Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu tv nin pixelence ayarı otomatikmi yoksa kullanıcımı yapıyor
  • -MaxPAYNE kullanıcısına yanıt
    2 kumanda 2 aktif 3d gözlüğü kablolar falan çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel'in ar-ge si yok mu? Devlet teşviği almıyor mu? Yerli üretim yapmıyor mu? Nasıl oluyor da 55CA9500, 55JU7500 ile aynı fiyattan satılıyor?

%10-15 fiyat kır biz de ciddi düşünelim

• quote:

Orijinalden alıntı: taureau73

Vestel'in ar-ge si yok mu? Devlet teşviği almıyor mu? Yerli üretim yapmıyor mu? Nasıl oluyor da 55CA9500, 55JU7500 ile aynı fiyattan satılıyor?

CA9500 biraz farklı bir örnek.. ua8900 4k tv'si 2.000 TL iken en ucuz Samsung 4ktv 2.500 TL..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmanken

bu tv nin pixelence ayarı otomatikmi yoksa kullanıcımı yapıyor

evet otomatik. kullanıcının ayar yapmasına gerek yok.
  • Bu tv nin tkgs si nasıl aktif hale getiriliyor. İlk kurulduğunda aktifti, sonradan TV yi sıfırladım, kayboldu.
  • sanırım UA8900 ile UA9300 arasındaki tek fark 3D değil.
    Fakat Vestel'in web sitesinde teknik özelliklere bakınca herşey aynı :D Zaten panel hakkında detaylı bir bilgi yok, "Slim LED" yazıyor sadece
    Ben 3D kullanmayacağım ama 9300'ün farklı özellikleri mevcutsa onu alırım
    Bu konuda bana ne önerirsiniz arkadaşlar, 8900 ile 9300 arasında panel veya görüntü kalitesi farkı mevcut mudur?
  • sandstone S kullanıcısına yanıt
    Aynı durumu almadan önce ben de düşünüyordum. 3D benim için önemli bir özellik değildi. Burada bir çok kişinin belirttiği gibi 9300 serisi 8900 lere göre daha kaliteli bir görüntü sunuyor. albani üstadın bu konu üzerindeki yorumlarında da belirttiği gibi 9300 serisi tam bir f/p ürünüdür. Vestel bayisinden veya teknosadan 2 modeli incelemenizi öneririm kafanızda soru işareti kalmaması için. Büyük ihtimal siz de aradaki farkı rahat bir biçimde farkedersiniz.
  • kliksa'da 1650 TL şu anda
    Aslında hemen almak lazım.
  • 55 inç 2700 tl aldım.bakalım gelince yazarım.

• kanil K kullanıcısına yanıt
    merhaba nerden aldınız?
  • N11 den aldım.3.180 tl fiyatı vardı.satıcıya 3000 olursa alırım dedim.fiyatı degistirdi.250 tl çekim vardı 50 tl bonusflaş dan geldi.2700 maliyet çıktı.kutudan air mause ve gözlük çıkıyormu

• kanil K kullanıcısına yanıt
    Evet çıkıyor 1 air fare,4 gmzlük ve duvar askı aparatı. Güle güle kullanın güzel fiyata almışsınız.

• Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: taureau73

Vestel'in ar-ge si yok mu? Devlet teşviği almıyor mu? Yerli üretim yapmıyor mu? Nasıl oluyor da 55CA9500, 55JU7500 ile aynı fiyattan satılıyor?

Arkadaş panel işin de "yerli üretim" diye bir şey söz konusu olmaz! ama bu durum Samy veya Sony için de aynen böyledir veya TPV/Phil içinde! veya diğer panel üreticileri için de!

Ana eleman Modül dür(sizin panel dediğiniz zımbırtı) iyi de bunların çok büyük çoğunluğunu "Taiwan" lılar üretiyor ama onlar da fabrikaların çoğunu Çine taşıdılar!

Panellerin içindeki MB/HVB/PWB/çeşitli Boardlar/yardımcı elemanlar/katmanlar v.s v.s hepsi farklı fabrikalar dan çıkıyor,"alayı dandik" KORE liler ise en dandik!
    sonuç olarak elemanların birleşim yeri de Çin dir(önce CKD sonra da SKD üretimi) iyi de geriye ne kaldı;geriye kalan "montaj"("assembling" dediğimiz işlem)
    bunlar ise Vestel/Manisa,Sony/Samy/Phil/LGE için de Poland/Slovakia/Hungary/Czech Rep/Roımania/Estonia v.s v.s (Avrupa Kıtası için)

Sonuç ta her malzeme farklı bir yerlerdne geliyor panel tip TV işinde,ilk zamanlar böyle değildi!!! Kore/Japan çıkışlı olurdu sonra işler açılınca üretim yapıları da değişmiştir!

