Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.bende daha önce vialle kullananlardanım.şimdi passat cc 1,8 160 bg araç aldı.sizce yine vialle mi taktırayım.yoksa prinsin yeni bir sistemi çıkmış VSI 2 DI sitemi diye bir sistem.bu sistem tabiki sıralı sistem.fakat tüketim değeri %45 civarında diyorlar nedersiniz.kararsızım.
  • dr.jackal50 D kullanıcısına yanıt
    vialle LPdi den baska urun taktırmayın derim sonucta 100/100 lpg ve aracın orjinal yakıt sistemini kullanacak ....

ama cok km yapmıyorum cihaz fiyatını tasarruf etmem uzun surer diyorsanız...

gerci prins in fiyatıda az oldugunu sanmıyorum. alternatif z a v o l i yi düşünebilirsiniz onuda araştırın derim.... bu sistemlerdeki ekstra masrafları (benzin tüketimi,ayar ,filtre vs..) da dikkate almanızı öneririm

ayrıca montaj ekipman parcası ve arızalanabilecek ürün adeti daha fazlardır (enjektör,regülatör, su ısı müşürü,gaz ısı müşürü,map sensörü, soğutma su tesisatına bağlanan hortumların yıpranması kaçak riskleri aracın su eksiltmesi bunu fark etmeyip motorun zarar gorme riski conta yakma gibi, alacağınız lpg nin iyi kötü olmasının önem arzetmesi)

gözünüzü korkutmak istemem ama her ürünün alıcısı ayrı değerlendirip karar vermek size kalmış..

• Ben vialle lpdi kullanıyorum tiguan 1.4 122hp. 5000km yi geçtim sorun yok bakım yok. Şehir içi 18-20 kuruş arası. Şehir dışı 100km/h sabit hızla 14 kuruş yakıyor. %50 gibi bir tasarruf söz konusu. Tek problem ilk marş sıkıntısı o da şimdilik çok sorun değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

arkadaşlar merhaba.bende daha önce vialle kullananlardanım.şimdi passat cc 1,8 160 bg araç aldı.sizce yine vialle mi taktırayım.yoksa prinsin yeni bir sistemi çıkmış VSI 2 DI sitemi diye bir sistem.bu sistem tabiki sıralı sistem.fakat tüketim değeri %45 civarında diyorlar nedersiniz.kararsızım.

160bg degil de 122bg olsaydi benim kit uyardi size, bu aralar cok sık ecoboost ve gdi soruyor, ona da fsu degismeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Arkadaşlar 150 ve 160 hp aracı olup vialle lpg sistemli olan araçların yakıt sarfiyatlarını paylaşabilir misiniz? İyi günler diliyorum.
  • 11,5 ile 13,5 arası değişiyor. 12,5 diyelim. (yol bilgisayarı verisi değil telefonumdaki "Fuellog" kayıtları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akineton

11,5 ile 13,5 arası değişiyor. 12,5 diyelim. (yol bilgisayarı verisi değil telefonumdaki "Fuellog" kayıtları.

Benim verilerde sizinki ile aynı.
    150 hp 4x4

• Slm.çok fazla düşünmeden lieberter ile fikir birliği sonrası aracıma vialleyi taktırdım.aracım 1.8 tsi 160bg Passat cc 2010 model.saolsun daha önceki aracım A3 1.4tfsi ye montaj yapan Mersin gülcem otogaz montajı gerçekleştirdi. Istanbuldan hasan usta geldi ve keyfini çıkara çıkara montajı yaptı.
    Montaj sonrası performans açısından herzamanki gibi hiçbir problem olmadı. Ilk çalıştırma problemi felan daha önceki aracım da da yoktu burdada olmadı. Kışın ne olur bilmiyorum.
    tek problem tanktaki lpg bittikten sonra tekrar ligi fulledigimde sistem benzinden lpgye geçmiyor. filtre temizlendikten sonra sıkıntı yok.ustada deponun ilk kullanım sonrası böyle sıkıntı olabilecegini söyledi. Fakat şimdi tekrar olur diye lpgyi tam bitirmeden fulluyorum. Onun haricinde bir problem yok.bu sistem sonrası aracın keyfine doyum olmuyor.bindikce binesi geliyor insanın.
    tüketim verileri ise yaklaşık 2000km oldu.aracin kendi göstergesi ortalama 9.2 lt gösteriyor. lpg de de 11lt yakıyor. Ben 14-15 lt gözden çıkarmışdim. O yüzden benim kullanimimla 11 lt mukekkemmel bir değer.
    Lpgye geçme problemi olan oldumu arkadaslar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

Slm.çok fazla düşünmeden lieberter ile fikir birliği sonrası aracıma vialleyi taktırdım.aracım 1.8 tsi 160bg Passat cc 2010 model.saolsun daha önceki aracım A3 1.4tfsi ye montaj yapan Mersin gülcem otogaz montajı gerçekleştirdi. Istanbuldan hasan usta geldi ve keyfini çıkara çıkara montajı yaptı.
    Montaj sonrası performans açısından herzamanki gibi hiçbir problem olmadı. Ilk çalıştırma problemi felan daha önceki aracım da da yoktu burdada olmadı. Kışın ne olur bilmiyorum.
    tek problem tanktaki lpg bittikten sonra tekrar ligi fulledigimde sistem benzinden lpgye geçmiyor. filtre temizlendikten sonra sıkıntı yok.ustada deponun ilk kullanım sonrası böyle sıkıntı olabilecegini söyledi. Fakat şimdi tekrar olur diye lpgyi tam bitirmeden fulluyorum. Onun haricinde bir problem yok.bu sistem sonrası aracın keyfine doyum olmuyor.bindikce binesi geliyor insanın.
    tüketim verileri ise yaklaşık 2000km oldu.aracin kendi göstergesi ortalama 9.2 lt gösteriyor. lpg de de 11lt yakıyor. Ben 14-15 lt gözden çıkarmışdim. O yüzden benim kullanimimla 11 lt mukekkemmel bir değer.
    Lpgye geçme problemi olan oldumu arkadaslar.

İlk montaj zamanlarıydı, ilk depo doldu, bitmeden 2. depoyu doldurdum ve yolda kaldım, depo bitmeden 3. depoyu doldurdum ve bitirdikten sonra full yaptım, (yanlış hatırlamıyorsam) 2 km sonra elektrikler kesildi, trafik tıkandı ortalık karıştı vs. derken durup dururken pat diye tekrar benzine geçti, ortalık karışık ne düğmeye basmaya cesaret edebildim, ne stop edip çalıştırmaya, sonradan düzeldi ya tuşa basmışımdır ya stop edip çalıştırmışımdır, ondan sonra birdaha hiç yapmadı,
    toplasak 3-4 sefer de LPG'ye depo dolduktan sonra geçmiştir ama tek mavi ışık yanıp sönmüştür,
    1 defa da tam sınırda (15lt civarı) yakıt aldım araç LPG'ye geçiim mi benzinde mi gidiim diye sendeleyince ne LPG ve benzin verdi araç gitmedi :) sonra stop edip çalıştırdım düzeldi.
    Bunların dışında hiçbirşekilde (marş hariç) sorun yaşamadım,
    bence depoyu bitirebilirsiniz, sorun olacağını zannetmiyorum, zaten sorun olursa kulak çınlaması olur ben de anlarım :)

• Arkadaşlar vialli sıvı sistem lpg kullanıyorum. ix35 araç. ama ilk çalıştırmada 1 dakika pompa sesi geliyor. sonra azalsada duyuluyor.
    BU NORMALMI. AZALTMANIN YOLU VARMI. SES IZOLASYONU FALAN....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 31 Temmuz 2015; 23:53:40 >
  • Sayın Akineton
    Sayın Tomeri

yanıtlarınız için teşekkür ederim. İyi günler diliyorum.
  • Arkadaslar Konuyu bastan sona kadar okumadim ve lpg hakkinda cok bilgi sahibi degilim ama bu sistemi cok begendim delme vs olmadigi icin
    benim sorum su direk enjeksiyon olmayan araclada kullanilabiliyormu (1999 model Bmw 740i)
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

