viessman kombilerinzde donma eminyeti muvcut olduğundan ara kendikendine çalışabilir su ısı dalgalanması ise ntc ısı sensörü değerini kaybetmiştir ve gaz limitasyon ayarları bozuk saygılar
SICAK SU PROBLEMİ YAŞIYAN ARKADAŞLAR İÇİN. BAHSEDİLDİĞİ GİBİ BU KIŞIN YAŞANAN BİR SORUN DEĞİLDİR. YAZIN SULARIN SICAK OLUŞUNDAN DOLAYI MUHTEMEL YAŞANABİLİR AMA SICAK SU MUSLUĞU DAHA ÇOK AÇILARAK SOĞUK SU ILIŞTIRMASI YAPILIP SORUN GİDERİLİR VE KOMBU ÇEŞME AYAR ANAHTARI DA ORTALAMA 3-3,5 GİBİ BIRAKILMALI. AMA EN ÖNEMLİ KONU EVDEKİ SU BASINCI YÜKSEK OLMALI. VE ŞAYET MUTFAK TAKİ MUSLUK İLE BANYO DA Kİ SU AKIŞLARINDA AYRI AYRI KOMBİYİ İZLEYİP, YANMA SÖNME YAPIYORMU BAKMAK LAZIM. BİR DE BACA SORUNU OLAN ARKADAŞ BACA EĞRİMİ YOKSA BAŞKA BİR PROBLEM Mİ VAR BACA EĞİMİ YADA EĞRİLİĞİ SORUN YARATMAZ. AMA BACA SÖKÜLÜP MONTAJI KONTROL EDİLMELİ. VE BUNU KENDİN DE YAPABİLİRSİN . TAVSİYEM KOMBİYİ KAPATIP BACANI SÖK İÇİNDE İLK ÇIKIŞ DİRSEK TE METAL BİLEZİK DENEN PARÇALR VARSA ONLARI AT,TAKMA . KIRMIZI CONTALARIN İYİ OTURMASI İÇİN DE TEKRAR TAKARKEN PRİL GİBİ SABUN YARDIMI İLE KAYGANLAŞTIR. BACA VİDALARINI SIK . KOMBİNİ AÇ KULLAN HAYIRLI OLSUN. BACA KOMBİNİN CAN NOKTASIDIR UNUTMA. HAYIRLI İŞLER...
9 mt petekten ikisini kapattım.Dışarıda sıcaklık -6.Evdeki sıcaklık ortalama 18 derece.Kombi 45 derecede.Korkumuzdan sıcaklığı artıramıyoruz.Yaktığı gaz 17 metreküp günde.Bu sabah çıkarken iki petek daha kapattım.Toplam 4 petek kapalı bakalım kaç metreküp gaz yakacak.Ben viessman kombiyi yakacak kadar ustalaşmadım.Viessman firması kombisini alanlara bir de kombiyi yakma kursu verirse iyi olur.
ARKADAŞIM 9 MT PETEK TEN İKİSİNİ KAPATTIM DAHADA KAPATICAM DEMİŞSİN. BU ŞEKİLDE TASARRUF ETMENE İMKAN YOK. DENERSEN DAHA DA ÇOK YAKTIĞINI FARK EDERSİN ZATEN. HEPSİNİ AÇ. SANA YARDIMCI OLABİLMEK İÇİN DAHA DETAYLI BİLGİ VERMEN LAZIM. 17 M GAZ YAKIYOR DEMİŞ SİN AMA SON GÜNÜ MÜ HESAPLADIN YOKSA ZATEN 25 GÜNDÜR HERALDE KULLANIYON ONUN ORTALAMASINI MI ALDIN. İLK BİR HAFTA 10 GÜNÜ SAYMAMAN LAZIM: KOMBİ YOUŞMALI MI NORMAL Mİ: EVİN M2 Sİ KAÇ: EV DE Kİ PETEK TOPLAM UZUNLUĞU MU 9M: KAÇINCI KATTA VE EVİN ISI İZALASYONU VE CAMLAR NE: KALORİFER TESİSATI KOLLEKTÖR DAĞILIM MI YOKSA YAPIŞTIRMA LI YAPILAN BORULARLA TEK HAT MI GİDİYOR: PETEK LER GENELDE 1 M İSE SU GİRİŞ ÇIKIŞLARI AYNI TARAFTAMI: PETEKLERİ KONTROL ET HERYERİN DE ISI DAĞILIMI EŞİT Mİ. GİBİ VE ISI KAYBI EVDE NE KADAR HESAPLAMAK LAZIM: BU İŞ BİRAZ ARAŞTIRARAK OLUR. MAALESEF...AZ YAKMAK İSTERSEN SABIR...
Sayın MATRİX_22 kombi ilk çalıştığından bugüne günlük ortalama 15 metreküp yakmış.çoğu zamanlar 40 derecedeydi.bugünlerde hava soğuk diye 45 dereceye çıkardık.Viessman servisi geldi baktı kombiye.Onlarda bu kadar gaz yakmaması lazım dedi.Ve kendileri söyledi fazla kullanmadığınız petekleri kapatın diye.4 peteği kapatınca günlük tüketim 10 metreküpe düştü.Hepsini açınca 20 metreküp oluyor.Evin izalasyonu iyi.Alt kat boş dükkan.Petekler 60'lık.Toplam petek uzunluğu 9 metre.Kombi hermetik vitopend 100.tesisat kollektör dağılımı alttan.Çıkışlar ve girişler ayrı yerden.Servis evin ısı durumunu kontrol etmişti.Gayet normaldi.Üst kattaki komşumuzda demirdöküm yoğuşmalı var.Petekleri döküm.Değiştirmediler.Isı devamlı 50 derecede.Bizen bir ay önce yakmaya başlamasına rağmen biz nerdeyse tüketimde ona yetişeceğiz.Kısaca sorunun benden kaynaklanmadığına,sorunun tamamen kombiden kaynaklandığını düşünerek konuyu viessman merkezine ileteceğim.Ya gelir kombilerini adam akıllı ayarlarlar ya da kombiyi paketleyip kendilerine hediye edeceğim.Turşusunu kursunlar.
İnternette viessman kombilerle ilgili şikayetlere bakarsanız aşırı gaz tüketimi,sıcak su problemi ve eşanjör problemleri olduğunu görürsünüz.Anladığım kadarı ile viessman kombiler Türkiye'deki en problemli markalardan biri.Ama ben işin peşini bırakmayacağım.Çevremdeki arkadaşlarıma viesmann a bulaşmamalarını tavsiye edeceğim.Sanayii ve ticaret bakanlığından konunun araştırılmasını isteyeceğim.
ŞİMDİ GÜZEL PETEK KAPATTIM TÜKETİM DÜŞTÜ DİYORSUN. PEKİ EVİN ISISI DÜŞMEDİ Mİ. EV ISI AYNI KALDI İSE BU İŞ DERKİ SEN ALT KAT DÜKKANI MI ISITIYORDUN BU ISI NERYE GİDİYOR. HEM SEN ÜST KATI ÖRNEK VERMİŞ SİN . KOMŞUN SENDEN ISINIYOR. DÖKÜM PETEK VARDİYORSUN . HEMDE YOĞUŞMALI KOMBİ ADAM AZ YAKMIYACAK TA SEN Mİ YAKACAN. AYRICA AYRICA PETEKLERİN ALDIĞI ISI YÜKÜNÜ EVE YANİ ORTAMA VEREMEYEBİLİR. O İŞLER İN UZMANI TESİSATÇI MÜHENDİSLER DİR. SERVİSİN UZMANLIĞINA GİRMEZ ANLAR AMA BİR YERE KADAR. AYRICA KOMBİN KENDİNİ İSPAT ETMİŞ ALMANYANIN ARABASI MERCEDES KOMBİSİ VİESSMANN DIR. SEN İN SORUNUN BELLİ TESİSAT DOKTORUNU ARIYACAĞINA KAFAYI TAKMIŞ SIN BİZEE DİYORSUN DİŞ BENİ MAHFETTİ PEKİ DİŞİ KİM MAHVETTİ?
