Şimdi Ara

viessman vitopend 100 hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
6
Favori
85.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oda termostatı var demiştim size, oda termostatı sorun çıkardığı için servis gelip söktü.Oda termostatı söküldükten sonra bizim kombi bir canavara dönüştü.Üst komşum aynı saatler içinde 4 metreküp yakarken ben 8 metreküp yaktım.Haftaya servis tekrar gelecek :))) zaten kombiyi aldığımdan bu yana çeşitli nedenlerle servis her cumartesi bizde :)) tekrar size bilgi veririm.Ama şuan için sorarsanız pişman oldum viessmann aldığıma binada en sorunlu iş bizimki oldu.En sonunda mahkemelik olacağız gibi geliyor.
  • Merhaba Matrıx,
    Banada yeni sorunumla ilgili bilgi verebilirmisin?Kuzey, üç cepheli binanın 2.katında oturuyorum.Arakat yani normaldede çok soğuk olmuyor.Viessmann kombiden oda termostatını söktürdükten sonra kombi çok yakmaya başladı.1 seviyesinde tutmama rağmen.Evim 3+1 140 metre civarında.Bu akşam salonun peteklerini kapatıp tekrar deneyeceğim.Normalde üst komşumun söylediği kısık seviyede günde 8 metreküp civarında yaktığı.
    İlginize şimdiden teşekkürler..
  • Kuzeye bakan evler her zaman soğuk olurlar. Viessmann Vitopend 100 konvansiyonel hermetik bir model. Condense yada premix yoğuşmalı değil. Dolayısıyla reel verimliliği düşüktür (% 75). Home Heating Guide bağımsız Sitesine göre E sınıfı bir kombi.
    Vitopend 100 değerlendirme linki
    Bu değerlendirme ile Viessmann'ı kötülediğim düşünülmesin. Konvansiyonel kombiler böyle. En verimlisi reel % 82 oranında. Tabi % 75 e göre %80-82 % 10 daha az yakar, o ayrı. Viessmann Vitodens modelleri ise reel % 90 yüksek verimlilikte, ısıl verimlilikte A sınıfı kombilerdir.
    140 m2 ev için, oda termostatsız 45 derece kombi ısısında (normal koşullarda günlük yalıtıma göre 8-10 m3 civarında yakması doğal karşılanmalıdır. 10 m3 ü aştığında ise fazla yaktığından söz edilebilir.
    3. kademe sanırım 50 derecenin üzerinde kombi ısısı. 50 derecede, 13-14 m3 günlük harcamaya yükselebilir.
    Not: Tüm harcamalar günde 24 saat kombi çalışmasına göre verilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 21 Şubat 2011; 16:51:16 >

• Söyledikleriniz çok doğru fakat üst komşum 8 metreküp yakarken ben 16 metreküp yakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NELEMEN

Söyledikleriniz çok doğru fakat üst komşum 8 metreküp yakarken ben 16 metreküp yakıyorum.

Önceleri 16.Şubat'ta sorun düzeldi diyorsunuz, termostat söküldükten sonra mı arttı?
    ""Ben ilk kombi almaya karar verdiğimde vaillant düşünmüştüm, işlemi yaptırdığım firmada vaillant, buderus ve viessmann üç markayıda takabileceğini söyledi.Açıkcası konuşması ile beni viessmann a ikna etti.İlk gün kombiyi 30 derecede ve en yüksek seviyede çalıştırmama rağmen 17 metre küp gaz tüketti.Bu tüketimin normal olup olmadığını araştırmaya başlamıştım, çünkü bana çok yüksek geldi.Fakat birkaç gün içinde 8 metreküpe kadar düştü.Bu arada hava ısısında herhangi bir değişim olmadı.Servisi çok ilgili aradım bana açıklama yaptılar 1 hafta içinde normale dönmezse gelip bakarız dediler ama gerek kalmadı.""
    Termostatı tamirden sonra getirip takacaklar mı? İade ettiyseniz ve artık gelmeyecekse, oda termostatsız kullanmayın o zaman. Kombiniz konvansiyonel hermetik ve oda termostatı ile bağlantılı modülasyonsuz olduğu için 80 TL ye Siemens dijital oda termostatı edinin. Haftalık programlısı 115 TL arkommarket te. Çünkü Viessmann'ın mekanik olanı bile 80 TL.
    Mekanik Vitotrol fiyatı
    Programlısı aynı Sitede 300 TL.
    Ancak Siemens'in uygunluğunu Firmaya sorun. Garanti dışı kalmasın.

• Oda termostatı arızalı olduğu için çıkarttırdım.Yenisini almak ayrı bir konu fakat bu kadar fark olmasını anlamıyorum.
  • quote:

Oda termostatı arızalı olduğu için çıkarttırdım.Yenisini almak ayrı bir konu fakat bu kadar fark olmasını anlamıyorum.

Demek ki evinizin yalıtımı çok iyi. Buna sevinmelisiniz. Çünkü yalıtımı iyi evlerde oda termostatının yakıttan tasarruf performansı çok iyidir. Başka bir anlatımla; evinizin yalıtımı iyi olduğundan kısa sürede istediğiniz (22-23 derece) oda sıcaklığına geliyor, yalıtımın iyi olması nedeniyle ısı kaybı az olduğundan uzunca bir süre oda ısısı ısı azalmıyor ve kombi çalışmıyor. Böylece tasarruf oranı beklenenden çok yüksek oluyor. Oysa ki, oda termostatsız kombi suyu sıcaklığına göre kullanımda, kombi örneğin sürekli 50-55 dereceye çıkıyor ve kombi suyu sıcaklığı 40-45 dereceye indiğinde geri çalışıyor. Ev ısısı bu mevsimde hiçbir zaman 40-45 derece olmayacağından, kombi sürekli çalışmaya ve doğalgaz harcamaya devam ediyor.
    Hemen oda termostatı edinmelisiniz. En azından mekanik 80 TL lik Vitotrol yada kullanılmasında garanti bakımından sakınca yoksa dijital haftalık, günlük ve donma programlı 115 TL ye Siemens RDE10.1 yada haftalık programsız dijital 80 TL ye Siemens RDH 10 satın alın.
    Kombiyi yeni mi satın aldınız bilmiyorum. ancak 6-7 yıl önceki koşullarla 2005 yılında piyasaya çıkmış 2006 yılından bu yana Türkiye'de kullanılan Viessmann Vitopend 100 konvansiyonel kombiyi aldığınızda fazla tasarruf beklememelisiniz. Bunun yerine verimliliği yüksek premix yoğuşmalı modelleri tercih etmeliydiniz. Madem şu anda bunu değiştirme söz konusu değil, verimliliğindeki kaybı oda termostatı ile telafi etmelisiniz. Şikayetiniz ortada ve çözümü de(oda termostatı almak) belli zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 22 Şubat 2011; 12:03:27 >

• Arkadaşlar selam,
    Ben de yaklaşık 5 yıldır vitopend 100 kullanıyorum
    Evim net 85 metrekare eski yalıtımsız bir ev.
    Yüksek giriş de oturuyorum ve alt katım kapalı boş dükkan.
    Kombiyi ilk yıllarında Mekanik Vitotrol termostat ile kullandım ve hiç memnun kalmadım. (kimseye tavsiye etmem.)
    Servis 2 kez termostadı değişmesine rağmen sorun çözülmedi.
    Ben de çareyi söktürmekte buldum.Bu termostadın çalışma aralığı çok fazla.
    Servisin termostada elle müdahelesine rağmen sonuç alınamadı.(Çalışma aralığını kısaltmayı denedi.)

Sayın sserin,
    Bahsettiğiniz oda termostadı güzel gözüküyor ve fiyatıda çok uygun.(Siemens)
    Aynı yerde "GENERALE DİGİTAL ODA TERMOSTADI" var ve fiyatı siemens ile aynı,ama bunda haftalık program var.
    Tavsiye edermisiniz acaba bilginiz varmı.

