Şimdi Ara

video kamera+capture+VCD+kaliteli görüntü+? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
17.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    once Studio Version 9 ile ne guzel
    kayıtlar yaptım sonra format atıp windowsu yeniden yukledim
    butun gereksiz codec leri yuklememe ragmen
    simdi her 40sd de bi 8-10 frame atlıyor
    tırmalamaya basladım
    burası karsıma cıktı
    işin garibi bunu her yazılımda yapıyor
  • bende bir defa başıma geldi. baktım çok atlama oluyor. hemen kaseti bir daha aktardım. kaseti bir kere vcd yapıp seyretmeden silmiyorum. Galiba aktarmada bir sorun oluşuyor. ondan sanırım. Codecten ziyade 1394 ü yeniden yükle. vs...
  • pinnacle studio 9 programını nerden bulabilirim ayrıca crack dosyasını bulabileceğim bir adres verirmisin lüttfen.....
  • capture yi biz 4 milyona yapıyoruz . 10 milyon çok fazla.
  • www.google.com dan arattır. oradan indirebilirsin
  • pinnacle studio 9 capture kartlarda her kartın kendine ait cd leri var. her kartın özel cd si var programı bulsan bile çalışmaz
  • hiç kimse video görüntüsünden resim capture etmeyi denedi mi acaba. benim problemim resim çözünürlüğünde. capture yaptığım zaman 640*480 çözünürlüğün üzerine çıkamıyorum. DVR 16 E kamerada 800.000 piksel çözünürlük yazıyor. Acaba resim capture ettiğimde çözünürlüğü arttırıcı yazılımlar ya da donanımlar var mıdır. He arkadaşlar?
  • selamlar. elimde bir canon optura20 dv kamera ve bir adet laptop (p2.8 , 512 ram) var. problemim dv olarak firewire portundan capture yaparken istedigim kaliteye ulasamiyorum. biraz aciklamak gerekirse camerayi baglayip windows movie maker 2 ve adobe premier 6.0 ile dv olarak captre yapmayi denedim. gercekten oluyor ve dosyanin uzunlugu gb larla ifade ediliyor fakat filmi bilgisayarda oynattigimda kameranin saga sola gibi hareketlerinde izgi halinde kare kare kaymalar oluyor. ayni goruntuyu dv olarak capture yapmayip direk wmv high quality video olarak kaydettigimde ise daha kaliteli bir goruntu (en azindan saga sola hareketlerde rahatsiz edici bir goruntu lmuyor ) elde ediyorum. simdi kafama takilan denildigine gore firewire ile dv goruntusu kayipsiz olarak aslinin aynisi seklinde bilgisayara aktarilir. bu banada mantikli geliyor yani dv(digital video) sonuc olarak anolog degil digital olarak kaydediliyor sonuc olarak icinde 1 ve 0 lar dan olusan datalar var. mesela bir disketten bilgiyi bilgisayara nasil aktariorsak dv nin de boyle aktarilmasi gerekmezmi yani ayni dosya aktarilir fakat bilgisayarin hiziyla orantili olarak sure artar yada azalir. bunlar sadece benim okudularimdan cikardiklarim belkide yanlis dusunuyorum. amacim dv makinemdeki goruntuleri kayipsiz bir sekilde bilgisayara aktarip orada islemek. goruntulerin orjinal ham halleri lazim bana. bu sekilde kare kare bozulmalar bilgisayarimin laptop olmasi ve performansinin yetmemesi ile alakali olabilirmi ?? biraz uzun oldu ama dayanamadim ve sinirlerim bozuldu. simdiden tesekkurler

• selam bu muhabbet çok hoşuma gitti bendede trv355e digital8 usb ve dv çıkışları (tam bilmiyorum ama i-link çıkışı dedikleri dv çıkışı olsa gerekgerek) olan bir sony kamera var bende deneyeceğim vestel div-x 4500 player de var bilgisayarım amd athlon 2500+ 512 kingston ram 80 gb hdd avermedia mpeg2 kart var yanlız ekran kartım onboard bu sistemle bir div-x nasıl oluşturabilirim, 1 saat div-x için kaç saat harcarım görüntü kalitesi iyi olurmu tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur71 -- 13 Ağustos 2004, 23:59:38 >
  • arkadaşlar,
    herkese selam.

