Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende girdim mat 27 net geo 14 net hafta sonu fenlere gircez hayırlısı bakalım bursa dşünüyorum olmazsa.konya samsun aydın 3ünden oluşacak bi sıralama düşünüyorum
  • Umudun kırılmasın asıl belirleyici olan fen sınavı @Vetkübra

Mat-geo fena durmuyor,fende de ortalama bir sonuç çıkarırsan Uludağ'a gelirsin kesin. @vetkaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pangea95 -- 17 Haziran 2015; 1:47:07 >
  • teşekkür ederim cevabın için hocalar belkide egolarından kötülemişlerdir ne söylediklerine gelirsek hocalar öğrencileri pek kale almıyor derslerde uygulama alanları dar gibi seyler söyleişlerdide ondan sordum ...

benim büt kalmadı çok sukur 3.52 ortalamayla kapattım dönemi ama ba düsen histolojiyi aa dusurmek için risk alıp girebilirim büte
  • Sağolasın inşallah olur.YGS de sıralamam 110k onu 70 80 çekersem olcak inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetkaya -- 17 Haziran 2015; 15:47:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KASAPVET

benim büt kalmadı çok sukur 3.52 ortalamayla kapattım dönemi ama ba düsen histolojiyi aa dusurmek için risk alıp girebilirim büte

Ne insanlar var ya
  • PartizanMLKM kullanıcısına yanıt
    ben 2.00 zor doğrultuyorum :D
  • hem yatay geçiş yapabilme adına hemde elazığda yapılacak pek bir sosyal aktivite olmadığından çalışıyoruz yoksa vakit geçmiyor
  • Ben ygs 2 de 30k dayım. Lys çalışmadım mat 20 net geo 10 net gelecek galiba. Fiz-kim-biyo 0 çekersem Sıralamam kaç olur. veterinerlik gelirmi obp 50 gelecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 çekersen zor, önemli olan biyoloji ve biraz da kimya neti LYSler için.

Ayrıca 2011 senesinde girdiğim YGS ve LYS puanlarımı her sene burada paylaşıyorum, gören kalmasın diye. Karşılaştırma yapılabilir ama değişen sistem ve zorlaşan sorulardan sonra netlerime göre daha üst bir sıralama geliyor sanırım, emin değilim.

Dipnot: MF3 ile Y-MF3 arasındaki farkın nedeni, önceki sene tercihte bulunduğum için yarı yarıya düşen okul puanımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 19 Haziran 2015; 4:58:18 >

• Werner Heisenberg kullanıcısına yanıt
    Hocam veterinerlik mi okuyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

0 çekersen zor, önemli olan biyoloji ve biraz da kimya neti LYSler için.

Ayrıca 2011 senesinde girdiğim YGS ve LYS puanlarımı her sene burada paylaşıyorum, gören kalmasın diye. Karşılaştırma yapılabilir ama değişen sistem ve zorlaşan sorulardan sonra netlerime göre daha üst bir sıralama geliyor sanırım, emin değilim.

Hocam bu netlerle 40bin olursun bu sene
  • @broglie

Evet

@Pangea95

Valla dostum çok merak ediyorum, cidden o kadar yüksek olacak mı acaba ;)
  • Evet dostlarım merhaba, uzun süredir yazmıyordum topluca birşeyler yazayım dedim. Hayırlısıyla 4.sınıfı bitirdim, alttan kalan bir dersim yok, uyanıklık edip şu ana dek üstten de hiç almadım, hep kendi dönemimle kafam rahat şekilde devam ettim.
    İlk 2 sene fakülteye alışma süreci gibi geliyor, aslında doğrudur. Derslerin yoğunluğu ve çok çeşitli olması yüzünden kafalar karışıyor, biraz iplemezseniz ipin ucu kaçıyor sonradan tutması zorlaşıyor. Okula iyi başlayıp sonradan treni kaçırdığı için hala 2.3.sınıf dersleriyle boğuşan kişiler azımsanmayacak kadar az. İlk 2 seneyi yani temel dersleri ve göreceli olarak 'gereksiz' dersleri atlatıktan sonra bana kalırsa en zor süreç başlamış demektir. Artık boş ezberden, günü kurtarmaktan daha önemli şeyler sizin sırtınıza biniyor. Sırta binip yük yapma yanlış bir tabir esasında, hepimiz hekim olacağız ve bunun bilinciyle ne kadar çok şey öğrenip tecrübe edersek bizim için kardır. Her neyse biraz kendi açımdan konuşayım.

