Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enginem

Bu fotoyu çekerken tvnin parlaklık,ışık vs. ayarları normal tv seyretme ayarlarında mı yoksa en yüksekte mi?

Ortanın biraz üstü hocam. Arka aydınlatma %75 - kontrast %80 - parlaklık %50 , fakat dikkatimi çeken arka aydınlatmayı sıfırlasam da bu ışık sızması öyle aman aman azalmıyor hafiften çıkıyor yine de. Normal tv izlerken sorun hiç yok belli olmuyor zaten, film izlerken koyu sahnelerde belli oluyor filmde o kısımda tamamen bir karanlık bölge varsa, o da karanlık ortamda izlediğimden ama kafaya taksam mı takmasam mı bu konuda kararsız kaldm. Gerçi servis çağırıp değişim falan desem yeni gelende tamamen sorunsuz olmayacaktır panellerin çalışma mantığı ortada sonuçta.

DSLR ile de çektim onları işlemedim daha raw halde duruyorlar makinede fotolar ama gece ortamda gördüğüme en yakın hali buydu bunu telle çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Ocak 2016; 21:12:56 >

• Ya işte ben kabul edemedim her köşesinde olmasını..
    En azından bizim eski panasonic gibi alt köşelerde ve daha az miktarda olsa neyse diyecektim ama her köşede ve şiddetli olunca açtım ağzımı :)
  • tarihcix T kullanıcısına yanıt
    Ben panasonicten buna geçince şok oldum siz bir de sony'den geçtiyseniz hiç çekilmez
    Neyse kurtulduk çok şükür...
  • quote:

Ya işte ben kabul edemedim her köşesinde olmasını..
    En azından bizim eski panasonic gibi alt köşelerde ve daha az miktarda olsa neyse diyecektim ama her köşede ve şiddetli olunca açtım ağzımı :)

Hocam sizinki köşenin haricinde tekrar ortalarda da şiddetli sızma var. Albani hocam daha iyi bilir ama benim düşüncem bu panallerdeki diffuser olarak kullanılan kağıtların nedeni gibi bu bulutlanmalar. Eski bir LCD ekranımın ortasına sıcak hava gelmişti uzun süre ve bir bölgede normalden fazla ışık gözüküyordu. Işık düzgün süzülemediği için o bölgede saçma sapan bir parlaklık oluyordu.

Sonra meraktan lcd nin içini söktüm. Katman katman kağıtlar var. Söktüğüm led aydınlatmalı laptop LCD paneliydi. En önde bildiğimiz likit kristal cam ekran, onun altında bir düz diffuser, onun altında farklı açılı bir diffuser, bu açılının altında onun zıt yönünde bir diffuser, ledin monte edildiği plexi glass panel o panelin arkasında da beyaz bir yansıtıcı kağıt. Bunların hepsi asetat kağıdı gibi plastik parçalar. Bunlar gergin ve güzel yerleştirilmişken sorun yok ama oynadıklarında ışıklarda kırılmalar oluyor. Bazı okuduğum yorumlarda tv yi aldığımda böyle değildi kullandıkça çoğaldı diyenler de var. Sanırım zamanla ısınma soğuma deformasyon yapıyor diffuserlarda. Çok büyük panellerde de zamana bağlı olarak yoğun olarak yaşanılmasının sebebi bu herhalde. Büyük panel sökmedim hiç ama çalışma mantığı böyledir büyük ihtimal.

Florasan aydınlatmalı LCD söktüm topladım. Onda da benzer yapı var ama bence led aydınlatma hiç sağlıklı değil. Tek avantajı enerji tüketimi ve yüksek ışık sunması. Bence bunun dışında florasan tip eski stil paneller daha iyi gibiydi sanki.

UA9300'ün muadili hil-evel 48uhl950..
    DSLR ile çektim bunları, manuel ayar kullanıp ortamda nasıl görüyorsam öyle ayarlayıp fotoğrafladım. TRT 4K da siyah ekran böyle denk geldi nasıl çekmişim haberim yok fotolarda görünce onu da paylaşayım dedim :)

not: burası vestel konusu kardeşim ne işin var burda diyen olursa kaldırabilirim fotoları
    :)

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Ocak 2016; 22:01:24 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Menü bile vestelle aynı fotoları kaldırmanıza gerek yok bence :D

Bence iyi hocam bundan iyisi şamda kayısı..
    Benim vestelin yanında bu hi level olduğu halde çok çok iyi..
  • Bu arka ışık ayarlamasını menüden seçebiliyor usunuz ben seçemiyorum. Birde kimyagerlere döndük ideal ekran görüntüsü oranını bulacaz diye. Bi derece ondan bi derece bundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan_klc

