Şimdi Ara

Vida yuvası yalama oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Notebookun monitörünün kasaya oturduğu vida yuvası yalama oldu ve monitör şu anda boşta duruyor. Monitörü kaldırmaya çalıştığım zaman da üstündeki plastiği zorluyor ve kırılacak diye korktuğum için açamıyorum. Vida taktığım zaman da boşta dönüyor. Monitörü kasaya nasıl sabitleyebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yalama Olmuş Vida Yuvası Tamiri: Bir Kılavuz

Vida yuvaları zamanla kullanımdan dolayı genişleyebilir veya yalama olabilir, bu da vidaların yerinde sıkı bir şekilde durmasını zorlaştırır. Genişleyen veya yalama olmuş vida yuvalarıyla karşılaşırsanız, bunları onarmak için birkaç seçenek mevcuttur.

Genişleyen Vida Yuvaları

Genişleyen vida yuvaları genellikle metal yüzeylerde meydana gelir. Bu sorunu gidermek için metal genişleyen vida yuvaları kullanılabilir. Bu yuvalar, vidanın yerleştirildiği ve sıkıldığı zaman genişler ve yuvanın sıkılığını artırır.

Yalama Olmuş Vida Yuvaları

Yalama olmuş vida yuvaları genellikle plastik yüzeylerde meydana gelir. Bu sorunu gidermek için plastik genişleyen vida yuvaları kullanılabilir. Bu yuvalar, vida deliğine yerleştirilir ve genişler, yuvanın sıkılığını artırır ve vidanın yerinde kalmasını sağlar.

Vida Yuvası Tamiri

Yalama olmuş vida yuvalarını tamir etmek için??? adımları izleyebilirsin:

1. Uygun genişleyen vida yuvasını seçin (metal veya plastik).
    2. Yuvanın genişlemesini sağlamak için vidayı sıkın.
    3. Genişleyen vida yuvası yeterince genişlediğinde, vidayı çıkarın.
    4. Orijinal vidayı genişleyen vida yuvasına yerleştirin ve sıkın.

İpuçları

• Her zaman doğru boyutta vida yuvası kullandığından emin olun.
    • Vidayı aşırı sıkmayın, aksi takdirde genişleyen vida yuvasına zarar verebilirsiniz.
    • Genişleyen vida yuvalarını çok sık tekrar kullanmayın, aksi takdirde etkisiz hale gelebilirler.
    • Yalama olmuş vida yuvalarını tamir etmekte zorlanıyorsanız, profesyonel bir tamirciye başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ufak bi parça deliğe giricek kadar kağıt sıkıştır öyle cevir vidayı.
  • kibrit çöpü yada kürdanı kıymık haline getirip içine uzunlamasına sokup deneyebilirsin
  • İki yöntemi de denedim fakat her ikisinde de vida boşta kalıyor. Vida yuvasının altı boş. Bu nedenle vida oturmadığı zaman monitörü açtığımda vida yerinden çıkıyor. Kafayı yicem galiba. Sabahtan beri bilgisayarı doğru düzgün kullanamadım. Başka önerileriniz var mı?
  • Vidaya biraz yapıştırıcı sür, kabuk şeklinde kurumasını bekle. Bir de böyle dene bakalım olacak mı?
  • Az önce o bölgeye kuruyunca silikon haline gelen türde bi yapıştırıcı sürdüm. Şimdi kurumasını bekliyorum. Acaba o da iş yapar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GameMonster1

Az önce o bölgeye kuruyunca silikon haline gelen türde bi yapıştırıcı sürdüm. Şimdi kurumasını bekliyorum. Acaba o da iş yapar mı?

Silikonla işi çözebilirsin ama bence bir büyük vida ve sivri olaz vidalar varya yuvasını kendisi acanlar onlarda olablirdi bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.