Şimdi Ara

viessman vitopend 100 hk. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
6
Favori
85.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sezginkaraman

quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Kombi hermetic, doğrudur. Bacası çift katmanlı ama arıza veya lodos durumlarınıda düşünmek lazım. Bence kombi yattığınız yerde bulunmasın. Binanın dışına dolap tarzı birşeyler monte ettirerek içine koysanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Evinizin konumunu bilmiyorum ama bacasının konumundan dolayı lodos çıkınca kombiyi çalıştıramayan arkadaşlarım var. Cihazı kapalı balkona koymuşlar lodosta çıkan bütün gazı geri basıyormuş.

Dedikleriniz de kısmen de olsa haklı olabilirsiniz.
    Sonuçta can güvenliği olunca yorumlar değişebilir.
    Benim eşim her akşam yatarken mutfaktaki gaz vanasını kapatır.
    Ben şimdiye kadar hermetik kombi yada sobadan zehirlenen duymadım.(Umarım duymayız.)
    Sonuçta evimiz gz tesisatını bir mühendis eşliğinde ve işine çok güvendiğim
    kişiye yaptırdım.İğdaş da sanırım uygun görmeseydi onay vermezdi diye tahmin ediyorum.
    Sonuçta lodoslarda dediğiniz gibi bizde çekiniyoruz ve mümkünse yakmıyoruz zaten....

Çoğu insanımızın doğru bildiği yanlışlar var. Doğalgaz zehirlenmeleri olarak yer alan haberlerin önemli bölümü KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİDİR. Bu konuda hepinizi duyarlı olmaya çağırıyorum. " hermetik kombi yada sobadan zehirlenen duymadım" araştırmadan söylenilen bir cümle olduğunu düşünmek istiyorum.
    Bu konuda hafızaları tazelemekte yarar var.
    ""Yeni yılın ilk büyük facia haberi Ankara'dan geldi. Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'nde yeni yıl kutlamasına katılan 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek, yaşamını yitirdi.
    Birlik Mahallesi 409'uncu Sokak'ta oturan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi ....02.01.2009""
    ""İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman'ın makam şoförü Engin Tuğrul Gül ile Milli Reasürans firmasında çalışan eşi Başak Gül şofbenden sızan doğalgazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Ümraniye Çakmak Mahallesi 23 Nisan Caddesi'ndeki ...18.112006""
    ""Yenimahalle'de doğalgazdan zehirlenen abla-kardeş ağır yaralandı. Olay saat 23.00 sıralarında ....13.02.2011"
    ""Küçükçekmece’de, banyoda bulunan şofbenden sızan doğalgazdan zehirlenen 8 aylık evli çift hayatını kaybetti.05.11.2010"

Bu haberleri onlarca sayfa versek yetmez. Moral bozmak da istemiyorum ama dikkatli olun, umursamaz olmak öldürebilir. Merak edenler diğer zehirlenmeleri de okuyabilir. Link aşağıda...
    DOĞALGAZDAN ZEHİRLENDİLER
    Ankara'da 7 gencin zehirlenmesi olayı önce doğalgaz zehirlenmesi diye verildi. Yapılan incelemelerden sonra CO2 zehirlenmesi olduğu anlaşıldı. Bu tür zehirlenmelerin tamamına yakın bölümü doğalgaz değil, CO2 zehirlenmesidir. Bu nedenle ailelerin CO2 dedektörü edinmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Allah korusun, bu olay insanın başına bir kez gelebilir. Felaket olur.
    Peki o zaman nedir bu CO2 zehirlenmesi;
    Karbonmonoksit gazı; doğal gaz, gaz yağı, benzin, tüp gazı, kömür ve odun gibi yapısında “karbon” bulunan yakıtların yanması veya tam olarak yanmaması sonucunda oluşan dumanda yer alan zehirli bir gazdır. Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmediği için “sessiz katil” olarak bilinmektedir. Bu sessiz katile karşı hepimiz tedbirli olmalıyız.
    Karbonmonoksit Zehirlenmesi Nasıl Olur?
    Karbonmonoksit, solunduktan sonra akciğerler aracılığıyla kana geçer. Karbonmonoksit gazı kırmızı kan hücrelerinin içerisinde bulunan ve dokulara oksijen taşıyan hemoglobine oksijenden ortalama 200 kat daha hızlı bağlanır. Karbonmonoksitin hemoglobinle birleşmesi sonucu karboksihemoglobin (COHb) oluşur. Vücudumuzda yer alan oksijen azalarak korbonmonoksit ile yer değiştirir. Kan dokulara yeterince oksijen taşıyamaz. Kalp, beyin ve diğer organlarımız çalışamaz hale gelir. Bu da hastalıklara ve en kötüsü ölümlere neden olur.
    Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtileri nelerdir?
    Karbonmonoksit zehirlenmesinde ilk belirtilerin baş ağrısı, yorgunluk hissi, mide bulantısı, nezle hali olması nedeni ile nezle ve grip gibi viral hastalıklarla karışabilmektedir. ( önemli bir farlılık olarak bu tip zehirlenmede ateş görülmez) Bu nedenle ev ya da grup içinde bulunan diğer bireylerde de belirtilerin aynı zamanda olması karbonmonoksit zehirlenmesi yönünden önemlidir.
    Genellikle semptomların ağırlığı CO düzeyi ve maruz kalınan süre ile ilişkilidir ama bu her zaman geçerli olmayabilir.

Hafif düzeyli karbonmonoksit zehirlenmelerinde belirtiler;
    Baş ağrısı,
    Yorgunluk ve bitkinlik hissi,
    Nefes darlığı,
    Mide bulantısı,
    Baş dönmesi şeklindedir.

Ciddi düzeyli karbonmonoksit zehirlenmelerinde ise;
    Sersemlik,
    Kusma,
    Kas koordinasyonunun kaybolması,
    Bilinç kaybı,
    Ölümle sonuçlanır.

Korunmak için Neler Yapmalıyız?

· Ev ve işyerlerinde doğal gaz ile kullanılan cihazların her yıl bakımlarını yaptırarak iyi durumda olduklarını kontrol edilmeli.

· Doğalgaz cihazlarına yeterli oksijen sağlanmalıdır. Onun için pencerelerden içeriye oksijen girmesini sağlayacak açıklıklar olmalıdır. Bunlar hiçbir zaman kapatılmamalıdır. Cihazın içerisine hava girişi sağlayan kısmı bloke edilmemelidir. Soba yakılan odalar sık sık havalandırılmalıdır.

· Baca ve soba borusu bağlantısının uygun bir biçimde yapıldığından emin olunmalıdır.

Soba kurarken fazla dirsek kullanımından kaçınılmalıdır. Zorunlu olmadıkça dirsek kullanılmamalıdır.

· Bacalar dışarıya kaçak olmayacak şekilde bağlanmalıdır. Dışarıya kadar metal bir boru ile kaçak olmayacak şekilde gitmelidir. Bacaların ve boruların temiz ve tıkanıksız olduğunu garanti altına alınmalı.

· Sık sık baca tepmesi oluyorsa baca deliğinin uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Rüzgâr yönüne göre yön değiştiren baca kapakları en uygunudur.

· Şofbenler standartlara uygun olmalı, oksijen yetersizliği olduğunda kendiliğinden sönen tipte olanlar seçilmelidir. En iyisi banyolarda bulunmaması mümkünse balkonlara ya da havadar mekânlara konulmalıdır.

· Şofbenle ilgili bozukluklar yeterli eğitim görmüş teknik elemanlarca yapılmalıdır.

· Banyo uygun bir şekilde havalandırılmalıdır.

· Kapalı veya yarı kapalı garajlarda motorlu taşıtları uzun süre çalışır durumda bırakılmamalı.

