Şimdi Ara

VGA Video Vertical Pozisyon Ayarlayan cihaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar askeriyede çalışıyorum Burada bir simülatör sistemi var, sistem biraz eski windows kullanılmıyor. eski dos işletim sistemi mevcut bir cihaz var sistemde gelen vga Video görüntüsünü ikeye bölüp iki ayrı monitöre atıyor görüntüler yarım çıkıyor sistemde yani monitörün üst yarımında görüntü yok alt yarımında görüntü var. bu cihaz bozuldu ve aynısı veya benzerini piyasada bulamadım. aklıma gelen vga video görüntüyü vertical pozisyon ayarlarından aşağı indirmek istedim fakat monitörün vertical pos. ayarları çok az bir kaydırma yapıyor bana daha fazlası gerek bunu yapabilecek bir cihaz öneriniz var mıdır uygun fiyatlı. şimdiden teşekkürler.

• Valla aklıma gelen en pratik çözüm vga splitter kullanıp fiziksel olarak monitörü kapatmak.

Öbür türlü çok karmaşık bir cihaz koymanız lazım araya gelen görüntüyü alıp yarısını siyaha çeviren.

Monitörler başka iş için kullanılmayacaksa ve crt değilse fiziksel olarak monitörün yarısını iptal etmekte mümkün.

Özel bir cihaz bulsanız bile ücreti baya fazla olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 26 Ekim 2022; 20:56:10 >
  • Teoride yapacağınızda söyleyeyim. Kendiniz yapmak isterseniz bir splitter kullanacaksınız. O çıkışlarda bir alet olacak.

O alet ya yarım hz oranında görüntü vermeyecek veya yine o oranda belirli pinlerden sadece siyah görüntü gönderecek.

Araya arduino ile belki bir şeyler yapmak mümkün ama uzun iş .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.