Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tsotsi01

Sn tomeri 10 km gittim yinede geçmiyor gazıda fulledim yani birtürlü anlayamadım hem gaz hem benzin tusuna aynı anda bastıö sonra gaz tusuna bastım yine olmuyor defalarca kapadım açtım olmuyor, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yani bi arıza olsa dicem nie ben benzine geçince oldu, bişeyi yanlısmı yaptım ayarınımı bozdum acaba, lpg tankının çalışma sesinide duymuyorum.

Özelden telefon numaranızı yazın, birde canlı canlı anlatayım isterseniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamer arkadaşa tekrar teşekkür ederim çözüm bulamassakta elinden geldiğince yardımcı oldu, sabah ustaya götürdüm sigorta atmış. Sorun çözüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tamer arkadaşa tekrar teşekkür ederim çözüm bulamassakta elinden geldiğince yardımcı oldu, sabah ustaya götürdüm sigorta atmış. Sorun çözüldü.

Neyse en azından motor benzin görmüş oldu :)
    Ben o sigortaları bulana kadar canım çıkmıştı, hatta bulamamıştım, kapağın içindeymiş, tuşla çok oynayınca sigorta atabiliyormuş demek ki, ben tuşa basılı tutup çalıştırmıştım yine atmamıştı.
  • Aynen tuşa çok fazla basmamak gerekiyormuş, motor benzin gördüde cüzdanıda boşalttı, araç 4.0 Motor olunca:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsotsi01 -- 10 Ağustos 2015; 12:31:58 >
  • quote:

Tamer arkadaşa tekrar teşekkür ederim çözüm bulamassakta elinden geldiğince yardımcı oldu, sabah ustaya götürdüm sigorta atmış. Sorun çözüldü.

Geçmiş olsun, hayırlı yolculuklar

• Beyler ben geldim selâmün aleyküm. 25 bin km oldu tiguan 150 ps. Sakın ola sakın vialle üzerine yazılım yaptırmayın çok kötü sonuçlar doğar. Bir de mutlaka bujilerii bosch kullanmayın ne yapıp edip ngk bulun. Araba şuan şehir ici 19-20 sehir dışı 15 kuruş yakıyor. Maşaallah

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirerdogan1987

Beyler ben geldim selâmün aleyküm. 25 bin km oldu tiguan 150 ps. Sakın ola sakın vialle üzerine yazılım yaptırmayın çok kötü sonuçlar doğar. Bir de mutlaka bujilerii bosch kullanmayın ne yapıp edip ngk bulun. Araba şuan şehir ici 19-20 sehir dışı 15 kuruş yakıyor. Maşaallah

Ngk hangi modeli kullanıyorsunuz?

• kadirerdogan1987 K kullanıcısına yanıt
    Bujilerin ngk olmasının ne gibi bir avantajı var?

• liberter buji konusunu çok araştırdı, eryerdem ile beraber birkaç set test etmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Bence onun deneyimlerini ciddiye almalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akineton -- 11 Ağustos 2015; 9:46:46 >
  • Arkadaşlar araba tiguan
    3 kez bujiler erkenden bitti araç vialle de bosch marka bujidr zorlanıyor ve erken bitiyor. Kim isterse bunu elimde belgeler var kanıtlarım. Ngk dan vazgecmeyin. Ngk Platinum laser diye söyleyin ben 120 e aldım

• Zaten vw fabrika çıkışı ngk bujiler var. Ama dikkat edin iridium değil kaliteli olanı Platinium

• quote:

Orijinalden alıntı: alosmanac

Bujilerin ngk olmasının ne gibi bir avantajı var?