· Özellikle Lodoslu havalarda ölüm oranlarında artış gözlendiğinden dolayı bacalar standartlara uygun değilse soba yakılmamalı, yakılması zorunlu ise gece mutlaka söndürülmelidir.

· Karbonmonoksit sensörleri kullanılmalı, karbon içeren yakıtların kullanıldığı odalara yerleştirilen bu cihazlar karbonmonoksit gazını algılar ve alarm devreye girer. Çıkardığı kuvvetli ses sayesinde ev içerisinde yaşayan kişilerin uyarılmasını sağlar. Odada korbonmonoksit gazı bulunduğu sürece müdahale edilmedikçe alarm devreden çıkmaz. Birçok ülkede bu tip sensorların kullanılması mecburi tutulmaktadır. Ölçümleri PPM cinsinden yapıp gösterenler tercih edilebilinir. Ömrü 5–6 yıl olan bu cihazların, elektrik kesintilerinde de çalışabilmesi pilli olanları tercih edilmelidir.
    Not: Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezinden alıntıdır.

• Arkadaşım selam,
    Elbette verdiğin haberleri bizlerde duyduk,
    Ben "hermetik kombiden zehirlenen" diye duymadım demek istedim.
    Ama bizim haberlerimiz de düz mantık vardır her zaman.
    Adam tek kırma , yada çifte tüfekle birini öldürür,o tüfek olur "Pompalı dehşeti" gibi...
    Pompalının adı çıktı artık,av tüfeği değil de cinayet işlemek için kullanılan silah oldu.
    Bacalı olan kombi ve sobalar özellikle lodoslarda çok tehlikeli olduğunu bizler zaten bilyoruz.
    Şofben yıllardır duyduğumuz şey zaten,ufak banyo içinde özellikle LPG olanlarda çok ölümler oldu.
    Netice polimik değil yapmak istediğim , tabiki önlemler alacağız,ama nispeten hermetikler
    bunlardan çok daha emniyetli diye biliyorum,selamlar tekrar...
  • quote:

Arkadaşım selam,
    Elbette verdiğin haberleri bizlerde duyduk,
    Ben "hermetik kombiden zehirlenen" diye duymadım demek istedim.
    Ama bizim haberlerimiz de düz mantık vardır her zaman.
    Adam tek kırma , yada çifte tüfekle birini öldürür,o tüfek olur "Pompalı dehşeti" gibi...
    Pompalının adı çıktı artık,av tüfeği değil de cinayet işlemek için kullanılan silah oldu.
    Bacalı olan kombi ve sobalar özellikle lodoslarda çok tehlikeli olduğunu bizler zaten bilyoruz.
    Şofben yıllardır duyduğumuz şey zaten,ufak banyo içinde özellikle LPG olanlarda çok ölümler oldu.
    Netice polimik değil yapmak istediğim , tabiki önlemler alacağız,ama nispeten hermetikler
    bunlardan çok daha emniyetli diye biliyorum,selamlar tekrar...

Değerli Kardeşim, sen böyle düşündükten sonra istediğin yerde yatabilirsin tabi. 7 gencin öldüğü apt. dairesi benim 2 bina yanımdaydı. Son derece modern bir apartmandı. Çocuklar da cahil yada umursamaz takımı değil, eğitimli aileleri olan Bilkent Üniversitesi öğrencileri. "Bana olmaz" mantığı doğru değil, Allah korusun herkese olabilirdi. Lodos falan da yoktu. Benim amacım, bazılarımızın ifadelerinizle yanlış kanıya kapılmasını önlemek ve ilgilenen insanlara bilgilendirici mesajlar vermekti.

