Şimdi arkadaşlar bende monitör VGA, pc hdmi-dvi. Vga to Dvi aparatı hiçbir şekilde çalışmıyor vga to hdmi çalışıyor ama oyun yüklerken monitör 4-5 sn de bir kararıp duruyor ve oyun oynarken grafikler en düşükte olmadığı taktirde ekran kararıyor alt-f4 yaptıktan sonra düzeliyor. Bildiğiniz bir çözüm fikir var mıdır? ayrıca bu şekilde kullanmanın ekran kartına veya herhangi bir parçaya zararı olur mu?
*NOT: PC'yi başka monitöre bağladığımda yüksek kalitede sıkıntısız oynayabiliyorum
ekran kartının marka ve modelini yazarmısın?
can-can-can
kullanıcısına yanıt
msi radeon rx 460 4 gb
quote:
Orijinalden alıntı: deniez
msi radeon rx 460 4 gb
o ekran kartı ile dvi to vga yaparak görüntü alamazsınız. çnkü digital dvi çıkışı var digital olan görüntüyü pasif converterla analog görüntüye çevirmeniz mümkün değil. hiç görüntü alamıyor olmanız lazımdı ama bazı durumlarda çizgili yada sürekli gidip gelen bir görüntü de olsa alabiliyorsunuz.
monitörünüzde vga dan başka bağlantı tipiniz yoksa. hdmi to vga converter almanız gerekecek.
daha ucuz olanlardan almayınız problem yaşarsınız. sorununuzu bu aparat çözecek. hiç bir problem olmadan kullanacaksınız.
monitörünüz 1280x1024 75 hz bir mon.tör ise aparatı ilk taktığınızda görüntü alamayabilirsiniz başka bir tv yada monitor yardımı ile amd radeon settingsten özel çözünürlük ataması yapmanız gerekebilir. son derece basit işlemler kafa karışmasın şimdi sen bu parçayı al. aldıktan sonra tekrar konuşalım.
bilgi kesin ve nettir. gönül rahatlığı ile çözümün bu olduğunu sana temin ederim.
sorularını cevaplarım dostum. ama bu monitör full hd densede bunda hdmi yok. bende aynı şekilde kullanıyorum 1280x1024 monitörüm var eski tip 17 inç olanlardan hdmi to vga converter ile özünürlük ataması yaptım şuan sanki vga dan görüntü alıyormuşum gibi hiç bir problem olmadan kullanıyorum. yeni nesil ekran kartlarında sendeki gibi yani. vga monitor kullanımı bitti ne yazikki. hdmi to vga converterlar tek çare. bununda en dandiğinden alınca problem çıkıyor :) linkteki üründe problem yaşmazsın ben inca marka kullanıyorum. bendede rx 480 var.
can-can-can
kullanıcısına yanıt
sipariş verdim bugün elime ulaşacakmış deneyip söylerim
sipariş verdim bugün elime ulaşacakmış deneyip söylerim
aklında olsun eğer direk bağlantıyı yaptığında ekrana görüntü gelmiyorsa 2. bir monitor bağla tv illaki vardır evde onu 2. hdmi ya tak. öbü ekran için amd settingse özel çöüznürlük atama var. o şekilde özel çözünürlük atayabilirsin. sendeki monitorun gerçek çözünürlüğü 1920x1080 olmayabilir. 1366x768 i falan bir dene. görüntüde bir farklılık göremezsen, bil ki panelin gerçek çözünürlüğü odur. örneğin; bendede bir tv var. çözünürlüğü 1360x768. istersem bunu 1920x1080 de yapabiliyorum. ama 1360x768 e oranla görüntüde bir iyileşme olmuyor. bu nedenle çeşitli uyuşmazlıklar yaşamamak adına 1360x768 de kullanıyorum.
eğer senin monitorun gerçek bir 1920x1080 fullhd bir monitor olsaydı o monitorde hdmi in illaki olurdu.
sorunun çözülüp çözülmediği çözüldüyse ne şekilde çözüldüğü hakkında bilgi verirmisin?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme