speed-step'in söylediklerine katılıyorum demek istedim :) harddiskte de problem olabilir ama bana mantıklı gelmedi
:-) tamam şimdi anladım. Ayrıca harddiskin problemi var demiyorum? Belirttiğim harddiskin saniyedeki yazma hızı 35 mb geçermi? demiştim. :-)
Geçmez, 7200 let bile zar zor 30 MB yazıyorbunun sorun olacağını sanmıyorum, lag e yol açmayacaktır... Senin lag sorunun başka birşey kaynaklanıyor olmalı... avi dosya formatıdır, DV codec inde kaydettiğine emin ol. farketmeden sıkıştırma yapıyor olabilirsin, 30 sn. kaydedip media player'in properties'inden kontrol et
Ham-Solo Profosyonel yada amatör olarak video işleme yapılan makinalarda (bunlar aslında genelde machintosh olur) hepsinde SCSI harddisk vardır çünkü videonın kaynaktan doğru bir şekilde örneklenebilmesi için çok yüksek miktarda verinin sn ler içinde kayıt aracına aktarılması gerekir. Bunun için bence Hazır A7N8X Deluxe var 2 tane 80 lik SATA HD al ve Raid 0 yaparak 2 sini tek bir HD miş gibi gösterip Tek 160 GB a WinXP pro kur sonra bi dene olayı aşarsın sana maliyeti 150 + kdv olur bu işin.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Speed-Step</i> <br />Ham-Solo Profosyonel yada amatör olarak video işleme yapılan makinalarda (bunlar aslında genelde machintosh olur) hepsinde SCSI harddisk vardır çünkü videonın kaynaktan doğru bir şekilde örneklenebilmesi için çok yüksek miktarda verinin sn ler içinde kayıt aracına aktarılması gerekir. Bunun için bence Hazır A7N8X Deluxe var 2 tane 80 lik SATA HD al ve Raid 0 yaparak 2 sini tek bir HD miş gibi gösterip Tek 160 GB a WinXP pro kur sonra bi dene olayı aşarsın sana maliyeti 150 + kdv olur bu işin. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Amatör Dv capture için böyle bir sisteme ihtiyaç yoktur dünya üzerinde pekçok evde kullanılan handy cam var bunlarda capture yapıyor ve scsi raid sata nedir bilmiyorlar... Ablama bir fire-wire kart birde dvd-writer aldım, gönderdim taktı ve çalıştırdı. DVD kaydetmiş izledim gayet başarılı. kaydettiği makina 5400 rpm u-ide harddisk 256 mb ram ve xp Bu bir mucizemi? hayır zaten bütün amaçta bu DV- codec i bunun için bulunmuş kolay movie capture-edit edebilmek için geliştirilmiş bir codec. Doğru yapılırsa donanımlarda da bir problem yoksa yapılabilmesi gerekir.
http://graphics.tomshardware.com/video/20040524/index.html burada da söylediği gibi harddisk 'in yavaş olması efekt eklerken, video işlerken çok almasından bahsediliyor fakat yapamaz demiyor, zaman alır diyor. Profesyonel olarak bu işi yapacaksanız işin sonu yok capture ve efekt kartları, raid1.5 yada scsi raid türü yatırımlar yapılabilir, zaman=para kazandırır fakat ben 1 saatlik video capture edicem sonra da dvd kalitesinde sıkıştırıcam diyorsanız 4-5 saat beklersiniz nur topu gibi dvd niz olur.
Ahhh ahh şu firewire ın dirverını bulsam neler neler yapacam ama bulamıyorum ki :(
_FY_, topiclerden birinde her türlü driver bulunur diye bir konu vardı. o topici bulmaya çalış bakalım. bu arada ben dv capture işini dün akşamda bir denedim. ulead 8 ile. yokh. olmadı. görüntü eskisine nazaran daha iyi ama. öle nur topu falan değil. bir saat seyretsen gözü bozacak. ama performan arttığına göre demek ki yazılımda bir şey var. uledala bir de windvd gibi bir programla her formatta kayıt etmeye çalıştım. gene olmadı. avi, mpeg, vcd, svcd,... olmuyor olmuyor olmuyor. şimdi bir soru daha siz değerli arkadaşlara. capture işi için codecler ayrı diyorlar. bu işi daha yavaş bir sistemdede oluyorsa demekki ben doğru codeci tutturamıyorum. Bu arada benim bu codeclerle tanışma meselem 1 ay kadar önce. daha önce 7 senedir bilgisayar kullanıyordum, codeclerden haberim yoktu. ben ne kadar cahilmişim. Bilgisayarımda ilk svcd syredeyim demiştim. ses çıkmayınca codec yükleyeceksin dediler. nedir bu codecler. eskiden ne güzel codecsiz bir hayat yaşıyordum. şimdi kafamda birde codecler. acaba benim bilgisayarda bir codec eksiklğimi mi var? bütün bunları düşünürken şunlarıda izah edeyim, bilgisayarımda XP prof. kurulu. dün kayır yaparken görev yöneticisinden ne kadar ram kullanıyor diye baktım. 288 Mb. bende 250 Mb var. demekki harddiskten kullanıyor. yanısarada çok zorlanıyor herhalde dedim. ben ne yapayım şimdi. elimde şeker, un, irmik, su, tencere ve ateş var. helva yapamıyorum. ateş yetmiyor. [V][lamer][wand][wand]
Sen hiçbir codec vermeden DV capture (aslında DV bir codec'tir sadece sıkıştırması yok denecek kadar azdır) yapacaksın fd32 cim ya... Bir windows movie maker ı denesene XP kuruluysa onda var. uled movie maker da da dv capture olması lazım...
