Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ayarlardan yazılım sürümünü kontrol eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: petshopboys

quote:

Orijinalden alıntı: muratdur

Günelleme otomatik olarak yapmış ama ekran moduda oyun modu silinmiş.

Bana guncelleme hala gelmedi. Nerden guncelleyebiliriz acaba? Ayarlar/daha fazla kismina girip guncelle dedigimde guncelleme yok diyor da.

Vestelin driver sitesindede eklenmiş yeni güncelleme ordanda indirip kurabilirsiniz

www.vesteldriver.com
    Loading...
    http://www.vesteldriver.com/TV_MB100.html

• quote:

Ayarlardan yazılım sürümünü kontrol eder misiniz?

V 0.1.33.5 sürümü şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: NumberOne77

quote:

quote:

Bana guncelleme hala gelmedi. Nerden guncelleyebiliriz acaba? Ayarlar/daha fazla kismina girip guncelle dedigimde guncelleme yok diyor da.

Vestelin driver sitesindede eklenmiş yeni güncelleme ordanda indirip kurabilirsiniz

http://www.vesteldriver.com/TV_MB100.html

Teşekkur ederim, bugun de gelmezse otomatik, aksam ben usb den kurarim. Guzel anlatilmis sitede.

• quote:

quote:

mesaj alınmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmanken

quote:

quote:

mesaj alınmıştır

iyi mi kötü mü yönde mesaj alındı bilmiyorum ama güncellemeye bakarak televizyon alınmaz kanımca en kötü usb ye atıp ordan güncelleyebiliriz. Bu güncelleme işi de telefondakine doğru gidecek gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrmanken

quote:

quote:

mesaj alınmıştır

iyi mi kötü mü yönde mesaj alındı bilmiyorum ama güncellemeye bakarak televizyon alınmaz kanımca en kötü usb ye atıp ordan güncelleyebiliriz. Bu güncelleme işi de telefondakine doğru gidecek gibi
    pardon ya albani ustayı alıntılayacaktım :) para olarak msj yani

• Beyler sağda-solda Vestel mağazaların da veya Bayilerin de bahsettiğim 2014 model CA9500 serisi varsa bence bir inceleyin,sonra gelin burada bahsedin!
    bakalım yorumlarınız ne olacak merak ediyorum ancak 55" lik olan dan bahsediyorum,65" lik olan değildir!

Not;bir panele zırt-pırt FW çıkması iyi değil kötü bir şey dir!!!

genel de şöyle bir tanım vardır; "doğru diye bilinen yalnışlar" panelelri ATI GGard veya Bios FW leri veya benzer şekilde çıkan FW ler ile karşılaştırmayın ltf!

bizim panel işinde bu durum çok çok farklı dır ve FW çıkması demek "sorun var" demektir! doğrusu veya olması gereken şudur;SW yüklenir ve bir daha hiç
    FW çkmaz!! sorun yoksa gerek de olmaz zaten! kimileri panellerin işletim sistemlerini bilmediği için habire FW çıksın diye bekler,gerçi bir yer de haklı dır
    çünkü sürekli sorun çıkıyor,örneğin bir Bug vardır,bunu fix ederler ama bir başka yerdne falso çıkarır o yeni gelen FW veya tam tersi düzelir ama bu sefer de
    başka bir çalışmadan yine sorun çıkar gelsin yeni FW olur! bu böyle devam eder 1 yıl kadar veya biraz daha uzar ama sonra kesilir destek!

Vestel yazılım ekibi bana göre oldukça iyidir,Taiwan ile de ilişkileri de güzel ve ekipleri de başarılı v.s ama panel işinde Modül+Engine birleşmesi çok zor
    bir iştir bunun haricin de sisteme yüklenen ne kadar ıvır-zıvır özellikler v.s varsa bunlar da sistemi katlediyor! çünkü bu yapı panel tip TV lere göre uyumlu değildir!
    örneğin PC toplarsınız veya alırsınız ama bu sistemin kontrolu genel de sizin elinizde olur hatta tamamen siz yönetirsiniz ama panellerin sistemi çok farklıdır!