1-Bana makina mühendisleri dedi yoğuşmalıya gerek yok diye.Fiyat aldığım tüm firmalar evimin yoğuşmalı kombiye gerek olmadığını belirttiler. 2-Tesisatı en yakın akrabam tesisat profesörü dediğim kişi döşedi. 3-Tüm petekler açıkken evdeki ısı 26 dereceydi.Yetkili servis söyledi petekleri kapat diye.Bizzat kendisi ifade etti gaz tüketimi fazla.
quote:
Orijinalden alıntı: xyzm2269
1-Bana makina mühendisleri dedi yoğuşmalıya gerek yok diye.Fiyat aldığım tüm firmalar evimin yoğuşmalı kombiye gerek olmadığını belirttiler. 2-Tesisatı en yakın akrabam tesisat profesörü dediğim kişi döşedi. 3-Tüm petekler açıkken evdeki ısı 26 dereceydi.Yetkili servis söyledi petekleri kapat diye.Bizzat kendisi ifade etti gaz tüketimi fazla.
OK İŞTE TAMAM SEN DE SÖYLEDİN BAK ANLATTIKÇA BELLİ OLUYOR . 26 DERECE ÜST KAT KAÇ DERECE . BU ADAM 50 DE YAKIYIR DİYE 20 M KÜP YAKACAK ANLAMINA GELMEZ. 45 DERECE SU DİYORSUN EV 26 DERECE 22 DERECE EV İLE 26 DERECE 1 DERECE %7 DÖRT DERECE %30 SERVİS YANLIŞ İFADE ETMİŞ . 17 M KÜP FAZLA AMA 22 DERECE EV İÇİN. PETEK KAPATINCA ISI DÜŞMÜYOR İSE ZATEN PETEKLER EVE BÜYÜK GELMİŞTE OLABİLİR .O ZAMAN FAZLA ISI ALT KATTAN EMİLİR. DAHA ÖNCE YAZDIĞIM GİBİ ÇOK NEDEN VAR TEK SEBEP OLMAZ. BU İŞLER . BİR DALDA PROFESÖR OLMAKLA YETMEZ.USTALARA SAYGIMIZ SONSUZ. BİRİ İYİ YAPAR BİRİ NORMAL BİRİ EKSİK EEEEE HERŞEY BİRBİRİNE UYMALI Kİ SAĞLIKLI BİR İŞ AÇIĞA ÇIKSIN.
Sayın Matrix_22.Sabah komşuya baktım bütün petekleri açık 50 derecede tolam 10 metreküp gaz tüketimi var.Bizde ise 2 petek kapalı,45 derece sıcaklık 17 metreküp tüketim var.Sizce normal mi?Ayrıca viessman denilem kombimden nefret ediyorum.Nefret.Onun yüzünden yaşadığımız aşırı su tüketimide ayrı bir dert.Üst komşunun petekleri demirdöküm.Bizdeki peteklere nazaran çok su alıyor.
quote:
Sayın Matrix_22.Sabah komşuya baktım bütün petekleri açık 50 derecede tolam 10 metreküp gaz tüketimi var.Bizde ise 2 petek kapalı,45 derece sıcaklık 17 metreküp tüketim var.Sizce normal mi?Ayrıca viessman denilem kombimden nefret ediyorum.Nefret.Onun yüzünden yaşadığımız aşırı su tüketimide ayrı bir dert.Üst komşunun petekleri demirdöküm.Bizdeki peteklere nazaran çok su alıyor.
SAYIN ARKADAŞIM YAZDIKLARIMIZI TAM OKUMUYORSUN GALİBA . BAK PETEK M TÜLÜ TAM UYGUN BİR EVDE PETEK KAPATILARAK KAR EDİLECEĞİNİ KİMSE İDDİA ETMESİN . KAR EDİLİYORSA ÖNCE YAZDIĞIMIZ GİBİ ISI KAYBI VARDIR BİR YERLERE ONU ÖNLÜYORSUN ONDAN TÜKETİM DÜŞER. AYRICA ÖNCEDE YAZDIM SENİN EV 2 PETEKTE AÇINCA KAÇ DERECE 4 PETEK KAPATINCA KAÇ DERECE. EVİ ANLAT BANA. KOMŞUNUN MODELİNDE TEM TEFERRUATINI BİLMEK LAZIM 50 DERCE DİYORSUN O MODELİN 50 Sİ NEYİ İFADE EDİYOR ORTALAMA ISI MI YOKSA MAKSİMUM MU? SENDE 45 TE BENİM DİYORSUN ÖYLE BİR CİHAZIN YOKKİ SENİN. ANAHTARDAN AYAR YAPIYORSUN. MESELA İKİYE GETİRDİN ANAHTARI CİHAZ 50 DERECE GİBİ SÖNER 35 GİBİ TEKRAR YANAR. BU TÜM ISI ŞEKLİ HEPSİNDE BU ŞEKİLDE ÇALIŞIR. ADAMIN EVİ KAÇ DERECE OLMUŞ SÖYLEMİYORSUN. DAHA YAZDIĞIM BİR ÇOK SORU VARDI CEVAPLAMAMIŞSIN.
