Merhabalar değerli forum sakinleri 2021 YKS sınavına girmiş bir arkadaşınızım. Veteriner fakültesinin yurt dışı imkanları hakkında birkaç sorum olacak izninizle bu soruları dile getireceğim. Bazı veteriner fakültelerinin(Ankara Üniversitesi,Bursa Uludağ,Selçuk üniversitesi,Aydın Adnan Menderes Üniversitesi) "EAEVE" adında Avrupa akreditasyonları bulunmaktaymış. Eğer bu bahsedilen üniversitelerden mezun olursak yurt dışında doktora veya denklik alma ihtimalimiz var mı? Açıkçası Türkiye'de iyi üniversitelerin olduğuna inanmıyorum. Bunun yerine Türkiye'de iyi bölümlerin,fakültelerin olduğuna inanıyorum. Sıralamam 40-50k bandında geleceğini düşündüğümden mühendislik ve veterinerlikler arasında gidip geliyorum. Bu sıralamada eczacılık da var diyebilirsiniz ama tercih etmek istemiyorum sebebi ise diplomasının Avrupa'ya denk olmamasıdır. Yurt dışı denkliği olan bir mühendislik bölümünü tercih edip bir yıl hazırlıktan sonra Almanya'ya veya farklı ülkelerde iyi üniversitelerde okuma gibi de bir planım var. Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir_Laur -- 16 Temmuz 2021; 8:2:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim