel sorunları çıkarsa onlara da bir şey diyemem,panellerin bir şekilde bazı veya bir sürü
    skıntıları çıkabilir!

++

Sayın Can bey son kez soruyorum aşağıdaki olay tüm 9300 panellerinde varmıdır ? Değiştirsem yine aynı sorunla mı karşılaşırım ? Televizyon genel anlamda çok güzel 10 üzerinden 7-8 veririm.Renkler canlı takılma atlama yok maç pek izlemem ama 4k da geçen maç vardı baktım gayet güzeldi.Beni rahatsız eden tek sorun açık renklerde beyaz gri fonda köşelere kayıyor gözüm ve koyulaşmayı görünce rahatsız oluyorum.Bunu iade etsem heralde yerine samsung 40ju6070 alırım.Zaten onu almayı düşünürken vazgeçip bunu almıştım 3d si var diye.Bugün vestel servisi gelecek.Sizden tavsiye istiyorum ne yapayım? Saygılar..

[simage]
    Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agates -- 21 Aralık 2015; 13:14:23 >

• Cumartesi teknosadan 55ua9300 aldım lg ve vestel arasında kaldım fiyatı ve özellikleri bakımından vesteli tercih ettim deneyerek aldım herkese tavsiye ederim görüntü kalitesi mükemmel vestelden biraz çekiniyordum 3 gündür kullanıyorum sadece 4k özelliğini haricinde her özelliğini kullandım arkadaşların bahsettiği gibi siyahlarda ve ekran kenarlarında bi problem yok kurduktan sonra güncelledim smartı güzel bazı videoları oynatmıyor aşırı hızlı da deyil ama idare eder akıllı kumandası kullanışlı el alışkanlığı istiyo yavaş hareket ettirmek gerekiyor 3d özelliği güzel tek sıkıntısı her filmde ayarlamak gerekiyor o da 2 dk zaman alıyor maç yayınlarında gayet başarılı flu gösterme olayı çok çok çok dikkatli bakarsanız hafif oluyor sesi güzel ayrıca ses sistemi isterseniz takın ama gerek yok telefondan görüntü aktarımı yaptım hızlı ve başarılı teledünya kullanıyorum kendi uydusu hakkında fikrim yok ps3 bağladım pes ve blur oynadım gayet başarılı hiçbir sıkıntı yaşamadım nırmal film izledim siyahlarda ve karanlık sahneleri çok güzel ışığı kapatıp izlerseniz daha güzel blıetooth sound bar sistemine bağlanıtı yaptım tatmin edici sormak istediklerinizi cevaplandırmaya çalışırım almak isteyenler danışsın yardımcı olurum

Not:ilk mesajım bu diğer üyeliğimin şifresinde sıkıntı oldu geri alamadım vestel ile hiçbir bağlantım yok eskiden bedava verseler almam diyenlerdendim elektronik şans işi en pahalı markalarda da sorun çıkabilir benim televizyonda çok şükür hiç sıkıntı yok inşallah çıkmaz sorularınızı cevaplandurmaya çalışacağım iyi günler

• bende bu model ve samsung 6470 arasında kaldım ve pusudayım. Paylaştıklarınız için teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zahara12

48 ok dir+

ancak yazdıklarımı "anlayarak" okudun değilmi???

bir de yarın panel gelir,ışık kaçırma çıktı,homojenite sorunu var,köşeler karanlık gibi v.s v.s gibi tipik panel sorunları çıkarsa,bu durum her marka için aynen bu şekilde söz konusudur!
    panel işi "şans" demektir,şansın bol olsun o zaman++

Bende de pek şans yoktur böyle şeylerde.Aldığım yer teknosa/internet olunca sorun çıkarmadılar geri gönderin isterseniz değiştirelim isterseniz iade alalım dediler.Bende şansımı bir kez daha deniyeyim dedim. Biraz daha zorlayıp 48 mi alsam diyeceğim (siz onun paneli daha iyi diyorsunuz 40'a göre yanlış anlamadıysam) fakat koyacağım oda .ıç kadar afedersiniz abes olacak.40 bile büyük ama olmuşken 40 olsun dedim.Tavsiye lütfen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agates -- 21 Aralık 2015; 15:50:15 >

