Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun soguk motorda 3. marsta calıstı. Aslında benzin kadar kısa tutayım mars suresini dedim. Bu yuzden oldu boyle.

Benzinde calısmada veya sıcak motorla bir daha LPG mars almada da sıkıntı yok.

Bir soru soracagım diyelim ki benzinde 1.5 sn'de alıyordu normal mars. Ki suresini bilmiyorum net.

Diyelim bundan sonra 2.5-3 snde mars alsa her zaman motor veya baska bir yer ne zarar gorebilir ?
  • Bir sonraki Araç tercihim için ilgiyle okumaya devam ettiğim bir başlık,taktıran arkadaşların sorun/çözüm ve görüşlerini takibe devam

quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

Ben projelendirme konusunda konyada bir gun daha kalmak istemedigim icin Ankara'da yaparım dedim. Cok acelem yok bu konuda. Ama aracım kaskolu tabi. İşletmem gerek.

Uzarsa bu süreç bir ara konya'ya gidip yaparım.

bazı kaskolar ruhsata işlenmesede kasko yapıyor,bende lpg mi henüz ruhsaa işletmedim Anadolu sigortaya ruhsattan bağımsız lpgli olarak kaskosunu yaptırdım.
  • quote:

Bugun soguk motorda 3. marsta calıstı. Aslında benzin kadar kısa tutayım mars suresini dedim. Bu yuzden oldu boyle.

Bir soru soracagım diyelim ki benzinde 1.5 sn'de alıyordu normal mars. Ki suresini bilmiyorum net.

Diyelim bundan sonra 2.5-3 snde mars alsa her zaman motor veya baska bir yer ne zarar gorebilir ?

Bu mars alma sorunu cikinca kendi aracimda denedimz Aslinda normalde mars 1,5 saniye bile surmuyor bastigin anda aliyor. 1.4tsi lpg yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi

quote:

Bugun soguk motorda 3. marsta calıstı. Aslında benzin kadar kısa tutayım mars suresini dedim. Bu yuzden oldu boyle.

Bu mars alma sorunu cikinca kendi aracimda denedimz Aslinda normalde mars 1,5 saniye bile surmuyor bastigin anda aliyor. 1.4tsi lpg yok.

Tamam peki diyelim motorun kaderi bundan sonra 2-3 snde mars almak diyelim. Bu durumda motora ne zarar gelebilir?

Bu arada bu gece benzinde kapadım. Yarın soguk motor benzinle mars edicem. Bence hic sorunsuz calıscak eskisi gibi. Neyse haber veririm.

Eger bu hep boyle olucaksa. Kapatırken benzine alıp sabah benzinde calıstırıp sonra hemen LPGye gecerim. Cunku zaten 3 ayda 1 ceyrek depo mutlaka tuket dendi oktanı azalıyor diye.

Zaten hemen LPGye geciyor. Bu durumda sabah ilk calıstırmada bile zaten 3 ayda ceyrek depo bitiremezsin ama olsun katkı saglar en azından

• keske benim arabaya cozum olsa, 2.0 tfsi a4 b7 quattro sahibiyim, aracimda buyuk turbo var, 300 beygirin biraz ustu bir guc elde ediliyor bu sayede, ama tabii 65 kurus altina dusemiyorum :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizinkine de oluyor diye biliyorum
    bakınız

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemDH

quote:

Orijinalden alıntı: erdalmar

quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Arkadaslar projelerinizin hazır olmamasını Vialleye yüklemeyin. Benim tüm projelerim hazır. ( kendim görmedim ama usta al hemen vereyim diyor) salı gunü aracımı resmen Lpg li diye işleteceğiz. Benim ustamın bana söylediği bu projenin maliyeti yaklaşık 1000 lira. Herbir araç için değil ama her seri için. ( yani Passat 1.4 tsi için bir kere bu parayı ödemesi lazım) kesin emin olmamakla muhtemelen sizin montaj yaptırdığınız ustalar daha çok araca montaj yaptıktan sonra projeyi yaptıracaklar çünkü 1 kit montajından 1000 lira kazanmıyorlar. Bu yüzden benim montajımın yapıldığı Görgün Oto Tayfun Ustama özellikle teşekkürlerimi iletirim.
    İlk çalısmada geç calışma bazen 2. 3. Marşı istediği oluyor. Sebebini de biliyorlar ama henüz çözüm yok. Ancak sebep bilindikten sonra çözüm kolay. Çözülür ılerde