Offf bende de bir problem var. Movie Maker, İmage Mixer, Ulead video 7 denedim ama hepsinde kameradan görüntü gelmeye başladıktan 1-2 saniye sonra bağlantı kopuyo... Nedendir bu???
@_FY_ kartla ilgili bir probleme benziyor... Sisteminin özelliklerini yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz.
Ham-Solo ben yapamazsın demedimki yaparsan kötü olur yada sorun yaşama ihtimalin yüksektir dedim. Ayrıca Amatör şekilde bir işle uğraşanla evde kamerasındaki görüntüyü capture eden adamı karıştırma lütfen Amatör şekilde bir işle uğraşmak para kazanmadan yapılabilecek en iyisini yapmaya çalışmak demek evde kamerasından video capture eden şahıs sadece işini görüyordur eğer biraz kasıp efek ekliyor kalite arttırmaya çalışıyor ve bu konuda araştırma yapıp kendisi için en iyisini yapmaya çalışıyorsa bu şahıs amatördür eğer en iyisini yapıp satıp birde para kazanıyorsa profosyoneldir.
movie makerla denedim. dv capture da yaptım. uleadla denedim. telef oldum. telef. nerden aldık şu kamerayı. git fotoğrafa makinası al dimi,? aanı dondur. yok arkadaş video kamerayı bulan para tuzağı hazırlamışlar, benim gibi adamları bu tuzağa düşürüyorlar. benim bu capture işine iyice kafam bozuldu. eğer şu işi bir öğrenirsem en ince ayrıntılarına kadar yazıcam. [deal] yeter yahu nerdeyse 3 ay oldu, halen bir capture işini beceremedik. Bir de görenler "aaa bak, bilgisayarcı geçiyor" diyorlar. [wand]
Dostum kameranda bi sorun olmasın başka bi makinada denedinmi[bandt]
+1 speed-step :) Ne demişler? Öldürmeyen güçlendirir, bu sorunu çözmek için pek çok bilgi edindin... Bunlar daha sonra senin çok işine yarayacaktır, moralini bozma. Başka makinada dene bakalım ne sonuç alacaksın.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by fd32</i> <br />Direk dv kayıt yani AVI formatında kayıt ediyorum. Genede atlamalar oluyor. Bence bilgisayar performansı gibi oldu artık. Aklıma ne geliyor, harddiskim yavaş herhalde diyorum. Çünkü AVI dosya kaydetmek için saniyede 25 kareden 35 MB yer harcar diyor dergilerini birinde. Benim harddisk 7200 rpm ama saniyede 35 MB kaıt yapabilirmi, bilemiyorum. Şimdi ilk işim akşam şu benim bilgisayar bi format çekmek, ardından bi 98 kurmak. Şöle bomboş bir ramla deneyeyim bakalım, nası olacak kayıt. Bu arada bı kayıt işlemleri sırasında ekran kartının fonksiyonunu tam olarak anlayamadım. güçlü olması neyi değiştirirki? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>dostum ekran kartı ram ve işlemci güçlü olursa capture işlemini birde i-link kartı ve kablosuyla yaparsan...kare kaybın olmaz..sana tekrar söylüyorum..ben trv33e ile direk dvd yazıyorummmmmmmm
@speed-step sorun çıktığında bu donanımlar hızlandırılırsa sorunun çözüleceği anlamına gelir mi?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Originally posted by eagle35dostum ekran kartı ram ve işlemci güçlü olursa capture işlemini birde i-link kartı ve kablosuyla yaparsan...kare kaybın olmaz..sana tekrar söylüyorum..ben trv33e ile direk dvd yazıyorummmmmmmm <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> şu i-link kartı nedir? Sony özel bir kart mı çıkardı yoksa zaten mevcut olan fire-wire kartından bahsediyoruz? Ekran Kartının capture işleminde hiç bir fonksiyonu yoktur.
Ham-Solo +1 Ham-Solo dostum hız herşeyi çözerde bu ekran kartını hızlandırma bana anlamsız geldi [dntw] bu konuda sana katılıyorum ve i-link sony nin FireWire a verdiği ad zaten bi ara apple sorun etmişti lisansını vermedi fireware in herkez bi isim uydurmak zorunda kaldı daha sonra uzlaşma sağlandı şimdi firewire ama sony de i-link[evlol]
Tamam, ama önce pinacle deneyeceğim. trial versiyonu. 9 olan. ondan sonra bir başka bilgisayrada deneyeyim kamerayı. Bakalım nolacak?