Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok teşekkür ederim değerli uyarınız için çok dikkat edeceğim buna iyi oldu uyardığınız.
  • arkadaşlar merhaba kısa bir süre önce passat variant 1.4 tsı 160 hp araç sahibi oldum ve yakıt tasarufu için sizin fikirlerinizi almak istiyorum vıalle sistem kullananlar son düşüncelerinizi alabilirmiyiz ? forum tekrar aydınlanmış olur ( yada farklı bir sistem öneririmisiniz )
  •  VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi
     VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi

Bugün depoyu fulledim 279TL ye 565 km yapmışım

yani km 0,49krş

acaba LPGDİ taktırsam mı diye bayadır araştırıyorum.

Arabayı alalı 2 ay oldu.

viella fiyat 7500TL dedi Tarsus bayii

prins sıralı adana bayii en son 4200 TL dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: sundowner

Bugün depoyu fulledim 279TL ye 565 km yapmışım

yani km 0,49krş

acaba LPGDİ taktırsam mı diye bayadır araştırıyorum.

Arabayı alalı 2 ay oldu.

viella fiyat 7500TL dedi Tarsus bayii

prins sıralı adana bayii en son 4200 TL dedi

150 hp 4x4 tiguan var bendede. Aynı paraya yaklaşık şehir içi 850km yapıyorum LPDİ ile. Uzun yolda 1000km yi geçiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tomeri;

aynen doğru söylüyosunda fiyat cazip olsa hemen taktıracam da 7500TL çok yaaa
    Ben yılda en fazla 6000-7000km maximum yaparım yani ne kadar binerim bilemiyorum o yüzden kararsızım

yoksa arabanın konforu anlatılmaz yaşanır.Ben alaı yaklışık 3 ay oldu yaz olması ve sağa sola gezmeye gitmeme rağmen 2000km yapmışım.

günlük enfazla 15-20km arası oluyor.

Adana dan selamlar...
  • tomeri kullanıcısına yanıt
    hocam peki sistem hiç sıkıntı çıkardı mı ? ilk çalışmada sorun oluyor mu yada sonrasında tekleme vs ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sundowner

tomeri;

aynen doğru söylüyosunda fiyat cazip olsa hemen taktıracam da 7500TL çok yaaa
    Ben yılda en fazla 6000-7000km maximum yaparım yani ne kadar binerim bilemiyorum o yüzden kararsızım

yoksa arabanın konforu anlatılmaz yaşanır.Ben alaı yaklışık 3 ay oldu yaz olması ve sağa sola gezmeye gitmeme rağmen 2000km yapmışım.

günlük enfazla 15-20km arası oluyor.

Adana dan selamlar...

Yaptığınız kilometreye göre lpg çok gereksiz olur. Siz bence bu şekilde keyfini çıkarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmir-deü-1994-tarsus

hocam peki sistem hiç sıkıntı çıkardı mı ? ilk çalışmada sorun oluyor mu yada sonrasında tekleme vs ?

İlk zamanlarda sıkıntı oldu. Motor üzerindeki yüksek basınçlı yakıt pompası değişti. Birde lpg depo içindeki pompanın diyaframları değişti. Şimdilik çok şükür sorun yok. Marş olayıda %90 tek marş, %10 3-4 saniyelik marş, %10 ikinci marş istiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

quote:

Orijinalden alıntı: İzmir-deü-1994-tarsus

İlk zamanlarda sıkıntı oldu. Motor üzerindeki yüksek basınçlı yakıt pompası değişti. Birde lpg depo içindeki pompanın diyaframları değişti. Şimdilik çok şükür sorun yok. Marş olayıda %90 tek marş, %10 3-4 saniyelik marş, %10 ikinci marş istiyor...

