Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halted__

arkadaslar ben de 9300 aldim. goruntu kalitesi gayet guzel geldi bana.
    tv ile ilgili 2 problemim var.

1- media streamingi actim(sony laptop in DLNA ozelligini kullaniyorum). klasorleri paylasima actim, bu klasore video da attim ancak video dosyasini gormuyor, paylasimdanki resimleri gorebiliyorum ama.

2- ornek 2tane 3d videosu indirdim ancak tv yi acip 3d gozlukleri taktiktan sonra videoyu aciyorum ama pc deki gibi 3d video ekranda cift ekran gibi oynamaya devam ediyor. yani 3d videosu tam ekran oynamiyor.

bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirlerse sevinirim.
    tesekkurler.

Bende dün aldım hocam ,aynı sıkıntı bende yaşadım sonra 3d ayarlarından yan yana seçince ekranda 3d gözlük takın diyor gözlüğü takıp düğmesine basınca 3d izleyebiliyorsunuz fakat daha öncesinden gözlükleri ayarlamanız gerekiyor açıklaması gözlük kutusu içinden çıkan kağıtta var.Bende telefondaki videoları wireless üzerinden tv ile paylaşmayı beceremedim bu gece tekrar uğraşıcam bakalım.Ayrıca başka bir başlıkta resim paylaştım tv nin köşelerinde beyaz fondayken gölgelenme mevcut sizde de var mı böyle birşey?

• 9300 un gozlukleri aktif gozlukmu pasif gozlukmu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uk26 kullanıcısına yanıt
    pilli aktif gözlük.
  • agates kullanıcısına yanıt
    TV niz hayırlı olsun. Eğer telefonunuz samsung ise screen mirroring özelliğini açıp telefondaki tüm uygulama, resim ve videoları tvde izleyebilirsiniz. LG telefonlarda bu uygulamanın ismi miracast tı herhalde
  • Hocam telefon xiaomi redmi note 2 o tarz bir ayar bulamadım bir turlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agates -- 19 Aralık 2015; 22:47:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cssbaycelebi

pilli aktif gözlük.

Hadi ya, paneli samsung mu peki? Eğer gözlük pilliyse 4K 3D'yi gösteremez o zaman, gösterebilmesi için panelin en az 120Hz olması gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3D çalışmasın da;92x/93x/CA9500

Paneli "VA" tip ise,"SG" sistem dir(active)!
    Paneli "IPS" tip ise,"FPR" dir(passive)

65lik olanlar IPS olup FPR dir!!! diğer 40/48/50/55 ler ise SG dir

Panellerin bazıları Samsung SVA tip dir(orta seviye kalite) Contrast ratio>>Native 4.000;1(2000/2400;1 native çalışma değerli)
    bazı panelleri ise CMI/BO gibi Çin/Taiwan üretimleri dir ama Samy ler de Çin de üretiliyor çoğunlukla ve aynı fabrikalar da fason çıkıyor!

Paneli kimin ürettiği değil de "kalitesi ve spec.leri" nedir buna bakılır!! artık tüm panelleri bir kaç ana üretici var onlar üretiyor Taiwan/Çin de!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: agates

quote:

Orijinalden alıntı: halted__

arkadaslar ben de 9300 aldim. goruntu kalitesi gayet guzel geldi bana.
    tv ile ilgili 2 problemim var.

1- media streamingi actim(sony laptop in DLNA ozelligini kullaniyorum). klasorleri paylasima actim, bu klasore video da attim ancak video dosyasini gormuyor, paylasimdanki resimleri gorebiliyorum ama.

2- ornek 2tane 3d videosu indirdim ancak tv yi acip 3d gozlukleri taktiktan sonra videoyu aciyorum ama pc deki gibi 3d video ekranda cift ekran gibi oynamaya devam ediyor. yani 3d videosu tam ekran oynamiyor.

bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirlerse sevinirim.
    tesekkurler.

Bende dün aldım hocam ,aynı sıkıntı bende yaşadım sonra 3d ayarlarından yan yana seçince ekranda 3d gözlük takın diyor gözlüğü takıp düğmesine basınca 3d izleyebiliyorsunuz fakat daha öncesinden gözlükleri ayarlamanız gerekiyor açıklaması gözlük kutusu içinden çıkan kağıtta var.Bende telefondaki videoları wireless üzerinden tv ile paylaşmayı beceremedim bu gece tekrar uğraşıcam bakalım.Ayrıca başka bir başlıkta resim paylaştım tv nin köşelerinde beyaz fondayken gölgelenme mevcut sizde de var mı böyle birşey?

