Şimdi Ara

Victor Gaming Machine Kullanıcıları Kulübü(BATTI) (318. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.687
Cevap
67
Favori
209.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 316317318319320
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cevo_61

quote:

Orijinalden alıntı: -Sniper-

quote:

quote:

Arkadaşlar G701 bataryası için aynı kasayı kullanan Monsterdan çıkma olarak temin edersek sorun olur mu? Orijinal bataryasi amazon da 150 dolardi sanırım..

Not: kadıköydeki monster servisi ile konuyu görüştüm olumsuz yanıt verdiler ikinci el olarak alabiliriz sadece sanırım

Pil konusunda çok sıkıntı yaşayacağız anlaşılan. Ben henüz sıfır pil temin edebilene denk gelmedim. Yabancı sitelerde var gibi görünse de aşırı pahalı. Benim batarya daha bitmedi gerçi ama sanırım biterse YouTube videolarındaki gibi bataryanın içini açıp 18650 pilleri yenileriyle değiştirip öyle kullanırım. Hem daha ekonomik olur hem de ne kullandığımı bilirim en azından.

Bir link atarmısınız hocam bende yapayım bari şu işlemiş gerçekten aşırı pahalı yurt fışı kaynaklı sitelerde

Hocam youtube'da arama yaparsan bir sürü video var bu konuyla ilgili.Türkçe olanı da var ama inglizce olanları da ayrıntılı tabi.Türkçe bir link atayım hemen.

https://www.youtube.com/watch?v=A1MqgUoT89U

Bu arada Bize Her Yer Trabzon

Önce türkçe tam anlayalım da sonra ayrıntılı olarak ingilizcesine bakıcam hocam

Aynen öyle hemşerim

• Arkadaşlar Victor g451 laptop bios dosyasını nereden bulabilirim elinde olan varsa atabilirmi çok acil lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar G701 bataryası için aynı kasayı kullanan Monsterdan çıkma olarak temin edersek sorun olur mu? Orijinal bataryasi amazon da 150 dolardi sanırım..

Not: kadıköydeki monster servisi ile konuyu görüştüm olumsuz yanıt verdiler ikinci el olarak alabiliriz sadece sanırım

Pil konusunda çok sıkıntı yaşayacağız anlaşılan. Ben henüz sıfır pil temin edebilene denk gelmedim. Yabancı sitelerde var gibi görünse de aşırı pahalı. Benim batarya daha bitmedi gerçi ama sanırım biterse YouTube videolarındaki gibi bataryanın içini açıp 18650 pilleri yenileriyle değiştirip öyle kullanırım. Hem daha ekonomik olur hem de ne kullandığımı bilirim en azından.

Bir link atarmısınız hocam bende yapayım bari şu işlemiş gerçekten aşırı pahalı yurt fışı kaynaklı sitelerde

Hocam youtube'da arama yaparsan bir sürü video var bu konuyla ilgili.Türkçe olanı da var ama inglizce olanları da ayrıntılı tabi.Türkçe bir link atayım hemen.

https://www.youtube.com/watch?v=A1MqgUoT89U

Bu arada Bize Her Yer Trabzon

Önce türkçe tam anlayalım da sonra ayrıntılı olarak ingilizcesine bakıcam hocam

Aynen öyle hemşerim

G701 batarya benimde öldü

Birde yiğenim ekrana vurdu ekranda 2 parmak uzunluğunda çizgi oluştu ekranı değiştirmek istiyorum biraz araştırdım ekranı temin zor ben buna full HD herhangi bir ekran taksam ne olur çalışır öı sorun olur mu acaba?

• arkadaşlar g451 modeli bilgisayarın 3. yılındayım, alet hala çok iyi gidiyordu ancak sıcaklıklar yüksek gelince bi termal macun işine gireyim dedim.
     Victor Gaming Machine Kullanıcıları Kulübü(BATTI)

vatandan 21tl ye xigmatek pti g3606 ile şekildeki gibi yayarak ince bir şekilde uyguladım.

işlem öncesi furmark ile cpu: 82 derece gpu: 92 derece (max 94)
    işlem sonrası furmark ile cpu: 69 derece gpu 91 derece (max 91)

olarak geldi. cpu da bariz fark mevcut, belki gpu'da uygulama yöntemim pek iyi değildi, bilmiyorum. arctic mx-4 bulabilirsem onunla da deneme yapabilirim, paylaşmak istedim sadece. özellikle 3 yıl dolduysa dereceleri düşürmek için macun yeniyebilirsiniz.

