Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enginem

Tüplü'den sonra ilk panel tv'ye hi-level ile sahip oldunuz sanırım hayırlı olsun..
    Ama donanımhaber'de bu duygusal reaksiyonlara kimse inanmaz..
    Kimseyi hi-level=vestel=panasonic gibi bir şeye inandıramazsınız burada..
    İçeri odada 3 yıllık Panasonic var arka kasa alüminyum sac kullanılmış bunda ise plastik.
    Malzeme kalitesi kıyas bile edilmez Panasonic ile..
    Kağıt üstünde neredeyse bütün tvler birbirinin aynı gözüküyor ama gerçek öyle değil
    Bir malın dünyaya satılmasıda kalitesi adına birşey ifade etmez..
    Dacia'sından TaTa'sına,FIAT'ına bunların hepsi dünyaya satılan araba markaları mesela..
    Fiyatına göre alınabilecek sıradan bir f/p ürünü bu panel,fazlası değil..

Bi zahmet su sayfadaki mb100 anakart ile uretilen tv leride incele cok bilen mb100 kim uretiyor dersin fiyat performans oldugundan uzerinde3 tane 3.0 usb 2.0 hdmi var degil mi digerlerini saymayayim ne soylesem panosonik odugu icin iyi vestel ya da
    hi level olunca fiyat performans diyeceksin zaten...
    Uydu alicisida 4k ya oda fiyat performans caniiiim...
    Elin lg si 4k diye led satar uydudan bi kanal izleyemezssin elestirmez yere goge cikarirsiniz e yillik panosonigin arka kapagi metal diye tv ye toz kondurmazsiniz arabadan ornek vereyim woswagen yillarca insanlari dusuk egsoz gazi emisyonuyla kandirdi cunku degerleri dusuk gosterip cebini doldurdu araba kaliteli ama yalancilikta var o kadar guvenme

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=112966516&p=17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddkorkut -- 26 Ocak 2016; 21:11:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ddkorkut kullanıcısına yanıt
    Anakart ile panelin ne alakası var arkadaşım..?
    Casper notebooklarda intel işlemci kullanıyor Toshiba notebooklarda intel işlemci kullanıyor.
    O zaman casper=toshiba mı yani ?
    Daha fazla polemiğe girmeyeceğim..İyi akşamlar..
  • quote:

Anakart ile panelin ne alakası var arkadaşım..?
    Casper notebooklarda intel işlemci kullanıyor Toshiba notebooklarda intel işlemci kullanıyor.
    O zaman casper=toshiba mı yani ?
    Daha fazla polemiğe girmeyeceğim..İyi akşamlar..

Is sadece panelde bitmez panelin kral olsa onu isleyecek anakart ve yazilim gerekir dostum tabiki panelde onemli o yuzden vestel panelde uretmekte
    Yani yuzde yuz su diyemezsiniz tamen sizin uretmeniz gerekir casper toshiba intel kullanir markaya para verirsiniz biri somurur
    Sizede iyi aksamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddkorkut -- 26 Ocak 2016; 21:16:14 >

• Beyler en iyi ekran görüntüsü için parlaklık, renk, kontrast vs. ayarların hangi değerde olması gerektiğini paylaşacak biri var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: elexir81

Beyler en iyi ekran görüntüsü için parlaklık, renk, kontrast vs. ayarların hangi değerde olması gerektiğini paylaşacak biri var mı?

Üstte paylaştım kendimce, resimlerden ilk ikisi ekran ayarları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ailkem

quote:

Orijinalden alıntı: elexir81

Beyler en iyi ekran görüntüsü için parlaklık, renk, kontrast vs. ayarların hangi değerde olması gerektiğini paylaşacak biri var mı?

Üstte paylaştım kendimce, resimlerden ilk ikisi ekran ayarları.

Teşekkürler başkan yarın deneyeceğim bu ayarları. Resimleri görmüştüm ama ne amaçla paylaşıldığını ve en iyi ekran ayarı olduğunu anlamamıştım.

• elexir81 E kullanıcısına yanıt
    rengi 80 yaptığım halde insan suratları beyaza yakın çıkıyordu demek alt seriler sıkıntılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MaxPAYNE

quote:

Evet iade onaylandı zaten ama bendeki aşırıydı.. Sızma değil patlamaydı..

E tamam sorun giderilmiş
    Sizi mağdur etmiş gibi yazmayın alacak kişilerde almıyor gayet sorunsuz bir panel .

lg 49uf8507 konusuna bak bakayım ne kadar ciddi sorunlar ve LG teknik servis müşterileri hiç iplemiyor.

Aynen öyle millet mahkemelerle uğraşıyor.Vestel en azından uğraştırmıyor iadeyse iade ,değişimse değişim daha ne yapsınlar.Ben gayet memnunum bu iş şans işi ,eğer düzgün panel gelmediyse iade eder veya değiştirirsin.Ben öyle yaptım 40" aldım beğenmedim iade ettim 48" aldım memnunum şu an.Alacak kişileri etkileyecek şeyler yazmayın bu şekilde.Sizin şansınıza denk gelmiş bu kadar.Ben olsam bir daha denerdim şansımı.