arkadasımızın söylemine bende katılıyorum
    ben 5 yıldır bu sistemin montajını yapıyorum ve tüm araçlar için lpg ruhsat işlemlerini yaptık ve halen benim evraklarım mevcut.buna tsı araçlarda dahil.çünkü bu sistem için tsı yada mpı veya lpdı,lpfı olayı yok evrak işlemlerinde sadece ithalatçı kurum sanayi bakanlığı evrakları içersine tsı araçları dahil eder ve montajcı firmalarda bu evrakları çıkartır işlemleri sonlandırır.
    öyle 1000 tl gibi rakam gitmiyor daha az belirli sayıda araçların evraklarını çıkartırsınız.sadece bir diğer arkadaşımızın söylediği gibi montajcı firmalarda hala aman bir sorun çıkarmı belki devam etmem boş yere masraf yapmayayım vs durumları var ancak neden bu endişeye kapılırlar bilemem çünkü 5 yıldır bu sistem türkiyede ve 1995 yılından buyana dünyada kullanılıyor ben bunu anlatamadım maalesef insanlara.
    ama şuda var tse evraklarına bunu dahil edebilmeniz için belirli süre geçebilir tse,den yetkililer gelip tekrar inceleme yapabilir işyerlerine ve bunlar içinde tabiki belirli zaman ve ücret ama bu zaman 1 yıl değil.yani ben şirketimde 2 yıldır takmış olsa idim tsı için lpdı evrakı verebiliyordum ve meridyen ise zaten şuan tse evraklarında bunları dahil etmiş.

Erdal Ustam,

Seninle de görüsmüstüm gecen sene Taner Gödenin senin actigin konuyu sicak tuttugu zamanlar, erzurumdan aramis konusmustuk, ilgin alakan bilgili ve paylasimci tavrindan dolayi ne kadar tesekkur etsek azdir.

Söylediklerine göre bi sikinti yok öylemi? LPDİ sistemi Erzurumda ilk benim Passata taktiracagim, ve yetkili bayii bu ruhsata isleme olayini 1 sene sonraki TUV Muayenesine kadar yetisterecegini soyluyor, ama ya yetismezse?!?! Ya yapamazlarsa. Bu benim ilk lpg deneyimim, sisteme ve sizn 2 yildir anlattiklariniza guveniyorum sadece..

ben teşekkür ederim beni sabırla takip etmenize ve güzel yorumlarınıza.ben elimden geldiğince bilgilerimi deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum,umarım yeni bayii ve ithalatçı kurumda bu şekilde devam ederde sizlerde bizlerde takibe devam ederiz, her nekadar şuana kadar bunu göremesekte.

açıkçası bende şuana kadar geçen süre zarfında çokta ele alınacak şekilde buradan paylaşımlarını aktarmamalarına anlam veremedim kaldıki bu rası onlar içinde bulunmaz bir niğmet.

ruhsat işlemine gelicek olursak eğer arkadaş yetiştiremezse söylediği sürede kaldiki rahat rahat yetişir dedim ya bu kadar süre asla almaz,ozamanda siz meridyen ile bağlantıya geçersiniz onlarda sizi enyakın bayisine yönlendirir oradan evrakları alır muayenesini yaptırtırsınız sorun hallolur.
    buradaki daha önemlisi allah korusun bu zaman aralığında eğer bir kaza bela olursa vede kasko buna bahane bulupta onay vermezse yada gerçekten bunla ilgili bir sorun yaşarsanız ozaman zarfında bunun altından nasıl kalkarsınız yada bu riski göze alırmısınız bence öncelikle düşünülmesi gereken bu,tabiki burada tüm yetki sizde.

• Acaba yaygın servis ağı, teknik destek / teknik personel problemi çözülebildi mi?

Yaklaşık 1-1,5 sene önce arkadaşın araca LPG sistemi taktıracağımız zaman VIALLE'yi de düşünmüştük. VIALLE sıvı LPG sistemini o zamanlardan biliyoruz yani... Ankara'da tek yetkili servis olarak Aziz Otomotiv ya da Azizoğlu Otomotiv diye bir yer vardı. İlk arayışımızda fiyat aldık. Arkadaşa pahalı gelmişti ve diğer kitleri de taktırmak istemedi.
    Belki sıvı LPG sistemleri yaygınlaşır diye bir kaç ay bekledi. Sonra alternatif markalar çıkmayınca bütçesini biraz kasıp VIALLE taktırma kararı aldı.
    Aracına uzun süre binmeyi düşünüyordu, 1-2 sene sonra değiştirecek olsa kesinlikle ödenecek meblağ değildi.

Aziz Oto/Azizoğlu Oto adlı firmayı tekrar aradık, aracımıza Vialle taktırmak istediğimizi söyledik.
    Verilen cevap garipti: "Şu an montajda/proje çiziminde yetkili mühendisimiz yok. Yeni mühendis işe alır almaz montajlara başlayacağız."

Mühendisleri işten ayrılmadan bir kaç ay önce VIALLE taktırmış olsak ve sonradan sorun yaşasak arızaya kim müdahale edecekti?
    Ankara gibi bir yerde bile o an için yetkili tek firma vardı.

Umarım büyükşehirlerdeki servis sayınızı arttırmışsınızdır. Yoksa koca başkentte bile tek firmanın tek teknik elemanına bağlı olarak montaj yaptırmayı ben göze alamam.