Avantajı şu. Daha iyi yanma yapıyor. Yani bosch kullanıyorsan ömrü kısa oluyor ve motor hafifte olsa güç kaybı yaşıyor. Ngk orjinal ürün, tam performans ve kullanım ömrü daha uzun çünkü Platinum. Tabiki bunun yanında yakıtta tasarruf ta sağlıyor. Dolayısıyla daha ucuza geliyor. Bosch 85 tl ngk 120 tl. Değmez yani

• Bana vialle lpdi uzmanının tavsiyesi orjinal kullanılması yönünde, bir ara performans bujisi denemiştim ama benim araca dayanmamıştı çok kısa sürede cortlamıştı, her motorun yanma ısısı vs. farklı, buji kendini yanarak temizliyormuş, çok sıcak olursa yani ateşleme çok olursa özelliği kayboluyor temizleme sıcaklığı olmazsa uçlarda birikme yapıyor, katkılı yakıtlarda da birikme oluyor ve ateşleme kalitesi düşüyor, bunu bana 2 sayfalık NGK maili ve telefonda anlattılar, hatta sökülen bujileri Almanya'ya kontrole gönderecektik ama size masraf oluyor mu diye soruğumda gümrük gibi çıktığını ve masraf olacağını duyunca boşverelim demiştim, sonuç olarak edindiğim izlenim,
    1-buji orjinal olsun ama güzel işçilikle tırnaklar arası mesafeler daraltılabilir,
    2- 1.2 tsi için bosch'un bujilerini 8mm'den 5.5mm'e getirince hem uzun ömürlü olmuştu hem performans artışı yapmıştı, yalnız onun da uçları parça parça olmuştu korkumdan değiştirmiştim.
    Orjinalin dışına pek çıkmayın derim, çıkarsanız denemiş olursunuz, bir de her buji direnci farklı olduğundan çekilen elektrikte de değişkenlik yapabiliyormuş, bu da bobinleri bozabiliyormuş, motora da zararı olabiliyormuş.
    Gayri resmi aldığım bilgiye göre LPG kullanılıyorsa uç daraltığında kendini temizleme ısısı yine yakalnılabilinip aynı performans alınabiliyormuş.

• vialli sivi sistemdeki ix35 de yüksek basınç benzin pompasindan gelen sesi azaltmanın yolu nedir. gaza dokununca geliyor vızıltı gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Akineton

liberter buji konusunu çok araştırdı, eryerdem ile beraber birkaç set test etmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Bence onun deneyimlerini ciddiye almalı.

Selamlar,

Daha onceki postlarda yazmıstım. Kullandıgım buji bana cok iyi geldi.

http://www.boschautoparts.com/auto/spark-plugs/double-platinum-spark-plugs?partID=F5DP0R

150-160 tsi lar icin bence ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 2 Eylül 2015; 14:58:51 >

• 1 ay kadar abd'de bulundum. 1 galon 87 oktan kursunsuz benzin yani 3.78541 litre benzin 2.37 dolar .
    Hesap edelim : dolar 2.95 TL olsun

litresi ne kadar eder TL olarak 1.85 TL

Nasıl ama??

Bizimkinin 3'de biri.

4000 motor v6 arac kullandım 12 litre yakıt tuketimi ortalama tum trafik kurallarına mecburen uyarak 12 litre sehir ici yaktı. Ay ne cok ne cok..

Jetta'lar 2500 atmosferik motor
    Tiguanlar 2.0 Tsi

vw grubu diger aracları goremedim. muhtemel aynı tip motorlar vardır.

