veteriner fakültesini düşünen arkadaşlar için bir tavsiye sakın ola rehavete kapılıp ben vize haftası çalışırım hallederim yada final dönemi çalışsam geçerim mantığına sahipseniz size şimdiden söyleyeyim hayal kırıklığına uğrarsınız günübirlik bir ayın en azından 15 gününü ders çalışarak geçirmezseniz sıkıntı olur...kısaca üniye gidecem takılacam gece alemlere takılacam derseniz 2 sene garanti uzatırsınız 3 de olması içten bile değil...ankara üni iyi bir seçim olmazsa istanbul yada uludağ yada büyükbaş kliniği düşünenler için fırat üniye tavsiye ederim...allah yardımcınız olsun....bu arada veteriner hekim olarak mezun olduğunuz zaman yüksek lisans diploması alıyosunuz diğer üniler gibi lisans diploması almıyosunuz...buda devlete girdiğiniz zaman aynı derecede bir mühendisten 200 yt fazla alırsınız manasına gelir ayrıca shs sınıfında olursunuz sağlık hizmetleri sınıfı buda maddi olarak 100-1500 artı demektir.neyse başarılar hepinize...
rte_50öncelikle cok teşkkr ederim bverdiğin bilgiler için:D:D:D bende vet.düşnüyorum. ankara uludağ yad akayseri bunlar dan hangisi tercih edilmeli.sizhang üni.desinz??
quote:
Orijinalden alıntı: darkmusti
VALLAKUSRA BAKMAYINDA BEYLER .BENDE COK CALIŞTIM AMA TÜRKÇE SINAVIMI BİTRDİ .400 LERD EPUANLIYORDUM 380 40 CİVARINDA.SINAVDAN 297 ALDIM.ALDIĞINZ PUANN DEĞERİNİ İYİ BİLİN.BEĞENMEMEZLİK YAPMAYIN.BEĞENMİYOSANIZ SİZİ TUTAN YOK KKK BUYRUN HACETTEPE,ULUDAĞ TIP .. SİZ İBEKLİYO ORAYA GİDİN.Hayret bişe yaa biz iyi aldığmız puanı gerçek sınavda yapamadık kazanma derdindeyz millet bulmuş beğenmiyo.Hiç kimse kusra bakmasın yanii!!!!!!!!
kardeşim ben puanı beğenmemezlik yapmıyorum sen denemelerde 400 alıyoduysan ben de 440 alıyodum herkesin türkçesi zordu herkesin sınavı türkçe yüzünden gitti aldığım puan kötü değil ama önceden geçtiğim kişiler beni geçince kötü gibi geliyo.İnşallah sen de girersin istediğin fakülteye.
rte_50 ben de verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Hekim olduktan sonra suni toğumlama srtifikası alınıyormuş bunun gibi başka şeyler de var mı? biliyorsan bide burdur nasıldır yakın olduğu için orayı da düşünüyorum
inş. send eisteğin üni.ye girersin.dediğin doğru önceden geçtiğim bayağı insan vardı şimdi hepsi bana basmış biz 400 lerdeyken adam 320-300 alınca sevinirdi.adam ban afrk atmış :(((((((((.2cisi böle düşük alanları aşaılyarak söyler gibi bi yorum yaptn da ondan dedim :))
yok ben niye aşığılıyim ki benim demek istediğim tam tersi düşük puan alanla yüksek puan aynı okulda okuyor yani kimse bu durumu sorun etmiyor.
TAABİ.ASLINDADOĞRU.SENN PUAN KAÇ YAW?*
quote:
rte_50öncelikle cok teşkkr ederim bverdiğin bilgiler için:D:D:D bende vet.düşnüyorum. ankara uludağ yad akayseri bunlar dan hangisi tercih edilmeli.sizhang üni.desinz??
kardeş kesinlikle uludağ derim kayseri yanından bile geçemez...
