Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kolay gelsin arkadaşlar. Ben Şahsım adına değil kardeşim adına araştırıyorum.. Kafası bu aralar pek iyi değil de... Bu sene kesi gitmeye karar verdi.. Puanı sizinkinden çok çok daha düşük.. Derslerle ilgilenmeme ve lys'den bişey yapamam nasılsa deyip çalışmamanın acısını çekiyor su an.. Çunku lysde çalışan bazı arkadaslarından bile iyi yaptı. Tabi hemşirelik okumak istemeside onu uzaklaştırmıştı lysden..Neyse.

Şimdi kardeşim 1 sene kalıp çalışmayı istemiyor gemileri yaktı bu sene gidecem kesin diyor anlayacağınız... Hep kolay okul kolay iş felsefesi ile hareket etti hemşireliğe yöneldi... (çalışmak zor gelince felsefe değişikliği ile tembelliği meşrulaştırmaktan ibaret, Biliyorum çunku bende aynı talii yollara saptım zamanında şimdi acısını cekiyorum.)
    Şimdi gidebileceği işe yarar 4 meslek var. Veterinerlik, Hemşirelik, Makine Muh ve İnşaat Müh. Veterinerlik fakültesini ve inşaatı kıl payı tutturmuş Yani anlayacagınız başarı sırası listesindeki son 4-5 üniversitesine anca yerleşebilir bu mesleklerin. Kafayı sıyırmış durumda şu anda.. Benim gibi başını taşlara vurup 26-27 yaşında meslek değiştirme derdine düşmesin diye vizyon kazandırmaya çalışıyoprum şu an... Hemşirelik bölümünün 2 kötü yanı var.

1- Herzaman yardımcı statüsündesin.. Çoğu arkadas bunun farkında değil giderken.. Yani 45 yaşına gelsende 28 yasında bir pratisyen doktorun emrindesin nihayetinde.. Karar alma surecinde yoksun... Bu fıtrat olarak bir bayanın uyum gösterebileceği bir durumdur.. Ama bir erkek (kardeşim erkek bu arada) eni sonunda hep yardımcı satüsünde olmaktan bıkacak... Bu gençlik havaları bitiyor bir yerde insan onemsemeye başlıyor kendini... Bir hemşire ancak başhemşirlik görür oda çavuşluk misali... Çalıştığın yerde hep 1 gömlek aşağıda olmak bu...
    2- ya devlette(ki çok rahat giriliyor) çalışacaksın ya özel hastanelerde... Kendine ait bir işyeri bir klinin yani kendi işinin patronu olmak İMKANSIZ, Kendini gerçekleştirme yönünden cok zayıf bir pozisyon. işin aslı Olmak yada Olmamak tüm mesele bu! değil mi.

Veteriner Hekim ise Bazıları anlamakta güçlük çeksede HEKİMSİN. Kendi işinin patronusun.. en kötü Devlette bile çalışırken Örneğin bir ilçe tarım müdürlüğünde isen... Üstünde ilçe tarım müdüründen başka kimse yok. Bu işi şöyle yap böyle yap diyen yok... Yani uzmanlığın olan konuda kimse sana dikte edemez. Yok ilçe imiş köy imiş... Otur öalış kpdsden B - C al enstitülerde ilçeye atandığın aynı puana(70-80) kadro pozisyon bulabiliyorsun..

Şimdi ben bu mesleklerin hiçbirini yapmadım. Biraz dışardan izlenim anlayacağınız... Bu Veteriner hekimlik meslek sevgisi istiyor. İdealizm gerektiriyor... ve tabiki gayret. >Ama bunun karşılığınıda veriyor... Kardeşimi yönlendirmee çalışıyorum(zamanında bana yapılmadığı gibi..) Herşey puan değil yada okuyacagın üniversitenin başarı sırasındaki yeri değil. insan gelecekte ne olmak istediğine karar vermeli ve ona göre tercih etmeli bence. Çok konuştu Size (su an okuyanlara) iki soru soracağım.

1- Fakültenizdeki Akademik kadro tamamiyle sizden yetişme mi? Yani hepsi veteriner hekim kökenli mi? ne alakası var diyebilirsiniz ama çok alakası var.. Hem kendi motivasyonun için YAPAMASANDA akademik kariyer yapabilecek olmak bile bir statüdür.. Buna sahip olamayan bir çok bölüm, meslek veya fakülteler var unutmayın.

2- Birde Üniversiteye yada Şehre bakarak tercih vermeye karşı biriyim. Ama nihayetinde bazı üniversiteler köklü ve meslek açısından bağlantısı kuvvetli oluyor. Bu sıralamadaki son 4 tercih sizin uludağın ankaranın yanından geçmez belki ama varsa bilgisi olan arkadaş cevap bekliyorum:
    Bana HARRAN(Urfa), YÜZÜNCÜYIL(Van) ve KAFKAS(KARS) veterinerlik fakülteleri arasında bir sıralama yapmanızı rica ediyorum.. yerleştirme başarı sırası yazdığım sıralama ama karsın vandan fakülte olarak iyi oldugunu iddia edenler var.. Bilginiz var mı?

Hepinizi Allah muvaffak etsin.

• Arkadaşlar sıralamam 213000 veterinerlik fakültesine girme ihtimalim varmıdır ?
  • @groundier

Yazının tamamını okudum, elbette lise mezunu olup işten işe koşmak stresli yaşam geçirmektense elindeki kapı gibi veteriner hkim diplomasıyla çok rahat bir yaşantı geçirebilir. Alanında kendini geliştiri,çevre yapar,klinik açar, köylerde çalışır daha bunu 5le çarp o kadar iş imkanı var değişik.

Üniversitelere gelince, ah keşke çalışsaymış dimi Hep veteriner fakültesinden bahsedilirken 4-5 tane bu mesleğin öncüsünden bahsedilir, ankara-istanbul-uludağ-yüzüncüyıl. Yani diğerlerini pek araştırmadım ama illa 1 tane önce yazılacaksa yüzüncüyılı araraştırın derim. Fakat Kafkas da fakülte olarak gayet iyi duruyor, bana kalırsa bu 3ü arasında pek bir fark yok sadece yaşayacağı şehri seçin

@Yebde

Taban sıralaması belli olmayan yeni açılmış üniler var, balıkesir ve cumhuriyet. Bunlardan balıkesir belki tutmayabilir çok batıda olduğu için ama sivası belki gelebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 26 Temmuz 2012; 17:46:43 >

• Teşekkürler arkadaşlar.. Değinmediğinize göre 1. sorumun cevabı evet.. Zaten gün içinde araştırmaya devam ettim. Fakültelerin tüm akademik kadrosu kendi alanından. Hatta cogu okudugu fakültede akademik hayata girmiş... Vanı bende isterdim. En azından kampüs sahil kenarında.. Ama malum deprem oldu.. Bina hasarlı durumda imiş arastırdıgıma göre... Güçlendirme çalışması yapacaklar deniyor. yinede eğitime fakültede devam edecekler miş. prefabrik filan yok çok şükür. ama bide çalışmalar var, yani 2 sene şantiye olarak kalır fakülte..... Kafamı bu karıştırıyor işte... Hayırlısı Bakalım. Meslek seçimine bu forumdanda bilgi alacak arkadaşlara tavsiyem... OKULUN ZORLUĞU 5 BİLEMEDİN KALSAN 2 SENE DAHA OLSUN 7 SENE... AMA UNUTMAYIN ALLAH ÖMÜR VERSİN HEPİNİZE KİMSE NE KADAR YASAR BİLİ,NMEZ DE ORTALAMA 60 YAS DESEK 35 SENE MESLEK EDER... DEĞMEZMİ ARKADAŞLAR VETERİNERLİK OKUMAYA...? İYİ DÜŞÜNMEK LAZIM BENCE ÖMRÜN BOYUNCA AH ETTİRMEYECEK BİR MESLEK... Yinede düşünün taşının... Hayat sizin, memnuniyetler ve pişmanlıklarında sizin olduğu gibi..
    Hayırlı akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: groundier

Teşekkürler arkadaşlar.. Değinmediğinize göre 1. sorumun cevabı evet.. Zaten gün içinde araştırmaya devam ettim. Fakültelerin tüm akademik kadrosu kendi alanından. Hatta cogu okudugu fakültede akademik hayata girmiş... Vanı bende isterdim. En azından kampüs sahil kenarında.. Ama malum deprem oldu.. Bina hasarlı durumda imiş arastırdıgıma göre... Güçlendirme çalışması yapacaklar deniyor. yinede eğitime fakültede devam edecekler miş. prefabrik filan yok çok şükür. ama bide çalışmalar var, yani 2 sene şantiye olarak kalır fakülte..... Kafamı bu karıştırıyor işte... Hayırlısı Bakalım. Meslek seçimine bu forumdanda bilgi alacak arkadaşlara tavsiyem... OKULUN ZORLUĞU 5 BİLEMEDİN KALSAN 2 SENE DAHA OLSUN 7 SENE... AMA UNUTMAYIN ALLAH ÖMÜR VERSİN HEPİNİZE KİMSE NE KADAR YASAR BİLİ,NMEZ DE ORTALAMA 60 YAS DESEK 35 SENE MESLEK EDER... DEĞMEZMİ ARKADAŞLAR VETERİNERLİK OKUMAYA...? İYİ DÜŞÜNMEK LAZIM BENCE ÖMRÜN BOYUNCA AH ETTİRMEYECEK BİR MESLEK... Yinede düşünün taşının... Hayat sizin, memnuniyetler ve pişmanlıklarında sizin olduğu gibi..
    Hayırlı akşamlar.

1. sorunun cevabı evet. Yani bilgisayar dersine bile veteriner fakültesi mezunu öğretim üyesi giriyor.
    2. Vanı yazmayın derim hocam. Orada okuyan arkadaşlarım var. Depremden etkilenmişler. Uygulama derslerini neredeyse hiç yapamamışlar. Çoğu şeyide görmemişler bile...

• veteriner olmak için ygs kaç puan yapmak gerekir en az?
  • 180 bin sıralama ile ADÜ gelme ihtimali imkansız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcvbn

180 bin sıralama ile ADÜ gelme ihtimali imkansız mı?

malesef imkansız gibi
  • Veterinerlikle Hemsırelk arasında kalan çocugun dramı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcvbn

180 bin sıralama ile ADÜ gelme ihtimali imkansız mı?

geçen yıl van yüzüncü yıl üniversitesi 170bin almış.ADÜnün gelmesi çok zor bir ihtimal.Benim 140bin seneye kalıcam galiba uludağ için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Into_to_Wild

veteriner olmak için ygs kaç puan yapmak gerekir en az?

Değişir.. LYS de var sonuçta. Okul puanıda etkiler.
  • arkadaşlar aydın adanan menderes üniversitesine gitmeye karar verdim büyük ihtimalle oluyo sanırsam.. ama yurt kalcak yer durumları nasıldır bilginiz var mı ?
  • Veterinerlik okunur mu sizce doğuda? Mf3 sıralamam 149k anca yüzüncü yıl ve kafkas ünileri geliyor? oralarda okunur mu ki? İş imkanları nasıl devlette flan kpss alımları nasıl?
  • quote:

Veterinerlikle Hemsırelk arasında kalan çocugun dramı.
    Benim şuan veterinerlik geliyo ama hemşirelik gelmiyor gelse heralde hemşireliğe giderdim. Senin ygs2 kaçtı dostum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByEnjoyment

arkadaşlar aydın adanan menderes üniversitesine gitmeye karar verdim büyük ihtimalle oluyo sanırsam.. ama yurt kalcak yer durumları nasıldır bilginiz var mı ?

Fakültenin hemen yanında kyk nın yarı özel yurtları var. 2kşilik odalar.odalarda tv-minibuzdolabı-banyo-wc. yeni yapıldı yurt güzel yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gothic10

Veterinerlik okunur mu sizce doğuda? Mf3 sıralamam 149k anca yüzüncü yıl ve kafkas ünileri geliyor? oralarda okunur mu ki? İş imkanları nasıl devlette flan kpss alımları nasıl?

Van yazmanı önermem. Depremden kötü etkilenmiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitaRist_ -- 27 Temmuz 2012; 1:22:33 >
  • quote:

Peki sence veterinerlik iyi bir iş sahasına sahip mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gothic10 -- 27 Temmuz 2012; 1:23:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gothic10

quote:

Peki sence veterinerlik iyi bir iş sahasına sahip mi?

Çok geniş iş imkanı var.
    Kendi kliniğini açabilirsin,devlette çalışabilirsin,ilaç şirketlerinde çalışabilirsin,supermarketlerde çalışabilirsin,veteriner eczanesi açabilirsin vs vs diye gider..
  • quote:

Orijinalden alıntı: omg12

quote:

arkadaşlar aydın adanan menderes üniversitesine gitmeye karar verdim büyük ihtimalle oluyo sanırsam.. ama yurt kalcak yer durumları nasıldır bilginiz var mı ?

Fakültenin hemen yanında kyk nın yarı özel yurtları var. 2kşilik odalar.odalarda tv-minibuzdolabı-banyo-wc. yeni yapıldı yurt güzel yani.

peki fiyatları nasıl bi bilgin var mı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omg12

quote:

peki fiyatları nasıl bi bilgin var mı ?

Kyk nın 2kşilik odaları yani yarı özel odaları 160 ya da 170 gibi bişeydi

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.