sizde başka macun ile sonuçlar nasıl paylaşmak da isteyebilirsiniz, iyi günler dilerim :)

• ShotgunPadre S kullanıcısına yanıt
    bu işlemi nasıl yapacaz zor mudur bilgisayarcılar kaca yapar
  • Ben çok zorlanmadim acikcasi, nasil yapildigini gosteren videolar var youtube da, ona gore karar verirsiniz. Eliniz acemiyse hic ugrasmayin derim. Kullanilan termal macun elektrigi iletmeyen olmasi lazim, yoksa anakarta vs akarsa kisa devre yapar.

Kolay gelsin iyi yapmışsınız hocam. Bilgisayarların termal macunları 2 yılda bir değiştirilmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShotgunPadre

arkadaşlar g451 modeli bilgisayarın 3. yılındayım, alet hala çok iyi gidiyordu ancak sıcaklıklar yüksek gelince bi termal macun işine gireyim dedim.

vatandan 21tl ye xigmatek pti g3606 ile şekildeki gibi yayarak ince bir şekilde uyguladım.

işlem öncesi furmark ile cpu: 82 derece gpu: 92 derece (max 94)
    işlem sonrası furmark ile cpu: 69 derece gpu 91 derece (max 91)

olarak geldi. cpu da bariz fark mevcut, belki gpu'da uygulama yöntemim pek iyi değildi, bilmiyorum. arctic mx-4 bulabilirsem onunla da deneme yapabilirim, paylaşmak istedim sadece. özellikle 3 yıl dolduysa dereceleri düşürmek için macun yeniyebilirsiniz.

sizde başka macun ile sonuçlar nasıl paylaşmak da isteyebilirsiniz, iyi günler dilerim :)

Hocam gpu sıcaklığı bayağı fazla gibi benim laptopa göre. Söylediğiniz programı indirip 20 dakika stress test yaptım ve gpu 70 dereceyi geçmedi. Ben de g451 kullanıyorum ve ilk alanlardanım. Henüz termal macun değiştirmeyi bırakın fanları bile temizlemedim. Acaba benim sensörler mi bozuk yoksa sizin gpu mu çok ısınıyor? İlk aldığınızda test etmiş miydiniz gpu sıcaklığını?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Gpu baslarda bende de serindi ama bayadir bakmiyodum yazin sicagidir diye dusunmustum. Oyunlarda 84u gecmiyor. Furmark cpu + gpu stress birlikte acmistim, cunku ortak heatpipe kullaniyor sistem. Eve donunce vidalari biraz daha sikayim bakalim.

• Arkadaşlar victor g451 laptopun orjinal biosu lazım "universal bios backup toolkit"bu program yardımıyla yedekliyoruz bilgisayarcı bu dosya eksik diyor biosu yüklemiyor diyor başka bir tür yedekleme programı varmıdır acil lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yozgatlee -- 17 Temmuz 2017; 14:35:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yozgatlee

Arkadaşlar victor g451 laptopun orjinal biosu lazım "universal bios backup toolkit"bu program yardımıyla yedekliyoruz bilgisayarcı bu dosya eksik diyor biosu yüklemiyor diyor başka bir tür yedekleme programı varmıdır acil lazım.

https://repo.palkeo.com/clevo-mirror/

şuradan uygun modeli seçip bulabilirsiniz. yanlış model seçerseniz bilgisayarınız bir daha açılmayabilir bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

quote:

Orijinalden alıntı: yozgatlee

Arkadaşlar victor g451 laptopun orjinal biosu lazım "universal bios backup toolkit"bu program yardımıyla yedekliyoruz bilgisayarcı bu dosya eksik diyor biosu yüklemiyor diyor başka bir tür yedekleme programı varmıdır acil lazım.

https://repo.palkeo.com/clevo-mirror/

şuradan uygun modeli seçip bulabilirsiniz. yanlış model seçerseniz bilgisayarınız bir daha açılmayabilir bilginiz olsun.

