Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enginem

Bende aynı şeyi söylüyorum f/p ürünü diyorum, serviste sıkıntı yok diyorum ,ama bazı arkadaşlar süper sorunsuz panel,panasonicle aynı bilmem ne ,
    sende bu tv'den yok sadece markayı karalıyorsun diyince ortalık gerildi.

O zaman ortamj biraz yumsatalim kardes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddkorkut kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın kardeş :)
    ama yukaridaki arkadasin da dediği gibi bende daha çok eksi iz bıraktı ve iade ediyorum.
    Zaten panel sorunlu çıktı fotolarını eklemistim bir kaç kerede güncelleme yapmama rağmen fişi çıkarıp takacak kadar kilitlendi tv.
    Beyaz eşyaları da vestel aldık kurulum yapilmadı daha inşallah onlarda da sorun çıkmaz :)
  • yaw beyler abartmayın bazı şeyleri,bu mereti ben F/P olarak Kasım da açıklamıştım hatta 92x leri de aynen böyle yaptım ama bugün itibarıyla
    cazibesini de kaybediyor gibi 93x ler! o zamna da yazdım panel uçan-kaçan bir şey değil yaw fiyatı o zaman eğeyi cazipti, buna karşın
    resim kalitesi iyice idi ama bazı kişilerin sorun yaşaması da çok doğaldır,Pio almadı kimse ben hangi paneli ne kadarı çuvallıyor ve sorun çıkarıyor
    çok iyi biliyorum ve 93x bu anlamda iyi bir yerdedir! teknik olarak baclit sorunu var bunuda yazmıştım,ucuz olursa alnır bir paneldir hepsi bu

yaw biz millet olarak acaip abartmaya meraklıyız

sorun çıkarma oranı+servis v.s olarak panel yine iyi bir yerdedir,sorun çıkan önce Vestele değil şansına küssün yaw ülen hangi markayı alsanız hepsi ayın bu konuda
    Samy yıkılıyor sorunlardan,Sony de öyle,tam tersi en kötüsü LGE/Phil bile yinede iyi sayılır bunların yanın da gibi abuk bir durum vardır panel işinde artık!

++

Gelelim 2016 Model 94x serisine,bugün iyice inceledim ve hiç beğenmedim!
    zaten panel IPS+3D si de FPR(kimisi FPR sever ona bir şey diyemem) ama kötü örnek bir IPS panel olmuş,tutmadım,fıyatına zaten hiç girmiyorum bile,şimdi gelsin yeni bir
    VA lı serisi diyorum

CA95x OK dir hala(ama "özel durumu" vardır,zaten 2014 Model dir ama en iyi paneli de budur!)

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw beyler abartmayın bazı şeyleri,bu mereti ben F/P olarak Kasım da açıklamıştım hatta 92x leri de aynen böyle yaptım ama bugün itibarıyla
    cazibesini de kaybediyor gibi 93x ler! o zamna da yazdım panel uçan-kaçan bir şey değil yaw fiyatı o zaman eğeyi cazipti, buna karşın
    resim kalitesi iyice idi ama bazı kişilerin sorun yaşaması da çok doğaldır,Pio almadı kimse ben hangi paneli ne kadarı çuvallıyor ve sorun çıkarıyor
    çok iyi biliyorum ve 93x bu anlamda iyi bir yerdedir! teknik olarak baclit sorunu var bunuda yazmıştım,ucuz olursa alnır bir paneldir hepsi bu

sorun çıkarma oranı+servis v.s olarak panel yine iyi bir yerdedir,sorun çıkan önce Vestele değil şansına küssün yaw ülen hangi markayı alsanız hepsi ayın bu konuda
    Samy yıkılıyor sorunlardan,Sony de öyle,tam tersi en kötüsü LGE/Phil bile yinede iyi sayılır bunların yanın da gibi abuk bir durum vardır panel işinde artık!

++

zaten panel IPS+3D si de FPR(kimisi FPR sever ona bir şey diyemem) ama kötü örnek bir IPS panel olmuş,tutmadım,fıyatına zaten hiç girmiyorum bile,şimdi gelsin yeni bir
    VA lı serisi diyorum

CA95x OK dir hala(ama "özel durumu" vardır,zaten 2014 Model dir ama en iyi paneli de budur!)

