Şimdi Ara

video izlerken ekran kararması ve hata mesajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu konu ile ilgli dh ve nette bir çok forum var ama benimki gibi olana ben rastlamadım.

konuyu kısaca anlatmaya çalışayım;
    monitör samsung syncmaster 932nwe plus 19" (1440*900) , ekran kartı winfast nvidia 6600gt tdh extreme 128 mb 128 bit , işlemci p4 3.0 , işletim sstemi xp sp2.
    video izlerken tam ekran olsun veya olmasın fark etmez ( bu arada netten izlerken sorun yok) birden ekran kararıyor ve ekranda sanki ekran koruyucusunda olduğu gibi ortada bir mesaj dolaşmaya başlıyor. "uygun olmayan mod! uygun mod 1440*900 60 hz" yazıyor. zaten ayarlar 1440*900 60 hz de . bu durumda iken video ilerlemeye devam ediyor, ses geliyor, ben görmeden rastgele mouse ile sağa sola tıklayabiliyorum, klavyeden de durdurabiliyorum ama hiç bir şekilde bişey göremeyorum ve ctrl+alt+del v.b. işlemlerin hiç biri de bir işe yaramıyor. pc öylece çalışmaya devam ediyor. mecburen reset atmak zorunda kalıyorum.

ayrıca ekran kartı için hep yeni driver denedim artık yeni driverdan ümidi kestim eskiye döndüm arşivden 2-3 yıl önceki driverları yükledim ama olmadı . codec yükledim olmadı kaldırdım olmadı. media player ise fark etmiyor hepsinde aynı numara. ekran çözünürlüğünü frekansını değiştirdim olmadı. ekran kartını söktüm temziledim yeniden termal macun uyguladım aynı şekilde işlemciyi de söktüm temzildim termal macun işlemi uyguladım olmadı. sorun çıkmadan önce sürekli sıcaklıkları kontrol etmeye çalıştım ama sorun oluştuğu anda hersey normal görünüyor daha sonrasını ise ekran karanlık olduğundan göremedim.

bu konu ile ilgili bilgisi veya yaşayan varsa yardımlarını beklerim . yani öğrenmek istediğim sorun ekran kartından mı yoksa diğer donanım veya yazlımla alakalı da bir sorun var mı?

şimdiden teşekkürler, saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.