Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 94x serisini soran oldumu hiç;3D si aktif-pasif mi diye??
  • Evet az önce servis geldi ışık sızmasının normal olduğunu ama bunun çok fazla olduğunu söylediler. bir de kanalları gezerken servis, çizikler belirdi birden onunda resmini çektiler para iadesi istedi servis. akşam ya da yarın arayıp kahve makinesi teklif ederler inşallah.
  • TRT 4K da orman gibi detaylı sahnelerde kamera üstten Kuşbakışı çekim yaparak ilerlerken 20 şer santim aralıklarla enine ve dikine parazitlenme/gürültü diyebileceğimiz tarzda çizgiler oluşuyor 2 şer santim kalınlığında.
    Görüntü durursa düzeliyor.
    Bu duruma dikkat ettin mi sizde de var mı ?

Ek olarak sabah attığım maile istinaden Manisa'dan aradılar.
    Kullanma kılavuzunda air mouse'un belirtildiği sayfayla ve faturayla birlikte servise gidersem ücretsiz alabileceğimi söylediler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de surekli trt 4kda video yok diyor acilirsa bakarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANIL.K

UA9400 serisi çıkmış

http://www.teknosa.com/urunler/110015663/vestel-49ua9400-4k-ultra-hd-3d-smart-dvb-t2cs2-led
    http://www.teknosa.com/urunler/110015664/vestel-55ua9400-4k-ultra-hd-3d-smart-dvb-t2cs2-led

Bu modellerin ekranları büyük ihtimal IPS ekran ve gözlükleri pasifdir.

• Aynı parazitlenme bende de oluyor, sanırım yayınla alakalı bir durum.
    Eğer yayından değilse tv sorunlu demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansar61

quote:

Orijinalden alıntı: ANIL.K

UA9400 serisi çıkmış

http://www.teknosa.com/urunler/110015663/vestel-49ua9400-4k-ultra-hd-3d-smart-dvb-t2cs2-led
    http://www.teknosa.com/urunler/110015664/vestel-55ua9400-4k-ultra-hd-3d-smart-dvb-t2cs2-led

Bu modellerin ekranları büyük ihtimal IPS ekran ve gözlükleri pasifdir.

tableti 29 liraya vermesi de iyiymiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce aldığım lg marka tv de de aynı problem vardı. Ekran 6 parçaya bölünüyordu bazı sahnelerde.
  • artemes A kullanıcısına yanıt
    Hareketli bir 4k videosu usb'ye atarak kontrol etmek lazım.
    Inşallah yayınla alakalı bir durumdur.
    Gittikçe iade etmeye doğru yaklaşıyorum.

Manisa'nın servis versin dediği kumandayı servis vermiyor.
    1. ayla 5.ay arası üretimlerde koyuluyor sonrakilerde yok falan diyor.
    Beni ilgilendirmez.
    Bunu daha önce belirtmeleri gerekirdi kullanma kılavuzunada eklememeleri gerekirdi.
    Tekrar kayıt açtirdım Manisa'ya.
    Zaten ısınamadım TV'ye bahanesi olur veririm gider. .

• kaptan_klc kullanıcısına yanıt
    Yine 4k yayında mı bu oluyordu ?
    İmzamda gördüğün 1000 liralık Panasonic de bile böyle birşey yoktu tabi 4k değil, full hd sahnelerde ve harici uydu alıcıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan_klc

Daha önce aldığım lg marka tv de de aynı problem vardı. Ekran 6 parçaya bölünüyordu bazı sahnelerde.

Bende de Trt 4k da çok nadiren ekran 6 ya bölünmüş gibi çizgiler çıkıyor sonra düzeliyor ,ben yayından olduğunu düşünüyorum çünkü hotbird 4k ve ismi aklıma gelmedi diğer 4k kanalda böyle birşey görmedim.Ayrıca adamların 4k kanalları daha kaliteli gibi geldi bana.
  • Hakkınız tabi, hakkınızı almak için uğraşıyorsunuz ama Akıllı kumanda hiç kullanışlı değil.
    İlk aldığımda denedim, kaldırıp bir yere koydum, cep telefonundaki uygulama ile çok daha kolay kullanılıyor.