Bu arada benim kombinin çok yakması ile ilgili şikayetim yok,en son faturam 140 tl gelmişti.
    28 günlük fatura ve kombi hiç kapanmadı.Gün de 6 metreküp gaz tüketiyorum.
    Fakat bu kombi sanırım minumum da bile 45 derece ile çalışıyor,bunu daha aza indirmenin bir yolu varmıdır.
    (Alev boyunun düşürülmesi ile ilgili kulaktan dolma bazı şeyler duymuştum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: sezginkaraman

Arkadaşlar selam,
    Ben de yaklaşık 5 yıldır vitopend 100 kullanıyorum
    Evim net 85 metrekare eski yalıtımsız bir ev.
    Yüksek giriş de oturuyorum ve alt katım kapalı boş dükkan.
    Kombiyi ilk yıllarında Mekanik Vitotrol termostat ile kullandım ve hiç memnun kalmadım. (kimseye tavsiye etmem.)
    Servis 2 kez termostadı değişmesine rağmen sorun çözülmedi.
    Ben de çareyi söktürmekte buldum.Bu termostadın çalışma aralığı çok fazla.
    Servisin termostada elle müdahelesine rağmen sonuç alınamadı.(Çalışma aralığını kısaltmayı denedi.)

Sayın sserin,
    Bahsettiğiniz oda termostadı güzel gözüküyor ve fiyatıda çok uygun.(Siemens)
    Aynı yerde "GENERALE DİGİTAL ODA TERMOSTADI" var ve fiyatı siemens ile aynı,ama bunda haftalık program var.
    Tavsiye edermisiniz acaba bilginiz varmı.

Bu arada benim kombinin çok yakması ile ilgili şikayetim yok,en son faturam 140 tl gelmişti.
    28 günlük fatura ve kombi hiç kapanmadı.Gün de 6 metreküp gaz tüketiyorum.
    Fakat bu kombi sanırım minumum da bile 45 derece ile çalışıyor,bunu daha aza indirmenin bir yolu varmıdır.
    (Alev boyunun düşürülmesi ile ilgili kulaktan dolma bazı şeyler duymuştum.)

Ben Siemens RDE10.1 kullanıyorum ve çok memnunum. Programı, günü istediğimiz saatlere ayıramadığımızdan, çalışan çiftlere uygun olduğunu düşünüyorum. Donma fonksiyonu ise kışın kısa ziyaretlerde yararlı. Yalnız programı günün saatlerine göre ayıramadığımı bilseydim, sanırım Siemens RDH10 alırdım. Günlük kontrolü dijital yapmak yeterli. Donma fonksiyonu olmasa da seyahate giderken örneğin 15-16 dereceye ayarlar gidersiniz. Ev geldiğinizde aşırı soğuk olmaz. Bence RDH10 yeterlidir.
    Generale hakkında fazla bilgim yok. ANcak ürünleri iddialı görünüyor. Burada birkaç kişi olumlu yazdı ama reklam kokan sabun köpüğü gibi mesajlardı sanıyorum. Az bir fark için Siemens'e tercih eder miydim? Etmezdim herhalde.
    45 derece minimum çalışma, konvansiyonel kombilerde optimum olarak hesaplanmıştır. Bununla sakın oynamayın-oynatmayın. Alev boyu ile ilgili yukarda yazdım. Kombiniz bunu kartından yapıyor zaten.
    Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama Vitopend için rekor düzeyde az yaktığınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bence evinizdeki yalıtım durumu, nasıl kullandığınızdan tutun, oda ısısı kaç dereceye kadar oluyora varıncaya kadar anlatın. Arkadaşlarımız bilgilenmiş olurlar. Örneğin ev ısısını 19 dan 20 dereceye çıkarmak için % 6 fazla yakıt yakmak gerekir. Benzer şekilde 21 den 22 ye çıkarmak için de aynı. Size 19 yetiyorsa, 23 le kullanan % 24-25 fazla yakacaktır kuşkusuz. Aynı zamanda bulunduğunuz kentin ortalama ısısı da etkilidir. Bunları detaylı veriniz lütfen.

