Şimdi Ara

Video Depolama İçin M2 SSD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Video çekimleri ve kurgusu yapıyorum. Bu çekimleri ve oyunları falan depolamam için 2 TB SSD'YE ihtiyacım var.

Hali hazırda 1TB Samsung Pro 980'im var ama ona windowsu programları vs kurmayı düşündüğümden çekim dosyalarını ayrı depolamak istiyorum. Depolama olacağından bozulan modeller olmazsa çok sevinirim. Çünkü çekimleri kaybetmem demek daha dönüşü olmayan bi yola sokabilir beni.

Hiç araştırmadan Crucial 2tb p3 plus alacaktım ama yorumlarda fazla bozulduğu söylendi iptal ettim siparişi.

Bütçem 3000 TL civarı. Şimdiden Teşekkürler.

Anakartım MSI PRO B650M-P DDR5

• Kioxia hız konusunda seni tatmin etmese de ömür konusunda başarılı marka.

• OptikForm kullanıcısına yanıt
    www.vatanbilgisayar.com
    Kioxia 2TB Exceria Plus G2 Serisi NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 3200MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Kioxia 2TB Exceria Plus G2 Serisi NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 3200MB Yazma) en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/kioxia-2tb-exceria-plus-g2-serisi-nvme-m-2-ssd-3400mb-okuma-3200mb-yazma.html

Teşekkürler hocam şu modeli mi bahsettiğiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kioxia'nın kendini ispatladığı ve en sorunsuz modeli buydu. Kioxia Exceria SSD (1 TB) (LRC10Z001TG8) En Ucuz Fiyat ve Özellikleri - Epey

Bu modelin 2 Tb'lık versiyonunu bulamadım zaten hız değerleri düşük.

Diğer modeller de inşallah bu model gibi uzun ömürlüdür. Attığınız linkteki model çok uygun.

Kioxia Exceria Plus G2 2 TB Review | TechPowerUp Dram'i de varmış.

Dram ne oluyo hocam

• Önbellek hocam. Uzun ömürlü olmasını ve daha uzun süre vaat ettiği hızları korumasını sağlıyor.

• Çok teşekkürler sipariş veriyim ozaman sağolun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Son bi sorum var hocam :D

Şimdi ben dün sistemi ve windows'u samsung ssd'ye kurdum. Bu ssd gelince direk 2.slota taksam bilgisayarı açtığımda görecek mi yoksa yeniden format atmam mı gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 27 Ekim 2023; 9:32:59 >
  • Görecek.

Peki sizce 970 Evo plus mu yoksa linkteki kioxia 2tb exceria plus g2 mi uzun ömürlülük açısından? Hali hazırda 1TB 970 evo plus kullanıyorum ama 2TB düz HDD yi de sistemden söküp 2tb nvme takayım diyorum

• Samsung 2 tb'lık model için 1.200 tb garanti vermiş, Kioxia 800 tb.

Bu yüzden Samsung derim ama 980 vs 990'larda ısınmayla alakalı bozulma olayları olmuştu onları paran varsa bile alma.

• Kingston Fury Renegade PCİE 4.0 /KC 3000 PCİE 4.0 olarak

Adata XPG SX8200PRO ve GOODRAM IRDM de PCİE 3.0 olarak tercih edilebilecek DRAM lı Modeller

• -ben pc de 500gb m2 ssd, 500 gb sata ssd ve 1 tb sata harddisk yerine tek bir 2tb m2 ssd kullanayım dedim.

-bu yüzden 2 tb m2 ssd almayı düşündüm.leven 2tb m2 ssd aldım. normal kullanımda 62 derece sıcaklıkta çalıştı, yük de 75 derece sıcaklığa çıktı. bu sıcaklığı yüksek bularak ssd yi iade ettim. kullandığım 500 gb m2 ssd 42 derece, leven 62 derece. bu yüzden korktum 2 tb veriyi tek cihaza bu sıcaklıkta koymayı göze alamadım...

-2tb olup fiyatı 2500 lira civarında olan ve ısısı çok olmayan m2 ssd var mı? versiyon 3 olsun. 4 e gerek yok.

-ya da "verilerin 3 yerde olması tek yerde olmasından daha az riskli, 3 harddisk i de kullan" mı diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 6 Kasım 2023; 20:53:52 >
  • inventus
    XPG ASX8200PNP-2TT-C SX8200 Pro Serisi 2TB SSD M.2 3500-3000MB/s SSD sabitdisk - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11409
  • aksu01 kullanıcısına yanıt
    ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    GoodRam 2TB IRDM PRO Gen4x4 M.2 2280 NVMe SSD (7000MB Okuma / 6850MB Yazma) | ITOPYA
    https://www.itopya.com/goodram-2tb-irdm-pro-gen4x4-m2-2280-nvme-ssd-7000mb-okuma-6850mb-yazma_u23630
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.