Şimdi Ara

Video Boyutları Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar xsplit ile 1 saatlik bir oyun videosu kaydettim , fakat boyutu çok yüksek oldu .
    Movie Maker,Format Factory ve Handbrake derleyici programları ayrı ayrı kullandım. İçlerinde en beğendiğim handbrake oldu 12 gblık veriyi 1.7 gb gibi bir rakama düşürdü ki bu çok iyi bir şey fakat onda da ne yaparsam yapayım videonun hep bir yerlerinde seste bozulmalar ya da bir noktadan sonra sesin tamamen gelmemesi gibi problemler yaşadım. Format Factory ise kafasına göre çalışan bir program . 12 gblık videoyu 15 gb yaptı kendisi ayrıca yine seste kayma bozulma yaşadım. Tekrar denedim sonrasında 5gb a düşürdü fakat aynı problemler devam etti. Movie Maker ise seste kaymanın yanı sıra bir de videoyu resmen pikselleştirdi. Yani format factory ve handbrake teki görüntü kalitesi 2-3 kat düştü karıncalanmalar oldu.
    Oturup öğrenererek bu işin altından adam akıllıca kalkabileceğim bir program var mıdır ? Upload kotamın çoğunu götürecek olan 12 gblık veriyi yüklemek istemiyorum. Bunu daha düşük boyutlara mümkün olan en az kalite kaybıyla nasıl düşürürüm.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

• freemake video converter kullanın
    dönüşecek formatın dosya boyutunu belirtiyorsunuz ona göre ayarlamalar yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan

freemake video converter kullanın
    dönüşecek formatın dosya boyutunu belirtiyorsunuz ona göre ayarlamalar yapıyor

teşekkür ederim deneyeceğim, bir de acaba hiç vegas pro deneyiminiz oldu mu bin liraya değer mi onda böyle bir şey yapma şansımız var mı ?
  • Eğer ayarlarını yapmayı becerebilirsen moo video minimizer diye bi program var onu kullan. Boyutu çok çok küçültüyor ama kalite de küçülüyor, yani bozuluyor. Dediğim gibi, eğer yapabilirsen ayarlarını, on numara program.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçakçı

Eğer ayarlarını yapmayı becerebilirsen moo video minimizer diye bi program var onu kullan. Boyutu çok çok küçültüyor ama kalite de küçülüyor, yani bozuluyor. Dediğim gibi, eğer yapabilirsen ayarlarını, on numara program.

Valla ayarlar sekmesinde çok da bir şey yok deneme amaçlı sadece 1mb düşürdüm ona rağmen kalite değişti. Program videonun kalitesini düşünüyor. Yine de çok teşekkür ederim. 1 saatlik videonun renderını almak çok uzun sürdüğünden freemake i deneyemedim şimdi onu deneyeceğim
  • Anladım ki kalite düşüşü olmadan boyutu düşürmek böyle programlarla mümkün değil. Parayı bulduğum an sony vegas pro alacağım gibi. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • bir şeylerden ödün vermezseniz dosya boyutu küçülmez.

kayıp vermeden asıl dosya boyutunu küçültme işlemi ham görüntü dosyasını rar zip gibi bir yöntemle dosyanın kendi içinde sıkıştırmak.
    video açılırken ise bunu tersini yapılır dosyadaki sıkışmış "part"lar bellekte açılır ve ekranda gösterilir.

bu yöntemle yapılan sıkıştırma yetersiz gelenler için bazı teknikler uygulanarak dosya boyutları küçültülebiliyor.
    bu yöntem ise BMP dosyanın JPG'ye dönüştürülmesi gibi bir şey
    BMP ham görüntü içerir. JPG ise hem rar zip gibi dosyayı sıkıştırır hem de
    çeşitli algoritmalar ile gözle fark edilmeyecek birbirine yakın renkteki noktaları aynı yapar, ince ayrıntıları kabalaştırır.
    JPG dönüştürücü kullandıysanız sıkıştırma seviyesini göreceksinizdir. örneğin Photohop, irfanview ....
    sıkıştırma seviyesini ne kadar düşürürseniz dosya boyutu da o kadar küçülür, ancak dosyadaki bozulmalar da gözle görünür hale gelebilir.
    jpg için irfanviewde 80 oranı üzeri iyi bir görüntü vermektedir.

videolar için ise çok değişik algoritmalar kullanılıyor.
    JPG'deki gibi sıkıştırma yöntemi uyguladığı gibi saniyededeki görüntü karesini farkedilmeyecek değerde azaltıyor ya da birbirine benzer görüntü karesi pixellerinin renklerini eşleştiriyor.
    hareketsiz sahnelerdeki pikselleri her kare için ayrı ayrı kaydetmiyor.
    dikkat ederseniz hareketi az olan videolar daha çok sıkışır.

