Şimdi Ara

VESTELCELL [ANA KONU] (Kapandı) (291. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.077
Cevap
114
Favori
317.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu saatte forum çok okunduğu için buradan bir görüş paylaşmak istiyorum. Zira bu başlık eski Vestelcell başlığı.

Benim Türk Telekom'la aramda daha önce aldığım bir hatla ilgili sorunum vardı. Türk Telekom sözleşmem devam ettiği halde, bana sanki sözleşmem bitmiş gibi fahiş bir fiyat yansıtmıştı. Ben de bu fahiş tutarı ödeyip, hattımı kapatıp, Türk Telekom'u Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etmiştim. Bu gün karar çıkmış. Kazanmışım. Türk Telekom 500 TL'ye yakın bir tutarı bana iade edecek. Tüketici Hakem Heyeti karar verirken, Türk Telekom'u mevcut sözleşmenin şartlarını tek taraflı olarak değiştirip tüketici aleyhine uygulamaktan haksız buldu.

Bunu buraya şu nedenle yazdım. Biz hepimiz Vestelcell'deydik. Vestelcell kapandı ve Türk Telekom' a devroldu. Türk Telekom'a devrolurken bana SMS ile tebligat geldi. Tekrar ediyorum, bana ve birçok kişiye tebligat geldi.

Fakat Geçiş Tarifesi biterken, bize hiçbir tebligat gönderilmedi. Hepimiz kendimizi 5 Eylül sabahı zamlı bir tarifeye aktarılmış olarak buluverdik. Örneğin, ben Geçiş 12 tarifesine 86 TL öderken, Eylül ayı için 284 TL fatura ödeyeceğim. Birçok kişi de benimle aynı durumda.

Bu şekilde bir değişiklik ancak tebligatla yapılabilir ve bir önceki faturanın altına karınca duası gibi not düşmek tebligat değildir.

Kısacası, sözleşme onayımız alınmadan ve bize tebliğ edilmeden değiştirilmiş oluyor. Bu durumda bizim Türk Telekom hakkında Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet hakkımız doğar. Tüketici Hakem Heyeti kanunlara göre karar verir ve bizim durumda, Türk Telekom'un fatura altına not düşmesini tebligat olarak kabul etmeyecektir.

Ben kendi adıma e devletten konuyla ilgili Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunmak niyetindeyim. Size de aynısını tavsiye edeceğim. Keşke tüm mağdurlar şikayet edebilse de, Türk Telekom müşterilerine yolunacak kaz muamelesi yapmayı bıraksa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• passero P kullanıcısına yanıt

Bir hattım mevcut türk telekom müşterisi idi. Faturalı taahhütsüz tarife kullanıyordu, fatura kesimim ayın 10uydu ve bendeki bir önceki faturada hiçbir şey yazmamasına rağmen 5inde bize de zam geldi. Fatura da 10unda kesildiği için 5 günlük zamlı ücreti alıp o faturada bildirim (ona da bildirim denirse) yapma zahmetine girdiler. Zamdan 15 gün önce falan MH ile görüştüm bir de, temsilci sadece zam gelene kadar kullanırsın demişti o zaman bile şu tarihte zam gelecek demediler.

Şu konudaki zam mesajlarını tesadüfen görüp "büyük ihtimalle sadece geçiş tarifelerine değil tüm tarifelere zam çakarlar" diye düşünüp güncel tutara bakmasam 3 ay fark etmezdim yapılanı. SMS bildirimi yapmadan zam çakması gerçekten saçmalık.

Not: Taahhütsüz tarifeye zam yapmak için onay almaları veya özel bir tebligat vs vermeleri bildiğim kadarıyla gerekmiyor, yapılan bu şey zaten tarife değişikliği de değil o yüzden yasal olarak ne hakkımız vardır emin değilim ama bu kadar susmak hiç haber vermemek de saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 28 Eylül 2024; 3:53:27 >

• Herkese gecmis olsun.

12gb tarifem 75TL den 350 TL ,

20gb tarifem 85 TL den 435 TL oldu.

Bakalım uygulayacaklarmı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet tarifesine geçiş yapmak istiyorum. Özelden yardımcı olabilecek var mıdır?