• Alacak kişileri etkileyen şeyler yazan asıl sizlersiniz.Panasonicin plazmasıyla aynı kefeye bile getirdiniz tv'yi..
    Kaldı ki başlıktaki en son mesajı okuyup ahkam kesme bilmeden..
    Biri yok sende bu tv'den yok der öbürü Panasonic der..
    O zaman sizde Vestel bayi çalışanlarisıniz milleti kandiriyorsunuz burada hadi bakalım. :)
    Ben bir önceki sayfada servisin 1 saat içinde değişim kararı çıkarttığıni söyledim.
    Bununla beraber kullanma kılavuzunda yazdığı ve eşşek gibi vermek zorunda olduğu hâlde akıllı kumandanın üzerine nasıl yatmaya çalıştıklarını da söyledim.
    Doğruya doğru yanlışa yanlış.
    Fanatiklige Hayır. Mevzu bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alacak kişileri etkileyen şeyler yazan asıl sizlersiniz.Panasonicin plazmasıyla aynı kefeye bile getirdiniz tv'yi..
    O zaman sizde Vestel bayi çalışanlarisıniz milleti kandiriyorsunuz burada hadi bakalım. :)
    Ben bir önceki sayfada servisin 1 saat içinde değişim kararı çıkarttığıni söyledim.
    Bununla beraber kullanma kılavuzunda yazdığı ve eşşek gibi vermek zorunda olduğu hâlde akıllı kumandanın üzerine nasıl yatmaya çalıştıklarını da söyledim.

Ya git Allah aşkına fanatiklikmiş vestel çalışanıymış ,ahkam kesmekmiş güldürdün beni Bu konuda polemiğe girmenin hiç anlamı yok boş şeylerle burada kafalar karışmasın,bu konuda son mesajım.Sizin içinde hayırlısı olsun iade etmişsiniz güzel bir tv alırsınız umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: agates

quote:

Alacak kişileri etkileyen şeyler yazan asıl sizlersiniz.Panasonicin plazmasıyla aynı kefeye bile getirdiniz tv'yi..

Ya git Allah aşkına fanatiklikmiş vestel çalışanıymış ,ahkam kesmekmiş güldürdün beni Bu konuda polemiğe girmenin hiç anlamı yok boş şeylerle burada kafalar karışmasın,bu konuda son mesajım.Sizin içinde hayırlısı olsun iade etmişsiniz güzel bir tv alırsınız umarım.

ENGINEM KARDESE
    Sana hakkimi helal etmiyorum sizin kafaniz bu kadar iste vestele yine hakaret ediyorsunuz ben de ne vestel calisaniyim ne de herhangibir ilgim var ama yerli sermaye diye sahip cikmak mi. Senjn icin sorun oldu attiginiz iftiradan dolayi size hakki mi helal etmem bak ona gore sana cevabini yukardaki mesajlarda vermistim sizin kalbinizide kirmak istemem millete satasip durmayin burasi vestel formu panasonik tv varsa o forma git lutfeeen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddkorkut -- 27 Ocak 2016; 12:44:44 >

• Vestel ve hi-level alın arkadaslar..
    Yerli sermayeyi destekleyin.
    Sorun çıkarsa servis falan çağırıp yerli sermayeyi zarara uğratmayin.
    Karşılaştığınız sorunuda buraya yazmayın marka kötülenmesin gidin Panasonic başlığına falan yazın.
    Zaten Vestel bu modelinde panasonicle aynı paneli kullanmaktadır.
    O yüzden Panasonic başlığına gönül rahatlığıyla yazabilirsiniz.
    Panelde bir sorunda varsa sakın vatan hainliği yapıp bunu dile getirmeyin buralara yazmayın.
    Bırakın insanlar alsın yerli sermayeye destek olsun.
    Bir sorun varsa sorun panelde değil sizin gözlerinizdedir.
    Ya da siz bir ajansınız ve yerli sermaye karşıtlığı yapıyorsunuz !
    Ne mutlu 48UA9300 diyene !

• arkadaşlar gereksiz tartışmalara girmeseniz iyi olur. herkes fikrini söylemekte serbesttir. Beğenip beğenmemekten ziyade herkes tarafsız ve nötr bi şekilde tv hakkında fikrini beyan etmelidir. Kimse kimsenin zevkini yargılamamalı. Kimisi canlı parlak renklerden hoşlanır kimisi doğal renklerden. Bende ilk iki gün alışmakta zorlandım. Şimdi ise 48" teki renkelerdeki doğal görüntü daha hoşuma gitmeye başladı. Sinema filmi havasını çok güzel veriyor. Daha iyisi yok mu muhakkak var ancak 2000 tl ye bundan daha iyi bi ürün ben bulamadım. Ne kadar para o kadar köfte . Şimdi bu gereksiz tartışmaları bırakalım art niyetli olmamak ve kasti bi şekilde insanları etkilememek amaçlı olarak fikrimizi beyan edelim ve ASIL OLAN BİZ KULLANICILAR İÇİN KARŞILAŞTIĞIMIZ GÜNCELLEME VS. GİBİ problemlere daha çok yer verelim. Enginem sende art niyetli değilsin bence doğrusunu da yanlışını da kendince belirtmişsin. Ancak ürünü iade ettiysen hala bu başlıkta neden tartışmalara giriyorsun. yoksa pişmanmısın ya da aldığın karardan emin değilmişsin gibi bi durum çıkıyor ortaya. Herkese iyi günler...