quote:
Orijinalden alıntı: MATRİX_22
quote:
SAYIN ARKADAŞIM YAZDIKLARIMIZI TAM OKUMUYORSUN GALİBA . BAK PETEK M TÜLÜ TAM UYGUN BİR EVDE PETEK KAPATILARAK KAR EDİLECEĞİNİ KİMSE İDDİA ETMESİN . KAR EDİLİYORSA ÖNCE YAZDIĞIMIZ GİBİ ISI KAYBI VARDIR BİR YERLERE ONU ÖNLÜYORSUN ONDAN TÜKETİM DÜŞER. AYRICA ÖNCEDE YAZDIM SENİN EV 2 PETEKTE AÇINCA KAÇ DERECE 4 PETEK KAPATINCA KAÇ DERECE. EVİ ANLAT BANA. KOMŞUNUN MODELİNDE TEM TEFERRUATINI BİLMEK LAZIM 50 DERCE DİYORSUN O MODELİN 50 Sİ NEYİ İFADE EDİYOR ORTALAMA ISI MI YOKSA MAKSİMUM MU? SENDE 45 TE BENİM DİYORSUN ÖYLE BİR CİHAZIN YOKKİ SENİN. ANAHTARDAN AYAR YAPIYORSUN. MESELA İKİYE GETİRDİN ANAHTARI CİHAZ 50 DERECE GİBİ SÖNER 35 GİBİ TEKRAR YANAR. BU TÜM ISI ŞEKLİ HEPSİNDE BU ŞEKİLDE ÇALIŞIR. ADAMIN EVİ KAÇ DERECE OLMUŞ SÖYLEMİYORSUN. DAHA YAZDIĞIM BİR ÇOK SORU VARDI CEVAPLAMAMIŞSIN.
AYRICA SEN DİYELİM KOMŞUN 50 DERECE ORTALAMA İLE YAKSIN TABİ O YOĞUŞMALI VE DEMİRDÖKÜM MARKA PETEKİ DÖKÜM MÜ O DA KARIŞTI YA. SANA AÇIK BİR ŞEY YAZAYIM İSTEDİĞİN MARKAYA İSTEDİĞİN MÜHENDİSE SATICIYA GİT AYNI ISI ARALIĞINDA YANİ DİYELİM SÖNME 50 YANMA 35 OLSUN KİMSE %50 KAR EDER BENİM MALIM DİYEBİLECEK Mİ. SEN HİÇ BÖYLE BİR İDDİA BİR YERDE OKUDUN MU. VAR SA SÖYLEYİN BİZ DE BİLELİM VATANDAŞ KAZIKLANMASIN. HODRİ MEYDEN BİZ EN ÇOK YAKANDAN % 50 DAHA AZ YAKARIZ DİYEN BABA YİĞİT VARSA ÇIKSIN PAZAR HAZIR HERKEZ KOMBİSİNİ DEĞİŞTİRİR. ONDAN ALIR. TEK SÖYLENEN ÇOK YAKIYO BENİM Kİ ..... DERLER AMA NEYE GÖRE .....CEVAP : 0000
Forumu takip etseydiniz evimin kaç metrekare olduğunu görürdünüz.benim 120 olduğuna göre üst komşumda aynı.Bu arada viessman servisimisiniz?Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz.Benim viessman kombiyi adam gibi yakamadığımı?Madem bu kombiyi yakmak büyük ustalık istiyor(bana göre öyle)viessman firmasına söyleyin bu kombiyi alanlara kombi yakma dersi versin.Döküm petek olduğunu ifade ettim.9 petek açık olunca ev 26 derece.4 ünü kapatınca ortalama 18 derece.Kombi daha 50 derece sıcaklığı görmedi.Bugün deneyeceğim.Bütün petekleri açacağım.Gece dışarıda ısı -8 derece gösterir meteorolojide.Kombi ısısınıda 50-55 derece yapacağım.Bakalım kaç m3 yakacak.Battı balık yan gider misali.İşimi gücümü bıraktım viessman kombiyi adam etmeye çalışıyorum.Sabır diyorsunuz.Bu kombi bize acıyacak sonra tüketimi mi düşürecek?Yani evde ben değilde annem ilgilense kombiyle emekli maaşını gaza yatıracak.Böyle iş mi olur?