Hotbird'deki 4K kanalların frekanslarını bilenler yazabilir mi acaba?
    Bir de ordan seyredeyim, bakalım oradaki görüntü nasıl.
  • artemes A kullanıcısına yanıt
    Zaten bende logitech kablosuz klavye mouse set var. Onu kullanıyorum ama dediğin gibi yazdılarsa versinler tabi ki.
    Hiç olmadı koyarım durur TVnin önünde görüntü olsun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: enginem

Hareketli bir 4k videosu usb'ye atarak kontrol etmek lazım.
    Inşallah yayınla alakalı bir durumdur.
    Gittikçe iade etmeye doğru yaklaşıyorum.

Manisa'nın servis versin dediği kumandayı servis vermiyor.
    1. ayla 5.ay arası üretimlerde koyuluyor sonrakilerde yok falan diyor.
    Beni ilgilendirmez.
    Bunu daha önce belirtmeleri gerekirdi kullanma kılavuzunada eklememeleri gerekirdi.
    Tekrar kayıt açtirdım Manisa'ya.
    Zaten ısınamadım TV'ye bahanesi olur veririm gider. .

youtube'da bir sürü 4k video var açın deneyin
  • evet sadece 4k yayında bazı belgesellerde oluyor. Bencede yayınla alakalı bi durum. O çekilen belgeselin kalitesiz olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ayrıca hocam bi akıllı kumanda yüzünden tv iade etme bence. Asıl işi olan görüntü kalitesi iyi ise, titreme yok ve akıcılığı güzelse, vertical banding yoksa bence iade etme. Tabi içine sinmedi ise başka tabi.
  • UHD yayınlar

HotBird;
    >10727H.30000 3/4 S2
    -FunBox
    -HotBird 4k Test

Astra 19,2;
    >10862H.22000 2/3 S2>>UHDTV Test(sanırım gitti! dün göremedim)
    >10994H.22000 5/6 S2>>SES Ultra HD Demo Channel
    >10994H.22000 5/6 S2>>UHD1(bu kanal "Astra HD+" Platformuna aittir,akşam 21.00 den sonra şifreli oluyor! ben arada izliyorum HD+ Card ım olduğu için ancak yine Demo var,neden şifreliyorlar bilmiyorum
    >11112H.22000 2/3 S2>>Fashion 4k(ayrıca aynı frekansta Fashion 4k Promo olan "FHD" kanalı da vardır!
    >11479V. bu da gitti! Canal+ UHD Promo(yeni frekansını göremedim)
    >12344H.30000 2/3 S2>> Insight UHD
    >12344H.30000 2/3 S2>> Pearl TV

örneğin 2 ay önce bana test için gelen Techni UHD-Receiver ile 13 UHD kanal bulmuştum TürkSat+HotBird+Astra 19,2 den şimdi 6 tane çıkıyor toplam da
    yakın da Astra da yine çoğalır,gördüğüm kadarıyla en kaliteli Demo ları "Astra HD+ Platformunun" kanalı veriyor
    Bu arada her gördüğünüz UHD içerikler de org.olarak böyle çekilmiyor!!! bazıları FHD dir!

++

UHD yayınları da bu cihazla,izliyorum FHD panelim de!

https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-STC+/352-10905-10701/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Ocak 2016; 15:17:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan_klc

evet sadece 4k yayında bazı belgesellerde oluyor. Bencede yayınla alakalı bi durum. O çekilen belgeselin kalitesiz olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ayrıca hocam bi akıllı kumanda yüzünden tv iade etme bence. Asıl işi olan görüntü kalitesi iyi ise, titreme yok ve akıcılığı güzelse, vertical banding yoksa bence iade etme. Tabi içine sinmedi ise başka tabi.

Bende de 48ua9300 var ve trt 4k daki bazı belgesellerde yukarıdan yapılan çekimlerde ekranı 6 ya bölen parazitlenme şeklinde şeritler var sanırım o görüntüleri çeken drone kamerada sıkıntı var sadece havadan yapılan çekimlerde oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albani kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür ederim sayın albani.
  • agates kullanıcısına yanıt
    O da aklıma geldi ama kendi youtube uygulaması 4k ya almıyor kaliteyi..
    Youtube kullanıcı ayarlarım daima en yüksek kalite olmasına rağmen 720p de gösteriyor videoları.
    Tabi internet AKK dolduğu için hızın 3 mbit olmasından da olabilir.
    Istanbul city 4k videosunu youtubetan bilgisayara indirip usb ile izledim bir sorun yok gibi ama onda da hareketli sahneler fazla değil.

• kaptan_klc kullanıcısına yanıt
    Kumanda için değil tabi ki ışık sizmasi düşündüğümden fazla çıktı ısınamadım TV ye..
    Bir de böyle aksilikler çıkınca tuzu biberi oluyor.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.