• BuZ-MaViSi kullanıcısına yanıt

Üstad bende aynı durumdayım, dün 3 hattımıda vodafone a geçirdim şu anda en uygun faturalı tarifeler bu operatörde.

• 80s90s 8 kullanıcısına yanıt

Tabii ki uygulayacaklar. Tüketici Hakem Heyeti kararı mahkeme kararı niteliğinde ve bağlayıcı. İsterse, uymasın. Tüketici Mahkemesi'ne veririm.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Şöyle bir fark var. Bizim durumumuz zorunlu devir. Vestelcell kapandığı için, Türk Telekom Geçiş tarifesine geçirildik. O tarife sonlandırılmadan önce bize yazılı olarak ( SMS veya e posta) haber verilmesi gerekiyordu. Fakat haber verilmedi. Bir önceki faturanın altına küçücük not düşmek tebligat değil.

Ayrıca önemli bir detay daha var. Türk Telekom'un bize haber verme zorunluluğu tüketiciye ihtar anlamında. Fatura göndermek kanunen ihtar olarak kabul edilmiyor.

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru mümkün derken, Tüketici Hakem Heyeti de bu şekilde fatura altına not düşmeyi geçerli saymayacaktır anlamında diyorum.

Zira birçok kişi yasal haklarını zaten bilmediği veya aramaya üşendiği için, Türk Telekom vb firmalar bu şekilde usulsüz uygulamalara imza atabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 28 Eylül 2024; 13:10:55 >

Ben de şikayet etmeyi düşünüyorum. Bu nedir ya 4 kat zam nerede görülmüş?

İlk adım olarak türk telekomun kendisine şikayette bulundum, e mail ile bilgilendirme isteyeceğim bakalım neymiş bu tebligatsız fatura artırımı?

Duruma göre de bilgilendirme yaparım, ona göre THH yolları görünür...

Yansıttıklarında kendilerine ulaşıp sorunu düzeltmelerini istemediniz mi ?Kapatmak için başvurduğunuzda size zaten nedenini sormuşlardır ve öneride bulunmuşlardır .

Muhtemelen siz kızıp hiç birşeyi istemediniz .

Kazandığınızı TürkTelekoma bildirin tabi onların itiraz hakları da var ya direk size ödeme yaparlar ya da itiraz yoluna giderler

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Hattı babam için almıştım. O da sağolsun, bu hattı hemen hemen hiç kullanmadı. Kullanmadığı için zaten kapattıracaktım. O hattı hiç açtırmasam daha iyi olurmuş. Bir sene boyunca boş yere para ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 28 Eylül 2024; 14:6:44 >

• robotica R kullanıcısına yanıt

Ben Tüketici Kanunu'nu detaylı olarak okuyacağım. Ondan sonra hangi maddeden şikayet etme hakkımızın olduğu ortaya çıkar. İsterseniz, detayı ayrıca paylaşırım.

Siz de Haziran başında telefonunuza gönderilen devir SMS'i duruyor mu? Duruyorsa, silmeyin. Delil olarak kabul ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 28 Eylül 2024; 14:12:5 >

Durmaz mı? Devir SMS'i, en az 20 defa yolladıkları tarife değişikliği teklif mesajları, hepsi duruyor.

• robotica R kullanıcısına yanıt

Devir SMS görselinizi buradan paylaşabilir misiniz? Benim SMS'i bulamıyorum.

Ne kaide işliyor ne de kural hcm bu GSM ve ISS lerin yaptiklari zamlara. Adamlar arkasına btk yi almışlar dediğimiz dedik caldigimiz düdük diyip geciriyorlar zamlari. Uğraşanların sonunu da sırf merak ettiğimden konuyu takipteyim ama benim tavsiyem arkanıza bakmadan kacabildiginiz bir limana kaçın kurtulun. Yoksa kan emici hepsi. Bunlar eski düzeni ister olmuşlar. Eskiden hatırlarsanız o operatör benim bu operatör benim ordan oraya göcer dururdu millet hosgeldinler besgitsinler hediyelerinden faydalanabilmek için. Aynı o zamanlara döndük.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişisel verilerimiz zaten çalındı. bilgiler her yerde geziyor.

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Hayırlısı olsun

davalı firma karara uymazsa tüketici mahkemesinden ziyade icra takibi başlatılır hocam

• 
Sayfa: önceki 289290291292293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.