• Sayın sserin cevabınız için teşekkür ederim..
    En kısa zaman da Siemens RDH10 edineceğim.
    Evet bende mesajları baştan sonuna kadar okuyunca "Benim kombim ne kadar kötüymüş meğer"
    demekten kendimi alamadım.
    Ben İstanbul Bayrampaşa da oturuyorum.Evim dediğim gibi net 80 metre.
    Eski 40 yıllık bir apartman dairesi.Sokağımız çok dar ve sokağın ortasında kalan bir evim var.
    İki cepheli bina ve alt kat olduğu için malesef güneş enerjisinden faydalanamıyorum.
    Rüzgar alan bir yerde değil,ayrıca camlar ısıcam,alt katımda boş dükkan var.
    Yani alt kattan bana bir fayda yok.Evim bana göre yine de muhafazalı sayılır.
    Yüksek giriş olması sebebiyle tek tarafım merdiven boşluğu.Burayıda bu yaz apartman içerisinden
    ısı yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum.
    Evimin sıcaklığını salonumun tam ortasında (26 metre kare) yerden 1,5 metre yüksekte duran dijital termost dan takip
    ediyorum.Genlede en düşük 21.5 ile 22.9 derece oldu.Tesisatım sıva altı ve düz bir hat üzerinden gidiyor.
    Tesisat ustam çok meraklı işine sağdık birisi ve aynı kombyi kullanıyoruz,onunla da görüşmem de kendisi de
    kombisinden çok memnun olduğunu ifade etmişti.Kombi evin en uç köşesinde diğer sokağa bakan yatak odamın içerisin de
    duruyor.Oda küçük olduğundan balkonu içeri almıştım.Bu yüzden kombi ile yatıyoruz her akşam

• Kombi kabusum oldu resmen bende incelemeyi bıraktım arkadaşlar.1 e aldım kombiyi sabit yanıyor bakalım aybaşında faturayı göreceğiz :))) Evin ısı yalıtımı yok fakat bina korunaklı ama oda termostatında diğer odalarda sorun yaşıyorum.Oturma odası 22 - 23 dereceyken diğer odalar 19-20 derece oluyor.Bu nedenle tekrar oda termostatı taktırmak istemiyorum.Birde 2-3 derece oynayabiliyormuş yani ben 20 dereceye ayarladığımda oda sıcaklığı 18 e kadar düşebiliyormuş.
  • Analog termostatlarda bahsettiğiniz oynama olur ama dijitallerde olmaz. Kombiyi termostatsız çalıştırmayın, 2 sene önce merkezi kaloriferli daireden kombili müstakil eve geçtik. Kombi sürekli çalıştığı için kabusum oldu işe her gidip gelişte doğalgaz sayacına bakıyordum ne kadar yakmış diye, moralim aşırı derecede bozuktu. Siemens'in günlük programlı dijital termostatını aldık rahat ettik, tavsiye ederim.

Oturma odasıyla diğer odaların arasındaki ısı farkı ise oturma odanızın arada olmasından veya alt-üst kat komşularınızın diğer odaları kullanmamalarından kaynaklanıyordur muhtemelen. Termostatın kablosunu biraz uzun yaptırın (2x0.75 mm² kablo metresi 0,5 TL olması lazım) farklı odalarda deneme yaparsınız.

Eğer ev kendinizinse peteklere termostatik vana taktırın, o şekilde kullanan arkadaşlarımda var. Her durumda termostat kullanmayanlardan daha az fatura ödüyoruz.

quote:

Kombi kabusum oldu resmen bende incelemeyi bıraktım arkadaşlar.1 e aldım kombiyi sabit yanıyor bakalım aybaşında faturayı göreceğiz :))) Evin ısı yalıtımı yok fakat bina korunaklı ama oda termostatında diğer odalarda sorun yaşıyorum.Oturma odası 22 - 23 dereceyken diğer odalar 19-20 derece oluyor.Bu nedenle tekrar oda termostatı taktırmak istemiyorum.Birde 2-3 derece oynayabiliyormuş yani ben 20 dereceye ayarladığımda oda sıcaklığı 18 e kadar düşebiliyormuş.

• Riskli bir durum değilmi? birde işin yaşam konforu boyutu var devreye girdikçe yaptığı ses ??

quote:

Sayın sserin cevabınız için teşekkür ederim..
    En kısa zaman da Siemens RDH10 edineceğim.
    Evet bende mesajları baştan sonuna kadar okuyunca "Benim kombim ne kadar kötüymüş meğer"
    demekten kendimi alamadım.
    Ben İstanbul Bayrampaşa da oturuyorum.Evim dediğim gibi net 80 metre.
    Eski 40 yıllık bir apartman dairesi.Sokağımız çok dar ve sokağın ortasında kalan bir evim var.
    İki cepheli bina ve alt kat olduğu için malesef güneş enerjisinden faydalanamıyorum.
    Rüzgar alan bir yerde değil,ayrıca camlar ısıcam,alt katımda boş dükkan var.
    Yani alt kattan bana bir fayda yok.Evim bana göre yine de muhafazalı sayılır.
    Yüksek giriş olması sebebiyle tek tarafım merdiven boşluğu.Burayıda bu yaz apartman içerisinden
    ısı yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum.
    Evimin sıcaklığını salonumun tam ortasında (26 metre kare) yerden 1,5 metre yüksekte duran dijital termost dan takip
    ediyorum.Genlede en düşük 21.5 ile 22.9 derece oldu.Tesisatım sıva altı ve düz bir hat üzerinden gidiyor.
    Tesisat ustam çok meraklı işine sağdık birisi ve aynı kombyi kullanıyoruz,onunla da görüşmem de kendisi de
    kombisinden çok memnun olduğunu ifade etmişti.Kombi evin en uç köşesinde diğer sokağa bakan yatak odamın içerisin de
    duruyor.Oda küçük olduğundan balkonu içeri almıştım.Bu yüzden kombi ile yatıyoruz her akşam

• Kendi evimiz bir süre bu şekilde idare edip daha sonra söylediğiniz gibi termostatik vana taktırmayı düşünüyorum.Oda termostatı dijital iyi olabilir belki ama manuel olan çok kullanışsız.Boşuna para vermeyin arkadaşlar.Ama illa ben deneyeceğim diyen varsa ben İzmirdeyim 10 gün kullanılmış viessmann oda termostadı var elimde :)))
  • quote:

Kombi kabusum oldu resmen bende incelemeyi bıraktım arkadaşlar.1 e aldım kombiyi sabit yanıyor bakalım aybaşında faturayı göreceğiz :))) Evin ısı yalıtımı yok fakat bina korunaklı ama oda termostatında diğer odalarda sorun yaşıyorum.Oturma odası 22 - 23 dereceyken diğer odalar 19-20 derece oluyor.Bu nedenle tekrar oda termostatı taktırmak istemiyorum.Birde 2-3 derece oynayabiliyormuş yani ben 20 dereceye ayarladığımda oda sıcaklığı 18 e kadar düşebiliyormuş.

Böyle "2-3 derece oynar" sözü baştan savmak için söylenmiş sanırım. Mekanik termostatın ayarı kötüdür. Bence Siemens RDH10 oda termostatını 80 TL ye alın, soğuk olan odalardan birine monte (en fazla 50 TL ye)ettirin. Sıcak olan oturma odasına da bir adet ECA termostatik vanayı 25 TL ye alın. Soğuk odanızın 21 olmasını istiyorsanız oda termostatını buna ayarlayın. Oturma odası, insan ve TV ısısı nedeniyle daha sıcak olacağından, yeni aldığınız termostatik vanayı istediğiniz 21 yada 22 ye ayarlayın. Böylece oturma odası bu ısıya geldiğinde peteğe sıcak su gelmesi azalacak ve diğer odalara yoğunlukla gidecektir. Çİft yönlü tasarrufla birlikte en geç Mayıs ayında masrafını çıkaracaktır. Siz bakalım diyene kadar bu işlemlerin parasını doğalgazla ödemiş olacaksınız.
    Bence bu konuda aşağıda linkini verdiğim yeni açtığımız bölümü de bir okumanızı öneririm. Oda termsotatı ile çok ayrıntılı bilgiler olduğu gibi daha ayrıntılı tasarruf önlemlerini sıraladık orada.
    Modülasyon,yalıtım, tasarruf konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 23 Şubat 2011; 13:36:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Riskli bir durum değilmi? birde işin yaşam konforu boyutu var devreye girdikçe yaptığı ses ??