Arkadaşlar vialli sıvı sistem lpg kullanıyorum. ix35 araç. ama ilk çalıştırmada 1 dakika pompa sesi geliyor. sonra azalsada duyuluyor.
    BU NORMALMI. AZALTMANIN YOLU VARMI. SES IZOLASYONU FALAN....

Normalde benzinli araclarda pompa sesi yine duyuluyor ama 2 saniye fln oldugu icin dikkat cekmiyor, sinemalarda kullanilan ici hava kabarcikli sunder var, onu kullanirsaniz buyuk olcude kesecektir, ben ondan bulamadim normal sungeri cift kat yapip kullamdim ama elektriklenme yaptigi icin isin açığı biraz cekindim, dedigim sunger daha etkili olacak ve daha az belki de hic elektriklenme olmayacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammedda

Arkadaslar Konuyu bastan sona kadar okumadim ve lpg hakkinda cok bilgi sahibi degilim ama bu sistemi cok begendim delme vs olmadigi icin
    benim sorum su direk enjeksiyon olmayan araclada kullanilabiliyormu (1999 model Bmw 740i)

Benim bildigim turbo motorlar ile gdi motorda kullaniliyor, varsa da bilmiyorum.

• eryerdem E kullanıcısına yanıt
    ses icin sanayideki oto döşemecilerden 16 mm- 20 mm kalınlıgında keçe bulursanız ve tankın etrafını tamamen kapatabilirseniz oldukca iyi bir ses yalıtımı yapiyor biz bu sekilde sesi azaltıyoruz.
  • L.o.T.u.S kullanıcısına yanıt
    ses icin sanayideki oto döşemecilerden 16 mm- 20 mm kalınlıgında keçe bulursanız ve tankın etrafını tamamen kapatabilirseniz oldukca iyi bir ses yalıtımı yapiyor biz bu sekilde sesi azaltıyoruz
  • bir araştırayım

• Arkadaşlar acil yardım edin lütfen, bugün aracımın gazı bitince bende benzine geçtim aradada rasgele tuşlara basmıs olabilirim, sonra gaz aldım otomatil geçmesi gerekirken geçmiyor elle basıyorum ne yaparsam yapim lpg ye geçiremıorm hep benzin ısığı yanıyor, yardımcı olun lütfen uzun yola gidiyorum benzinde gidersem maf olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tsotsi01

Arkadaşlar acil yardım edin lütfen, bugün aracımın gazı bitince bende benzine geçtim aradada rasgele tuşlara basmıs olabilirim, sonra gaz aldım otomatil geçmesi gerekirken geçmiyor elle basıyorum ne yaparsam yapim lpg ye geçiremıorm hep benzin ısığı yanıyor, yardımcı olun lütfen uzun yola gidiyorum benzinde gidersem maf olurum.

Telaş etmeyin!
    Öncelikle, gazı az aldıysanız şamandıra algılamayabilir.
    Gazı fullediyseniz, 3-4 km benzinde gidin ve öyle gaza geçin.
    Sonrada durumu buradan yazın.
    Hayırlı yolculuklar...

• Sn tomeri 10 km gittim yinede geçmiyor gazıda fulledim yani birtürlü anlayamadım hem gaz hem benzin tusuna aynı anda bastıö sonra gaz tusuna bastım yine olmuyor defalarca kapadım açtım olmuyor, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yani bi arıza olsa dicem nie ben benzine geçince oldu, bişeyi yanlısmı yaptım ayarınımı bozdum acaba, lpg tankının çalışma sesinide duymuyorum.

• 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.