• gokgul8891 kullanıcısına yanıt
    siyah ekranda ışık sızması vs var mı
    ışıkları kapatıp menü 4725 yapın diagnostic te renk testleri var
    siyah fonda ekranın bazı yerlerinde beyaz ışık sızması var mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ilk defa "Tüplü" den sonra "panel tip TV" ye transfer olanlar veya daha önce panel tip TV almış ama şimdiki ikincini alanlar veya tüplü zamanın da
    her odaya TV konma modası şimdi panellere geldi! ancak bu işin yani paneli işinin bir eskisi-geçmişi bir de şimdiki- yenisi zamanları vardır,eski den
    pahalı bir panel "değerdi" yani o paraya değecek panel alınırdı günümüzde ise bu durum tamamen değişmiştir!!! bunu "uyanın" diye yazıyorum zira bana
    çok ulaşan oluyor ama adam ayakta uyuyor hala yaw forumlar dan gazı almış yola çıkmış ama yolunu bulamayacak tabiki! bir alay sallama bilgi
    ve dolduruşa gelerek "pahalıdır-iyidir" kafasıyla yola çıkanlar var,amannn diyeyim bu kural eskiden dedi yaw şimdi böyle bir şey

Sonuç;hesaplı/ucuz yollu panelleri kovalayın! ne satıcıların ne de onların forumlardaki fake tipli uzantılarına(özellikle LGE nin çakal fake satıcılarına!!!!)sakın inanmayın ltf
    uyanıklar gelmişler tezgahı DH de kurmuşlar!

gidin ucuz yollu panel alın,kaldıki çoğu insanın durumu da zaten böyle bir panel almak içindir!! millet para basmıyor bu absürt rakamlı panelleri almak için

++

Vestel 93x giderek öne çıkıyor ve sanırım fiyatı da biraz daha tatlı oldu gibi! ona göre değerlendirin ama ben bu panel için sadece F/P notu veriyorum,yoksa panel süper
    acaip uçuyor-kaçıyor şöyle kalite v.s v.s demiyoruım!! işin içini bildiğim için bazı şeylere uyandırmak istiyorum,kısaca fazla para bayılmayın bunları alırken!

++

Bu paneller EDGE-LED olduğu için tam homojen arka ışık çalışması yapamazlar,bazı arkadaşlar sanırım ya bilmeyerek ya da işin teknişğin den uzak bazı test veya değerlendirmeler
    yapıyor,bunlar YALNIŞ,siz pratik de ilk etap da görüntü varken ekrana bakın ve ona göre değerlendirin ltf
    Bazı kişiler ise TV değil de Monitör aldığını sanıyor veya ona göre değerlendiriyor bu da YALNIŞ!

panel tip TV ler ile Monitörlerin testleri ve değerlendirma metodları v.s çok farklıdır!

++

@agates

yaklaşık böyledir ama bu resimdeki panel de çok kötü denecek seviyede de değildir ve işin "şans" durumunu da sakın unutmayın!!
    örneğin bu olay bu sene Samy ler de ve dahi Sony ler de aynen yine böyledir! Sony çok sıkıntı verir çünkü herifler neyi görseler "abi normaldir" diyorlar!!
    Samy ise bu sene bu konuda bana göre en iyisi! Vestel de yaklaşık böyledir diğerleri yine pek yaramaz! TFT-LCD sinin doğuştan gelen bir sürü sorunları vardır!
    hatta bunlar günümüz de çok daha fazla artmıştır!

++

CA95x serisi ise Vestelin şu anda en iyi paneldir

gördüğüm ne bariz falso ise düzensiz ışık çalışması oldu!!! özellikleri köşelerin ışık şiddeti düzeni az oluyor ve kenarlarda yine benzer hafif karartma
    sorunları var,çoğu hatta tamamı böyle gibi,ondan dolayı notunu kırdım ancak bu panel gerçekten çok iyi ama o fiyatı hak etmiyor hala çok pahalıdır!

++

Bu arada başlıkta sadece Vestel panelleri görüşün,diğer markaları merak edenler veya soranlar v.s ise zaten onların kendi başlıkları vardır oradan takip edin veya sorun

• dükkana seg aldım
    annemin evine vestel in en baz modeli 40fa5050 aldım
    ikisinde de ne ışık sızması ne kenarlarda gölgelenme ne de bu kadar puslanma vardı
    Bu iki panelden hareketle aldım 9300 ü ama ne yazık ki hayal kırıklığı oldu ben de
    albani üstadın dediği gibi pahalı demek en kalite demek değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 21 Aralık 2015; 17:59:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Beyler ilk defa "Tüplü" den sonra "panel tip TV" ye transfer olanlar veya daha önce panel tip TV almış ama şimdiki ikincini alanlar veya tüplü zamanın da
    her odaya TV konma modası şimdi panellere geldi! ancak bu işin yani paneli işinin bir eskisi-geçmişi bir de şimdiki- yenisi zamanları vardır,eski den
    pahalı bir panel "değerdi" yani o paraya değecek panel alınırdı günümüzde ise bu durum tamamen değişmiştir!!! bunu "uyanın" diye yazıyorum zira bana
    çok ulaşan oluyor ama adam ayakta uyuyor hala yaw forumlar dan gazı almış yola çıkmış ama yolunu bulamayacak tabiki! bir alay sallama bilgi
    ve dolduruşa gelerek "pahalıdır-iyidir" kafasıyla yola çıkanlar var,amannn diyeyim bu kural eskiden dedi yaw şimdi böyle bir şey

Sonuç;hesaplı/ucuz yollu panelleri kovalayın! ne satıcıların ne de onların forumlardaki fake tipli uzantılarına(özellikle LGE nin çakal fake satıcılarına!!!!)sakın inanmayın ltf
    uyanıklar gelmişler tezgahı DH de kurmuşlar!

gidin ucuz yollu panel alın,kaldıki çoğu insanın durumu da zaten böyle bir panel almak içindir!! millet para basmıyor bu absürt rakamlı panelleri almak için

++

Vestel 93x giderek öne çıkıyor ve sanırım fiyatı da biraz daha tatlı oldu gibi! ona göre değerlendirin ama ben bu panel için sadece F/P notu veriyorum,yoksa panel süper
    acaip uçuyor-kaçıyor şöyle kalite v.s v.s demiyoruım!! işin içini bildiğim için bazı şeylere uyandırmak istiyorum,kısaca fazla para bayılmayın bunları alırken!

++

Bu paneller EDGE-LED olduğu için tam homojen arka ışık çalışması yapamazlar,bazı arkadaşlar sanırım ya bilmeyerek ya da işin teknişğin den uzak bazı test veya değerlendirmeler
    yapıyor,bunlar YALNIŞ,siz pratik de ilk etap da görüntü varken ekrana bakın ve ona göre değerlendirin ltf
    Bazı kişiler ise TV değil de Monitör aldığını sanıyor veya ona göre değerlendiriyor bu da YALNIŞ!

panel tip TV ler ile Monitörlerin testleri ve değerlendirma metodları v.s çok farklıdır!

++

@agates

yaklaşık böyledir ama bu resimdeki panel de çok kötü denecek seviyede de değildir ve işin "şans" durumunu da sakın unutmayın!!
    örneğin bu olay bu sene Samy ler de ve dahi Sony ler de aynen yine böyledir! Sony çok sıkıntı verir çünkü herifler neyi görseler "abi normaldir" diyorlar!!
    Samy ise bu sene bu konuda bana göre en iyisi! Vestel de yaklaşık böyledir diğerleri yine pek yaramaz! TFT-LCD sinin doğuştan gelen bir sürü sorunları vardır!
    hatta bunlar günümüz de çok daha fazla artmıştır!

++

CA95x serisi ise Vestelin şu anda en iyi paneldir

gördüğüm ne bariz falso ise düzensiz ışık çalışması oldu!!! özellikleri köşelerin ışık şiddeti düzeni az oluyor ve kenarlarda yine benzer hafif karartma
    sorunları var,çoğu hatta tamamı böyle gibi,ondan dolayı notunu kırdım ancak bu panel gerçekten çok iyi ama o fiyatı hak etmiyor hala çok pahalıdır!

++

Bu arada başlıkta sadece Vestel panelleri görüşün,diğer markaları merak edenler veya soranlar v.s ise zaten onların kendi başlıkları vardır oradan takip edin veya sorun

Peki sayın albani siz benim yerimde olsaydınız bu paneli böyle kullanırmıydınız ? Yoksa firmaya gönderip aynı ürünle değiştirir miydiniz? Ya da iade edip başka bir marka/panel arayışına mı girerdiniz ?

