Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Teknolojist_44

Malatyalıyım Şanlıurfa'da okuyorum 2. zaten isteyerek yazdım okulumdan ve bölümümden üstüne hocalarımızdan gayet memnunum herşey bizim lehimize egoist tavırlı hocamız yok diğer yerlede anlatıldığı gibi

tavsiye eder misiniz? iş imkanlarını oldukça iyi duydum doğru mu? zor diyorlar yapılamayacak bezdirecek kadar zor mu yoksa günde 2-3 saat tekrarla düzenli bir şekilde olur mu
  • Tavsiye eder miyim bilmiyorum biraz arzu ve istek meselesi sonuçta Hayvanın yeri geldiğinde pisliği ile uğraşıyoruz iş imkanları ve gelir iyi ama şimdilik ülkemiz de her yıl yeni veteriner Fakülteleri açılıp eğitim kalitesi düşütülüp kalitesiz hekim vermeye başlayacaktır iş imkanları hayvan bitmediğin sürece bitmez zorluk kısmına gelince aklıma büyük borular geliyor niyeyse şaka bi taraf zorluk şöyle mesela zor Olmasına zor okul olacakta ders olarakta brnim mesala 38 saat ders alıyorum ilk yılda 36 felandı diğer Fakülteler 2 gün okula gitmiyordu biz 8:15 te ders başı bu sene daha ağır seneye daha ağır çalışma konusunda ders fazla benim 15 dersim var heralde hepsine çalışmak gerekiyor okulu uzatmak çok kolay çğnkü ezber ve ağır okülunca surekli bi çalışma istiyor üstüne başka fakülteler yatar se çalışırsın bu daha da zor yurt gibi bi yerdeee

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tavsiye eder miyim bilmiyorum biraz arzu ve istek meselesi sonuçta Hayvanın yeri geldiğinde pisliği ile uğraşıyoruz iş imkanları ve gelir iyi ama şimdilik ülkemiz de her yıl yeni veteriner Fakülteleri açılıp eğitim kalitesi düşütülüp kalitesiz hekim vermeye başlayacaktır iş imkanları hayvan bitmediğin sürece bitmez zorluk kısmına gelince aklıma büyük borular geliyor niyeyse şaka bi taraf zorluk şöyle mesela zor Olmasına zor okul olacakta ders olarakta brnim mesala 38 saat ders alıyorum ilk yılda 36 felandı diğer Fakülteler 2 gün okula gitmiyordu biz 8:15 te ders başı bu sene daha ağır seneye daha ağır çalışma konusunda ders fazla benim 15 dersim var heralde hepsine çalışmak gerekiyor okulu uzatmak çok kolay çğnkü ezber ve ağır okülunca surekli bi çalışma istiyor üstüne başka fakülteler yatar se çalışırsın bu daha da zor yurt gibi bi yerdeee

hayvanları seviyorum yardım etmek istiyorum. aç kalmayacaksam ve maaşı iyise ne kadar zor olduğu umrumda değil (umarım ileride bunu dediğim için pişman olmam) aklıma baya yattı puanımda zaten tercihlerim arasında bi tek buna yeticek sanırım. teşekkürler yardımın için.

• Başlamadan maaşı düşünmek etik değil kararını iyi ver bence sınav biter önemli olan karardır iş imkanını kamu olmazsa senin yaratman lazım vs vs uzun konular

• FTR okuyorum ve sanırım bu mesleği severek yapmayacağım, hayvanları çok seviyorum. Uludağ veterinerliğe yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz?
  • Ankara ünüversitesinde okuyan var mı?Öneririmisiniz.
  • Mesleğin geleceği var mı?
  • Fasmodey kullanıcısına yanıt
    Et yenildiği süt içildiği yumurta tüketildiği yatak yorga halı Üretildiği vb sürece Varız 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

Mesleğin geleceği var mı?

Ölmeyecek mesleklerden biri özellikle gelişen teknoloji ile birlikte insanlarda yalnızlık artıyor bu yüzden petlere yönelim çok fazla özellikle gelişmiş ülkelerde doktor kadar iş yapıyorlar.
  • Bu bölüm puanları açısından sürekli bi düşüş halinde.Sizce bu düşüş bu yıl da devam eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumancek -- 17 Mart 2015; 14:40:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rumancek R kullanıcısına yanıt
    Eder

• quote:

Eder

Puanlar neden düşüşte?
    Yeni açılan veteriner Fakülteleri tıp Fakülteleri diş eczacılık fakğleteleri etkiliyor ve mesleğin geleceği

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Eder

Puanlar neden düşüşte?