Panelin arka sticker da normal de veya çok büyük çoğunlukla da "Assembling in ....... " (burada bir ülke ismi yazıyor) ama MADE IN KOREA v.s yazıyorsa bu YALAN dır!!
    bu çakallığı daha çok KORE liler yapıyor!

panel işin de "MADE in" zaten olamaz! olan bazı örnekleri vardır ama bunları da siz göremezsiniz,dolayısıyla takılmayın böyle ayrıntılara!

Forumlar da ise bir dolu sallama ve palavra efsaneler anlatılır bu konular hk. da ama bunları yazanları da bir tanesi bile bu işler de çalışmamış ve işi bilmeyen insanlardır!
    "Satıcılar" da hiç bilmez bu işleri! veya üretici onları ona göre düzenler şöyle şöyle diyeceksiniz diye ama teknik olarak da bir bok bilmez bunlar,zaten işleri mal "satmakdır" bunların

++

CA95x serisini ise ben gündeme getirmiştim çok iyi bir panel diye! buna ait bazı bilgileri de verdim bir kaç başlıkta ve bazı şeylerinin de altını çizmiştim!
    özellikle bu serinin UK/Almanya da satıldığını(farklı Markalar adı altında tabiki!) fiyatının da pahalı olduğunu da belirtmiştim! bir kaç sorunu vardı ama bir tanesi
    benim için önemli idi dolayısıyla güvenip de çok öne çıkarmadım ayrıca "pahalı" hala ve 2014 Model dir ayrıca HEVC dec.desteği de yoktur!

Gündemim den düşürdüm sayılır zaten stoklar da çok çok az kaldığını sanıyorum ama tatlı paraya bulunursa alınabilir ama kapılır demiyorum!
    baclit sistemi adam gibi olsaydı ben bu paneli uçurabilirdim TR de

• Arkadaşlar,

Monitör olarak kullanımını hiç beğenmedim bu tv nin, mouse hareketlerine geç tepki veriyor, tam ekranda görüntü ve ses arasında senkron kayması oluyor.

Şöyle ki 55UA9300 ü yi PC ye bağlayıp online dizi ya da film seyretmek istediğimde, filmi tam ekran yaptığımda, ses ve görüntü arasında senkron kayması oluyor.
    Tam ekran değil de küçük pencere şeklinde izlersem bu senkron kayması olmuyor. Bunun çözümünü bilen var mı acaba?

Panasonic, Philips ve LG marka TV de hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artemes -- 23 Aralık 2015; 10:22:11 >
  • artemes A kullanıcısına yanıt
    HDMI dan mı bağladınız.
    aynı PC yi başka TV ile denediniz mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • artemes A kullanıcısına yanıt
    Benim tv şu anda vga olarak full hd olarak görüntü alıyorun ama görüntüde hafif pusuluk var oda vga bağlantıaından tahmin ediyorum ama bende hızlı gmrüntüde bir sıkıntı görmedim fare imlecide normal şekilde arkada gölge oluşarak gitmiyor. Ekran kartım yetersiz geldiğinden ekran kartıda bakıyorum sebide hdmi üzerinden hem ses hem görüntü için yada biraz daha bekleyip hdmi 2.0 destekli bir ekran kartı 4ķ için.(oyun için değil sadece multimedia için)

• Aynı PC yi daha önce Philips, LG ve Panasonic televizyonlarımda da kullandım. Onlar da bu tür bir sorunla karşılaşmadım.

PC televizyona HDMI ile bağlı, ekran kartım da iyi bir kart. Sorun olsa onlarla da yaşardım diye düşünüyorum.

Online dizi ya da film izlerken tam ekran yapınca senkron kayması olması çok garip. Dediğim gibi
    Tam ekran yapmazsam bu sorun oluşmuyor. Superonline fiber internetim var, hızı da gayet iti, ondan da kaynaklanamaz.

Panel hızı ile ekran kartının hızı uyuşmadığından olabilir mi diye 1920x1080 60hz ve 50 hz olarak denedim, farketmedi.
    Çözünürlüğü daha da düşürdüm, yine olmadı. Ne yapayım bilemedim.

Aklınıza gelen çözümler varsa deneyebilirim arkadaşlar.
  • Arkadaş ne kadar çok vestel düşmanı varmış.. Bir dünya laf ettiler çevremdekiler "ooo vestel alınır mı, lg, samsung dururken" enayi misin vs vs

Biz de biliyoruz vestel in geçmişini, diğerlerinin üstünlüklerini vs..

Bu adamlar hiç kendilerini geliştirmiş olamaz mı? Aynı özelliklerde Samsung lg philips 3000 tl den aşağıya yokken, aradaki kalite farkı o 1000 tl yi ödemeye değiyor mu da gidip onlardan alayım?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.