• @ Arkadaslar hermetik cihazlarda güvenlik önlemi üst düzeydedir gaz zehirlenmesi olan cihazların tamamı bacalı cihazlardır. Fakat bişeyin altını cizmek isterim gaz alarm cihazı 20 tl karbonmonoksit alarm cihazı 70 tl şimdi sorarım size 90 tl kimi zengin eder yada kimi fakirleştirir. Madem kombiniz iç alanda ozaman ne olur ne olmaz diye bu maliyete katlanmanın ne sakıncası var alıp duvara monte edilip fişe takılacak cihazlar servis vs gerektirmez. Önlem almanın tedbirli olmanın kime ne zararı var arkadaşımız sizler için araştırmış bir bilinc olması adına bilgilerini paylaşmış. Size önemsiz gibi gelebilir bir başkası için hayati önem taşıyabilir. Herkes alacağı bilgiyi alsın faydalansın zaten temel amacımız bu değilmi.
  • İdeal olan eve bu dedektörleri almak, ana gaz girişinede ventilli vana koydurmaktır. Dedektörlerin herhangi bir kaçakta çıkış vererek vanayı kapatması lazım. Ama maliyetten dolayı ana girişlere el vanası koyuyorlar, bizim aldığımız dedektörlerde sadece bip'liyorlar
  • Arkadaşlar tekrar bilgilendirmek istedim.Cumartesi günü viessmann servisi yine geldi oda termostatını şimdilik taktı.Dijital oda termostatı ile değiştirmemi önerdi.Ve yine günlük metreküp 8 e düştü.Ev büyük olduğu için bu yakıt çok ideal dijitalle değiştirene kadar analog makina ile idare edeceğim.Viessmann kullanan arkadaşlar mutlaka oda termostatı edinin.Yakıtta inanılmaz farkediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NELEMEN

Arkadaşlar tekrar bilgilendirmek istedim.Cumartesi günü viessmann servisi yine geldi oda termostatını şimdilik taktı.Dijital oda termostatı ile değiştirmemi önerdi.Ve yine günlük metreküp 8 e düştü.Ev büyük olduğu için bu yakıt çok ideal dijitalle değiştirene kadar analog makina ile idare edeceğim.Viessmann kullanan arkadaşlar mutlaka oda termostatı edinin.Yakıtta inanılmaz farkediyor.

Yoğuşmalı, yoğuşmasız her kombi mutlaka oda termostatı ile kullanılmalıdır. 8 yıldır kullandığım 10 yıllık Beretta Super Exclusive'e dahi (ne yazık ki) 1 yıl önce oda termostatı taktım, kullanıyorum. Oda termostatı bir lüks yada tembellik değil, modern kombinin ayrılmaz bir parçasıdır. Sadece yılda en az % 10-15 tasarruf sağlamaz, yaşadığınız ortamı sık ısı değişikliklerinden kurtarır, daha sağlıklı yaşanır hale dönüştürür. Kombiyle boğuşmayı unutturur. Çocuklu aileler için vaz geçilmezdir. Herkese yeterli gelen oda ısısı farklıdır. ANcak kabul edilen oda ısısı 20, banyo-tuvalet için 22 derecedir. Siz genelde 22 dereceyi seçer, duruma göre değiştirirsiniz.
    Bu konuda herkesin aşağıdaki konu linkini okumanızı öneririm.

2011 Oda termostatı,Termostatik Vana,Modülasyon,Isı yalıtım Levhası, Yalıtım nedir? ÖNERİLER LİNKİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 28 Şubat 2011; 12:53:54 >

• Sayın sserin,
    Daha öncede belirttiğim gibi viessmannın kendi analog oda termastatını kullanmış
    ve hiç memnun kalmamıştım.Daha sonra üzerin de Demirdöküm yazan başka bir
    termostad aldım.Nispeten çalışma aralığı viessmanna göre daha iyiydi.
    Fakat genede oda içerisin de ısı değişikliği hissedildiğinden dolayı iptal ettirmek zorunda kaldım.
    Çünkü oda içi bir ısınıyor bir soğuyordu,benim tek endişem digital termostatda da böyle olması.
    Aradaki ısı değişikliğini çok hissedermiyiz acaba....
  • quote:

Sayın sserin,
    Daha öncede belirttiğim gibi viessmannın kendi analog oda termastatını kullanmış
    ve hiç memnun kalmamıştım.Daha sonra üzerin de Demirdöküm yazan başka bir
    termostad aldım.Nispeten çalışma aralığı viessmanna göre daha iyiydi.
    Fakat genede oda içerisin de ısı değişikliği hissedildiğinden dolayı iptal ettirmek zorunda kaldım.
    Çünkü oda içi bir ısınıyor bir soğuyordu,benim tek endişem digital termostatda da böyle olması.
    Aradaki ısı değişikliğini çok hissedermiyiz acaba....

