Şimdi Ara

vesveselerden kurtulamıyorummm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ne zaman gusül abdesti alacak olsam içimden bi ses abdestin kabul olmadığını söylüyor gidip 10larca kez alıyorum bundan nasl kurtulabilirim ?

• OKB

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qüveti su ile doldur niyet et burnunu yıka ağızını kargara yap nefesini tutup küvetin içine dol ama hiç bir yerin açıkta kalmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılma. Üstüne düşeni yap gerisini düşünme. Böyle böyle geçer inşallah.

Edit: Şeytan, boş eve girmez. Demek ki sizde güzel bir şeyler var. Bunu da unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilpaltoluadam -- 29 Mart 2018; 6:45:58 >
  • Bende de var bu olay, eskiden cok nadir olurdu ama bu sene biraz arttigini hissediyorum mesela aksam dislerimi fircaladiktan sonra dis kapiyi gidip hayvan gibi kendime cekiyorum acik mi degil mi diye kontrol etmek icin sonra tam yataga yaticam aklima geliyor bir daha kontrol etmek icin kalkiyorum. Instagramda search da gezinirken yardima muhtac bir insan gordum mu herhangi bir saglik sorunu olan onla ilgili kisa bir sifa bulmasi icin dua tarzi bir seyler geciyor aklimdan yapmayinca da kotu hissediyorum. Aslinda bu dedigim kotu bi sey degil ama surekli surekli olunca artik search da takilmamaya basladim. Mesela bir sure anahtari ayni yere koydum farketmeden sonra farkedince onun yeri orasi olmaya basliyor hatta ayni sekilde koymaya caliyorum acisini falan. Bunlari niye yazdim bilmiyorum ama umarim buyumeden gecer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateist ol kokten kurtul
  • Çözüm basit: eğer kuru yer kaldığına dair yemin edebiliyorsan git orayı yıka.

Gusül alırken iğne ucu kadar kuru yer kalmadan yıkanmak şart değil. İğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkanmak farz.

Yani sen kuru yer kalmayacak şekilde aldıysan yeterli, çünkü sen herşeyi bilemezsin ve acizsin(insan olduğun için)

Bu arada yalan yere yemin etmek büyük sıkıntı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölmekten korkmamak.
    8 yıl önce açıldı
    yaşamaktan nefret ediyorum
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abdestin kabul olmaması ne demektir. Sen niyet ettikten sonra gerisini ancak Yüce Allah bilir. Takılma. Eğer bu şekilde takıntı hastalığın varsa bi psikiyatr a görünmende fayda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu adama ne biçim tavsiyeler veriyorsunuz. Kardeşim eğer sen abdesti olması gerektiği doğru olarak aldığına eminsen o abdesti Allah kabul eder. Niyet önemli sen vesveselere bakma. Dinimiz kolaylık dini, vesveseler seni dinimizden soğutmak için var. Bu da bir imtihan. Sen şimdiye kadar doğru olanı yapmışsın ama artık niyetine göre güzelce abdestini al ve rahat ol. Hadi Allah a emanet.

• Okb niz var gibi hocam bir araştırın.

• OKB olabilir hocam.Sinav döneminde veya yoğun çalışma şartlarınız var mı genelde bunlar tetiklerdi beni.

Bu arada şöyle düşünün gusül almak farz ama sen bu işlemi yaparken vesveseden dolayı deli gibi şu harcıyorsun yani israfa giriyorsun buda büyük bir günah sen normal al abdestini gerisini Allah'a bırak yoksa kafayı yersin beynin sana hukmetmesin sen beynine hükmet.Eger dediğim gibi yukardaki nedenlerden dolayı ise sınav veya zor şartlar bitti mi genelde bu olayda ortadan kalkıyor.

• Düzgünce al abdestini, cik git kardesim. O vesvese bircok kez bana da oldu. Yapacak bise yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.