ciddi bir HW sorunu vardır(maliyet den kaçtıkları için) çok fazla özelliklerin olması ve buna bir de 3D desteği de eklenince,sistem çuvallıyor! sürekli herifler bug-fix
    işleriyle uğraşıyorlar!

bir diğer durum da şudur(her marka da böyledir genel olarak)bir bug vardır bunu düzeltirler FW ile ama başka bir bug oluşur daha sonra
    veya resim ayarları bozulur! veya bazı özellikerin çalışması bozulur v.s v.s

sonuç olarak FW çıkmasıyla her şey tam düzelemiyor!

benim geçmişte bazı önerilerim olmuştu;ama bunu bir tek Tosh yapmıştı ZL1 serisin de ama bu panel de felaket pahalıydı yaw 1 sene kadar durdu ama satılamadan
    bitmişti,herifler süper bir sistem yapmışlar dı olay tamamen panelin dışında idi "MediaBox" yaptılar ama en sıkı PC den daha güçlü idi!! inanılmaz işler yapabiliyordu!
    Gamer ların en baba sistemleri bile bunun yanında zayıf kalıyordu gibi bir örneği yaptı adamlar,tamamen Prof. bir uygulama idi,böylece herşey panel dışında ve panel de
    Monitör gibi çalışıyordu! TFT-LCD sistem de bana göre bulunan en doğru sistem buydu(şimdiki Samy nin bazı 2015 HiEnd panellerinde olan Ext.Box-One-Connect dedikleri
    bu Tosh daki sistemin yanında hikayedir!! daha doğrusu tamamen farklıdır,Tosh da ki sistem özel üretim PC gibi düşünün olayı! Samy deki çok basit ext.bağlantılar v.s içindir!

Tosh un bunu bulması ve yapması işte yukarıda anlattığım sıkıntılı durumları aşmak içindi! ve çok başarılı da oldular;bunun bir benzeri de daha doğrusu ilk örneği ise
    Pio PDP ler idi,tosh da zatne oradan hareketle bu sistemi buldu ama çok daha iyisini yapmıştı

şöyle düşünün 8 tane 1080p film/video yu aynı anda açıp işliyordu!!! video-plexer ile ekranı 8 parçaya bölüp tam 8 video yu da hem de çok yüksek bit-rate olan içerikleri
    sorunsuz açıyordu

++

92x de alabilirsiniz,çok güzel rakamlara sanırım düştü gibi! ileri de de bir tane UHD-Receiver lmanız gerekiyor bunun için!
    93x ise Receiver gerektirmez H265 dec. desteği vardır

• Bugün teknosa.com üzerinden aldım bu tv yi(40ua9300). 1450 TL civarına aldım. 3-4 gün içinde kurulum yapılır, ben de ilk izlenimlerimi paylaşmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milerado -- 18 Aralık 2015; 11:17:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taxofgod

Bugün teknosa.com üzerinden aldım bu tv yi(40ua9300). 1450 TL civarına aldım. 3-4 gün içinde kurulum yapılır, ben de ilk izlenimlerimi paylaşmaya çalışırım.

çok iyi fiyata almışsınız hayırlı olsun .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tgezer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • arkadaslar ben de 9300 aldim. goruntu kalitesi gayet guzel geldi bana.
    tv ile ilgili 2 problemim var.

1- media streamingi actim(sony laptop in DLNA ozelligini kullaniyorum). klasorleri paylasima actim, bu klasore video da attim ancak video dosyasini gormuyor, paylasimdanki resimleri gorebiliyorum ama.

2- ornek 2tane 3d videosu indirdim ancak tv yi acip 3d gozlukleri taktiktan sonra videoyu aciyorum ama pc deki gibi 3d video ekranda cift ekran gibi oynamaya devam ediyor. yani 3d videosu tam ekran oynamiyor.

bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirlerse sevinirim.
    tesekkurler.
  • Beyler 93x serisi sanırım 2016 olarak da devam edecek veya 94x serisi çıkabilir ama "aynısı" olacaktır! F/P olarak biraz daha öne çıkacak hatta piysanın en iyi F/P paneli olmaya da adaydır
    "yazılım" kısmında bir keleklik çıkmazsa daha da iyi hale gelecektir ama bizim piyasa da abuk işler olur bu durum dışarı da tam tersi olur,okuyun şimd ne olduğunu;

bir panel veya cihaz v.s diyelim buna piyasa da çok tutuldumu başlar piyasa atraksiyonlar yapmaya ve fiyatı da yukarıya doğru tetiklenir veya uzun zaman hiç fiyatı düşmez
    gibi çakallıklar olur,dışarı da tam tersi olur,bilakis fiyatı ciddi iner herifler malları kısa sürede bitirirler,biz de ise kasarlar da kasarlar

ben geçmiş te bazı böyle panelleri çok iyi biliyorum! şimdi marka adı vermiyorum bir seri vardı x üreticisinde neredeyse hiç satılamıyordu,bir elimi attım önce kendimiz aldık
    en az bir kaç ay test ettik,sonra meşhur laf tır "patladı gitti" oldu ama fiyatı arttı veya çok uzun süre düşmedi sonra hala fiyatı arttı v.s normal düşmesi gereken seviyelere de bir daha hiç düşmeden
    panel sonunda kısa sürede bitti,satanlar ve üretici bile şaşırmıştı bu duruma,bütün TR DH yi izliyor çünkü

sanırım uyandınız ne demek istediğime!!

CA9500 içinde hala haber bekliyorum sizlerden görüp görenler v.s varsa anlatsınlar gördüklerini

yaw adamlar işi bilmiyor gerçekten,gidip KORE lilerden "marketing" dersleri almaları gerekiyor veya bana da gelebilirler,beleş ders veririm onlara,TÜRK olmaları yeter!
    elin çekik-gözlü uyanığı kazanıyorsa o zaman benim adamım daha çok kazansın yaw!!

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler 93x serisi sanırım 2016 olarak da devam edecek veya 94x serisi çıkabilir ama "aynısı" olacaktır! F/P olarak biraz daha öne çıkacak hatta piysanın en iyi F/P paneli olmaya da adaydır
    "yazılım" kısmında bir keleklik çıkmazsa daha da iyi hale gelecektir ama bizim piyasa da abuk işler olur bu durum dışarı da tam tersi olur,okuyun şimd ne olduğunu;

bir panel veya cihaz v.s diyelim buna piyasa da çok tutuldumu başlar piyasa atraksiyonlar yapmaya ve fiyatı da yukarıya doğru tetiklenir veya uzun zaman hiç fiyatı düşmez
    gibi çakallıklar olur,dışarı da tam tersi olur,bilakis fiyatı ciddi iner herifler malları kısa sürede bitirirler,biz de ise kasarlar da kasarlar

ben geçmiş te bazı böyle panelleri çok iyi biliyorum! şimdi marka adı vermiyorum bir seri vardı x üreticisinde neredeyse hiç satılamıyordu,bir elimi attım önce kendimiz aldık
    en az bir kaç ay test ettik,sonra meşhur laf tır "patladı gitti" oldu ama fiyatı arttı veya çok uzun süre düşmedi sonra hala fiyatı arttı v.s normal düşmesi gereken seviyelere de bir daha hiç düşmeden
    panel sonunda kısa sürede bitti,satanlar ve üretici bile şaşırmıştı bu duruma,bütün TR DH yi izliyor çünkü

sanırım uyandınız ne demek istediğime!!

CA9500 içinde hala haber bekliyorum sizlerden görüp görenler v.s varsa anlatsınlar gördüklerini

yaw adamlar işi bilmiyor gerçekten,gidip KORE lilerden "marketing" dersleri almaları gerekiyor veya bana da gelebilirler,beleş ders veririm onlara,TÜRK olmaları yeter!
    elin çekik-gözlü uyanığı kazanıyorsa o zaman benim adamım daha çok kazansın yaw!!

albani hocam bende 55ua9200 ve 55ua9300 arasında kaldım sıtesınde kullanım klavuzları yok birinde 4k uydu alıcısı var dıgerinde cift ekran muhabbeti. siz bu konuda hangisini tercih edersiniz.
    biri 4 çekirdek işlemcili diğerinin bilgisi yok. gerçek panel hz leri hakındada bilgiyok hvec(h.265) ,hdmi versiyonu usb versiyonu bu gibi bilgilere ulaşamadım. bu tvler için bu bilgilere sahipmisiniz sizin tercihiniz ne olurdu tsk.