Bazı analog termostatlarda 2-3 derece oynama normal kabul edilebiliyor. Oda termostatlarının monte edildiği yer önemli, altında üstünde ısı kaynağı (petek,tv vb) olmayacak, 1,5 m yükseğe konulacak, yaşam odasında ise insan ve tv ısısından çabuk ısınan oda nedeniyle biraz yüksek belirlemekte yarar var. Mümkünse bu odada termostatik vana kullanıp oda termostatından 1 derece aşağı ayarlamakta yarar var.
    Bunları söyledikten sonra ben Siemens RDH10 yada Siemens RDE10.1'den örnek vererek anlatayım o zaman; ikisi de dijital olan bu oda termostatları örneğin 22 dereceye ayarladığınızda, oda ısısı 22,5 dereceye gelirse kapanır. 21,5 dereceye ininceye kadar kombi çalışmaz. 21,5 derecede tekrar kombiyi çalıştırır. 1 derecede ben etkileniyorum demezseniz sorun değil. 21,5 a gelinceye kadar gerçekten evin soğuduğunu hissediyorsanız, termostat ayarını benim gibi 22,5 yada 23 dereceye getiriniz. Böylece ev size göre soğumadan kombi devreye girecektir.
    Siemen RDH 10 aşağıdaki linkte 80 TL. DAHA UCUZ NERDE VARSA ORDAN ALIN. Montajı önceki termostat nedeniyle kolay.

