arkadaşlar makineye yeni dvd-rw taktım sürekli takılıyor nedir bu iş anlamadım makine pIII 550 128 mb ram var eskiden cd takılıydı izleyebiliyoduk şimdi ise dvd takıldıktan sonra durarak oynatmaya başladı.
media player ve nero player programı var üzerinde
farklı bir program mı deneyelim yaksa başka bir problem midir.
Dostum sisteminin özelliği çok düşük.Muhtemel sebeb budur.
ama önceden sorunsuz izleyebiliyodukdvd takınca böle bir sorunla karşılaştık
O zaman DVD nin bağlantılarını kontrol et.Yani cdromu çıkardıktan sonra dvd yi taktın ya,ide kablosunun dvd ye ve anakarta giriş yerinde sorun olabilir, tam oturmamış da olabilir,onu bir kontrol et.Bir de dvd deki film dosyalarını bilgisayara kopyala ve oradan izlemeye çalış. Ayrıca eskiden CDROM vardı,CD izliyordun,ama şimdi DVD sürücün var,hangi filmleri izlerken sorun çıkarıyor?
DVD ile VCD arasında dağlar kadar fark var. VCD oynatıyorsa DVD de oynatır sanıyorsan ve sisteminde 128 ram varsa yanılıyorsun. Maalesef sistemini yenilemen gerek. DVD kaldıtmaz bu sistmen.Takılması da çook normaldir.
Arkadaşın dediği gibi sistemin konfigrasyonu dvd kullanman için biraz düşük.Ama tüm olasılıklarıda gözden geçirmekte de fayda var.Eski bir sistem olduğu için eski ide kablonu kullanmış olma ihtimalin aklıma geliyor.Öncelikle Dvd ni yanında verilen ide kablosu ile kullan.İkinci söyleyeceğim Hdd ve dvd ni ayrı ide kablolarında kullanman.Tabi anakartında tek ide port var ise bu söylediğim için yapacağın fazla bir şey yok.Bunları yaptığın halde takılma problemin devam ediyorsa sisteminin belleğini arttırman öncelikle düşünmen gerekecek çözümdür...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme