Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de bu sene ankara üniversitesi veteriner fakültesi istiyorum.kazananlar arkadaşlar hangi netlerle gittiğini ve hangi konulara ağırlık verilmesi gerektiğini yazabilirmi.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • Anatomi 1 de vizede cikabilicek sorulari yada daha once cikan sorulari yazabilir misiniz? Bide bu anatomi oyle boyle degil felaket zor ya.millet kemikleri bitirdi ben daha humerustayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurcanylcn

Anatomi 1 de vizede cikabilicek sorulari yada daha once cikan sorulari yazabilir misiniz? Bide bu anatomi oyle boyle degil felaket zor ya.millet kemikleri bitirdi ben daha humerustayim.

hangi fakültedesin bilmiyorum ama anatomide çoğu fakültede simdi anlatacağım sistem uygulanıyor

bu anatomi laboratuvarına girion masalar oluo yaklasık 20 tane falan o masaların üzerin kemikler bulunuyo ve hocade bir zil hıca her zile bastıgında bir sonraki masaya geçiyorsun bu süre 45 sn galba değişiyormus okula göre ve senin elinde bir kağıt oluyor bu kağıtta mesela 1 yazıyor ve 1. masada da scapula var atıyorum scapulada spina scapulayı boyamıs sen o kağıda o scapula hangi türe ait ve sağ mı sol mu birde o üzerindeki işaretli yerleri kağıda yazıyorsun böyle 20 tane masa geçiyorsun ve çıkıyorsun

• Kirikkalede ilk defa duyuyorum.

• Onurcanylcn O kullanıcısına yanıt
    bizim fakülde ve bir çok fakültede böyle ancak üst sınıflara sorarsanız daha doğru ve kesin bilgi alırsınız
  • Vizeler başlıyor bizde kasımla beraber. Anatomi doğal olarak en korktuğumuz ders :)

Humerustaki bölümleri geçtim, kasların bağlandığı yerler ve isimleri ayrı bir facia. Bu haftasonuyla beraber sıkı bir çalışma yapmam gerekecek.

• Bizde de anatomi finalde zil modeli vardı, zevkli oluyordu bence
  • Werner Heisenberg kullanıcısına yanıt
    :) aklinda kalan soru var mi ne sorarlar kesin bute kalicam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

Bizde de anatomi finalde zil modeli vardı, zevkli oluyordu bence

tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakıcaz artık
  • İlk sınıftaki arkadaşlara tavsiyem çok gözünüzde büyütmeyin ben bile tek seferde geçtim anatomileri. Öyle çalışkan biri değilimdir, evde harıl harıl çalıştığım falan olmadı. Bizde gereksiz uzun uygulama süresi vardı, millet geyik yaparken ben önemli yerleri kendimce belirleyip tekrar ettim. Kalmadığıma göre yeterli de olmuş.
    Ders dışı olarak da bilmem ne deliğinin adını bilmiyorum/unuttum diye kendinizi strese sokmayın. Kimler hekim oluyor görseniz kafayı yersiniz. Kusma şikayetiyle gelen bir köpeğe ne yapılır sorusuna "kusma önleyici"den başka cevabı olmayanlar var...
    O kadar çok ayrıntıda boğuluyoruz ki basit düzeyde hiçbirşey bilmiyoruz. Çok iyi hatırlıyorum ilk anatomi sınavında cevabı basitçe "phalanx" olan bir soruya çoğu kişi "ossa digitorum manus" falan yazmıştı.
    Son sınıfta ne oldu, temel bilgiler zaten yok, ayrıntı kısmı da unutuldu gitti. Bana versen femuru, sağını-solunu, çıkıntısını-deliğini bırak humerus bile derim şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

İlk sınıftaki arkadaşlara tavsiyem çok gözünüzde büyütmeyin ben bile tek seferde geçtim anatomileri. Öyle çalışkan biri değilimdir, evde harıl harıl çalıştığım falan olmadı. Bizde gereksiz uzun uygulama süresi vardı, millet geyik yaparken ben önemli yerleri kendimce belirleyip tekrar ettim. Kalmadığıma göre yeterli de olmuş.
    Ders dışı olarak da bilmem ne deliğinin adını bilmiyorum/unuttum diye kendinizi strese sokmayın. Kimler hekim oluyor görseniz kafayı yersiniz. Kusma şikayetiyle gelen bir köpeğe ne yapılır sorusuna "kusma önleyici"den başka cevabı olmayanlar var...
    O kadar çok ayrıntıda boğuluyoruz ki basit düzeyde hiçbirşey bilmiyoruz. Çok iyi hatırlıyorum ilk anatomi sınavında cevabı basitçe "phalanx" olan bir soruya çoğu kişi "ossa digitorum manus" falan yazmıştı.
    Son sınıfta ne oldu, temel bilgiler zaten yok, ayrıntı kısmı da unutuldu gitti. Bana versen femuru, sağını-solunu, çıkıntısını-deliğini bırak humerus bile derim şu an.

Durum o kadar vahim oluyor demek

• Hazır aklıma gelmiş yazayım da, herkes baksın lütfen şu bloga. Güler misiniz, ağlar mısınız size kalmış.

http://hayvansahipleri.blogspot.com.tr/
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    hahah harika olmus bu tamda meslek hayatını anlatıyor
  • bursada veya elazığda yaz okulları açılıyormu hersene çünkü bu sene anatomiden geçemicem galiba
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Klinik hizmeti veren veteriner hekimlerinin yaşadığı trajikomik durumlar ne yazık ki. :/
  • gençler konu biraz daha aktif olsa süper olur

• vizelere girdiniz mi ahali
  • ben de veteriner olmak istiyorum hedefim ankara veya istanbul ama kararsızım hangisini yazacağım konusunda
  • Girdik vizelere, bu hafta kimya ve biyoloji dışında kalan vizelerim meslekle alakalı değil uzaktan eğitim türkçe falan.

Anatomi beklediğimden iyi geçti diyebilirim. Özellikle uygulama; her masada 1 kemik toplamda 40 masa.Kimine çubuk sokmuşlar,kimine ip bağlamışlar eğlenceli bir sınavdı. Profesör sağolsun 1 soruda yardım etti atın ve ruminantın sternebrasını karıştırmışım

Vet hekimliği tarihi ve medikal fizik vizesinde sorun yaşadım, artık finalde vermeye çalışacağız, olmadı üstten alırız seneye 1 tane ders sorun olmaz.

Onun dışında ilk vizelerde bir şeyler yaptık işte, okul vize zamanı çok keyifliymiş yalnız. Kimse yok etrafta sınavı biten çıkıyor fakülte bomboş
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.