Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tarif et ne gerekiyorsa yapalım.
    Seg le aynı mı işlemler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Tarif et ne gerekiyorsa yapalım.
    Seg le aynı mı işlemler

@muratdur sagolsun denedi hocam bunlardada profil alinabiliyormuş elinde hala downloadprofile dosyasi duruyorsa uzantisini mb100 yapip alabilirsin hocam gündüz bi incelerim bakalim yapilcak ayar warmi diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni yazılım çıkmış 1.33.11
    internetten otomatik güncelledi tv.
  • merhaba arkadaşlar ben de dün itibariyle 55ua9300 ile aranıza katıldım. Cumartesi teknosanın sitesinden dan 2.989 tl fiyattan , mağazadan teslim indirimi 125 TL, maksimum puan 100 TL ve 30 tl lik çek indirimleri ile 2734 TL ye getirdim. Hangi yazılım olduğunu bilmiyorum ama bir önceki arkadaşın dediğine göre yeni yazılım çıkmış. akşam gidince deneyeceğim. Dün 3d avatar izleyebildim sadece. 55 ekran tüplüden sonra çağ atlamışım gibi geldi haliyle ilk izlenimler güzel görünüyor tv hakkında.
  • Vestel 2016 android tv olarak çıkaracaktı acaba beklesekmi ? :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cssbaycelebi

yeni yazılım çıkmış 1.33.11
    internetten otomatik güncelledi tv.

vay
    seninle hangi forumdan tanışıyorduk kardeşim
    nicki hatırladım da konuyu hatırlayamadım

• tgezer kullanıcısına yanıt
    ben de senin nicki hatırladım. Telefon sayfalarından biri olabilir.
  • quote:

sx1
    pioneer
    i8910
    EDC

• 2015 93x serisi
    2014 92x serisi
    ve 2014 CA95x serisi

bunlar Vestelin öne çıkan iyi panelleri dir!!

F/P olarak OK dir+

CA95x ise ciddi sıkı bir paneldir! TR de pek bilinmiyor,bir de çok pahalı!!(Almanya/UK ye ihraç ediliyor Finlux ve Medion adıyla!!)

2014 lerde HEVC dec.HW desteği olmadığı için örneğin 4k uydu yayınlarını açamazsınız!! ancak 93x serisin de HEVC dec.desteği gelmiştir!

93x de en 40/48 lere olumlu baktım ama 55 beni fazla kesmedi,Modül Samsung değil gibi geliyor veya spec.değerleri düşük olan SVA tip takılmış ama 40/48
    yine Samsung SVA ama resim kalitesi net/kenkin lik anlamın da biraz daha iyi!

Not;65likleri yaramaz IPS ve düşük spec.lidir!!

CA95x yine VA tip ama Samsung yerine sanırım CMI/Taiwan takılı(veya AUO) ancak bu da üst kalite Modül değildir! ancak güzel iş çıkarıyor 55 lik olanı(65lik geçiyorum!)

Ancak CA serisinde bir sorun var,"baclit sistemi" kötü!! curved da olunca herifler bu konuda şişmişler,köşeler ışık vermediği gibi kenarlar da ışık kesilmesi halinde devam ediyor!
    işin bu kısmından sınıfta kalıyorlar ama genel olarak doğru renk üretimi oldukça iyi sayılır

93x ise baclit olarak fena sayılmaz,40/48 iyi gibi desem de 55 liğini ben fazla tumadım,tatlı fiyata bulunursa alınabilir++

• quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

sx1
    pioneer
    i8910
    EDC

evet samsungun efsane telefonu i8910 omnia hd sayfasında beraberdik.
  • albani kullanıcısına yanıt
    Üstadım kenarlardan izleyince görüntünün soluklasmasi ne ile aciklanabilir.

• "TFT-LCD" paneller kenarlar dan izlenmezki! veya tepeden bakarak veya yere yatarak veya yandan kanapeye yatarak v.s

Panellerin verdiği(düşme olmadan)AÇI oldukça dar dır! bunları geçmişte örnekler vererek hem IPS tip hem de VA tip panelleri çok anlatmıştım
    bu paneller normal de 5derece de düşme yapmaya başlar ama insan gözü limitleri bu kadar hassas olmadığı için bu düşmeleri göremiyor!
    ancak açı 15/20derece lere gelince düşme dediğimiz renklerin solması,contrast azalması,ışık düşmesi v.s gibi oluşumlar çıkmaya başlayacaktır!

Sadece Samy nin bir tekniği var(ama bunu artık kullanmıyor)bu teknik de max.açı 35derece dir düşme olmadan!! sizde buna göre artık hesap ediverin
    ne kadar açı veriyor diye!

TFT-LCD ler de ortalama açı verme(max.) Modülün+filtering sisteminin tip ve yapısına göre 15-25derece olarak alabilirsiniz,bazı gözler bunu farketmiyor
    veya anlamıyor v.s ama düşme 15/20derece de başlar!!

IPS ler de her ne kadar açı daha fazla olsa bile her IP de illaki böyle değildir!
    VA lar da ise açı verme biraz daha düşüktür!

diğer teknik sebebleri geçiyorum zira bir sürü etken vardır,tavsiyem "sıfır" derecedir ama bu açı pratik de pek mümkün olamıyor,koltukların konuşlanması
    veya izleyici sayısı arttıkça mecburen açılara geçiliyor gibi...

>>Contrast durumu;TFT-LCD ler de CR değerleri çok düşüktür veya çok kötüdür bir diğer ifadeyle,örneğin panelin ebatına bağlı olarak(ebat büyüdükçe CR değeri de azalır!)
    max.2000-3200;1 dir(Native olarak) ancak çoğu panel de bu değer ortalama 2200/2600;1 gibidir,IPS de ise CR değeri çok daha düşük olup max.900-1200;1 dir!!
    ama çoğunlukla 650-800;1 gibidir!

kısaca bunlar çok boktan değerler dir laf aramız da

Not;sadece "PDP" ler de CR değerleri çok yüksektir veya süperdir v.s ama LGE nin dandik PDP lerin de değil tabiki veya Vestel dahil diğer PDP ler de bu konuda dandiktir!
    (bahsettiğim çok yüksek Cr ler sadece Pio/Pany ve Samy dir ve diğer bazı PDP lerdir) bunların CR değerleri 5bin;1 den başlar 15bin;1 lere kadar çıkar

"FILM" bunda izlenir

ve daha da önemlisi PDP ler de AÇI sorunu OLMAZ,kafana göre istediğin yerden oturur mis gibi izlersin

Not;açılı izleme de bahsettiğim "düşme" dediğimiz durum teknik olarak CR nin fiziki düşmesi değildir!! düşen insan gözü algılama ve hassasiyet v.s sorunudur!
    yani panelin CR değeri 1000;1 ise yine bu değer hep aynıdır ama siz açıyı arttırdıkça "algılama" değeri düşmektedir!

>>Renk-tonlama;CR düştükçe haliyle bunlar da düşer ve bahsettiğiniz "soluklaşma" giderek artar!

>>Black&White dengesi;bunlar da beyaz tonları-siyah tonları gibi ayrışarak resmin olması gereken tonlamalarından düşer!

>>Baclit sistemi(ışık kaynağı) TFT-LCD ler büyük çoğunlukla EDGE-LED yapı da olduğu için;bu da açı arttıkça düşer ve dengesiz homojeniteye sebeb olarak
    resmi bozar veya ışık kaynağının düzensiz olmasıyla birlikte solar v.s v.s

Sonuç olarak bu paneller de AÇI verme olayı falsoludur karşısına geçip öyle izleyeceksiniz!
    aynı durum özellikle 3D efektin de böyledir!

hadi iyi seyirler şimdi++

• albani kullanıcısına yanıt
    Eyvallah üstadım

• muratdur kullanıcısına yanıt
    Nihayet yapabildim hocam, yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dün yeni bir güncelleme geldi TV ye, kendi kendine güncelledi, ama artı olarak ne getirdi onu bilemiyorum.
  • sayın albani buradaki yazılanları okuya okuya kendimi vestel tv almaya yakın hissediyorum. Sizi tf dende tanıyorum sıkı bir toshibacıydınız :) vestel tv yi hangi sınıfa koyuyorsunuz. LG yi kafamdan tamamen attım zaten
  • TKGS nereden açılıyor. Hazır kanal listesi öylece duruyor .
    NTV SPOR HD gibi kanallar eklenmemiş halde

• tgezer kullanıcısına yanıt
    Hocam direk Kurulum menüsü altından Tkgs Kurumu var oradan yapabilirsiniz. Otomatik yaptık direk güncellendiğinde yüklüyor.

• artemes A kullanıcısına yanıt
    Günelleme otomatik olarak yapmış ama ekran moduda oyun modu silinmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmanken

sayın albani buradaki yazılanları okuya okuya kendimi vestel tv almaya yakın hissediyorum. Sizi tf dende tanıyorum sıkı bir toshibacıydınız :) vestel tv yi hangi sınıfa koyuyorsunuz. LG yi kafamdan tamamen attım zaten

selam

ben iyi panelin takipçisi idim!

ve bu da aslında sadece Pio idi,bilen bilir,veya Sharp çı idim v.s kısaca MARKA çok da önemli değil benim açım dan mala bakarım mala

LGE yi salla gitsin,ama laf aramız da ben şimdi alayını sallayıp geçiyorum yaw,dürüst olmam gerekirse! hiç birsi benim kalemim paneller değil bunların
    verilen paralara yazık-günah diyorum! hiç değmez rakamlara satılıyor bu sorunlu paneller! hani 1/2 kağıt olsa koşa-koşa gidin alın diyecem ama neredeeee!!
    absürt rakamlara çıkmış panel fiyatları yaw! diz boyu da sorunlar haline gelmiş!

ama el-mahkum gidip birisini de almak gerekiyor! dolayısıyla fazla para bayılmayın,onun-bunun ve özellikle satıcıların yemlerine filan da sakın gelmeyin
    gözünüze-cebinize hangisi hitap ediyorsa onu alın geçin izleyin ama naçizane tavsiyem sakın fazla para vermeyin!

++

Vestel özeline gelirsem;yaw bu herifler bu işi biliyorlar ama işin mal satma kısmı dahil bir çok şeyini hala bilmiyorlar
    ben bunların en tepedeki yetkilisi olsam,TR de en çok satılan marka olarak KORE lileri çok fena sollayıp liderliğe oturturum bu kadar kesin yazıyorum!
    bir daha da liderliği kimseye bırakmam! ama gördüğüm manzara ise tam tersi yaw

Üstelik "DH faktörüne" göre bile olsa yine Lider yaparım Vesteli!!!

Sonuç olarak un var-yağ var-şeker var ama helvayı yapacak usta yok Vestel de

++

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdur

Günelleme otomatik olarak yapmış ama ekran moduda oyun modu silinmiş.

Bana guncelleme hala gelmedi. Nerden guncelleyebiliriz acaba? Ayarlar/daha fazla kismina girip guncelle dedigimde guncelleme yok diyor da.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.