Bu arka ışık ayarlamasını menüden seçebiliyor usunuz ben seçemiyorum. Birde kimyagerlere döndük ideal ekran görüntüsü oranını bulacaz diye. Bi derece ondan bi derece bundan

Enerji tasarrufu diye bir ayar var. Oradan minimum maximum orta ve kapalı olarak ayrıca otomatik ve güç tasarrufu (ekran tamamen kapalı) modu seçerek ayarlanaibliyor. Ek olarak bir de özel mod var onda da % olarak değeri kendiniz belirleyebiliyorsunuz fakat bu özel seçeneği her ekran modunda çıkmıyor.
  • Işık sızması yok denecek kadar az. Bu Vestel yan sanayilere daha çok özeniyor demek ki. Evde SEG var 0 ışık sızması.
  • arkadaşlar selamlar...bende hi-level 950 aldım ve aslında memnunum ama bu formuda takip etmekteyim benim sizden ricam yapabilenler varsa vestel müşteri hizmetleri canlı destek kısmından tv nin sorunlarını bildirmeniz.özellikle yaılım konusunda geride kaldığını smart uygulamalrın zenginliğinin arttırılması ve usb üzerinden smart uygulama yüklenebilmesi hususunda web browser htlm5 veya flash desteğinin getirilmesi usb pvr sidstemenin geri getirilmesi hususnda yazmanızı rica ediyorum bu site16000 hi level 10000 kişi muhakkak baskı ve geri dönüşüm olur diye düşünütorum tv nin yazılımın muhakak güncel tutulmasıda önemli tabi bu formu refarans gösterek takip sayısını belirtin unutmayın hepimiz birimiz birimiz hepimiz için teşekkürler....

• ben üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum.

Merhaba iyi günler Ddkorkut,
    Asli / 26/1/2016 10:59:2
    vestel 48 ua 9300 için
    / 26/1/2016 10:59:6
    http://forum.donanimhaber.com/m_111931095/mpage_11/tm.htmformuda takip etmekteyim benim sizden ricam yapabilenler varsa vestel müşteri hizmetleri canlı destek kısmından tv nin sorunlarını bildirmeniz.özellikle yaılım konusunda geride kaldığını smart uygulamalrın zenginliğinin arttırılması ve usb üzerinden smart uygulama yüklenebilmesi hususunda web browser htlm5 veya flash desteğinin getirilmesi usb pvr sidstemenin geri getirilmesi hususnda yazmanızı rica ediyorum bu site15000 hi level 10000 kişi muhakkak baskı ve geri dönüşüm olur diye düşünütorum tv nin yazılımın muhakak güncel tutulmasıda önemli tabi
    / 26/1/2016 10:59:52
    Görüş ve önerilerinizi ilgili birime aktarıyorum Ddkorkut
    Asli / 26/1/2016 11:1:25
    bu biz vestel kullanıcıları için cok önemli lütfen aldığımız tv lerin yazılımılarını geliştiriniz smart uygulamaları arttırınız web broswerdeki flash yazılımla yada htlm5 ile destekleyiniz
    / 26/1/2016 11:1:30
    çok şikayet var bu konuda ve vestelin bu serisini yalnız bırakırsanız diğerelerinin satış grafığı düşecektir yazılım konusunda geriye gidiyorsunuz
    / 26/1/2016 11:2:18
    ben vestel taraftarıyım size bilgi vermek uyarmak ve yarli sermayeden kazanan ekmek yiyen insanları düşünüyorum ama oratadaki gerçekleri de savunma ortamı hazırlamalısınız
    / 26/1/2016 11:3:20
    Önerileriniz mutlaka dikkate alınır Ddkorkut emin olabilirsiniz.
    Asli / 26/1/2016 11:3:28
    yazılım artık çok önemli yukardaki forum sayfasını muhakkak iletin
    / 26/1/2016 11:3:58
    4k televizyonunuzun imajı zedelenmek üzere
    / 26/1/2016 11:4:16
    yabancı markalar kazamnasın istiyoruz ama vestelde taşın altına elini soksun ve yazılım ekibini çoğaltsın ve yazılımda atağa geçsın bunları muhakkak ilgili yere iletmelisiniz sizde oradan rızık kazanıyorsunuz
    / 26/1/2016 11:5:31
    Görüş ve önerilerini için çok teşekkür ederiz Ddkorkut
    Asli / 26/1/2016 11:5:58
    ve bazen önemsiz gibi görülen şeyler başınıza oldukça büyük şeyler açabilir
    / 26/1/2016 11:6:29
    Biz teşekkür eder, iyi günler dileriz Ddkorkut
    Asli / 26/1/2016 11:6:43