• uk26 kullanıcısına yanıt
    Gercek panel hızları 50 mhz , 9200 ve 9300 ün
    Vestel de ca9500 serisi sanırım 100 mhz sadece Emin değilim

• canlı destektek kullanım kıtapcıgını ıstıyorum pdf olarak herifler satmadığımız urunun kıtapcıgını vermıyoruz dıyor varmı böyle bır zihniyet...
  • beyler ben bu tv yi almayı düşünüyorum. amacım 4k ve 3d tabiki izlemek ama smart tvden youtube yada browserdan diğer sitelerdeki videoları izlemek,usb den 3d yada 4k film atıp izlemek.

sizce bu amaçlarıma uyarmı ? birde maç izlenirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap

48ua9300 ü kliksa dan 2149tl+ 100tl chip para+%2,4 avantajix iadesi ile sipariş verdim. pratikte 2000tlye gelecek gibi

Fiyat iyi düşmüş. Hayırlı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hz.değerleri için yine eksik veya farklı veya tamamen farklı bilgi diye yalnış şeyler dile getirilmektedir!

1-Tüm paneller ya 50 ya da 100Hz dir(NTSC olursa 60/120 dir!) 2012 den itibaren 200/240Hz Modül kullanılmıyor!(çünkü bu sistemin de "çakmasını" buldu adamlar!)

2-Sorduğunuz Hertz değerleri veya merak ettiğiniz durum ise panelin "HIZ" durumudur,yokjsa hiç kimse Hz.nedir ne işe yarar veya nedne gereklidir v.s bilinmiyor ama bu
    teknik olarak sadece "baclight-scanning" görevini yerine getirmektedir! CRT devrinden kalma bir "teknik" tir!

bir panel 50Hz olursa yavaşmı olur veya 100Hz olursa çok mu HIZLI olur diye sorarsanız;HIZ ile Hz değerinin de zerre kadar alakası yoktur,bunlar ya panel efsaneler dir
    ya da sallama laflar dır(bilgi dir diyemiyorum çünkü Hz ile HIZ artmaz!)

Siz bunlar yerine panelin "Motion-handling" performansı nedir,nasıldır buna takılın veya "doğru resim" üretimi nasıldır buna da çok fazla takılın!
    Motion da Latency değeri nedir;örneğin FILM Mode ile 120ms midir veya çok daha fazlamıdır! panel 1200Hz olsa ne yazar o zaman şayet panel motion da çuvallıyorsa!

3-panelin sistemi içinde(SW de)ne kadar az yük varsa o kadar HIZ lı olacaktır!!) örneğin Ambilight/3D ve çeşitli işletim sistemleri ve ıvır-zıvır çeşitli özellikler v.s çok olursa
    HIZ yine sorun çıkaracaktır gibi...

4-Hz değerinin 1200 veya 800 veya 600Hz veya 2500 v.s gibi değerleri hiç bir şeyi ifade etmez!! o zaman 1200Hz lik bir panel veya 8oo lük bir panel kalkıp uçması gerekiyor
    ama "Motion Plus" ayarlarına dokunmazsanız(off yaparsanız) çakılıp kalıyor!!! veya satır işleme sayısı 300/350 de kalıyor iyi de bu panel gerçek 200Hz ve yazılımsal da 800Hz
    ama MP ayarı açılmadan çuvallıyor ve 1080 satır işleyemeyip 350 de kalıyor!!

takılmayın bu yalnış ve hileli değerlere ltf!

• arkadaşlar bugün sırf 8900 ve 9300 için vestel bayisine gittim yetmedi nautilus içindeki teknosayada baktım. Satıcıya dedim bütün ayarları eşitle hangisi daha net gösterecek diye. Favorim 3d yok diye 8900 modeliydi yanlış 9300 modeli çıktı. Kesinlikle 9300 siyahlarda ve renklerde daha canlı. Bilginiz olsun istedim çünkü bende pusudayım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.