Şimdi Ara

viessman vitopend 100 hk. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
6
Favori
85.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm petekler açık.kombi ısısı ortalama 45 derece.Günlük 18 m3 gaz tüketimi.
  • Gerçekten fazla imiş. 10 yıllık Beretta Super Exclusive bacalı kombim var. Ev Ankara 145 net, 185 brüt m2, 1000 m yükseklik, son kat, alt kat bekar yakmıyor sayılır, 4+1 daire, 45 derecede günlük 10 m3 yakıyordu. Şimdi oda termostatı taktım. Her taraf 22 dereceye ayarlı. Kombi 55 derecede yanıyor. Her petek açık. 13 m3 tüketim. Gayet iyi ısınıyor.
    Bence cimrilikte Beretta ve Buderus oldukça iyi. Yoğuşmalıya fazla kafayı takıp, yüksek para ödemeyin. Çatı-zemin dubleks yada müstakil çok katlı değilse zorunlu değil. Beklediğiniz ölçüde tasarruflu olmayabilir.
  • Bir şey daha ekleyeyim; petek kapatmakla tasarruf olmuyor. Yapmanız gereken, az kullandığınız bölümlerin peteklerini önce tamamen kapatıp 1 yada 2 tur açın. Buradan daha hızlı şekilde istediğiniz bölgelere gider. Petek kapatmada, odalar arasında izolasyon çok fazla olmadığından kapalı odalar ısı kaybı yaratacaktır.
    Oda termostatı varsa, kombi ısısını 50-55 arasında tutun. Aslında bunu 65-70 yapın derler ama birden ısıtır ve kapanır. Psikolojik olarak üşürsünüz. Hem de çok yakar. 50-55 dereceler arasında yavaş ısıtır ama ANkara'da bile yeterlidir.
    Kombiler genelde benzinli arabalar gibi. Sürat yaparsanız çok yakar. Kombiler de kombi ısısını çok açarsanız çok yakar. Elde etmek istediğiniz performansa bağlı. Tabi bunlar eşit koşullarda. İzolasyonu iyi, güney-doğu cepheli, alt üst katı yakan evlerde durum farklı olacaktır kuşkusuz. Her halukarda % 50 fazla yakma çok fazla. Oda termostatsız 45 derecede yanan kombi günde (24 saat)10 m3 üzerinde yakarsa problemli demektir. Termostatsız 60 dereceye çıkarırsanız sarfiyat 15-16 m3 ü bulur.

• Amcamda E.C.A kombi var.Oğlunda wiessman vitopend 100.Amcan 180 m2 yeri ısıtırken oğlu 140 m2 yer.Evler alt üstlü.Bütün gün güneş alıyor.Wiessman kombi li yer her zaman amcama göre 50-100 arası fazla fatura geliyor.
  • kombim takılalı 32 gün oldu.toplam 515 m3 gaz tüketmişim.Günlük ortalama 16 m3.Ve çoğu günler kombi sıcaklığı 45 derecede.Ve 3 petek kapalıyken.
  • Bence, önce tamamı kapalı petekleri 1 tur açın. Yoksa, bir tane oda termostatı alın. Sİemens RDE10.1 piyasada 120 TL . Evin ısısını dilediğiniz miktara getirin. Ev için 22 ideal ısı kabul edilir. Kombi ısısını 50-55 arasına getirin. Evin ısısı istediğiniz sıcaklığın yarım derece üzerine gelince söner. Yarım derece altına düşerse çalışmaya başlar. Böylece tasarruf kendiliğinden gelir. Bu halde ANkara'da bile ortalama en fazla 13 m3 olabilir. Hangi kentte oturuyorsunuz?
  • merhaba arkadaşlar malesef bende de aynı makine var ben de madurum da madurum benim de
    günlük 15m3 ü buluyor ev 3. kat 170 m2 oda termostadı var
    içten izolasyon olmasına rağmen
    evin içi 21.5 derece milletin metreküpünü duydukça viessmana sevgilerimi sunuyorum
    biz iç anadolu yaşıyoruz ve etrafımda kim kombi alacaksa bundan
    uzak durun diyorum zaten servisi de ilgisiz kendini beğenmiş ...
    lütfen bana kimse bu kombiyi savunmasın allah aşkına
    gidin en kıytırık markayı alın bu kombiyi almayın... ben bunu bilir bunu söylerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muallim70

merhaba arkadaşlar malesef bende de aynı makine var ben de madurum da madurum benim de
    günlük 15m3 ü buluyor ev 3. kat 170 m2 oda termostadı var
    içten izolasyon olmasına rağmen
    evin içi 21.5 derece milletin metreküpünü duydukça viessmana sevgilerimi sunuyorum
    biz iç anadolu yaşıyoruz ve etrafımda kim kombi alacaksa bundan
    uzak durun diyorum zaten servisi de ilgisiz kendini beğenmiş ...
    lütfen bana kimse bu kombiyi savunmasın allah aşkına
    gidin en kıytırık markayı alın bu kombiyi almayın... ben bunu bilir bunu söylerim.