SİEMENS RDH 10 LİNKİ

• İlginiz için teşekkür ederim,en kısa zamanda edineceğim bu üründen.
    Sonuçlarını da burada payalaşırım.
    Termostadın olduğu yerde uygun sanırım,aşağıdaki foto.da gözüküyor.
     viessman vitopend 100 hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakabo34 -- 1 Mart 2011; 17:35:45 >
  • Oda termostatının yeri çok iyi seçilmiş. Yalnız arkada mutfak var sanırım. Mutfak genelde en sıcak yer olur. Duvar ısısı diğerlerine göre fazla ise biraz ısıyı yüksek belirleyin.
    Siemens'lerde ısı aralığı 1 dereceyi geçmez. Bu bence rahatsız edici ısı farkı değildir. Ben akşam üzeri eve geldiğimde 23 dereceye yükseltiyorum, yatarken fazla ısı gerekmediğinden 22,5 dereceye indiriyorum. Gündüzleri evde kimse yoksa 22 ye indirip çıkıyorum. Hanım evde ise yada konukları gelecekse 22,5 da kalıyor akşama kadar. Belirlediğim ısının yarım derece altında kombiyi çalıştırıyor, yarım derece üstünde kapatıyor, bu kesin.Kombi ısısı 52-53 derece Ankara için. Oturma odası 23 derece olduğunda az güneş alan odalar 20-21 derece arasında değişiyor. Akşam evde otururken 22,5-23,5 aralığı ideal sıcaklık olarak geliyor bana. Oda termostatını 22 ye ayarlayı, 22,5-21,5 aralığında kullanmak akşam yemeği yedikten sonra sağlıklı gelmiyor bize. Çünkü oturma odası 21,5 a inerken diğer odalar 19 dereceye geriliyor.
    Aslinda bu bahar oturma odasına termostatik vana da takıp, onu 1 derece aşağı ayarlayacağım. Böylece buraya gelen sıcak su diğer taraflara gidecek ve evdeki genel ısıyı daha dengeye getirmiş olacağım.
    Oda termostatı, yakıtın optimim kullanımında süper bir rahatlık sağlıyor. En azından gerekmediği zaman yanmadığından eminsiniz. Sadece fazla ısıda kombiyi kapattığını bilmek bile, sağlıklı olduğu kadar çok büyük tasarruf olanağı bence.
    Bu konuda başka bir yerde yazdığımı aşağıya alarak tamamlamak istiyorum.
    ""Beretta servisin bile oda termostatının "fazla doğalgaz harcanmasına yol açabilir" demesiyle ilk yıllarda almayanlardanım. Ancak ne kadar hata yaptığımı 6 yıl sonra aldıktan ve bilinçli kullandıkça anladım.
    İlki, alacaksanız iyi bir termostat alın. Özelliği az olsa da iyi bir marka olmasını tercih edin. Ben 100 TL ye Siemens RDE10.1 aldım. Haftalık, günlük program yapıyor ve donma önleme fonksiyonu var. Yarım derecelik ayarlar yapabiliyorsunuz. Belirlediğiniz ısının yarım derece altında kombiyi çalıştırıyor, yarım derece üstünde kapatıyor. Özellikle bahar geçiş dönemlerinde çok tasarruflu. Gündüz gereksiz yakmıyor, gece hava soğuduğunda sizi üşütmüyor. Tasarruf %25 i buluyor. Hastalık riskini azaltması, ölçülemez. 20 TL ye sadece mekanik, markalı(Demirdöküm vs) modeller var. Bunlar da her marka ve model kombiye takılabilir. Ancak mekanik termostat önermem.
    Kışa gelince, teknik bir konu. Çoğu firma "termostat kullanırken kombi ısısını 65-70 dereceye getirin" dese de, siz aldırmayın. 52-55 derece arasında bir sıcaklık seçin. ANkara'da bile yetiyor. hem uzun süre çalışıp ısıyı stabil tutuyor. Psikolojik olarak rahatlatıyor. Hem de çok yakmıyor. Tasarruf %10-15 civarında. Burda tasarruftan öte, insan sağlığı açısından gerekli ısıyı belirli düzeyde tutmak. Aynı harcama düzeyinde olsa bile...
    Termostat konulacak yer çok önemli. Petek üzerine, güneşin karşısına koymayın. Tek bir delikle mutfaktan yan odaya yada ilk koridora bağlayın. 1,5 metre yüksekte olsun. Ondan sonra keyfinize bakın. Evinizin özelliğine ve keyfinize göre dereceyi ayarlarsınız. Servis bir örnek verdi "kadın mutfağa monte ettirmiş, hiç çalışmamış, diğer odalarda donuyorlarmış, mutfak sıcak tabi, kombi devreye girmiyor" Bir örnek daha verdi "adam en soğuk odaya koymuş, 25 dereceye almış, gece gündüz çalışıyormuş, bir türlü durmuyormuş, gaz desen almış başını gitmiş". Kışın 25 derece oldukça yüksek ısı.
    Kış günü memlekete 1 haftalık tatile giderken 17 dereceye ayarlayın gidin. Eviniz döndüğünüzde donmasın. Yada GSM ile komuta eden cihazlardan almalısınız. Çocuğunuz varsa bunun çok yararını görürsünüz. Döndüğünüzde eşiniz mızmızlanmaz. Ben kazak adamım diyorsanız, donma fonksiyonuna alın 8 derecenin altında veya üzerinde çalışsın yada dereceyi biraz daha yükseltirsiniz. Keyif sizin.
    Her elektronik cihaza gereksiz damgasını vurmadan önce kullanıcı görüşlerine değer verin. İstemeyen alıp, kullanmaz o başka.
    Unutmadan, geçenlerde 10 yıllık bacalı kombim arızalandığı için servisi çağırdım. 50 TL lik bir parça değiştirirken termostatı fark ettiler. "Nasıl yararını gördünüz mü?" diye sordular. Ben de anlattım: Geceleri yatarken 22 dereceye getiriyorum, gündüzleri 22, akşam 23 dereceye dediğimde "biz gece yükseltiyorduk, mantıklı biz de uygulayalım" demeye başladılar. Yattığınızda çok fazla ısıya ihtiyacınız olmaz. Gerekmezse daha da düşürün. Benim yan odada 23 olduğunda en soğuk oda 20 olduğu için bu yöntemi uyguluyorum. Siz konforunuza göre değiştirin. Kapalı peteğim yok. Yalnız az kullandığım misafir odası kısıkta çalışıyor, o kadar.
    Almak isteyenler tereddüt etmesin bence. Montaj için adam gibi bir usta bulun. İsteyene ucuz termostat bulmasında yardımcı da olurum. Buna gerek yok zaten. Google a yazın karşınıza çıkar. İstediğiniz yerden alın. Bu arada satıcı da değilim. Amacım burdaki iyi niyetli insanlara uygun fiyatlısını almasını sağlamak. Böyle bir damga vurulmasından da rahatsız olmam. Herkes başkasını kendisi gibi görmelidir. ""