quote:
Forumu takip etseydiniz evimin kaç metrekare olduğunu görürdünüz.benim 120 olduğuna göre üst komşumda aynı.Bu arada viessman servisimisiniz?Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz.Benim viessman kombiyi adam gibi yakamadığımı?Madem bu kombiyi yakmak büyük ustalık istiyor(bana göre öyle)viessman firmasına söyleyin bu kombiyi alanlara kombi yakma dersi versin.Döküm petek olduğunu ifade ettim.9 petek açık olunca ev 26 derece.4 ünü kapatınca ortalama 18 derece.Kombi daha 50 derece sıcaklığı görmedi.Bugün deneyeceğim.Bütün petekleri açacağım.Gece dışarıda ısı -8 derece gösterir meteorolojide.Kombi ısısınıda 50-55 derece yapacağım.Bakalım kaç m3 yakacak.Battı balık yan gider misali.İşimi gücümü bıraktım viessman kombiyi adam etmeye çalışıyorum.Sabır diyorsunuz.Bu kombi bize acıyacak sonra tüketimi mi düşürecek?Yani evde ben değilde annem ilgilense kombiyle emekli maaşını gaza yatıracak.Böyle iş mi olur?
SEN YARDIM MI İSTİYON SİYASET Mİ YAPIYON ANLAMADIM ... EN SON BEN SENİN EVİN VE KOMŞUNUN ISISINI SORDUM SEN METREKARE YAZIYON. YARDIM EDELİM DEDİK İSPATÇI OLDUK ÖNCE SORDUKLARIMIZA BAK SANA VİESSMANNI SORMADIK UZMAN OLMANA GEREK YOK İŞİMİZ YOK SANA VİESSMANNI MI SAVUNACAZ . SANA BİR ŞEY SORDUK SEN İDDİA EDİYON % 70 FAZLA YAKIYORUM DİYE BENDE % 50 Yİ İSPAT ETSİN BİR SATICI HERKEZ ONDAN ALSIN DİYORUM LAFI NEREYE ÇEKİYON TEESSÜF EDERİM. MAKSAT MUHABBET. HERSEFERİN DE BEN SORDUKLARINA CEVAP YAZIYOM SEN BANA CEVAP DEĞİL BAŞKA SORULARLA GELİYON .... AYRICA ZATEN SENİN DERDİN EV TÜM PETEKLERİ AÇIK 26 DERECE DİYORSUN 4 PETEK KAPALI 18 DİYORSUN. NİYE PETEK KAPATIYON KOMBİDEN KIS OLMUYORMU ....GETİR 1-1,5 GİBİ AMA DERSEN ZATEN 1 DE KOMBİ AMA EV26 DERECE. OZAMAN ANLAŞILAN O Kİ SENİN EV PETEK M TÜLÜ FAZLA YOĞUŞMALIYA GÖRE HESAPLANMIŞ DEMEK Kİ YAPACAK BİRŞEY YOK KAPAT 1-2 PETEK. AYRICA ŞU KOMBİ Yİ 50-55 NASIL YAPIYON ANLATSANA ...