• :) Ben gozumu karartıp konyaya gittigim gun tum bu isi bilenler anadolu turundalardı. Memduh ustaya zaten yaptıracaktım ben. Ben illaki bir gun icinde hersey gozumun onunde bitsin diye ısrar etmistim. Cozum Konya'daydı.

Memduh usta ise isin estetigine onem veriyor. Mesele benim ECU'yu saklayabilirmis. Ben herseyi illa montaj brosurunde gibi olsun istemistim. ECU'yu saklamak cok mantıklı . Yani kendisi yaratıcı aslında. Zaten prins bayisi oldugu icin estetik islere onem veriyor belli.

Ben Konya'da bu montajı yapan arkadasla brosure baka baka yaptık gercekten. Tank montajını da diger arkadas yapmıstı.

Bu arada montaj esnasında esas isi yapan cok bolundu. Baska islere de bakmak zorunda kaldı.

Neyse yani ozetle sabredip bekleseydim. Su siralar benim montajı Ankara'da Memduh usta yapiyor olacaktı.
  • Arkadaslar en son durum, MMO sisteme onay vermedi. Ustam da Konyayı aradı Ankara'da uğraşmaya başlamışlar. Bana söylenen ismi lazım değil başka bir firma böyle bir sistem yok diye dilekçe vermiş. Bana da pek inandırıcı gelmedi ama, yarın tekrar ustanın dükkanına gidicem, olmazsa Konyayı direk kendim aramayı düşünüyorum.

• quote:

Arkadaslar en son durum, MMO sisteme onay vermedi. Ustam da Konyayı aradı Ankara'da uğraşmaya başlamışlar. Bana söylenen ismi lazım değil başka bir firma böyle bir sistem yok diye dilekçe vermiş. Bana da pek inandırıcı gelmedi ama, yarın tekrar ustanın dükkanına gidicem, olmazsa Konyayı direk kendim aramayı düşünüyorum.

En önemli sorun bu işte, Meridyenden acil bu işin çözümünü beklemekteyiz.

MMO nun onay vermemiş olması düşündürücü.

• MMO dan onay aldım su anda tuvturkde sıra bekliyorum

• memduh usta ile 1 kez görüştüm ertesi gün ararım dedim birkaç kere aradım açmadı bugün yine aradım açmadı iş telefonunu aradım görüştüğüm adam peşin 5000 dedi. usta bana peşin 4500 dediydi dedim, aslında değil ama usta öyle dediyse öyledir dedi.. neden telefonu açmadığını ve görünce geri dönmediğini anlamadım.. acaba ankarada başka takan var mıdır.. taktırmanın sakıncası zararı var mıdır..

• quote:

MMO dan onay aldım su anda tuvturkde sıra bekliyorum

oleyyyy

Gelismeleri yakindan takip ediyoruz..

• Tüvtürk de muayene oldukça uzun sürdü.Beni oldukça güldürdüler sağolsunlar.Arabamı fren testine sokamadılar.sadece 2 teker dönünce araç direk kendi fren yapıp makinadan kendini atmış.Bana geklip ''abi bu nasıl bi teknoloji biz anlayamadık şuna bi bak''dediler.En son sanal yol testi gibi bi cihazları varmış onunla yaptılar.Tüvtürkden de muayene onaylandı.Yarın ruhsata işleticeğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelmiker

memduh usta ile 1 kez görüştüm ertesi gün ararım dedim birkaç kere aradım açmadı bugün yine aradım açmadı iş telefonunu aradım görüştüğüm adam peşin 5000 dedi. usta bana peşin 4500 dediydi dedim, aslında değil ama usta öyle dediyse öyledir dedi.. neden telefonu açmadığını ve görünce geri dönmediğini anlamadım.. acaba ankarada başka takan var mıdır.. taktırmanın sakıncası zararı var mıdır..

acil cevap bekleniyor
  • Aracınız nedir?Taktirmakta neden sıkıntı olacağını düşündüğünüzü anlayamadım. Biz taktirdik Allah'a şükür ilk çalısmadaki geç calışma haricinde sıkıntı yok. Bence o da kafaya takılacak bi sorun değil. Yani taktirabilirsiniz:-)

• quote:

Tüvtürk de muayene oldukça uzun sürdü.Beni oldukça güldürdüler sağolsunlar.Arabamı fren testine sokamadılar.sadece 2 teker dönünce araç direk kendi fren yapıp makinadan kendini atmış.Bana geklip ''abi bu nasıl bi teknoloji biz anlayamadık şuna bi bak''dediler.En son sanal yol testi gibi bi cihazları varmış onunla yaptılar.Tüvtürkden de muayene onaylandı.Yarın ruhsata işleticeğim.

Merhabalar
    Aracınız nedir acaba?

• Passat 1.4 tsi DSG c.line 2011 model

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.