9400 serisini beğenmemenize sevindim Zira 9300 aldığım için tüh keşke biraz daha bekleyeydim falan olacaktı.Ama şimdiki 9300 - 9400 fiyatlarını görünce doğru zamanda doğru paneli aldığımı düşünüyorum.İlkinde şansım yaver gitmedi ama ikincisinde çok az sorunla panel sahibi oldum.48" bu özellikteki tv yi 1800tl ye başka bir markada almam imkansızdı.Bunda emeği geçen sayın albani ye tekrar teşekkür ediyorum.Paneli sorunlu çıkan arkadaşlar vestele veryansın edeceğine servisi gayet güzel işleyen vestelden değişim istesin şansını bir daha denesin.En sonunda yine memnun mu kalmadın iade iste.Her türlü yardımcı oluyorlar.Air kumandam da bugün teknosa aradı haftaya fabrikadan adresinize yollanacak dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw beyler abartmayın bazı şeyleri,bu mereti ben F/P olarak Kasım da açıklamıştım hatta 92x leri de aynen böyle yaptım ama bugün itibarıyla

++

VA lı serisi diyorum

Albani hocam 9400'ün IPS olduğuna emin misiniz? Diğer bir başlıkta akadaş kullanma kılavuzunu paylaştı ve gözlüklerin aktif olduğunuyla ilgili ibareler vardı. (Bluetooth teknolojisi kullanır vs şeklinde)

• Hocam 49ua9400 kullanım kılavuzu linkini veriyorum. Aktif gözlükler var. Yanlış panelden bahsediyor olabilir misiniz ?
    http://dosya.co/6h9p821wf7zf/Kullanim_Kilavuzu_9400.pdf.html
  • ben 94x/55 inceledim ama sadece resim kalitesi olarak ilgilendim,3D si FPR olduğunu eleman söyledi hatta çıkart kutusundan mümkünse dedim
    sonra bir arkadaşa 93x alıyorduk ona geçince arada kaynadı zaten gözlük de gelmedi! ama ben resmi beğenmedim ayrıca üreticiler de
    40/43/48/49 gibi ebatlar da hep aynı marka panel kullanılmıyor! örneğin 65 ler IPS dir gibi veya 49 lar apırlık olarak IPS dir gibi
    40 ise VA dır gibi devam eder,örneğin 93x ler VA dır ama 65 leri ise IPS dir gibi,dolayıaıyla bazı ebatlarda aktif-pasif(IPS-VA) durumu
    karışabiliyor,ben 55/94 paneli beğenmedim+
  • bende brandium teknosada 93 ve 94 modeli yanyana gördüm arada fiyat farkından başka bi şey görmedim ha birde 1 inç lik fark :)..Kumandayı istedim görüntü ayarlarına bakkacaktım ikiside aynı oranlardamı diye kumanda yoktu. Bi daha ki sefere iyice bakacam ama aradaki fiyat farkına değmez bence
  • 48 ua 9300 iade talebi için 4 öneri sundular 55ua8900, fatura tutarı kadar hediye çeki, aynı ürün tekrar ya da para iadesi sizce hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ailkem

Ayarlar ve ten rengi ile ilgili örnekler
    Resimler General Mobile Elit telefon ile çekildi ve 800x600 formatına cevrildi.

Hocam ayarları yaptım eskisine göre daha iyi oldu sanki ama renkler fazla canlı gözümü rahatsız etti ,neyi kısmam gerekir ? Sayın albani sizinde bu ayarlar hakkında öneriniz olabilir mi ? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agates -- 29 Ocak 2016; 17:19:34 >

• "Stüdyo" programları ile ayar tutmaz! zira burada çekim den kaynaklı bir sürü faktör ve bunlar negatif etki yapar doğru flesh-tone ayarı zordur!

Yerli malum DİZİ lere gelirsem bunlarla hiç ayar tutmaz yaw! daha içeriğin çekimi bile faul,kullanılan Cam. lerin acaba kalibrasyon ayarları tammıdır!
    bence değil! ayrıca oldukça vivid çekim yapıyorlar(biz vividleri severiz)saturelik de fazla,tam bize has çekim yapılıyor,bunların çoğu bana göre faul çekimler!
    ayrıca uydudan iletilirken nasıl bir stüdyo(burada linke aktarılırken hangi resim işlemleri yapıyorlar belli değil!) dikkat ediliyormu dersen,bana göre edilmiyor

resimlerin çoğu natural/soft-mat gibi gerçeğe yakın değil!

