Şimdi Ara

VGA Ekran Kartını Kapatamıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lenovo z580 Dizüstü Bilgisayar kullanıyorum çoğu Dizüstü Bilgisayarda olduğu gibi 2 tane ekran kartı yüklü. 1. Intel VGA 2. Geforce 630M

Bİlgisayar otomatik olarak hangisini kullanacağını seçiyor. Normal zamanlarda VGA'yı kullanırken oyun gibi ekranı zorlayan şeylerde otomatik Geforce'a geçiyor ve geçmesi lazım. Ben ekranı çok kasmayacak bir oyun yükledim, (tahminimce) oyun için otomatik VGA'yı seçiyor. Bu yüzden oyun açılmıyor. (bence) VGA'nın yetmeyeceği bir oyun Geforce'a geçmesi lazım fakat geçmiyor.

Denediğim çözümler:
    1.Nvidia ayarlarından her zaman Geforce'u kullan yaptım. Fakat bu ayar seçili olsa bile bilgisayar otomatik VGA'yı kullanabiliyor ki zaten seçeneğin altında da (siz bu seçeneği seçseniz bile bazı durumlarda bilgisayar VGA'yı seçebilir) uyarısı mevcut. (çok saçma o zaman bu seçeneği niye koydun?)
    2.Aygıt yöneticisine girdim VGA'ya sağ tuş devre dışı bırak dedim, ekran karardı reset attım ekran geldi VGA devre dışı gözüküyor ama Nvidia Control Panel açılmıyor (Bilgisayarınızda Nvidia ürünü yüklü değil diyor). Tekrar VGA'yı aktifleştirmek zorunda kaldım.
    3.Nvidia ayarlarından şu oyunu seçince "Yüksek Performanslı Nvidia Ekran Kartını Kullan" seçeneğini aktifleştirdim. Fakat oyuna girerken oyunun Launcer'i var, kullanıcı adı, şifre girmek için, ve deminki Nvidia ayarlarında bu launceri seçmiş oluyorum, oyunu seçmiş olmuyorum, çünkü oyun ".exe" değil ".bin" ki ekran kartı seçimi için sadece ".exe" seçilebiliyor. Yani Launcer'i Nvidia ile çalıştırıyor sonra oyun açılırken tekrar VGA'ya geçiyor.
    4.BIOS ayarlarında VGA'yı disable yapıyım dedim, girdim BIOS'a bi baktım ekran kartı ayarlarında 2 seçenek var: 1.Only VGA(sadece VGA) 2.Optimus(zaten seçili olan bu, ekran kartı seçimini otomatik olarak kendisi ayarlıyor)

5.Ne yapacağımı bilemedim :))

• Nvidia denetim masasından ayarları yapsanızda harici kart normal kullanımda devreye girmez oyun gibi grafik üzerine güçisteyen uygulamalarda harici kart devreye girer.Çift kart sisteminin mantığı güç tasarrufu sağlamak normal kullnımda her halükarda dahili kartı kullanacak iptal etme şansınız yok bazıları dahili kart sürücüsünü silmeye çalışır bu harici kartıda direkt etkiler çalıştıramazsın sorun yaşayanlar bu şekilde çok.bazı oyunlarda geçiş sorunu olabilir heleki sistem gereksinimi düşük olanlarda,denetim masaı kart ayarı yaptığın program ayarları bölümü var orada özelleştirilmiş progra seçeneği var onu oyuna ayarla hemen altında kart seçeneği var mvidia yap muhtemelen düzelecektir kart sürücün güncel mi?
  • yani hocam katılıyorum
  • varsayilan ekran kartini ben guvenli modda devre disi birakip yapmistim olmustu...

normal modla acinca geforce a gececegine inaniyorumm

kolay gelsin..
  • biostan Intel VGA 2 yi kapat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.