quote:
Orijinalden alıntı: Phily_1
quote:
VALLAKUSRA BAKMAYINDA BEYLER .BENDE COK CALIŞTIM AMA TÜRKÇE SINAVIMI BİTRDİ .400 LERD EPUANLIYORDUM 380 40 CİVARINDA.SINAVDAN 297 ALDIM.ALDIĞINZ PUANN DEĞERİNİ İYİ BİLİN.BEĞENMEMEZLİK YAPMAYIN.BEĞENMİYOSANIZ SİZİ TUTAN YOK KKK BUYRUN HACETTEPE,ULUDAĞ TIP .. SİZ İBEKLİYO ORAYA GİDİN.Hayret bişe yaa biz iyi aldığmız puanı gerçek sınavda yapamadık kazanma derdindeyz millet bulmuş beğenmiyo.Hiç kimse kusra bakmasın yanii!!!!!!!!
kardeşim ben puanı beğenmemezlik yapmıyorum sen denemelerde 400 alıyoduysan ben de 440 alıyodum herkesin türkçesi zordu herkesin sınavı türkçe yüzünden gitti aldığım puan kötü değil ama önceden geçtiğim kişiler beni geçince kötü gibi geliyo.İnşallah sen de girersin istediğin fakülteye.
rte_50 ben de verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Hekim olduktan sonra suni toğumlama srtifikası alınıyormuş bunun gibi başka şeyler de var mı? biliyorsan bide burdur nasıldır yakın olduğu için orayı da düşünüyorum
kardeşim suni tohumlama ve haccp sertifikası alınıyor mezuniyet sonrasında...ayrıca sana tek bir örnek vereyim ben fırat mezunuyum ,kardeşim sana şu örneği vereyim ne demek istediğimi kolaylıkla anlarsın 2000de üni girdim yurtta beraber kaldığımız arkadaşım ferhat o sene sonunda dersleri geçemezdi çok zorlandı kısacası çocuk çok zorlandı ve okulu bıraktı gitti memlekete 1 yıl çalıştı yine veteriner fakültesini kazandı neresimi burduru kazandı ve beş yılda mezun oldu...kıssadan hisse okuması kolay kaliteyi siz hesap edin artık...bu arada sıralama şu şekilde arkadaşlar istanbul ankara bursa fırat ve diğerleri diye özetlesek yanlış olmaz....
quote:
ya ezmek değil sen sınavdan dolayı 297 yapmışsın o rehavetle zaten lysen iyidir girersin sen ama benim bahsettiğim senin gibiler değilki cidden çok kötü olup şansa düşmüş olanlar o fakülteye...
quote:
TAABİ.ASLINDADOĞRU.SENN PUAN KAÇ YAW?*
ygs2 386 ygs1:393
quote:
Orijinalden alıntı: rte_50
quote:
quote:
kardeşim suni tohumlama ve haccp sertifikası alınıyor mezuniyet sonrasında...ayrıca sana tek bir örnek vereyim ben fırat mezunuyum ,kardeşim sana şu örneği vereyim ne demek istediğimi kolaylıkla anlarsın 2000de üni girdim yurtta beraber kaldığımız arkadaşım ferhat o sene sonunda dersleri geçemezdi çok zorlandı kısacası çocuk çok zorlandı ve okulu bıraktı gitti memlekete 1 yıl çalıştı yine veteriner fakültesini kazandı neresimi burduru kazandı ve beş yılda mezun oldu...kıssadan hisse okuması kolay kaliteyi siz hesap edin artık...bu arada sıralama şu şekilde arkadaşlar istanbul ankara bursa fırat ve diğerleri diye özetlesek yanlış olmaz....
Ankara da düzenli çalışırsam yapabilirmiyim,aslında biyolojiye ilgiliyim bu sene sistemleri falan sıkımadan çalışıyorum,gerek olmadığı halde bazı şeylerin latincelerine öğreniyorum mesela hoca yemek borusu diyo ben özafagus diye de ezberliyorum
quote:
quote:
quote:
quote:
Ankara da düzenli çalışırsam yapabilirmiyim,aslında biyolojiye ilgiliyim bu sene sistemleri falan sıkımadan çalışıyorum,gerek olmadığı halde bazı şeylerin latincelerine öğreniyorum mesela hoca yemek borusu diyo ben özafagus diye de ezberliyorum
kardeşim sen bu işe heveslisin sende mükemmel bir ışık var aynen devam et....özefagusu araştırıp öğrenmen bence bu işi sevdiğinin en iyi belirtisi başarılı olacağından eminim...ama şunu iyi bil veteriner fakültesi sanıdığının aksine ezber iyi olanın başarılı olacağı yer değildir tam aksine ezber değil öğrenme kabiliyeti yüksek olanın başarılı olacağı yerdir.kısacası örneğin bir hastalığın teşhis tedavi semptomunu ezberlyen başarılı olamaz patogenizi öğrenen bu fakültede ve meslek hayatında başarılı olur bilmem anlatabildimmi?
evet anladım.Bir şey daha sormak istiyorum 5. sınıfta çiftlik hayvanları ve küçük hayvanlar diye iki seçenek oluyorumuş şimdi ben çiftlik hayvanlarını seçersem ilerde pet işine giremez miyim?
quote:
evet anladım.Bir şey daha sormak istiyorum 5. sınıfta çiftlik hayvanları ve küçük hayvanlar diye iki seçenek oluyorumuş şimdi ben çiftlik hayvanlarını seçersem ilerde pet işine giremez miyim?
Bunu bende merak ediyorum mesela 4 yıl boyunca gördüğümüz derslerde hem pet hem de çiftlik hayvancılığı var. 5. sene pet seçtik diyelim mezun olduktan sonra çiftlik hayvanı tedavisi için yeterli bilgiye sahip olamıyormuyuz?
quote:
kardeş 5. sınıfın 2. döneminde intörn oluyorsun zaten...ilk döneminde de böyle bir ayrım yok sadece kedi köpek hastalıklarını yine dahiliye kürsüsü içerisinde 5. sınıfta alıyosun.öyle ayrım falan yok.sen mezun olunca ne istersen onu yaparsın sıkıntı yok kardeşim....
quote:
Orijinalden alıntı: Mammalia
quote:
Bunu bende merak ediyorum mesela 4 yıl boyunca gördüğümüz derslerde hem pet hem de çiftlik hayvancılığı var. 5. sene pet seçtik diyelim mezun olduktan sonra çiftlik hayvanı tedavisi için yeterli bilgiye sahip olamıyormuyuz?
yahu nerden çıktı bu 5. sınıfta bölüm seçmek zaten bizler uzman veteriner hekim olarak mezun olmuyoruz pratisyen gibi düşünün...belirli bir alanda uzmanlık mezuniyetten sonra olur...sadece pet hayvanları iç hastalıkları dersini 5 sınıfa koymuşlar hepsi bu....
quote:
quote:
kardeş 5. sınıfın 2. döneminde intörn oluyorsun zaten...ilk döneminde de böyle bir ayrım yok sadece kedi köpek hastalıklarını yine dahiliye kürsüsü içerisinde 5. sınıfta alıyosun.öyle ayrım falan yok.sen mezun olunca ne istersen onu yaparsın sıkıntı yok kardeşim....
valla anlamdım tam olarak uludağın sitesinde şöyle yazmış:
Mezun olan Veteriner Hekimin asgari bilmesi gerekli zorunlu derslerin hemen hemen tamamını 4 yılda alan öğrenciler, 5. sınıfın güz yarıyılında (IX. yarıyıl) ;
· Çiftlik Hayvanları Hekimliği ve Yetiştiriciliği · Küçük Hayvan Hekimliği · Kanatlı Hayvan Hekimliği ve Yetiştiriciliği · Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
gruplarına ayrılırlar. Öğrenciler ağırlıklı olarak bu gruplardan teorik ve uygulamalı dersler alırlar. X. yarıyılda ise tamamı uygulama olan eğitimlerini aynı gruplarda tamamlarlar. Öğrenciler X. yarıyılda bir bitirme ödevi hazırlayıp bir seminer sunarlar.
Bu gruplar dönüşümlü mü olacak bu ayrımın nedeni nedir?
vallahi gruplara ayrılıp dönüşümlü intörnlük eğitimi alınırdı benim bildiğim tabi ben 2005 mezunuyum değişiklik olduğu kanaatinde değilim sanırım intörnlük eğitimini kasediyorlar yönetmelik...yani 4 yılın genel bir tekrarı gibi olabilir....herhafta bir kürsüde olurduk genel bir tekrar yapardık...
Bizim üniversitede(uludağ) o ana dallara ayrılma oluyor diye biliyorum, isteyen olursa gerekli bilgiyi hocalardan alırım hafta içinde :)
zahmet olmassa sorsan çok iyi olur bide bu bölümler arası bi fark oluyo mu her mezun olan eşit mi