Sayın makina mühendisleri yoğuşmalı kombi için en az 12 m tül petek ve evin en az 180 m2 olması gerekir diyorlar.Kombiyi devamlı 1,5 kademede.Bunu da daha önce belirtmiştim.50-55 den kastım kombi sıcaklığını 50-55 derece arasında tutacağım.Bu da 2,5-3 kademe arasında birşey.
quote:
Sayın makina mühendisleri yoğuşmalı kombi için en az 12 m tül petek ve evin en az 180 m2 olması gerekir diyorlar.Kombiyi devamlı 1,5 kademede.Bunu da daha önce belirtmiştim.50-55 den kastım kombi sıcaklığını 50-55 derece arasında tutacağım.Bu da 2,5-3 kademe arasında birşey.
ONU DİYEN MAKİNA MÜHENDİSİ YA HALT ETMİŞ YADA ARKASININ DEVAMINI GETİREMEMİŞ. YANİ 80 M2 EVE YOĞUŞMALI TAKILAMAZ DEMEK Mİ O . YANLIŞ. O KONU ÇOK SU GÖTÜRÜR GEREK YOK . GİRMEYELİM . BUNU BİTİREMEDİK O HİÇ BİTMEZ. SEN ÖNCE KOMBİNİ 1 E DÜŞÜR EV ISINI ÖLÇ. 23-24 DERECE YE DÜŞTÜMÜ ONA BAK DÜŞMEZ SE PETEK KAPA? ONDAN SONRA TÜKETİME BAK NİYE ARTTIRIYON ANLAMADIM Kİ.İDEAL ISI ZATEN 22- 23 DERECE.
Arkadaşlar muhabbetinizi bölmek istemem ama:))) Eleştirmek için söylemiyorum ama banada Viesman birz fazla yakıyor gibi geliyor. Daha önce yalıtımı olmayan başka bir evde oturuyordum. 10 yıllık Ferroli kombi vardı. Şu anki evim 2 yıllık bina ve yalıtımlı. Kombiyi viesman aldım. Evlerin büyüklüğü yaklaşık aynı önceki ev en üst kataydı. bu ev en üstün bir altı ama üst kat boş. Önceki evde 5 petek açıyordum Burda 3 petek açıyorum. (ikisi içinde 2 oda +mutfak+ banyo açık). Gaz tüketimi yeni evde biraz daha fazla. Günlük 1-2 m^3 daha fazla.
1 inde 18 derece.Matrix_22 ister kabul edin ister etmeyin Viessman Kombi'nin gaz tüketimi çok fazla.Reklamların %92 verimli diye caka atıyorlar.ama bana göre hiçde öyle değil.Viessman kombi yüzünden kışımız zehir oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: ALPAAY
Arkadaşlar muhabbetinizi bölmek istemem ama:))) Eleştirmek için söylemiyorum ama banada Viesman birz fazla yakıyor gibi geliyor. Daha önce yalıtımı olmayan başka bir evde oturuyordum. 10 yıllık Ferroli kombi vardı. Şu anki evim 2 yıllık bina ve yalıtımlı. Kombiyi viesman aldım. Evlerin büyüklüğü yaklaşık aynı önceki ev en üst kataydı. bu ev en üstün bir altı ama üst kat boş. Önceki evde 5 petek açıyordum Burda 3 petek açıyorum. (ikisi içinde 2 oda +mutfak+ banyo açık). Gaz tüketimi yeni evde biraz daha fazla. Günlük 1-2 m^3 daha fazla.
EĞER KULLANILMAYAN MEKAN İSE İLLAKİ KAPATACAKSANIZ. KAR ETME ŞANSINIZ AZDIR. ŞÖYLE BİR ÖRNEK VEREYİM CEVABINI SİZ VERİN . ELİMİZ DE İKİ TANE TERMOMETREMİZ VAR .EVDE ISINMA YA YENİ BAŞLIYACAĞIZ. MESELA DIŞARISI 0 DERECE İÇERİSİ 5 DERECE . TERMOMETREMİZ İN BİRİNİ KULLANDIĞIMIZ ODAYA DİĞERİNİ KULLANMADIĞIMIZ ODAYA KOYDUK. YANİ KAPISI VE PETEĞİ KAPALI ODAYA. KOMBİYİ AÇTIK 1-2 GÜN SONRA PETEĞİ AÇIK VE TERMOMETREMİZİN 22 DERECE OLDUĞU ODAYA BAKTIK ORTAM ISINMIŞ . İYİ PEKİ DİĞER KAPISI VE PETEĞİ KAPALI ODAMIZA BİR GİDELİM KAÇ DERECE OLMUŞ . OLMAMALI YANİ YÜKSELMEMELİ 5 DERECE KALMALI. AMA YOK YÜKSELMİŞSE O ODAYI KİM ISITTI. EL CEVAP :? TERMOSTATİK VANA KULLANIR ODA ISISINI FAZLA YÜKSELTMEMEK İÇİN KISAR VE TASARRUF EDERSİN MANTIK BU. AMA KAPALI PETEĞİN ISITAMADIĞI PETEĞİN VAZİFESİNİ DİĞERLERİ AZDA OLSA YAPAR. YANI ISI O ODAYA KAÇAR İSE KAR MAR YOK....
