Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Naber millet nasıl gidiyo uzun zamandır giremiyorum nasılsınız 1.sınıf arkadaşlar dersler nasıl gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finaller olmayaydı, eyiydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PartizanMLKM -- 25 Aralık 2014; 20:09:02 >
  • Ankara'da yaşıyorum ve haliyle Ankara veterinerliği düşünüyorum fakat internetteki yorumlar gözümü korkuttu . Bu üniversite ile ilgili yorumların ne kadar haklılığı var ? Genel olarak veterinerlik nasıl okunuyor ? Biyoloji ve hayvanlara ilgisi olan biri olarak tavsiye eder misiniz ? Gelecekteki durumu ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tall Man

Ankara'da yaşıyorum ve haliyle Ankara veterinerliği düşünüyorum fakat internetteki yorumlar gözümü korkuttu . Bu üniversite ile ilgili yorumların ne kadar haklılığı var ? Genel olarak veterinerlik nasıl okunuyor ? Biyoloji ve hayvanlara ilgisi olan biri olarak tavsiye eder misiniz ? Gelecekteki durumu ne ?

İstanbul Üniversitesi'nde ilk senem. Ankara ile ilgili bir şey diyemem ama bölümle ilgili birkaç gözlemimi aktarayım:

-En kolay sene 1. sınıf diyorlar haliyle ama 1. sınıf bile insana kolay gelmiyor. Bundan sonraki seneleri düşünmek istemiyorum. Zorluk meselesini kabullenmek zorundasın geleceksen. Ben ki hiçbir zaman düzenli ve doğru dürüst ders çalışmamış adamım, ben bile gelmeye cesaret ettim. Eğer ilgin varsa, gel. Bir şekilde bitirirsin diyor zaten herkes.

-Sosyal hayat açısından pek aktiflik bekleme. Ankara'nın bu yönden İstanbul'dan daha iyi durumda olacağını da zannetmem.

-Mesleğin geleceği her zaman olacak ama özellikle son yıllarda birçok yerde yeni fakülteler açılmaya başlandı. Doğru düzgün eğitim olanakları olmasa da, mezun olan herkes veteriner hekim oluyor. Veteriner hekim ihtiyacından fazla mezun olabilir ileride diye düşünüyorum. Marifetmiş gibi yeni yerler açmaya devam ediyorlar. Bu sadece bizim bölümle alakalı bir sorun değil tabi...

• Bende boyle dusunurdum tabi ama ankaradada bilgisiz veteriner cikiyor istanbuldada.bununda kararini vericek olanlar ogrenciler degil.

• Onurcanylcn O kullanıcısına yanıt
    Okul sadece eğitim verir diploma alırsınız bizim meslek kendini yetiştireni doyurur diğerleri aç Kalmaz gerçi kendi okulum için söylüyorum Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2.sınıfım okul imkanları orta üst hoca olarak dışarı çok profesör ve doçent verdik çoğu gitti avantaj olarak hocalar bizi birebir tanır samimidiriz her sıkıntımıza yardımcı olurlar gerek dekanımız gerek yardımcıları çok iyilerdir eğitim ve insanlık olarak hiçbir hocamız yüz çevirmez biz de buna karşılık elimizden geleni yapıyoruz Ha yapmayan var işte fark burda vs vs

• Benim söylediklerimden ne anlam çıkardınız anlamadım ama demek istediğim şu:

Veteriner hekim ihtiyacı bellidir, dolayısıyla fakülte ihtiyacı da bellidir. Artistik olsun diye her yere fakülte açarsan, sürüyle hekim mezun olur. Teknik imkanlar kısıtlı bir şekilde okur ve mezun olur insanlar.

Kimin bilgili kimin bilgisiz olduğu değil mesele.
  • Merhaba arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum Zootekni alanında okuyan birisi veteriner fakültesine geçiş yapabilir mi? yapabilirse nasıl yapabilir? ve bu hangi üniversitelerde oluyor Ankara üniversitesinde var mı?
  • whiisspeer kullanıcısına yanıt
    Zootekni ziraat Fakültesi'nin alt dalı olarak biliyorum ona göre cevap vereyim geçiş yapamaz diye biliyorum sonuçta lisans okuyan bi insan geçemez başka bölüme Teknikerler dgs ile geliyor ama zootekni dersini alıyorum ama hekimlikle pek alakası yok gibi onun için geçemez diyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PartizanMLKM

quote:

Orijinalden alıntı: Tall Man

Ankara'da yaşıyorum ve haliyle Ankara veterinerliği düşünüyorum fakat internetteki yorumlar gözümü korkuttu . Bu üniversite ile ilgili yorumların ne kadar haklılığı var ? Genel olarak veterinerlik nasıl okunuyor ? Biyoloji ve hayvanlara ilgisi olan biri olarak tavsiye eder misiniz ? Gelecekteki durumu ne ?