Siz yine linkini atınca bir bakayım dedim. Daha önce farketmemiştim. Biosların olduğu sayfada servis kitapçığı da var. Bilgisayarın içinin nasıl açıldığı adım adım anlatılmış. Cesaret edersem şu hoparlörü benim eski tabletin hoparlörü ile değiştirip deneyeceğim.

macunu tekrar yeniledim ancak dereceler aynı geldi, gpu yine 90ları görüyor. oda derecesi 29 derece, o da etkiliyor olabilir. driver son nvidia driver'ı, belki baktı serinliyor, turbo boost'u daha aktif kullanıyor olabilir mi? son tercih bi de başka macun deniycem artık

Bilmiyorum hocam. Siz furmarkta test ederken kaç fps oluyor ortalama?(Bende 20-21 değişiyor). Cihaza özelleştirilmiş bios yüklediniz mi? Fanın dönüş hızı nasıl? Bir de ben i5 modelini kullanıyorum. Siz i7 olanı kullanıyorsanız belki ondandır. i7 daha çok ısınıyor bu işlemci serisinde. Belki işlemciyi soğuturken gücü harici karta o kadar yetiyordur,

Cihaz i5 4200m hocam, Premamod yuklu, 24 fps aliyorum furmarkta. Isi borulari oldukca sicak, sanirim termal macundan degil. Fan sesi cihazi ilk aldigimda asiri rahatsiz ediyordu ama artik etmiyor, heralde fan hizim da dustu bios la. Neyse nvidia profile inspector ile fps kilitlerim cok isinmasin diye, su an uzmuyor cihaz beni. Macunu bi de nokta seklinde ve biraz fazla koydum dereceler hala ayni. Olay fanda bitiyor gibi kisacasi. Bu modelin kotu yani tek fan olmasi. Guclu ve sessiz bi fani olsa on numara olacak. Tesekkurler yardiminiz icin bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: ShotgunPadre

Cihaz i5 4200m hocam, Premamod yuklu, 24 fps aliyorum furmarkta. Isi borulari oldukca sicak, sanirim termal macundan degil. Fan sesi cihazi ilk aldigimda asiri rahatsiz ediyordu ama artik etmiyor, heralde fan hizim da dustu bios la. Neyse nvidia profile inspector ile fps kilitlerim cok isinmasin diye, su an uzmuyor cihaz beni. Macunu bi de nokta seklinde ve biraz fazla koydum dereceler hala ayni. Olay fanda bitiyor gibi kisacasi. Bu modelin kotu yani tek fan olmasi. Guclu ve sessiz bi fani olsa on numara olacak. Tesekkurler yardiminiz icin bu arada

Fan bakımı yapmanız ya da değiştirmeniz gerekebilir. Fanın pervanesini söküp temizledikten sonra yağlamak iyi olabilir. Internette videoları var. Yağlama sadece tornavida üzerine bulaşan yağ ile yapılıyor dikkat edin bozmayın.

Bunlardan sonra yine aynı kalırsa bios fan hızını artırmıyor demektir. Kapanmıyorsa sıkıntı yokama sürekli 80 * üstünde çalışan bi pc tavsiye edilmez

• srvngrc S kullanıcısına yanıt
    g451 için uygun model hangisi acaba bilginiz varmı ?
    yozgatlee Y kullanıcısına yanıt
    O bios'da fan hızını ayarlamak için seçenekler vardı diye hatırlıyorum. Muhtemelen daha az ses çıkarması için fanı yavaşlatıyor. Oradan halledebilirsiniz belki. Muhtemelen vbios da güncellenmiş olacak ki benimkinden biraz fazla performans alıyorsunuz.

@yozgatlee

Hocam üstte yazacaktım hatta etiketledim de ama nedense unuttuum. W65xsj olması lazım g451 in. W650SJ olarak da geçiyor. Laptop un altındaki etikette yazıyor.
    https://repo.palkeo.com/clevo-mirror/W650SJ/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 18 Temmuz 2017; 11:28:59 >
  • Laptopun arkasındaki gaming machine yazısını nasıl kaldırabilirim ?
  • Elimde şuan gtx860m'li G701 modeli var herşeyiyle sapasağlam. Oyun oynamayı vs. uzun süre önce bıraktığımdan ötürü pek ihtiyacım yok artık böyle bir sisteme. Eğer firma/garanti vs gibi konulardan çekincesi olmayan birileri sahip olmak isterse, uygun bir fiyattan, bana mesaj atarsanız iletişime geçebiliriz.

• 
Sayfa: önceki 316317318319320
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.