Şimdi Ara

Vida kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün kış lastiklerini değiştirirken bijonun takıldığı vidalardan biri kırıldı. Nerde ve ne kadara değiştirebilirim bi bilgisi olan var mı?

• Vida derken porya üzerindeki saplamayı kırdılarsa eğer, çıkma bir porya ayarlamanız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.Ama en kötü ihtimalle tek saplama olduğundan iyi bir kaynakla belki iş görebilir.
  • evet saplamanın biri kırıldı acaba tahminen ne kadara mal olur bu iş ?
  • KENDİN DEĞİŞTİREBİLİRSEN 5 LİRA YA ALIRSIN...
    USTAYA YAPTIRIRSAN 20 LİRA DA İŞÇİLİK VERİRSİN...
  • Yanlış anlaşılma olmasın emin misin o kadar tutacağına sabit duran vida kırıldı üstüne bijonu sokup çevirdiğin vida bazı arabalarda bijonlar kendileri vida gibi benim ki öyle değil sabit duran 4 vidadan biri kırıldı.
  • üç gün önce başımıza geldi. arka bijon saplaması kırıldı. saplama kampananın kapak diye tabir edilen kısmındadır. kampananın kapağını (bizdeki arka tekerdi) söküyorsun, bijon saplaması frezelidir, saplamanın kırılan kısmına sağlam bir tornavidayı daya çekiçle birkaç kez vurduktan sonra kırık saplama kampananın arkasından düşer. sağlam saplamayı da aynı işlemi tersinden yaparak yerine takabilirsin. tekeri takıp somunu sıktıkça saplama yerine tam olarak oturur. eğer ön poryadaki saplama koptuysa aynı şekilde yapabilirsin, diski sökmek biraz daha zordur ama yapabilirsin.
    yeni saplama 2 tl
    yeni somun 5 tl
    porya somunu (kampanayı tutan büyük somun) 15 tl (değiştirmesende olur ama bizdeki kilitli (kontra) somundu ve açıldıktan sonra tekrar takmak pek sağlıklı değil)
    porya yağ kapağı 2 tl (bildiğim kadarıyla sadece arka porya üzerinde var, değiştirmesen olur ama eğer sökerken zedelersen yağ kaçırır)
    toplam 24 tl,
    ben parçaları servisten aldım, sen dışardan alırsan daha ucuza bile halledebilirsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: LoW_Rider

Yanlış anlaşılma olmasın emin misin o kadar tutacağına sabit duran vida kırıldı üstüne bijonu sokup çevirdiğin vida bazı arabalarda bijonlar kendileri vida gibi benim ki öyle değil sabit duran 4 vidadan biri kırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 31 Mart 2009; 23:49:00 >

• teşekkürler saolasın
  • zor birşey değil ustaya götür O halleder Tornacıda çıkartır 3 kuruşluk masraf ama ustaya bakar:D
  • ben toyota corollanınkimi aldım 7 tl ,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.