ODA TERMOSTATI VE KOMBİ AYARLARINIZI YAZARSANIZ BİR TERSLİK VARMI .
    HERKEZ DEĞERLENDİRSİN DİYE SORUYORUM.
    AYRICA SERVİSLER HERKESİN DERDİDİR. BENCE ULAŞABİLİRSENİR GENEL MERKEZLERİNE ŞİKAYETLERİNİZİ BİLDİRİN BELKİ ÇÖZÜM BULURSUNUZ.

• Arkadaşlar merhaba,

Bende vitopend 100 aldım, yakıt ilk gün banada çok fazla geldi.Evim 140 brüt, 120 net 3+1 bütün petekler açık oda termostatı 25 derecede sabitledim.Kombi ayarıda 3 ile 4 arasında duruyor.Kombi bütün gün açık evin sıcaklık durumu gayet iyi ve şuan takip edebildiğim kadarıyla 8 m küp yakıyor.Evde ısı yalıtımı ne yazıkki yok.
  • Bizde viessmann kullanıyoruz ve memnunuz

Arkadaşlar şunu unutmayın, kombili evlerde eğer katlardan biri evin sıcaklığı düşürürse fatura diğerlerine çıkar. Dükkan üstü veya en üst kat her zaman diğerlerine göre daha fazla öder. Ara kat olmasına rağmen alt katı 18-19 °C ye sabitlendiği için yüksek faturalar ödeyen arkadaşlarım var. Alt kat gündüzleride kapatıyormuş .

Tavsiyem dijital oda termostatı alın, yalnız servisin tavsiyesine uyup sıcaklığı 3'e falan çekmeyin yine 2'de kalsın ve ortam sıcaklığınıda 23 °C' ye sabitleyin 25-26 °C'ler çok yüksek.

edit : @MATRİX_22 yazılarınızı küçük harflerle yazabilirseniz iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatWhite -- 16 Şubat 2011; 12:06:00 >

• Önerdiğiniz gibi seviyeyi 2 de deneyeceğim, ortam sıcaklığınıda 23 yarın tekrar bilgi veririm.
  • herkese selamlar öncelikle bende doğalgaz ve kombi alma arefesinde iken ve özellikle vitopend 100 düşünürken sn: xyzm2269 yaşadıkları ilgili ile takip ediyorum ancak NELEMEN günlük 8 m3 den bahsetmiş ve yalıtım yok bu bir muamma değil mi ? ve xyzm2269 hala aynı gaz tüketiminiz devam ediyormu bir çözüm bulabildiniz mi herkes en iyi kombi wiesmann diyor ama bu şekilde gaz tüketimi gerçekten korkutucu umarım bir şekilde çözersiniz bu sorunu
  • Ben ilk kombi almaya karar verdiğimde vaillant düşünmüştüm, işlemi yaptırdığım firmada vaillant, buderus ve viessmann üç markayıda takabileceğini söyledi.Açıkcası konuşması ile beni viessmann a ikna etti.İlk gün kombiyi 30 derecede ve en yüksek seviyede çalıştırmama rağmen 17 metre küp gaz tüketti.Bu tüketimin normal olup olmadığını araştırmaya başlamıştım, çünkü bana çok yüksek geldi.Fakat birkaç gün içinde 8 metreküpe kadar düştü.Bu arada hava ısısında herhangi bir değişim olmadı.Servisi çok ilgili aradım bana açıklama yaptılar 1 hafta içinde normale dönmezse gelip bakarız dediler ama gerek kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reptile355

herkese selamlar öncelikle bende doğalgaz ve kombi alma arefesinde iken ve özellikle vitopend 100 düşünürken sn: xyzm2269 yaşadıkları ilgili ile takip ediyorum ancak NELEMEN günlük 8 m3 den bahsetmiş ve yalıtım yok bu bir muamma değil mi ? ve xyzm2269 hala aynı gaz tüketiminiz devam ediyormu bir çözüm bulabildiniz mi herkes en iyi kombi wiesmann diyor ama bu şekilde gaz tüketimi gerçekten korkutucu umarım bir şekilde çözersiniz bu sorunu