Capture nasıl yapılır? Forumda açıklama olmasına rağmen genede soruyorlar. Ne güzel Aynı dert herkesde var.

Şİmdi arkadaşın biri -ki saygılarımı sunarım- tekrar sormuş. Bende bir açıklama ve tarif yapayım ve dahi açıklama sonunda bende bir iki soru sorayım ve dahi Anlatımım biraz esprili olabilir, lütfen kızmayın. (Bu günlerde yakınlarımda dolaşıpta esprilere alınanlar var da. İnsan espri yaparken tırsıyor yani ).

Efenim, şimdi tek tek tanımlamalara geçelim.

ieee1394: Asıl adı bu. Bu bir port. in ve out. yani giriş çıkış özelliği var. Diğre adları davar. i-link vs... diğerleri aklıma gelmiyor. Buna "firewire" çıkışda diyorlar. bende sony olunca, aklımda kalmış. Vesselam bu port görüntüyü bilgisayara aktarmak için iiiilazım. Bunun hızı 400 Mbyte mıydı saniyede, öle bişe. yani yeterince hızlı.

USB: Bildiğiniz USB işte. Kamerada yanılmıyorsam 1.1 var. yani 25 Mb. saniyede hız var. Bunlada ben fotoğraf aktarıyom. İyi oluyo yani. Belki 2.0 dır bilemem yani. Sitesinde yeterince açıklama bulamadım. Naparsınız acemilik işte. Unutmadan bu USB 2.0 480 Mbyte saniyede veri aktarıyor olması lazım. Derinlemesi incelemek lazımda bu kadar kısa bilgiler yeterli olur sanırım.

Video kamera: Buda bildiğiniz bir şey. Dışarıdaki görüntüyü içindeki banta (kaset) ya da cd'ye işleyerek yazan bir alet. Bu işlemeside iki türlü oluyor. analog yada dijital. İkisininde elbette farkları var. Avantajları dezavantajları. Ama dijital tercihimdir. Şİmdi diyceksinizki dijital kamera nasıl oluyor. Analog nasıl oluyor. Aşşada.

Dijital kayıt: Video kamera tarafından içindiki dijital banta sonradan capture işlemi yaparken kullanıcı rahat etsin, ama kafayı sıyırmayıdı unutmasın diye görüntüleri 1 ve 0 şeklinde kaydeden bir kayıt şeklinde. Aynen bilgisayara bir görüntü dosyasını 1 ve 0 şeklinde kaydederiz ya. İşte öle.

Anolog kayıt: Bu kayıt şeklide, video kamera tarafından (bu arada anolog kameralar daha ucuz) kasete görüntüyü dalga boyları şeklinde kaydeder. Nasıl ifade etsem, paroboller vs... yani 1 ve 0 yok. farklı değerler var. KOmbinasyon var. işte öööle. Sonra bu kameralarda capture işlemi için ayrı ca kart alıyorsunuz. Buda ek masraf. nerdeyse dijital kameraya yetişti oldu masrafı ama yetişmez. Niye diyeceksiniz? desenize. Dediğinizi farzedelim. Kayıt kalitesi. vays be daha kaliteli oluyor dijital. Test etmedim ama babam öle sölüyo.