şimdi panelin DVB sinden helen resim ne kadar doğru bu tartışılır,iyi bir ext.Receiver ile daha güzel veya "Natural" resim,ama böyle Receiver bulmak yine zordur!

kısaca bu işi prof.kalib.kısmı zatnen her zaman "MOVIE" Mode ile olur ki doğrusu da budur dışarı da sett.verilirken hep "movie" referans alınır!

zira herkes çeşitli ext.kaynaklardan TV resmi alıyor veya DVB den alıyor,dolayıaıyla belli bir ayar tutmak çok zor hatta imkansız;bir de insaların "göz zevki" vardır
    buna da karışamayız tabiki

+++

DVDPlayer/BluRay Player gerekiyor Movie için veya birilerinin sunduğu ayarları baz alıp kafana göre belirlemek gerekiyor

yerli "Diziler" ile bu iş olmaz

ben henüz 93x set.edemedim,çevrem de alan bir kaç kişi oldu ama zaman bulup da nedir neyi üretiyor v.s bakamadım hala,elimde Receiver lar var ve resim kalitesi
    referance seviyesin de ama bunları panele henüz bağlayamadım! kaldıki buna göre ayarlarsam daha sonra DVB den kullanıcısı izlerken nasıl bir renk üretiyor
    henüz görmedim,ancak genel 93x kullanıcısı olarak panelin resim kalitesi düzgün sayılır!

• albani kullanıcısına yanıt
    Haklısınız kesinlikle öyle uçan süper bi panel değil, sadece Düzgün görüntü veren bi panel. 2000 tl ye 48" tv almışız herşeyi olsun istiyoruz. E o zaman 7000-8000 tl lik ürünleri kime satacaklar. Kim alır ki. Ben alışmaya başladıkça daha da seviyorum. Bi kanalda izlediğim görüntü diğer kanalda karanlık gösterebiliyor. Biraz ekran modu değişikliğini sık yapıyoruz o kadar. O da keyfi bişey zaten. Fiyatına göre gerçekten iyi bi ürün. Ben daha evvel Lg 8507 alıp iade ettim. Şimdi iyiki bunu almışım diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: agates

quote:

Orijinalden alıntı: ailkem

Ayarlar ve ten rengi ile ilgili örnekler
    Resimler General Mobile Elit telefon ile çekildi ve 800x600 formatına cevrildi.

Hocam ayarları yaptım eskisine göre daha iyi oldu sanki ama renkler fazla canlı gözümü rahatsız etti ,neyi kısmam gerekir ? Sayın albani sizinde bu ayarlar hakkında öneriniz olabilir mi ? Teşekkürler

Gürültü Azaltma ayarını kapalı tutmanızı öneririm. Zira resime gereksiz bir softluk/fluluk veriyor. Özellikle HD yayınlarda detay kaybına sebep oluyor. SD'lerde duruma göre kullanılabilir.

• Yukardan asagi resim ayarlarim kontras 90 parlaklik 50 keskinlik 75 renk75 arka isik ozel85 gelismis ayarlar
    Dinamik kontras yuksek gurultu tarama orta renk sicakligi ozel beyaz nokta 9-10 kademe saga ten rengi sabit veya -1 sola veya +1sağa digerlerine dokunmadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddkorkut -- 30 Ocak 2016; 9:54:24 >
  • Görüntüde oluşan mozaiklenme, kablo uçlarını yenileyince kayboldu. Tekrar teşekkürler nsmsngl.
  • qenosit kullanıcısına yanıt
    ben 40 ua 8900 aldım hangi ayarı yaptıysam bir türlü ekrandaki beyazlığı gideremedim ertesi güz zararına spot çu ya sattım tv de eşkinlik renk canlılığı yok insan suratları beyazımsı çıkıyor değilmi
  • tarihcix T kullanıcısına yanıt
    Zaten üstüne bir de para istediler benden şaka gibi Ben de para iadesi istedim bunu ileteceğim müdürüme dedi. İlginç bir şekilde ellerinde başka tv olmadıklarını söylediç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qenosit -- 30 Ocak 2016; 0:17:10 >
  • TRT HD TRT 4K kanalına taşınıyormuş. Mecbur eve getirecez TV yi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qenosit kullanıcısına yanıt
    ver 4500 tl al sony 4 k hiç bir sıkıntı yok cam gibi sony center da gördüm de
  • Arkadaşlar merhaba. Bende 48 ua9300 modelini aldım. Smart kısmını kullanmayınca sorun yok.internet üzerinden film izlemek isteyince gerçekler ortaya çıktı tv kapanıp açılıyor servis geldi format atti oldu dedi gitti yine ayni sorun oldu. Video çektim attım anakart değişimi gerekir dediler değiştiler simdilik iyi gibi ama çok az zorlayınca yine kapanıp aciliyor.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.