• Arkadaşlar, tv'nin yazılımı güncel. Uydu yayınlarında çok nadir de olsa mozaiklenme yapıyor. Mozaiklenme rahatsız edici değil. USB cihazdan film izlerken her hangi bir mozaiklenme yapmıyor. Bu durum acaba neden olabilir? Sanki bazen birbirine çok yakın renklerde mozaiklenme oluşuyor gibi geldi bana. Sinyal zayıf gelmesinden dolayı mozaiklenme olabilir mi? Yada yazımla ilgili bir durum mudur? Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartar10

Arkadaşlar, tv'nin yazılımı güncel. Uydu yayınlarında çok nadir de olsa mozaiklenme yapıyor. Mozaiklenme rahatsız edici değil. USB cihazdan film izlerken her hangi bir mozaiklenme yapmıyor. Bu durum acaba neden olabilir? Sanki bazen birbirine çok yakın renklerde mozaiklenme oluşuyor gibi geldi bana. Sinyal zayıf gelmesinden dolayı mozaiklenme olabilir mi? Yada yazımla ilgili bir durum mudur? Ne dersiniz?

Anten kablosunun ucunu yan krski ile kes yeni AC sonra iyi tak bende de öyle oldu kablodanmis

• Teşekkürler.
  • quote:

Yukarıdaki renk ayarları yapılmış paylaştığım resimlere baktınız mı? Ten renkleri denildiği kadar beyaz değiller. Bende de panasonic tx p42gw20 var. Onu odama alıp salona Vestel 48" 9300'ü yerleştirdim. SD görüntü kalitesi adına plazmalar çok iyiler. Doğal renkler ve her açıdan izlenme adına da öyleler, ama Salona Vesteli koyduktan sonra ben yine de Plazmayı aramadım. İzleme mesafem yeterli ve görüntüler karşıdan oldukça güzel. Ten rengine gelince parlaklık arttırılınca beyaz tonlama arttığından doğru ayarlarda beni rahatsız eden bir ten rengi hiç olmadı.

Tabi bu panellerde izleme açısı dar hani sağdan soldan izlemede ciddi parlaklık kaybı yaşıyor. Smart özelliği iyi değil, pc ye bağladığımdan ya da tablet ile direct bağlantı kurduğumdan önemli de değil. Dikkatimi çeken direct bağlantı kısmında cihaz seçmesi oldu. General mobile elite ile iletişim kurdu ama görüntü aktarmadı.

Şahsımca bu fiyata bu büyüklükte bir panel için görüntünün güzel olduğudur. Maç izlerkende özellikle bu teknolojinin handikaplarını minimum yansıtıyor. Tv alırken beklentileriniz nedir buna göre değerlendirmek gerekir. Daha iyi görüntü için de Oled ekranlara yönelmek gerekir de onlarda haddinden fazla pahalılar.

• ailkem kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şeyi söylüyorum f/p ürünü diyorum, serviste sıkıntı yok diyorum ,ama bazı arkadaşlar süper sorunsuz panel,panasonicle aynı bilmem ne ,
    sende bu tv'den yok sadece markayı karalıyorsun diyince ortalık gerildi.
  • Hi - level markalı tv yi A101 den alıp 3 gün sonra iade etmiş biri olarak şunları söyleyebilirim.
    EKSİLERİ:
    1- kanal geçiş hızı çok yavaş( yaklaşık 3-4 saniye)
    2-Renkler doygun değil ( Samsung 40b452 den sonra)
    3-Smart özelliğinde film açmaya kaldığımda tv kapanıp açılıyordu.
    4-Ekran da ışık sızması vardı.
    5-4K hariç hd yayınlanan spor karşılaşmalarında hızlı geçişlerde bulanıklaşma söz konusuydu.
    ARTILARI;
    1- Fiyat performans ürünü olması
    2- Servisinin çok iyi olması tüm olumsuzlukları direk servis fişine işlemleri
    3- DLNA ve USB 3.0 fonksiyonun çok iyi çalısması
    4- 4K ve 3D yayınlarında panelin iyi iş çıkarması
    5- Yazılım desteğinin sürekli güncelleştirilebilme ihtimali

Malesef eksiler bende daha çok iz bıraktığından ve Samsung alışkanlığından dolayı tv yi Samsung 48 JU 6470 ile değiştirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarihcix

rengi 80 yaptığım halde insan suratları beyaza yakın çıkıyordu demek alt seriler sıkıntılı

Bu sayfanın en üstündeki resimde bulunan ayarları uygula. Gerçekten doğala çok yakın bir görüntü oluşuyor tv.de
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.