quote:
Orijinalden alıntı: MATRİX_22
quote:
Orijinalden alıntı: ALPAAY
EĞER KULLANILMAYAN MEKAN İSE İLLAKİ KAPATACAKSANIZ. KAR ETME ŞANSINIZ AZDIR. ŞÖYLE BİR ÖRNEK VEREYİM CEVABINI SİZ VERİN . ELİMİZ DE İKİ TANE TERMOMETREMİZ VAR .EVDE ISINMA YA YENİ BAŞLIYACAĞIZ. MESELA DIŞARISI 0 DERECE İÇERİSİ 5 DERECE . TERMOMETREMİZ İN BİRİNİ KULLANDIĞIMIZ ODAYA DİĞERİNİ KULLANMADIĞIMIZ ODAYA KOYDUK. YANİ KAPISI VE PETEĞİ KAPALI ODAYA. KOMBİYİ AÇTIK 1-2 GÜN SONRA PETEĞİ AÇIK VE TERMOMETREMİZİN 22 DERECE OLDUĞU ODAYA BAKTIK ORTAM ISINMIŞ . İYİ PEKİ DİĞER KAPISI VE PETEĞİ KAPALI ODAMIZA BİR GİDELİM KAÇ DERECE OLMUŞ . OLMAMALI YANİ YÜKSELMEMELİ 5 DERECE KALMALI. AMA YOK YÜKSELMİŞSE O ODAYI KİM ISITTI. EL CEVAP :? TERMOSTATİK VANA KULLANIR ODA ISISINI FAZLA YÜKSELTMEMEK İÇİN KISAR VE TASARRUF EDERSİN MANTIK BU. AMA KAPALI PETEĞİN ISITAMADIĞI PETEĞİN VAZİFESİNİ DİĞERLERİ AZDA OLSA YAPAR. YANI ISI O ODAYA KAÇAR İSE KAR MAR YOK....
AYRICA BU İŞ AYNI ARABAYA BENZER 1,2 MOTOR 1000 KG ARABADA AZ YAKAR 2000 KG ARABADA ÇOK. HERZAMAN SÖYLEDİĞİM GİBİ TÜM KOMBİLER İ KENDİSİNE SORUN BEN MARKA AYRIMI YAPMIYORUM. BİR MARKA NIN KAPASİTE, ALT SI , EMİSYON , BİRSÜRÜ FAKTÖR VARKEN BU İŞİN CAN DAMARLARINDAN BİRİ TESİSATTIR KOMBİLER NE YAPSIN BEN HEPSİNİN BİRBİRİNE YAKIN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. YOKSA DEDİĞİM GİBİ ADAMLAR KERİZMİ DEDİKYA BİRİ ÇIKAR AZ YAKIYORUM DER İDDİA EDER BİLİMSEL İSPAT EDER HERKEZE SATAR .... NERDE VARMI.... SADECE KULLANICI ŞİKAYET EDİYO TAMAM DOĞRU AMA SUÇLU TEK DEĞİL Kİ FİRMALAR NE YAPSIN. HİÇ BENİM KOMBİM AZ YAKIYOR DİYEN KULLANICI YOK MU VAR ODA HER MARKADA VAR.... EEEEE KEDİ BUYSA CİĞER NERDE CİĞER BUYSA KEDİ NERDE..... AZICIK REEL , VE GENİŞ DÜŞÜNMEK LAZIM.....