Not: insanlar birbirine saygılı yol veriyorlar daima, sokak denilen yollar 5 serit ve yaya her zaman oncelikte.
  • YARDIM
    Öncelikle merhabalar arkadaslar ben ADANA nın ilçesinde yaşayan bir öğretmenim bu lpdi sistemiyle yaşadıgım hüsranı sizinle paylaşacagım ve yardımlarınızı bekliyorum.
    28 agustos cuma günü aracımın filtre bakımını yaptırmak üzere adana tekbaslar bayisine gittim (burada ki vialleye tekbaslar bakıyor ) aracım 1.4 tsi motor b7 kasa passat.
    aracımı filtre degiştirecegiz d,yen Tekbaşlar da ki kadir isimli arkadaslar bakıma aldı. degiştikten yaklasık 5 km sonra aracım epc ve motorr arıza ısıgı yaktı ve teklemeye başladı bunun üzerine tekrar gittim ve gün boyunca ugrastı ugrastı bı cozum bulamadı. bu arada aracıma lpdi sistemini 44.000de taktırdım (meridyen otogaz yetkilisi hasan bey adana ya gelerek bizzat kendisi montaj yaptı 2 yıl önce) bu olaydan sonra aracım sureklı devam ettı bu probleme orda kı yetkililer ankara asil grup dan bi calısanın gelecegini ancak otel masrafını vermem gerektıgını soyledı ıtıraz etmedım cunku aracı kullanamıyordum 5 gun bu sekılde devam ettım 5 gun sonunda asil grupdan ZEKİ isimli arkadaş gelerek aracımı incelemeye aldı sabah 8 de getırdıgım aracım saat 6 ya kadar servıste aldı ve gıttıgımde aracımın kara duman attıgını ve kendısını korumaya aldıgını suan da hıc calısmadıgını soyledıler neye ugradıgımı sasırdım (bu arada 4 bujı degişti ngk marka) bunun uzerıne özel bi servisten arkadasımı cagırdıgım da aracın suboplarının yandıgını ve motorun epey hasar gordugunu bunun da lpg sıstemının arızalı oldugu halde sureklı motora yuklenıldıgının yapacagını soyledı.sonuc olarak aracımı serviste komple motor yaptırmak zorunda kaldım bugun aracıma bakmaya gıttıgımde aracın uzerınde lpg sıstemı oldugu ıcın aracın hala aynı sorunları yaptıgını basınc pompasının orjınale donmedıgı surece aracın eskı halıne donemeyecegını soyledıler suan da aracıma yaklasık 12-13 gundur bınemıyorum.ANKARADAN GELENE ZEKİ İSİMLİ ARKADAS ARACI ORAYA CALISIR YURUR VAZİYETTE GETİRDİGİM HALDE BANA YANMIS VAZİYETTE TESLİM ETTİ ÜZERİNE OTEL PARASI ISTEDİ VE CEKIP GİTTİ ADANADAN VİALLE ADANA BAYİ BENİM ARACIMI İLK GUNDEN BERİ SÜREKLİ ERTELİYOR UZERINDE Kİ LPDİ SİSTEİNİ SÖKÜN İSTEMİYORUM DEDİGİM HALDE SÖKMEK İÇİN BİLE ERTELEME YAPIYOR VE ORADA Kİ HERKES ARACIMIN MOTOR YEDİGİNİ GÖRDÜ KİMSE BENİM MAGDURİYETİMİ GİDEREMİYOR ANKARAYI ARIYORUM YAPILIR VS VS GİBİ YALANLARLA ERTELİYOR YAKLASIK 15 GUNDUR BU YASADIGIM MADURIYETI MAHKEMEYE TASIMAYI DUSUNUYPRUM BANA YARDIMCI OLMAK ISTEYEN VE YA SORUSU OLAN ARKADSLARIN MESAJLARINI BEKLIYORUM SAYGILAR...

• cgrhnavan C kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun, yalnız bilğim kadarıyla lpdi de filtre bakımı diye birşey yok!
    Değiştiren şahıs muhtemelen farklı bir banjo takmış olabilir...

• Öncelikle merhabalar, evet dediginiz gibi farklı bi banjo takmış ve bu işlemden sonra aracımda epc arızası ve motor arıza ısıgı yandı ve aracı bi türlü eski haline dönderemedik suanda aracımda vialle takılı ama baglantıları yok ancak arac yine yüksek basınc pompası delinmesi nedeniyle enjektörlere bi türlü dogru aktarımı yapamıyor diye düşünüyorum bu süreç 13 gündur aynı ve artık rezil bi hal almaya başladı gerekli yerlere şikayetleri yapmaya başladım. SİZ SİZ OLUN YETKİLİ SERVİS AGI OLMAYAN ve KİMSENİN ÇÖZEMEDİGİ BÖYLE SİSTEMLERE BULAŞMAYIN @tomeri
  • cgrhnavan C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun..aracınıza tez zamanda sağlıklıca binersiniz inşaallah..44 binde takıldı demişsiniz şu an kaç binde aracınız...28 ağustos tarihine kadar her hangi bir sıkıntı yaşadınız mı?

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.