Yolda bi köpek görsek yolumuzu değiştiren bi milletiz.Fakültede de sadece köpeklerle kedilerle uğraşılmıyor.500 600 kg lık dana geliyor at geliyor.Düşün yani durumu.Bir de çok zor bi bölümmüş arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla,üstelik bir de mide gerektiren bi bölüm.o yüzden pek tercih edilmiyor sanırım.

• quote:

Yeni açılan veteriner Fakülteleri tıp Fakülteleri diş eczacılık fakğleteleri etkiliyor ve mesleğin geleceği

Sizce okumalı mıyım?
    Tamamen sizle ilgili bişey hayvan severseniz mesleğidd seversiniz

• quote:

Tamamen sizle ilgili bişey hayvan severseniz mesleğidd seversiniz

Hayvanlarla sorunum yok sadece puanların düşmesi kafamı karıştırdı yoksa hayvanları çok seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 18 Mart 2015; 19:49:08 >
  • YouTube den rumenotomy ve rectal muayene videoları izleyip dönün

• quote:

YouTube den rumenotomy ve rectal muayene videoları izleyip dönün

Bunları her veteriner yapmak zorunda mı? Bİr de boş zamanınız oluyor mu yani günde 8 saat mı çalışıyorsunuz?
  • Bölümü tercih edecek arkadaşlada birinci sınıf olarak azcık bilgi vereyim.

Öncelikle puana göre tercih edilecek bir bölüm değil, çok klişe olacak ama örneğin bir rektal muayene izlerken içiniz garip oluyor, kadavralardan çekiniyor veya temizlik probleminiz varsa hiç boşuna gelmeyin. Daha bugün önümde karın boşluğu tamamen açık bir koyunun barsaklarını aşarak vena cava caudalisi arıyordum.

Devamsızlık hakkınız hemen hemen yok gibi bir şey, özellikle uygulama derslerinde bazen 3 kere devamsızlık yaparsanız kalıyorsunuz. Kısacası diğer bölümlerin rahatlığından eser yok. Benim haftada 2 gün dersi olan arkadaşım varken ben her gün 7 de kalkıp akşam 4 te evde oluyorum mesela.

Bölüm zorluğu tamamen hocaların insiyatifine bağlı. Örneğin anatomiden hoca size aa da aldırır, isterse tüm dönemi bırakır o kadar geniş bir alan. Yine de dersleri kaçırmazsanız ve tekrar yapar; sınavlardan 1 hafta önce çalışmaya başlarsanız halledebileceğinizi düşünüyorum.

İş imkanları hakkında genel geçer şey iyi olduğudur. Fakat tüm bölümlerde olduğu gibi güzel ülkemizde(!) devamlı vet fakülteleri açılmaya devam ediliyor. Bu da dolaylı olarak hekim kalitesinde düşüş ve geleceğin pek de aydınlık olmayacağını gösteriyor. Eğer okulu iyi kullanır ve bunun yanında kliniklere gider kendinizi geliştirirseniz tabi ki fark yaratırsınız.

Mesleğe ülkemiz açısından bakış çok ta iyi değil. Herhangi bir ortamda "ineğin götüne el mi sokuyosunuz baytar hahaha" cümlesini duymaya hazır olun. Nerdeyse herkes bilginizi küçümseyecektir. Bilmezler ki bir tıp öğrencisinden çok daha fazla anatomi ve fizyoloji görüyor, pek çok hayvanın semptomlarını kendi türüne göre yorumlamamız gerekiyor. Her neyse yani saygı falan beklemeyin. Millet ne okuyorsun dediğinde "aa 2 senelik mi o? " diye cevap verdiklerinde sakin olun.

Aklıma daha bir sürü şey geliyor ama şimdilik tercih edecek arkadaşlara bunları söyleyebilirim. Amacınız iyi iş imkanları olup hem de hobilerinize zaman ayırabileceğiniz bir bölümse tercih etmenizi önermem. Pek çok farklı bölüm var. Her neyse umarım yardımcı olmuştur, özelden de sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

• 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.