• bu fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddkorkut -- 26 Ocak 2016; 11:22:34 >
  • Smart kısmına fazla takilmiyorum 100 liralık android çubukla en kral smart tv olur nasılsa. .
    Şu paneli adam gibi yapsalar yeterdi..
    Sadece ölü pixel yok panelde geri ne ararsan var..

• quote:

Smart kısmına fazla takilmiyorum 100 liralık android çubukla en kral smart tv olur nasılsa. .
    Şu paneli adam gibi yapsalar yeterdi..
    Sadece ölü pixel yok panelde geri ne ararsan var..

Işık sızması her TV de var eğer abartı var ise direk değişim yapıyor vestel LG veya başka bir marka olsa sizi sallamaz değişimde yapmazdı

• -MaxPAYNE kullanıcısına yanıt
    Evet iade onaylandı zaten ama bendeki aşırıydı.. Sızma değil patlamaydı..

• quote:

Evet iade onaylandı zaten ama bendeki aşırıydı.. Sızma değil patlamaydı..

E tamam sorun giderilmiş
    Sizi mağdur etmiş gibi yazmayın alacak kişilerde almıyor gayet sorunsuz bir panel .

lg 49uf8507 konusuna bak bakayım ne kadar ciddi sorunlar ve LG teknik servis müşterileri hiç iplemiyor.

• 1 sayfa geride 1 saat içinde değişimin onaylandigini yazmışım zaten mağdur olmuşum gibi bir ifade yok.
    Bana göre gayet sıradan bir panel.Fiyatına göre değerlendirilebilir ancak.
  • Ayarlar ve ten rengi ile ilgili örnekler
    Resimler General Mobile Elit telefon ile çekildi ve 800x600 formatına cevrildi.
    Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesiVestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi

• quote:

1 sayfa geride 1 saat içinde değişimin onaylandigini yazmışım zaten mağdur olmuşum gibi bir ifade yok.
    Bana göre gayet sıradan bir panel.Fiyatına göre değerlendirilebilir ancak.

SİZİN SIRADAN DEDİĞİNİZİ VESTEL DÜNYAYA SATIYOR ŞU SİTEDE PANAOSONİC BÜTÜN HERŞEYİ İLE AYNI

http://www.panasonic.com/uk/consumer/viera-televisions/led/tx-48cx400b.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddkorkut -- 26 Ocak 2016; 18:05:23 >

• ddkorkut kullanıcısına yanıt
    Tüplü'den sonra ilk panel tv'ye hi-level ile sahip oldunuz sanırım hayırlı olsun..
    Ama donanımhaber'de bu duygusal reaksiyonlara kimse inanmaz..
    Kimseyi hi-level=vestel=panasonic gibi bir şeye inandıramazsınız burada..
    İçeri odada 3 yıllık Panasonic var arka kasa alüminyum sac kullanılmış bunda ise plastik.
    Malzeme kalitesi kıyas bile edilmez Panasonic ile..
    Kağıt üstünde neredeyse bütün tvler birbirinin aynı gözüküyor ama gerçek öyle değil
    Bir malın dünyaya satılmasıda kalitesi adına birşey ifade etmez..
    Dacia'sından TaTa'sına,FIAT'ına bunların hepsi dünyaya satılan araba markaları mesela..
    Fiyatına göre alınabilecek sıradan bir f/p ürünü bu panel,fazlası değil..
  • Evde 2 adet lcd var guzel kardesim bu duygusal konusman icin sana tesekkurler uretim mantigi dan haberiniz yok galiba parcayi kim ucuz uretirse ondan alinir birlestirilir o sitedeki modeli inceledin mi panosonik tvim var diye miuzuldun yoksa icindeki ips anakart veya panelin tamamen vestele ait olmadigindan eminmisin belki çinde uretilen dandik bir parca birlesimi vardir fiyat performans bellemissiniz gidiyor cok bilmis cok yanilir unutma vesteli begen begenme ama avrupanin en buyuk 3. Kapali tesisine sahip binlerce insanin ekmek yedigi turk markasini kotuleme panasonigini de al git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddkorkut -- 26 Ocak 2016; 20:49:42 >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.