oncelikle hayirli olsun.
    3d isini hallettim.
    universal media server i indirip bilgisayardaki videolarini eklersen wifi dan oynatiyor ancak benim modemden kaynakli olabilir biraz agir fakat lan dan sorun olacagini zannetmiyorum.
    iphone icin vestel smart center uygulamasini indirdim fakat o da agir ama televizyonu kontrol edip, dosyalarini gorebiliyorsun.
    golgelenme icin nasil test yapilacagini bilirsem deneyip yazarim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmanken

arkadaşlar bugün sırf 8900 ve 9300 için vestel bayisine gittim yetmedi nautilus içindeki teknosayada baktım. Satıcıya dedim bütün ayarları eşitle hangisi daha net gösterecek diye. Favorim 3d yok diye 8900 modeliydi yanlış 9300 modeli çıktı. Kesinlikle 9300 siyahlarda ve renklerde daha canlı. Bilginiz olsun istedim çünkü bende pusudayım

ben de alirken 3d istemiyordum ancak tv yi begenince ve panel de 9 serisi olunca bunda karar kildim.
    Buyrun orjinal PDF halinde kullanma klavuzu

drive.google.com
    Google Drive -- Sayfa Bulunamadı
    https://drive.google.com/file/d/0B12CvTYAdyaGN1M1TndfN3NiNk0/edit
    Cihaz 2 adet USB 3.0 ve 1 adet USB 2.0 girişine sahiptir. HDMI 2.0 ve HEVC H265 desteğine sahiptir. Panel hızı Vestel tarafından teyit edimese bile bazı arkadaşların yapmış olduğu testlerde 100hz olduğu söylenmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansar61

Cihaz 2 adet USB 3.0 ve 1 adet USB 2.0 girişine sahiptir. HDMI 2.0 ve HEVC H265 desteğine sahiptir. Panel hızı Vestel tarafından teyit edimese bile bazı arkadaşların yapmış olduğu testlerde 100hz olduğu söylenmektedir.

Ben teyit ettim vestelden 50 mhz , full hd leri de 9000 serileri onlarda 50 mhz

• @Ali bey selam

eMail gelmedi! yeni den gönder ltf+

diğer gerekli tüm bilgileri de bahsettiğin her iki başlıktan dün ve evvelki gün vermiştim,ama sen olayı iyice karıştırdın sonunda dostum
    öncelikle bunları oku,taklırsan sorarsın yeniden,diğer yazılanları geç bir kalem kardeşim,adam hem paneli kullanmıyor hem de acaip yorumlar
    yapıyor veya mağazaya gittim şunu dediler bunu taktım bu oldu gibisinden amatörce ve işin tekniğinden uzak şeyler yapıyor sonra ahkam kesiyor
    bunları salla geç veya takılma yazdıklarına,çoğu yalnış veya sallama bunların bilmedikleri konuda neden iddialı yazarlar anlamış değilim!

HEVC dec.desteği yok diye fazla takılma hatta hiç takılma ya da takılmak istiyorsan bizim Kamax Hocamla birlikte arada Uydu ve TF de yazılanları
    okursan olayı bu anlam da yine çözersin ama troll tipler/fake tipler/satıcılar v.s var arada başlığa zıplayan biz hepsini tek tek tanıyoruz!
    kimin ne olduğunu da biliyoruz,dolayıaıyla kafan yine karışmasın,hatta ben birisine başlıktan msg attım kısaca "sat o zaman bana" ama adam yok ortalıkta
    kaçtı gitti,fake tabiki!

4k-Receiver ile olayı aşıyoruz ama henüz erken hatta çok erken! bunun için acele etme diyorum,TRT4k açılsa ne olur açılmasa ne olur yaw,yaza kadar yolu var
    sonrası da Allah kerim,millete abuk subuk tavsiyeleri bir de "bilgi" diye kakalıyorlar veya kişilerin akıllarını karıştırıyorlar! adam incelemek için nereye nasıl bakılacağını
    sonra şaşırıyor veya foruma geliyor sürekli bir "Hz" ve "bit" muhabbeti görüyor olayın da merkezin den uzaklaşıyor,kaldıki bu yazanların da bu kolnular da zerre kadar
    teknik bilgileri de yok,zaten olsaydı başka şeyler yazıp olayı daha farklı anlatacaklar dı!

Kısaca Vestel deki dumuma gelirsem,sürekli yazdığım gibi olay sadece F/P ile alakalıdır yoksa bu paneller öyle ahım şahım veya illa alınır v.s değildir!!!!
    sanırım bazı arkadaşlar hala olayı anlamadılar veya yalnış anladılar v.s kısaca bu paneller F/P olarak değerlendirilmesi gerekiyor! bu kadar basit ama sanırım yine birileri
    "illa alınır" diyemi anlıyor ne ben de onu hala anlamış değilim,Hz değerine takılıyorlar ama HIZ durumunu bilmiyorlar yaw en son bakılacak ve ilk bakılacak kriterleri de
    karıştırıyorlar çünkü adam foruma gelince ilk dikkatini çeken 50 mi yoksa 100 mü muhabbeti oluyor! 8-bit mi yoksa 10-bit mi muhabbeti görüyor!

sen şimdi ilk olarak o gördüğün sizin oradaki 55CA95x paneli git incele,artık bunlar sanırım çok az kaldı,zaten az üretildi ve çoğu bahsettiğim ülkelere ihraç edildi,orada bile bitti
    sen de BD var,gerçi mağaza da belki vardır ama sen al eline BD yi onu bağla ve bir kaç FILM götür öyle incele madem satıcı da tanıdık ise! ext.Flash bellek veya HDD ile filan olmaz test!
    mağazada sanırım uydu yayınıda varsa onuda açar izlersiniz ama belirttiğin fiyat açıkçası bana çok cazip geldi! zira bunun fiyatı normal de hala oldukça yüksektir! ama sana özel
    indirim ile güzel rakama geliyor o zaman! panelin teşhir olması önemli değildir KM sine gerekirse bakarsınız oradan! en fazla 1 yıl dır orada olabilir önemli değil ve akşam git 17/18 den sonra
    beni de oradan ararsın telefondan

CAN++

• albani kullanıcısına yanıt
    hocam CA9500 curved ekran değil mi?? düz panel için hangisini önerirsiniz?
  • 9300 için 2200civarı fiyat uygun mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam varmi ofiyata satan yer ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zahara12

hocam CA9500 curved ekran değil mi?? düz panel için hangisini önerirsiniz?

evet bu seri Curved panel dir+

bence bir inceleyin derim yine de! ama önce fiyatına bakın,çünkü pahalı dır bu panel,o rakam "değmez" ben bu panel için 3 kağıt belirlemiştim bir kaç ay evvel 55lik olanı için
    2,5/3 kağıt gibi olursa güzel o zaman! ama sanırım 5,5 kağıt gibiydi şu anda kaça gidiyor bilmiyorum+

örneğin 2,5 kağıda bulsam bu paneli+1,3/1,4 kağıt da UHD-Receiver için veririm 4 kağıt gibi gelir ama o bile bana biraz yüksek geliyor açıkçası,ben her ikisini
    3,5 kağıda getirirsem bana uyar

Flat için Vestel den şu anda 92x/93x var ama 2015 bitti artık,2016 ları beklemek veya görmek de gerekiyor diye düşünüyorum örneğin adamlar CA95x için 2016
    da Curved veya Flat bir seri çıkarırlarmı bilemiyorum ama çıkarırlarsa çok iyi olur ama biraz da Derslerine iyi çalışmak kaydıyla tabiki! netice de bu HiEnd panellerini
    Avrupa/Amerika ya ihraç da edebiliyorlar! örneğin Almanya da CA95x için F/P demişler di!! ama bizde böyle değil ve pahalı kaçtı!

bir sürü hikaye den seri çıkaracaklarına bir kaç seri ve çok sıkı paneller de üretebilir Vestel! ayrıca IPS leri kesinlikle kullanmasınlar!

hocam valla başım döndü bu tv konusunda :) CA9500 şu an en iyi fiyatı 4500 tl. bu da beni aşıyor fiyat olarak. sizden ricam 3000 tl civarında bi tv önerinde gidip alalım lütfen lütfen lütfen :):) yılbaşını bekliyorum indirim olur diye :)
  • ok+ o zaman yılbaşına kadar bekle ve fiyatları kovala ama fazla düşmez! zira herifler uyanık,tam mal satma zamanı indirim pek yapmazlar! ancak yılbaşı sonrası Ocak/Şubat da
    stokları da bitirmek için çalışırlar

4,5 kağıt zaten o panele yüksek! o zaman 93x serisine bak derim bunun fiyatı oldukça iyi 48 olanı al geç,ama içine yine de sinmiyorsa o zaman başka markalara bak
    ama Vestelin bu serileri fiyat olarak oldukça iyi yerdeler! ama kronik/malum v. panel sorunları çıkarsa onlara da bir şey diyemem,panellerin bir şekilde bazı veya bir sürü
    skıntıları çıkabilir!

++
    teşekkür ederim hocam çok sağolun. önce samsung 55ju7000 bakmıştım. fiyatı yüksekti 4500 tl vazgeçmek zorunda kaldım. sonra LG48uf8507 modeline baktım. titremeler baya bi fazlaymış. sizde uzak dur LG den demiştiniz. artık yılbaşına kadar bekleyecem. bakalım şansımıza ne düşecek :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.