Capture işlemini yapacak program. Anladığım kadarıyla bu program Ulead, Pinnacle vs.. olmalı. "vs..." ne kadar ilginç değilmi. Bilemddinmi "vs..." koy gitsin. Cahilliğimizden herhalde. Neyse dikkat etmemiz gereken program crackli olmayacak. Babalar gibi orjinal bir program ve şifresiyle kurulum yapacaksınız. Nasıl bulursunuz.... onuda siz bulun. crack vs... iyi olmuyor. Daha doğrusu yapamıyor. (Ben yapamadım.)

ieee1394 kablosu: Bu da kamera ile (Kamera alırkan bu çıkışın olmasına dikkat edin) bilgisayar arasında görüntüyü dijital olarak bilgisayar kayıt etmek için ara bğlantı kablosu. Milyarları kamera alırken döküyorsunuz ya. İşte bu 5-10 milyonluk kablo o kamera ile birlikte verilmez. En azından bana vermediler. Katologdada verilmez diyor. Ayrıca alınacakmış. Sony (bu bir markadır. her türlü kullanım hakkı sahibine aittir.) bu kabloyu kamera ile verirse klası sarsılır herhalde. Neyse. Bir kaset bile vermiyorlar. Dükkan sahibi utandıda bu kadar para veriyorsun bir kaset de bizden olsun dedi. İnsan sinirleniyor yahu.

Neyse şimdi dijital bir helva pişireli.. pardon, capture yapalım.

Programı kısık ateşte bilgisayırımızda pembeleşinceye kadar kurarız. Pembeleştimi. Şimdi kameranın 1394 portuna kablonun ucunu takarız. bilgisayrdada 1394 portuna takarız. Programı çalıştırırız. Programın muhtemelen capture yapan bölümü ayrıdır. Türkçe'si yakaladır. Kamerayı VCR moduna aldıkmı tamam. Program kamerayı görür. (Kameranın "in" özelliği varsa). Capture başlat dedinmi DV kayıt seçeneğini seçerek bu işlemi yaparsın. DV kayıt "avi" formatında bilgisayara kayıt edilir. Bu kayıt 1 saat için 10-15 GB yer kaplar. Bir bütün halinde kesintisiz kayıt yapmak istiyorsanız Harddisk dosya sistemi NTFS olmalı. (Doğru yazdım inşallah.)

Sonra programla kayıt bittimi düzenle ve VCD olarak cdye kaydet deyin. Tamam. İşlem bittiği zaman Çıkan CD'nin üzerine biraz kızdırılmış tereyağı dökün. Az birazda sarmısakla kavrulmuş salça. Allah Allah. Yeme de seyret. Unutmadan görüntü ve kayıt ayarları PAL ve 4:3 olmalı.
    ----------------------------------

Şimdi benim sorum. Movie maker 2. ile denedim. Abi süper biçimde aktarıyor. İşliyor. Ön izleme fevkalede. Tabi VCD ölçüsünde. Neyse CDye kaydet dedim. Neydi o mit math mi neydi. işte ondan kaydetti. Eyvah eyvah. O kadar editasyon yaptıydım. Ama bir VCD yapamadım doğrusu. Şimdi movie makerla bir VCD nasıl yapılr? İşte bütün mesele burda.
    ----------------------------------

Şunu da şurda anlatmaktan ve hayretimi belirtmeden geri duramıycam. geçen otobüse binecektim. Öndeki öğrencinin biri (yaşı yaklaşık 21-22) otobüse binerken hem arkadaşı ile konuşuyor hem de cebinden para çıkarıyordu. cepten yaklaşık bir metre arkasına 100 bin lira düştü. ben arkadan alıcak diye beklerken paraya baktı. Kendisini uyaran arkadaşa baktı ve oralı olmadı. Parayı aldığını görmedim. Tenezzül etmedi. ya da tenezzül etmekte haya etti.

#Bu satırı sonradan ekledim. "Para cebinden düştü." Hani yazının orjinalliği bozulmasın diye#

Şimdi 100 bin lira ufak gibi geliyor ama... diyecek çok söz var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fd32 -- 17 Ağustos 2004, 10:17:36 >

• Şimdi yok mu bana movimakerla nasıl vcd yapılacağını anlatacak?
  • selam
    bilgisayarımdaki onboard firewire portunu kullnarak JVC GRD50 kameramla çektiğim videoları capture ediyorum. izmirde capture yapan arkadaşlar var mı? yaptığım captureların kalitesi ile onlarınkini karşılaştırmak isterim.

bu arada dr divx kullanarak videoları sıkıştırıyorum. sonra arkadaşlarıma vermek gerekirse tmpgenc ile divx dosyasını mpeg e çevirip nero ile vcd olarak yazıp veriyorum.
    izmirde bulunan arkadaşlar mail atabilirse sevinirim.
    bornovadayım
    ates73@yahoo.com
  • arkadaşlar bendeki problemde dv modunda kayıt yaptıgımda her 18 dakikada bir duruyor,,yani bir kaseti kayıt yapıncaya kadar 18 dakikada bir tekrar tekrar yeniden aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum,,,ben partıtıonları fat olarak kurmuştum acaba ondanmı yapıyor bu problemi,,birde ben ne yaptımsa pinnacle 9 u update yapamıyorum sitesinden devamlı serial soruyor yazdıgım serial ise şu 9E491-AB745-8948C-A9CBB-874CB
    konu hakkında bilgisi olan varmı
  • sevgili digimen
    yukarıda FD32 nin yazısını dikkatlice okumanı tavsiye ederim
    kendisi dikkatli bir arkadaşımız olup çıkabilecek bütün sorunlarla karşılaşmış ve çözümlerini bulmuş buldurmuş...

sorununa ait çözüm yazısında bulunmakta...

ntfs ile ilgili bölüme bak: fat32 de oluşturabileceğin max dosya büyüklüğü 4GB dır

partition ı ntfs e çevirirsen problemin çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ham-Solo -- 29 Ağustos 2004, 20:47:36 >
  • divx yaptığımız dosyaların uzantıları hakkında bilgisi olan yardım edebilirmi,kawai platinium player dr.divx ile divx yapılan kamera görüntülerini iyi gösteriyormu deneyen bu konu hakkında bilgi verirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur71 -- 29 Ağustos 2004, 21:24:12 >
  • Merhaba,
    Panasonic gs-15 digital kamera aldım.Firewire kart ve dv kablsounu denen cihazıda aldım.Program olarak Ulead ı kullanıyorum.Cameram ile sorunsuz olarak capture yapıyorum ancak bunu avi yada mpeg formatına çevirip media player ile tam ekran izlediğimde görüntü karıncalı.Oysa capture işlemi sırasında Ulead ın ekranındaki görüntü LCD ekranındaki görüntü ile aynı kalitede.Aynı kaliteyi yakalamak için ne yapmalıyım.Sorun ne olabilir ?

