Şimdi Ara

Vestel UA9300 Serisi 4K TV İncelemesi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.804
Cevap
71
Favori
208.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tv de parlaklık yok kısmına katılmıyorum. Ayarlarda eko mod max geliyor ve bu dogrudan parlaklıgı düşürüyor. Ekran ayarlarından eco modu kapatın. Şahsen ben soğuk renk paletini seviyorum Doğal ön tanımlı da gelişmiş ayarlara girip soguk rengi seçiyorum. Dilerseniz buradaki renk ayarlarını ve insan teni ayarını ve dinamik cont. ayarını da değiştirebilirsiniz.
  • Wi-Fi si TV bin iyi değil mi telefonun 6 ag gordugum yerde hiç ağ görmüyor. Kendi wifim dahil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Invisible Pink Unicorn kullanıcısına yanıt
    servis geldi baktı dinamik moda filan aldı çekti gitti onlar sorun olsa onlar bilirdi tv nin üstünde beyazlık var ne kadar ayar değiştirirsen değiştir gitmiyor beyazımsı bir görüntü veriyor dün sony center da sony 4 k ya baktım onda hiç böyle bir sıkıntı yoktu hd yayınlar normal led tv gibi idi sanırım Vestel bu tvnin sadece 4k sına bakmış hd si ile ilgilenmemiş sikayet vara filan yazdım beni aradılar tv nin resmini çekin dediler filan ben de değmez dedim eğer Vestel bu beyazımsı görüntüyü düzeltemezse bu tv de şikayetçi oln çok olur rengi 80 yaptığım halde renkler canlı değil sony 43 w 805 c de 55 renk de bile insan suratı kızarıyor sanırım Vestel biraz daha bu konularda tecrübe kazanması lazım sony nin yanın da staj yapması lazım ayrıca kumada da çok adi olmuş .
  • tarihcix T kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama zaten o bahsettiğiniz sony 4k tv ler bu ürünün 2 katı giyata satılıyor. Bu ürün öyle ahım şahım bişey değil zaten. Sadece 2000 tl ye alınacak bi ürün . Akıcılığı fena değil, az sorun çıkarsın yeter bence. Eğer kıyaslamaya kalkar isek her tv nin daha iyisi vardır. Bence bu ürün f/p ürünüdür. Başka da bi artısı yok. Aynı özelliklere sahip olanlar ile arasında en az 1000 tl fark var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre bir 10 yıl var 4 K ya trt 4 K için almaya değmez insan suratının beyaz olduğu nu bu tv de gördüm evet sony 4500 tl sony bayine durumu anlattım vestel düdüklü tencere diyor benle alay ediyor keşke vestel iyi bir 4 K yapsaydı ayrıca kasa da çok sıradan kumanda adi tkgs açık kalınca kanalların yeri değişiyor.

• 2-3 gündür kullanıyorum ve genel olarak memnunum.
    Görüntü gayet güzel. HD kanallarda iyi, SD kanalların da rahat gideri var. Ama siyah rengi genel olarak iyi değil. Bazen, 'siyahı çok lacivert' gibi görünüyor. Çoğunlukla doğal modda izliyorum ama hepsinde denedim. (Bu kıyaslar 6-7 senedir kullandığım FullHD LG ile yapılıyor.)
    Kanal geçişleri normal bana göre önceki kullandığım 150 TL lik dandik uydu alıcısından çok farklı değil.
    İlk defa Smart TV kullanıyorum. Bi kaç kere donma oldu. Youtube sorunsuz. Pek bi şey yok aslında smart olayında. Tek kıyasım Apple TV. Hız ve kullanılabilirlik olarak onun da yanına yaklaşamıyor tabi.
    3D yi Youtube'dan denedim. Bir iki kısa videodan sonra dondu. Bir de film izleyip bakmak lazım ama pek güzel gelmedi.
    Ses olayı oldukça iyi. Tabi Subwoofer açık olması gerekiyor. Zaten o kapalıyken sesi normal bir TV den çok kötü yapmışlar.
    USB den avi film izledim. Arada bir iki kere takılma oldu. Hatta takılmadan sonra altyazı senkronunda bozulma oldu. İleri geri yapınca düzeldi.
    DVD player dan bir film izledim. Görüntü çok kötüydü ve cızırtı geliyordu. Servisle konuştum, altın skart aldım düzeldi.

Şu an en büyük sıkıntım Apple TV yi görmüyor. Cihazın bozuk olma ihtimaline karşı Apple servisine de gösterdim ama sorun yok. Hatta serviste Vestel'in Hi-level TV si vardı şak diye açtı. Servis gelip bakıcak. Bu bile TV yi iade sebebi olabilir bence.
    Birde TV nin 3 köşesinde ki ışıma ve ilk kullandığım gece gördüğüm yaklaşık 1400 dakika açık kalma süresi. Test yapılmıştır diyorlar ama o kadar uzun süreli test olacağını zannetmiyorum.

Bakıcaz artık, hayırlısı..

• arkadaşlar bu life time'a nereden bakılıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: myndr

arkadaşlar bu life time'a nereden bakılıyor..

menü 4725

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

Orijinalden alıntı: myndr

arkadaşlar bu life time'a nereden bakılıyor..

menü 4725

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ailkem

Tv de parlaklık yok kısmına katılmıyorum. Ayarlarda eko mod max geliyor ve bu dogrudan parlaklıgı düşürüyor. Ekran ayarlarından eco modu kapatın. Şahsen ben soğuk renk paletini seviyorum Doğal ön tanımlı da gelişmiş ayarlara girip soguk rengi seçiyorum. Dilerseniz buradaki renk ayarlarını ve insan teni ayarını ve dinamik cont. ayarını da değiştirebilirsiniz.

eco moddan kastın enerji tasarrufumudur. Eco mod diye bi seçenek yok. ayrıca görüntü ayarlarını burada yazarsan yada resmini çekip yüklersen faydalanmış oluruz.
  • Akıllı kumandayı vermemekte ısrar ediyorlar akıllı kumanda sizde de yok mu arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn

Akıllı kumandayı vermemekte ısrar ediyorlar akıllı kumanda sizde de yok mu arkadaşlar?

Bende de çıkmadı teknosadan almıştım ,faturada air mouse yazdığı için teknosadan istedim.Bugün aradılar fabrikadan yakında gönderecekler dediler.1 ay olmuştur heralde.Eğer faturanızda ya da klavuzunda falan air mouse yazıyorsa sizde aldığınız yerden talep edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agates

quote:

Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn

Akıllı kumandayı vermemekte ısrar ediyorlar akıllı kumanda sizde de yok mu arkadaşlar?

Bende de çıkmadı teknosadan almıştım ,faturada air mouse yazdığı için teknosadan istedim.Bugün aradılar fabrikadan yakında gönderecekler dediler.1 ay olmuştur heralde.Eğer faturanızda ya da klavuzunda falan air mouse yazıyorsa sizde aldığınız yerden talep edin.

Kullanma kılavuzunda yazıyor bakalım mh de teyit ediyor ama servisle nayi cirkefe yatıyor.

• Ben iade sürecine girdiğim için üstüne düşmedim.
    Kılavuzda yazıyorsa ki bendekinde yazıyor, eşşek (iki ş'li) gibi verecekler !

4077 sayılı Kanun’un 4. maddesinde; ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren malların, ayıplı mal olarak kabul edileceği hükme bağlanmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginem

Ben iade sürecine girdiğim için üstüne düşmedim.
    Kılavuzda yazıyorsa ki bendekinde yazıyor, eşşek (iki ş'li) gibi verecekler !

4077 sayılı Kanun’un 4. maddesinde; ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren malların, ayıplı mal olarak kabul edileceği hükme bağlanmıştır.

Sikayetvara yazacağım en son kesin cozum

• cihazın ne sorunu vardı
  • tarihcix T kullanıcısına yanıt
    Cıvıl Cıvıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginckc -- 25 Ocak 2016; 20:48:57 >
  • Merhaba arkadaşlar, bu ürünün muadili hi-level markası ile A101'de satıldı biliyosunuzdur belki. Bazı lisanslı özellikleri kısıtlanıp daha ucuza satılıyor, sinema modu mesla bizde kapalı ve otomatik var sadece, pvr yok, pixellence yok, bir iki şey daha eksik. Neyseki miracast var onu çok arıyordum :)

Neyse merak ettiğim 2 saatin üzerinde bir MP4 filmi izlediniz mi hiç ? Aldığımdan beri 2 haftadır 6 7 film izledim 2 tanesi gerçek 3D olarak indirdim onlarda mp4'dü hepsi yify'rip fakat dün izlediğim bir filmde film 1:40 dan sonrasını oynatmadı, sonlandırdı direk medya center'a geri döndü. Tekrar açtım süreyi ileri aldım yok filmin son 20dk sı oynatılmıyor. Acayip şaşırdım canımı da sıkmadı değil bu durum. Pc den açıp devam ettim filme hdmi ile bağlayıp. Desteklediği codecler bakımından medya oynatıcısı iyi aslında fena değil ama bu filmde neden bunu yaptı bilemedim. Acaba başına gelen var mı hiç ?

Arkadaşımda LG var hangi model bilmiyorum sorarım sonra. Aynı filmi ona indirttim denedi filmin yazılarına kadar izlemiş hiç sorun olmadı diyor. Ben 3 hafta önce indirmiştim acaba sonradan değişti mi kaynak merak ettim şimdi tekrar indiriyorum ama sanmam, büyük ihtimal codec bazlı bir sorun gibi.

Bu arada arka ışık sızmasından bahsedilmiş bende de durum böyle. Muadil olduğu için paylaşmamda sakınca yoktur sanırım bu konu altında :) Kabul edilebilir seviyede mi karar veremedim. Zifiri karanlıkta o kadar da nefret ettirecek şekilde durmuyor gibi foto çekerken iso artıp enstantane değeri düştüğünden bazen gereğinden fazla gözüküyor fotolarda. Bu foto gerçeğe en yakın olanı. Servisle uğraşmaya değer mi yoksa tv nin keyfini mi çıkartmaya bakayım :) Bu arada tv den memnunum gerçekten görüntü kalitesi de öyle sanıldığının aksine kötü değil baya hoşuma gidiyor ama bir ips değil tabiki. Gerçi ips'inde içine girmedik mağaalarda gördük sadece arka ışık performansı onlarda nasıl hiç bilgim yok.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bu fotoyu çekerken tvnin parlaklık,ışık vs. ayarları normal tv seyretme ayarlarında mı yoksa en yüksekte mi?
  • anladım ışık sızması olmuş fena boyutlarda hala var demek böyle sorun ben 40 ua 8900 aldım ertesi gün büyük zarar ederek sattım şöyleki hd kanallarda suratlar bembeyaz nerdeyse beyaz suratlı insan görmek istemediğim için elden çıkardım eski tvim sony 43 w 805 c yi geri aldım bundan sonra Vestel marka tv alacağımı sanmam ya görüntü kötü yada alt modellerde ses kalitesi yetersiz.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.