• kardeş belliki senin kafa şu anda karışık ve emin değil,tavsyem servis gelsin bir de onlar ne diyecek ona göre yol çizersin,mutlaka gelecek panel bu konuda daha düzgün
    veya tam tersi veya bir şekilde iyi veya kötü olacaktır,adamlar değiştiririz diyorlarsa o zaman şansını dene,inşaallah daha iyisine denk gelirsin veya baktın yine seni kesmiyor
    ve iade durumu söz konuyuysa ver geriye al paranı++

ben zaten panelin "fiyatı" üzerinden hareket ettim,yoksa panel şöyle iyi böyle bilmem ne filan demiyorum sürekli F/P olarak iyi hatta çok iyi
    ama görüntü olarak da oldukça başarılı bulduğumu söylüyorum+

bugün için bildiğim kadarıyla 48/93x 2 kağıtlara kadar bulunabiliyor bence değerlendirilecek bir durum açıkçası!
  • quote:

kardeş belliki senin kafa şu anda karışık ve emin değil,tavsyem servis gelsin bir de onlar ne diyecek ona göre yol çizersin,mutlaka gelecek panel bu konuda daha düzgün
    veya tam tersi veya bir şekilde iyi veya kötü olacaktır,adamlar değiştiririz diyorlarsa o zaman şansını dene,inşaallah daha iyisine denk gelirsin veya baktın yine seni kesmiyor
    ve iade durumu söz konuyuysa ver geriye al paranı++

ben zaten panelin "fiyatı" üzerinden hareket ettim,yoksa panel şöyle iyi böyle bilmem ne filan demiyorum sürekli F/P olarak iyi hatta çok iyi
    ama görüntü olarak da oldukça başarılı bulduğumu söylüyorum+

bugün için bildiğim kadarıyla 48/93x 2 kağıtlara kadar bulunabiliyor bence değerlendirilecek bir durum açıkçası!

Bende F/P olarak iyi bir ürün olduğu için aldım bu tv yi ,1624tl hoş bir rakam 40" bu özellikte tv için.Servisten gelmeyecek diye ümidi kesmiştim ,az önce aradı abi geliyorum diye.Ben yanında olamayacağım için durumu anlattım flash bellekte resim dosyasınıda bıraktım evde.Baksın bakalım ne diyecek ?

• agates kullanıcısına yanıt
    Servis konusunda dikkatlidir kuruluma gelecekleri zaman 30 dk geçiktiler tekrar aradım,müşteri hizmetlere hemen söylüyorum kesinlikle gelecekler diye bastıra bastıra söyledi.

• Bugün kurulumu yaptı servis. Ürünlerin ilk yazılımlarında sorun oluyormuş dedim. 10 üründen 3ünde bu olay oluyormuş dedi. Tvnin görüntü kalitesi çok iyi. Tam beklediğim tarzda f/p ürünü çıktı.

Kanal geçiş hızları sd kanallar arası normal, hd kanallar arası bir tık daha yavaş ama bezdirmiyor.
    Kanal listesi düzenleme ve menü arayüzü gayet güzel.
    Ses seviyesi yeterli.
    TRT 4k zaten sorunsuz çalışıyor, diğer kullanan arkadaşların da belirttiği gibi. Usb ve harici HDD üzerinden 4k demoları denedim herhangi bir sıkıntı olmadan açtı.
    Daha önce aktif 3D gözlük kullanmadığım için biraz uğraştırdı ama sonunda hallettim. Yarım saat izledim baş ağrısı yapınca bıraktım. Ama görüntüde herhangi bir sorun farkettim.
    Smartla şuanlık pek haşır neşir olmadım. Ufak bir göz gezdirdim, akıcılık pek yok gibi geldi. Detaylı kurcalamayı daha sonra yapacağım.

Benim için önemli olan tvnin görüntü kalitesi ve ses seviyesiydi. Bu bakımdan tvden çok memnun kaldım.

Kullananlara 2 sorum var:
    Film ismi ile altyazıyı aynı yapmama rağmen 3D filmi altyazı ile izleyemedim. Var mıdır bir çözümü?
    Harici bağlantıları "Güvenli Kaldır" tarzı birşey ile kaldırıyorduk eski tvde, bunda öyle birşey var da ben mi göremiyorum acaba?

Merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz

• Yarın Kurulum Yapılacak nelere dikkat edeyim. Kutu İçerisinde air mause varmı yoksa biz ek olarakmı alıyoruz ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.