İstanbul Üniversitesi'nde ilk senem. Ankara ile ilgili bir şey diyemem ama bölümle ilgili birkaç gözlemimi aktarayım:

-En kolay sene 1. sınıf diyorlar haliyle ama 1. sınıf bile insana kolay gelmiyor. Bundan sonraki seneleri düşünmek istemiyorum. Zorluk meselesini kabullenmek zorundasın geleceksen. Ben ki hiçbir zaman düzenli ve doğru dürüst ders çalışmamış adamım, ben bile gelmeye cesaret ettim. Eğer ilgin varsa, gel. Bir şekilde bitirirsin diyor zaten herkes.

-Sosyal hayat açısından pek aktiflik bekleme. Ankara'nın bu yönden İstanbul'dan daha iyi durumda olacağını da zannetmem.

-Mesleğin geleceği her zaman olacak ama özellikle son yıllarda birçok yerde yeni fakülteler açılmaya başlandı. Doğru düzgün eğitim olanakları olmasa da, mezun olan herkes veteriner hekim oluyor. Veteriner hekim ihtiyacından fazla mezun olabilir ileride diye düşünüyorum. Marifetmiş gibi yeni yerler açmaya devam ediyorlar. Bu sadece bizim bölümle alakalı bir sorun değil tabi...

Çok fazla olumsuz yorum var Ankara Veterinerlik ile ilgili . Şuan İyte genetik mühendisliğini düşünüyorum olmazsa veterinerlik olur artık hangisi kısmetse .

• Benimde hayalimda uludağ var hatta bunu bu konudakiler degiştirdi.istanbula gitsem üsküdardan avcılar yolu çekilmez. Ankarada pek aklıma girmedi zaten.inş bende sizin gibi uludağlı olurum. Kazanan arkadaşlar ygs lys netlerini yazarak kafamda bi şekillendirme yapmama yardımcı olabilirmi?

• Arkadaşlar bu sene Nereler yaz okulu açacak? Valla dua ediyorum bizim (selçuk) okulda açılsın diye. Krediler bu kadar mi yüksek olur ya? Biyokimya 6,5 kredi!!!

• Tekirdağ namık kemal de okuyan var mı veya bilgi verebilecek evime yakın olduğu için çok cazip geliyo ama yeni açıldığından dolayı çekiniyorum
  • Selcukda ders alma sistemi nasil oluyor donem basina öğrenciye kredi limitimi veriliyor mesela bu donem 30 kredi alabilirsin gibimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 25 Ocak 2015; 11:47:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zvezda

Selcukda ders alma sistemi nasil oluyor donem basina öğrenciye kredi limitimi veriliyor mesela bu donem 30 kredi alabilirsin gibimi?

Öyle sanırım

• Sanirim derken Nasil sanirim siz orda okumuyormusunuz

• Vildiğim kadarıyla 24 kredi Zorunlu 6 kredi seçmeli alma zorunluluğu var harran da öyle orda da öyle olabilir

• Arkadaşlar Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine yanı fakülteme dünyanın en modern Türkiye'ninde en büyük Hayvan Hastanesi açıldı. Hayırlısıyla 3. sınıfta klinik derslerinde bizde giricez yazacak arkadaşlara fikir olabilir belki :)
  • Veteriner fakültesinde okuyanlara kaçıncı sınıftan itibaren kliniklere yönlenmelerini tavsiye edersiniz? Bir de herhangi bir kliniğe ulaştığımızda konuşmamız nasıl olmalı. Benim çevremde tanıdık vet hekim veya klinik yok bu nedenle tanımadığım bir kliniğe nasıl ulaşmalıyım üst sınıflardan yardımcı olursanız sevinirim.

1.sınıfım bu arada
  • Anatomi bütün var perşembe

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.