• Evet tahmin ettiğiniz gibi arka tarafı mutfak,
    Bizde sıcak olacağını tahmin ettik ve petek koymadık,
    Ama mühendis her ihtimale karşı tesisatı oraya kadar getirdi,ihtiyaç olursa sadece petek takılacak.
    Dediğinizi uygulayacağım,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,selamlar...
  • Az önce denedim.60 derecede 15 dk 1 m3 yaktı.Arkadaşlar değişen hiçbirşey yok.Viessman kombim gazı adeta kana kana içiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyzm2269

Az önce denedim.60 derecede 15 dk 1 m3 yaktı.Arkadaşlar değişen hiçbirşey yok.Viessman kombim gazı adeta kana kana içiyor.

60 derece oldukça yüksek ısı. Ancak 15 dk bu kadar sarfiyatı fazla tabi. Isıyı max 50 derecede tutun. 30-50 derecede sarfiyatı 3,49 m3/h. Bu derecenin üstünü düşünmek zor.
    Max 50 derecede, bir oda termostatı(Siemens RDH10 80 TL) ile kullanmanızı öneririm.
  • Viessmann kombiyi oda termostadı ile kullanmak en mantıklısı.Fakat sizin peteklerle ilgili bir durumda olabilir gereğinden büyük takılmışsa vs.gibi, bende fazla tüketim olduğu için denettirdim servis geldi 20 dakika full enerji ile çalıştırdı son kademede peteklere dokunulmaz hale geldi 0,5 metreküp gaz harcadı.Fakat oda termostadını çıkardığımız anda ciddi bir sarfiyat sorunu yaşadık.Ve hemen tekrar taktırdık.Şimdi dijital programlı oda termostadı siparişi verdim.En mantıklısı o gibi görünüyor.
  • S.A. böyle bir konunun açılması çok faydalı olmuş. 2003 yılından beri viessmann vitopend 100 (bacalı) kullanıyorum (tabii ki garantisi de bitmiş bulunuyor). son 2-3 yıldır çoğu kişiye göre fazla gaz yaktığımı farkettim (kombinin sıcaklık ayarı kışın devamlı olarak en kısık ayarda olmasına rağmen, tüm patekler açık) ve oda termostatı araştırmaya başladım ve piyasada ki satıcı ve kullananlara sordum, herkes farklı birşey söyledi ve ben hala oda termostadı alamadım. Çünkü faydası yok diyenler oldu, sadece viessmann marka oda termostadı kullanmak gerek diyen oldu vs.

viessmann vitopend 100 (bacalı- 2003 yılı alındı) için, oda termostadı ne önerirsiniz? herhangi bir marka olabilir, sserin arkadaşımız, siemens rdh10 oda termostatını önermiş, bu termostat viessmannlara uygunmudur? yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhae

S.A. böyle bir konunun açılması çok faydalı olmuş. 2003 yılından beri viessmann vitopend 100 (bacalı) kullanıyorum (tabii ki garantisi de bitmiş bulunuyor). son 2-3 yıldır çoğu kişiye göre fazla gaz yaktığımı farkettim (kombinin sıcaklık ayarı kışın devamlı olarak en kısık ayarda olmasına rağmen, tüm patekler açık) ve oda termostatı araştırmaya başladım ve piyasada ki satıcı ve kullananlara sordum, herkes farklı birşey söyledi ve ben hala oda termostadı alamadım. Çünkü faydası yok diyenler oldu, sadece viessmann marka oda termostadı kullanmak gerek diyen oldu vs.

viessmann vitopend 100 (bacalı- 2003 yılı alındı) için, oda termostadı ne önerirsiniz? herhangi bir marka olabilir, sserin arkadaşımız, siemens rdh10 oda termostatını önermiş, bu termostat viessmannlara uygunmudur? yardımlarınızı bekliyorum.

HAftalık program düşünmüyorsanız (ki haftalık programı kendi programına göre yapar) Siemens RDH10 tabi ki uygundur. Fiyatı da çok uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: yhae

S.A. böyle bir konunun açılması çok faydalı olmuş. 2003 yılından beri viessmann vitopend 100 (bacalı) kullanıyorum (tabii ki garantisi de bitmiş bulunuyor). son 2-3 yıldır çoğu kişiye göre fazla gaz yaktığımı farkettim (kombinin sıcaklık ayarı kışın devamlı olarak en kısık ayarda olmasına rağmen, tüm patekler açık) ve oda termostatı araştırmaya başladım ve piyasada ki satıcı ve kullananlara sordum, herkes farklı birşey söyledi ve ben hala oda termostadı alamadım. Çünkü faydası yok diyenler oldu, sadece viessmann marka oda termostadı kullanmak gerek diyen oldu vs.

HAftalık program düşünmüyorsanız (ki haftalık programı kendi programına göre yapar) Siemens RDH10 tabi ki uygundur. Fiyatı da çok uygun.

PM göndermiştim, gözünüzden kaçtı sanırım. Yada ulaşmamış olabilir

• Arkadaşlar kesinlikle wiessman vitopend 100 e bulaşmayın.Aşırı gaz yakıyor.Ben kombimi törenle camdan aşağıya atacağım.Aynı kombiden bir akrabamda vardı.ECA kombi ile değiştirdi.Fatura en az 100 tl aşağıya düştü.Şu günlerde hava sıcaklığı 10-15 derece arasında olmasına rağmen,evdeki 8 mt petekten 4 mt kapatmamıza rağmen 1 kademede yani 35-40 derece arasında günde en az 10 metreküp gaz yakıyor.Hiç kimseye tavsiye etmiyorum bu kombiyi.Üst katlarda ki komşulardan biz 2 ay sonra kombiyi yakmaya başladık,onlara 1000 metreküp fark attık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyzm2269

Arkadaşlar kesinlikle wiessman vitopend 100 e bulaşmayın.Aşırı gaz yakıyor.Ben kombimi törenle camdan aşağıya atacağım.Aynı kombiden bir akrabamda vardı.ECA kombi ile değiştirdi.Fatura en az 100 tl aşağıya düştü.Şu günlerde hava sıcaklığı 10-15 derece arasında olmasına rağmen,evdeki 8 mt petekten 4 mt kapatmamıza rağmen 1 kademede yani 35-40 derece arasında günde en az 10 metreküp gaz yakıyor.Hiç kimseye tavsiye etmiyorum bu kombiyi.Üst katlarda ki komşulardan biz 2 ay sonra kombiyi yakmaya başladık,onlara 1000 metreküp fark attık.

Al bendende o kadar
    Yüksek faturanın yanında basınçta da problem var. 2 günde bir su basıncı 0,5'e düşüyor. Vanadan açıp 2 'ye getiriyorum. burada suç doğrudan kombinin mi emin değilim ama sitede 30 daire var. Hepsinde vitopend 100 var. Ne yazıkki problem bir türlü çözülemedi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.