Yardımlarınız için teşekkürler...
  • PC YE KAYDETMEYE UĞRAŞMA BENCE KASETTE KALSIN 1 KASET 6m doğubankta..
  • arkadaşlar bende de sony DCR 40 var.Sizlere birkaç deneyimmi anlatacağım.
    firewire kartı sis901 denetçisi (yanılmıyosam) üzerinden dv aktarımı yapıyor.pinnacle 9 ile denemeler yaptım.sonuçta hep fiyasko.kayıt penceresinde oynatırken normal akıcı görüntü.dropped frame =0 yazıyor hep
    ama sonradan bunu pinn.9 önce dv avi formatında kaydettitriyorum sonradan çeviriyorum ama olmuyor.hep kare atlama var.realtime capture yapmama ragmen olmuyor.Pc ye aktarılan avi dosyasini izlediğimde sanırım codec (microsofta ait Xp de geliyor) görüntü normal açıldığında(çözünürlüğü hatırlamıyorum 700 x 500 lü çözünürlükte sanırım) taraklanma efekti var.Görüntü interlaced yani.Hadi diyelim ki bu normal kamera bunu tv de oynatacak tv tabanlı sistemde kaydediyor.aviyi oynatırken codec ayarlarına girip half size yapınca olay normale dönüyor.pencere 300x 200 lü çözünürlükte ama görüntü kaliteli.
    bilgisayar ve bu işin mantığını bilen az da olsa anlayabilen biri olarak bu sorunların temeli şunlar olabilir.
    1. sonuçta bu digital aktarımsa sonuçta ya olur ya olmaz.yarım yamalak diye birşey olamaz.Frame atlamaması gerekir yada aktarım olmadı yazmalı hata mesajı olarak.artık P4 hatta p3 lü bir sitemde bile akratım hızını karşılamayacak bir harddisk yok.Mantık olarak usb den pc ye birşey aktarmaktan farkı yok olmamalı da.onlar da resimler siyah beya veya gölgeli renkler kaymış çıkıyor mu??
    2. bu aktarımı yapan iki taraf var.Pc tarafında anakart+firewire kartı+harddisk diğer tarafta kamera.Bu haklanın en zayıf üyesi bence firewire kartın üzerindeki işlemci(genelde ucuz olsun diye sisin denetçileri kullanılıyor).ben bir satış sitesinde hepsineredeacep.com olabilir pyro firewire kart Avid onaylı yazıyordu.Avid onayı belki birşeylerin garantisi olabilir.Ama kartın işlemcisini görmek lazım yine de.,
    3. arkadaşlar aktarım programları hem USA hedeflidir.ayarları NTSC dir.bizim kameralar hem pal.sonuçta 24 den 29 açevrim işi interpolasyondur bu da sorun oluyor olabilir.sonuçta herkes final dosyasında sorun yaşıyor.mpeg olunca yani.TPMG ile dv avisini mpeg yapan oldu mu acaba ?????
    4. başka bir konudan bahsedeyim.virtual dub ve benzeri programları kullananlar bilir.Graph edit diye bir dosya var.direct X sdk içinde geliyormuş sanırım.bu program çok basit görünen bir program akış şeması çeklinde.eğer bir film dosyasını bunla açarsanız arka planda dönem olayları anlarsınız.(bu program oynatıcı değildir yanlış anlaşılmasın).yani a.avi filmi açınca şemada yol ikiye ayrılır hemen.ses ve görüntü olarak.sonra araya codecler girer ve en son olarak da bunlar işlenerek birleştirilir ve direct X üzerinden ekran ve ses kartına yollanır ve biz ses ve görüntüyü alırız.Bazı programlar her film formatını başka film formatına çevirir.Onlar mesela bu akışın içinden yapıyorlar çevrimi.Bu yol içine giren bir şey arada işi mahvediyor olabilir.
    5.ben avermedia tv kartının svideo in girişine bağladım.sonuçta analog giriş ama kaynak(kamera) net görüntülü diye .ama yine görüntüler kayıt öncesi bile(ayını kameralı cep telleri gibi) önizlemede bile bir acayipti .sonuç yine sıfır
    Benden bu kadar
    Saygılarla....

• Selam,

Donanım haber sitesinde ki forum sayfasını takip ettim ve yazışmalarınız sayesinde bir çok şey öğrendim.

Bende sony 40e dv kamera var. Adope premier kurdum ve i link kablo ile görüntüyü aktardım. Programı kullanmayı bilmiyorum daha yeni kurdum.

Birkaç sorum olacak

soru 1- capture edip dvd yaparken en iyi görüntü için nelere dikkat etmeliyim?( özellikle adope pre. kullanan varsa cevap cok makbule geçer.)

soru 2- İşlemleri Laptop ile yapıyorum. usb 2.0 kutulu 120 GB lık bir harddiskim var görüntüyü buraya alıp dvd kjaydını başka bir bilgisayarda yapabilirmiyim ?( Bamaın bilgisayarında dvd yazıcı var yeni bir tane almak istemiyorum su anda.

3- adope programının genel hatlarını anlatan bir site veya pdf dosyası var mı ??
  • nasıl sorununu çözebildinmi merak ettim....herkes farklı düşünceler savunmuş.
    bence yılmadan firewire ile kayıt yapmayı çözmelisin , usb den veri aktarımı hatalı işlem, capture card yada analog görüntü aktarımı firewire destekli sistemin varken hatalı bişi..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.