Yüksek basınçlı yağ pompası değişimi lpdi sistemi ile alakası var mı acaba aracınız kaç yaşında bilmiyorum ama genel bir eskime olabilir mi hocam ? Bide diyafram pompalarnı ne kadara değiştirdiniz acaba çünkü forumda başka arkadaşlarda da olmuş sanırım ? Gerçekten nasıl birşey bilmiyorum ama pompanın diyaframları değişmesi sıkıntı sistemin tamirat pahalı diye duymuştum çünkü eğer yanlış bilmiyorsam
    Hocam çok soru sordum biliyorm ama siz taktıralı kaç sene oldu ne kadar maliyet çıkardı arıza yüzünden filan ? Sizde ne kadar tasaruf sağladı ? yini fırsat olsa taktırırmısınız ? Kusura bakmayın gerçekten uzun oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmir-deü-1994-tarsus İ kullanıcısına yanıt
    Yüksek basınç Benzin pompası üstad. Sistem ile alakası var. Şöyle ki; bu pompanın içinde bir keçe var, normalde bu keçe benzinle ıslandığı için sızdırma yapmıyor. (şişe mantarı gibi) Lpg sanırım benzin gibi ıslatıcı özellikte değil ki bu keçe zamanla az da olsa sızdırmaya başlıyor. Pompadan sızan yakıt yanma odasına yani silindirlere gidip orada birikiyor ve marş esnasında odada fazla miktarda olduğu için boğulma yapıyor. (bu arada ustaların anlattığını yazıyorum kendi çıkarımım değil)
    Kimi usta keçe değiştiriyor, kimi de keçe değişimi nasılsa kalıcı çözüm değil, pompayı değişelim diyor.
    Diyafram konusu da ayrı bir muamma. Her bakımda diyafram (tapa da dendiğini duydum) kontrol edilir ihtiyaç varsa değişir diye bir şey duydum ama ustalar sorun olmadıkça dokunmamayı tercih ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akineton

Yüksek basınç Benzin pompası üstad. Sistem ile alakası var. Şöyle ki; bu pompanın içinde bir keçe var, normalde bu keçe benzinle ıslandığı için sızdırma yapmıyor. (şişe mantarı gibi) Lpg sanırım benzin gibi ıslatıcı özellikte değil ki bu keçe zamanla az da olsa sızdırmaya başlıyor. Pompadan sızan yakıt yanma odasına yani silindirlere gidip orada birikiyor ve marş esnasında odada fazla miktarda olduğu için boğulma yapıyor. (bu arada ustaların anlattığını yazıyorum kendi çıkarımım değil)
    Kimi usta keçe değiştiriyor, kimi de keçe değişimi nasılsa kalıcı çözüm değil, pompayı değişelim diyor.
    Diyafram konusu da ayrı bir muamma. Her bakımda diyafram (tapa da dendiğini duydum) kontrol edilir ihtiyaç varsa değişir diye bir şey duydum ama ustalar sorun olmadıkça dokunmamayı tercih ediyor.

Ben yakıt pompasını yağ pompası okumuşum hocam pardon bende diyorum ne alaka acaba o sadece keçe değişirse çok masraf çıkmaz o halde artık şansa anladığım kadarıyla diyafram da sürekli bakım istemiyor
    Hocam bu arara sizde lpdi sistem mi takılı ?

Yok farklı bir marka var bende. Ama bu sistemler o kadar az tanınıyor ki eksiklerini sorunlarını çözümlerini araştırmak insanı mecburen bilgi sahibi yapıyor.
    Keçe değişimine 280 lira verdim 1 sene önce. 150 keçe 150 işçilik şeklinde fiyat veriyorlar, çıkma temiz pompa da 300e falan bulunuyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akineton -- 19 Ekim 2016; 13:04:15 >
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Vialle lpd kullanıyorum ben. Keçe vb değişim söz konusu değil 40000km oldu hiç masrafım olmadı hiç benzin almadım. Araçta soğuk havalarda sistem otomatik jikleyi devreye almadığı için ilk marşta çalışmama problemi var. Onu da marş yaparken hafif gaz vererek çözüyorum. Böylece hiç marş problemide olmuyor alışınca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akineton

Yok farklı bir marka var bende. Ama bu sistemler o kadar az tanınıyor ki eksiklerini sorunlarını çözümlerini araştırmak insanı mecburen bilgi sahibi yapıyor.
    Keçe değişimine 280 lira verdim 1 sene önce. 150 keçe 150 işçilik şeklinde fiyat veriyorlar, çıkma temiz pompa da 300e falan bulunuyormuş.