İlk 3 seneyi tabiri caizse güle oynaya geçtim diyebilirim, bazı temel dersler beni zamanında çok zorlamıştı örneğin anatomi ve genel cerrahi, bu dersleri kıyısından köşesinden ve biraz da şansla geçmiştim. Çünkü yükü çoktu ve final dönemlerinde çalışmaya az vakit kaldığı için arada kaynama şansı çok yüksekti. Bütünleme de daha sonra geldi ve insanları rahatlattı. (gerçi şu ana dek ne hikmetse bir kez bile bütünlemeye kalmadım )

4.sınıfa geldiğimdeyse artık herşey o kadar çok birikmeye başlıyordu ki. Hem haftada 2 gün klinik uygulamalar + klinik dersleri (iç hastalıkları-cerrahi-doğum) ve yanında yine et hijyeni süt hijyeni toksikoloji gibi yan dersler mevcuttu. Artık hocalar özellikle klinik sözlü sınavlarında ve teorik kağıt üzerindeki sınavlarında bile o müfredatta size bunlar anlatıldı bu slaytlar dahil vb demeyi bırakın anlatmadıkları şeyleri bile sormaya başlıyorlar. Esasında illa ki bir zamanda öğrenilen ve unutulan bilgiler oluyor bunlar. Bana kalırsa doğrusu da bu, örneğin iç hastalıkları 2 dersi alınıyorsa onun sınavında gayet de geçen dönem anlatılan iç 1 konuları sorulabilir diyorlar ve bunu yapıyorlar Herşey birbiri ile bağlantılı ve konular keskin çizgilerle birbirinden ayrılamıyor.

Şimdi 5.sınıfa geçtim ve yaz stajımı şu anda Osmangazi Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinde yapıyorum.

Aslına bakarsanız ben de fakülteye başlayan %50-60'lık kesim gibi küçük hayvan(pet) istiyordum fakar seneler geçtikçe aklım biraz daha başka alanlara kaydı. Çiftlik hayvanları daha karlı bir alan gibi gözüksede istemedikten sonra keyifsiz bir iş olacağından bu ihtimali eledim, zaten derslerde gördüğümün dışında herhangi bir kişisel merakım da yok, kaldı ki şehirli olarak büyüdüğüm için geriye dönük bir tecrübem de yok. O yüzden son günlerde gıda ve ilaç sektörünü düşünmeye başladım, daha çok şirkey hayatı gibi gözüksede sahada yine hayvan sağlığı ile çok ilgili bir alan bu, yeterince bilgi ve öneri edinirsem son senemde de bu alanda intörnlük yapabilirim, çünkü her geçen gün akademik kariyer şevkim de nedense kırılıyor. Neyse azıcık kendimden bahsederek sizi sıktım, sorunuz olursa alayım

• Werner Heisenberg kullanıcısına yanıt
    hocam mf3 te büyük ihtimalle 60-80k arası bir sıralamam olacak. hangi üniversiteyi önerirsin
  • broglie B kullanıcısına yanıt
    Size yakınsa İstanbul Ankara Bursa Elazığ Kars Van iyi veteriner Fakülteleri var gerçi size bağlı sosyal olsam dersen ilk üç yok diploma alacam dersen hepsi tabi en önemlisi kendini geliştirmek Üniversite'de bi yere kadar teorik bi yere kadar anatomiyi aa verdim neyi Hatırlıyorum bilmiyorum bile şuan

• Beyler ben balikesir burdur kırıkkale birini yazacam bursa filan alamam büyük ihtimal hangisine gitmeliyim sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan0761

Beyler ben balikesir burdur kırıkkale birini yazacam bursa filan alamam büyük ihtimal hangisine gitmeliyim sizce

Balıkkesir çok yeni daha tam oturmamış.Burdur'u çok öven oldu, Antalya'ya yakın olması ve fakülte olarak hoş duruyor.Kırıkkale hakkında hiç bir bilgim yok.
  • Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt
    anakarayı mı istanbulu mu önerirsiniz
  • broglie B kullanıcısına yanıt
    Hangisi size yakınsa

• 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.