özet olarak vermeden almak olmaz.
    bence paralı programlarla da yakın sonuçlar elde edersiniz.

satın almadan öncehttp://www.vegascreativesoftware.com/us/vegas-pro/ dan 30 günlük sürümünü bir deneyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan

bir şeylerden ödün vermezseniz dosya boyutu küçülmez.

kayıp vermeden asıl dosya boyutunu küçültme işlemi ham görüntü dosyasını rar zip gibi bir yöntemle dosyanın kendi içinde sıkıştırmak.
    video açılırken ise bunu tersini yapılır dosyadaki sıkışmış "part"lar bellekte açılır ve ekranda gösterilir.

bu yöntemle yapılan sıkıştırma yetersiz gelenler için bazı teknikler uygulanarak dosya boyutları küçültülebiliyor.
    bu yöntem ise BMP dosyanın JPG'ye dönüştürülmesi gibi bir şey
    BMP ham görüntü içerir. JPG ise hem rar zip gibi dosyayı sıkıştırır hem de
    çeşitli algoritmalar ile gözle fark edilmeyecek birbirine yakın renkteki noktaları aynı yapar, ince ayrıntıları kabalaştırır.
    JPG dönüştürücü kullandıysanız sıkıştırma seviyesini göreceksinizdir. örneğin Photohop, irfanview ....
    sıkıştırma seviyesini ne kadar düşürürseniz dosya boyutu da o kadar küçülür, ancak dosyadaki bozulmalar da gözle görünür hale gelebilir.
    jpg için irfanviewde 80 oranı üzeri iyi bir görüntü vermektedir.

videolar için ise çok değişik algoritmalar kullanılıyor.
    JPG'deki gibi sıkıştırma yöntemi uyguladığı gibi saniyededeki görüntü karesini farkedilmeyecek değerde azaltıyor ya da birbirine benzer görüntü karesi pixellerinin renklerini eşleştiriyor.
    hareketsiz sahnelerdeki pikselleri her kare için ayrı ayrı kaydetmiyor.
    dikkat ederseniz hareketi az olan videolar daha çok sıkışır.

özet olarak vermeden almak olmaz.
    bence paralı programlarla da yakın sonuçlar elde edersiniz.

satın almadan öncehttp://www.vegascreativesoftware.com/us/vegas-pro/ dan 30 günlük sürümünü bir deneyin.

Sıkıştırma metodunu anladım tabi ki "ne kadar ekmek o kadar köfte" orayaı diyeceğim bir şey yok. Mesela ben boyutu 4 kat daha azaltıp mümkün olan en az kaybı yaşamak istiyorum. Bu arada attığınız link çok işime yaradı 11 den beri programla uğraşıyorum. Ve diğer programlara göre sonucun muazzam olduğunu belirteyim. Bir kaç arkadaşıma gösterdiğimde farkı çok zor ayırt ettiler. Görüntüde karıncalanma olmasa farkedilmeyecek. Bu arada ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ederim. O deneme sürümü program hakkında bir önfikir sahibi olmamı sağladı. Bu arada programda çok fazla ayrıntı ve seçenek var programı tam çözebilmiş değilim. Amatörce yaptığım renderdan aldığım sonuç bu ve gayet tatmin edici bence.

• dikkat edilirse farklar belli. tabii bu bir kare
    film seyrederken fark edilmeyebilir.

herhangi bir ayar yapmadan 1/4 oranında küçüldü mü?
    yoksa film boyutu, kare sayısı, ses kalitesi gibi ayarlar mı yaptınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcan -- 12 Ekim 2016; 11:38:46 >
  • Herhangi bir ayar yapmadan küçülmesi mümkün değil videonun kendi ayarlarını kullanırsanız zaten direk olarak aynısını aynı boyutta renderlıyor. Bit rate felan filan olsun birazcık azaltım. Ve 1/4 oranında ki kayba değmeyecek kadar kötüleşmedi, dediğim gibi arkadaşlar dikkatli bakmadıkları sürece anlayamadılar bile kare hızını değiştirmedim 60 fps se 60 fps 30 fps se 30 fps. Şuan 3. videomu renderlıyorum gayet kullanışlı süre bitince 600 doları kapacaklar gibi benden :D G2a ya felan bakmak lazım illaki daha ucuzu vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.