çok masraf çıkarmamış hocam bence yaptığı tasarufa bakacak olursak sizinki hangi markaydı acaba hocam ne zaman kaça taktırdınız sizin sistem nasıl çalışıyor bide hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: alosmanac

Vialle lpd kullanıyorum ben. Keçe vb değişim söz konusu değil 40000km oldu hiç masrafım olmadı hiç benzin almadım. Araçta soğuk havalarda sistem otomatik jikleyi devreye almadığı için ilk marşta çalışmama problemi var. Onu da marş yaparken hafif gaz vererek çözüyorum. Böylece hiç marş problemide olmuyor alışınca.

çok iyimiş hocam öyleyse sorunsuz kullanmanız dileğiyle
    biz zaten mersin de oturuyoruz öyle çok soğuk bir iklim de değil o konuda da sıkıntı yaşamayız fazla o zaman
    bende ilk fırsatta taktıracam parayı denkleyip yoksa arabaya binmesi sıkıntı sizin gibi sorunsuz kullanabilirsek ne mutlu bize benzin fiyatlarına bakarsak yüzde 45 e yakın tasaruf sağlanır sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmir-deü-1994-tarsus -- 19 Ekim 2016; 22:40:54 >
    Benzin ne yakıyor çoktan unuttum! :) lpd ile şehir içi agresif kullanırım 10-11lt şehir dışı 7-8lt lpg yakıyor. Lpg litre fiyatı bayiye göre baya değişken 2.05-2.40₺ arası. Ben 2.05₺ den alıyorum.

• alosmanac A kullanıcısına yanıt
    Peki önceden bildiğim kadarıyla aracın kendi pompası modifiye ediliyordu, sonradan aracın pompasıyla uğraşmadan sistemle birlikte araç için uygun bir başka pompa hazır şekilde geliyor.
    Sizin sistem takıldığında pompa işi nasıl yapıldı?
  • quote:

Benzin ne yakıyor çoktan unuttum! :) lpd ile şehir içi agresif kullanırım 10-11lt şehir dışı 7-8lt lpg yakıyor. Lpg litre fiyatı bayiye göre baya değişken 2.05-2.40₺ arası. Ben 2.05₺ den alıyorum.

Benzini sormayım hocam 5 tl ye doğru koşuyor lpg nin iki katı bildiğin :)) ya araba çok güzel araba da yakıtı arabayı sattırma sebebi ya bu konuyu canlandıralım biraz kaç kişi bu durumdan müzdariptir çünkü

• Akineton kullanıcısına yanıt
    Motora delme vs. Hiç bir işlem yapılmadı. Sistem direk benzin pompasına bağlanıyor. Regülatör vs yok. Lpg deposunun içinde yüksek basınç pompası var. Lpg yi yüksek basınçta sıvı halde motora gönderiyor. Ecu yazılım beynide sıvı lpg yi benzinmiş gibi görüyor özet olarak.

• quote:

Motora delme vs. Hiç bir işlem yapılmadı. Sistem direk benzin pompasına bağlanıyor. Regülatör vs yok. Lpg deposunun içinde yüksek basınç pompası var. Lpg yi yüksek basınçta sıvı halde motora gönderiyor. Ecu yazılım beynide sıvı lpg yi benzinmiş gibi görüyor özet olarak.

Bu sayede de arıza lambası yanmıyor sanırım
    Hocam siz ne zamandır kullanıyırsunuz lpdi sistemi kaç km dir kullanıyorsunuz ? hiç arızalandı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmir-deü-1994-tarsus -- 21 Ekim 2016; 9:40:02 >
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.