Riskli olan durum nedir anlayamadım,kombi hermetik,
    Ses olayını da artık alıştım,zaten sesi öyle abartılacak bi kombi değil.
  • quote:

2-3 derece oynayan oda termostatını evdeki diğer artıklarla birlikte çöpe atmanızı öneririm. Böyle cihazı olup satmaya çalışanlar varsa onlarada bu işi yapmayın diye tavsiyede bulunurum. Fazladan yaktığınız 1c sizin için %5 fazla enerji tüketimi demek bu durumun tam terside ısınmayan oda ve konfor kaybı demek. Bu anlamda hassas cihazları tercih etmeniz faydanıza olacaktır mekanik ve analog olanlarda bu hassasiyet daha zayıf digital cihazlarda daha başarılı olacağını tahmin ediyorum.

• Arkadaşlar İzmir'de viessmann kullanan var mı? Bu kombiyi kullanmak için uzman olmak gerekiyor anladığım kadarıyla.Önceki gün en minumum 1 seviyesinde yaktım kombiyi 18 metreküp gaz harcamış, ev neredeyse hiç ısınmadı battaniyeyle oturduk.Dün 3 seviyesine aldım ev ısındı fakat sabaha kadar 12 metreküp gaz harcamış.(12 saatte) bizim kombimi arızalı saatmi arızalı yoksa başka bir sorunmu var anlayamadım.Lütfen kullanan varsa nasıl kullandığını yazabilirmi? Bu arada salonu kapattım komple yani evde toplam 5,5 metre gibi petek var
  • Kombi hermetic, doğrudur. Bacası çift katmanlı ama arıza veya lodos durumlarınıda düşünmek lazım. Bence kombi yattığınız yerde bulunmasın. Binanın dışına dolap tarzı birşeyler monte ettirerek içine koysanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Evinizin konumunu bilmiyorum ama bacasının konumundan dolayı lodos çıkınca kombiyi çalıştıramayan arkadaşlarım var. Cihazı kapalı balkona koymuşlar lodosta çıkan bütün gazı geri basıyormuş.

quote:

quote:

Riskli bir durum değilmi? birde işin yaşam konforu boyutu var devreye girdikçe yaptığı ses ??

Riskli olan durum nedir anlayamadım,kombi hermetik,
    Ses olayını da artık alıştım,zaten sesi öyle abartılacak bi kombi değil.

• quote:

Kombi hermetic, doğrudur. Bacası çift katmanlı ama arıza veya lodos durumlarınıda düşünmek lazım. Bence kombi yattığınız yerde bulunmasın. Binanın dışına dolap tarzı birşeyler monte ettirerek içine koysanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Evinizin konumunu bilmiyorum ama bacasının konumundan dolayı lodos çıkınca kombiyi çalıştıramayan arkadaşlarım var. Cihazı kapalı balkona koymuşlar lodosta çıkan bütün gazı geri basıyormuş.

Dedikleriniz de kısmen de olsa haklı olabilirsiniz.
    Sonuçta can güvenliği olunca yorumlar değişebilir.
    Benim eşim her akşam yatarken mutfaktaki gaz vanasını kapatır.
    Ben şimdiye kadar hermetik kombi yada sobadan zehirlenen duymadım.(Umarım duymayız.)
    Sonuçta evimiz gz tesisatını bir mühendis eşliğinde ve işine çok güvendiğim
    kişiye yaptırdım.İğdaş da sanırım uygun görmeseydi onay vermezdi diye tahmin ediyorum.
    Sonuçta lodoslarda dediğiniz gibi bizde çekiniyoruz ve mümkünse yakmıyoruz zaten....

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.