iki kullanıcı arasında tüketim farkı vardır evet . ama atlanılmaması gereken konu kombi nin yakıtının evde ki
    tesisata doğru orantılı olarak değişmesidir.
    Yani cihazlar ın hepsi giden su sıcaklığı ve gelen su sıcaklığını bakarak kendilerine yakma hızlarını değiştirirler.
    eğer petekten gelen su soğuksa sürekli , uzun süre cihaz devrede kalır. bunu önlemek için oda termostatı takılır ve cihaza da yüksek yanma derecesi açılır ki daha az devrede kalsın . ama bu da bir yere kadar faydalı olabilir. şayet ısı kaybınız çok ise o da mesela alt kat salonu yakmıyor diyelim sizde salonu daha ılık yapmalısınız yani salondaki peteğe termostatik vana takarak su akışını misal 20-21 derce gibi kesmeli ki kombiye soğuk su gitmesin. ama alt kat tamamen boşsa zaten yakıt biraz artar. oda kollektörlü sistemde çekilen borular sıcağı betona daha çok bıraktığı için artışı tetikler. ve petek metrajlarıda önemli dir. azıda fazlasıda zarardır.yani sıkıntısı olan arkadaşlar. paraya kıyıp işin uzmanlarını bulabilirse çözüm bulunur. ama hem oda termostatı hem termostatik vana hemde tesisat yada peteklerde değişiklik gerekebilir.
    çünkü kombi bakın aynı biri az yakıyor biri çok diyor.
    araba lar aynı ama birin de şöför otobanda 5. vites 90 la gidiyor. birisi 5 kişi ile camlar ve klima açık bagaj da bavullar şehirlerarası yolda dağda bayır da yol alıyor ama. gelde bunu kullanıcıya anlat.
    adam kombiye faturayı kesiyor çıkıyor .
    Ha başka kombi aynı yerde daha az yakarmı derseniz ona aynı yakar diyemeyiz. çok ta yakabilir azda .
    neden pompa gücü değişebilir , cihaz minimum kapasite ayarı değişiktir, vb. birsürü etken de yok değil.
    Ama önemli olan hastalığı teşhis edebilmek . ve tedaviyi kabul etmektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: NELEMEN

Önerdiğiniz gibi seviyeyi 2 de deneyeceğim, ortam sıcaklığınıda 23 yarın tekrar bilgi veririm.

şimdi 2 dış havalar iyi iken olabilir. ama çok soğuk havalarda ise mesela cihaz 2 de iken maksimum 45 derece su gönderir ise evin içini de 23 derece yapamayabilir. bu sefer cihaz sürekli dur kalk yapıp çalışır . oda yakıtı arttırır.
    ha cihaz 2 de , oda termostatını da 23 yaptım ev de o ısıya ulaştı diyorsanız sorun yok.
  • Forumun başka konusunda da yazdım. MATRİX_22, aktuz, faithless35 nickiyle yazanlar malum markanın adamı. Muhtemelen aynı kişiler. Görüşleri birebir aynı örtüşüyor. Hatta birbirlerini savunup, destekliyorlar. Yazılarını ona göre okuyup değerlendirin. Bu konunun başında fazla yakıyor diyen arkadaşımıza MATRİX_22 kızgın,fırçalı, büyük harflerle cevaplar veriyordu. Burdan anlayın.
    ""SEN YARDIM MI İSTİYON SİYAset Mİ YAPIYON ANLAMADIM ...
    EN SON BEN SENİN EVİN VE KOMŞUNUN ISISINI SORDUM SEN METREKARE YAZIYON.
    YARDIM EDELİM DEDİK İSPATÇI OLDUK ÖNCE SORDUKLARIMIZA BAK SANA VİESSMANNI SORMADIK""

Eğer olmadıklarını iddia ediyorlarsa, size övdükleri 5 kombi marka-model önersinler. Viessmann hariç. O zaman farklı düşünebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 17 Şubat 2011; 2:15:47 >
  • Arkadaşlar seviyeyi 2 ye getirip denedim ev doğru düzgün ısınmadı minumum 3 te çalıştırmak gerekiyor anladığım kadarıyla.3 te hem ev ısınıyor hemde tasarruflu oluyor oda dereceside 22 - 23 ideal gibi görünüyor..Deneme yanılma yoluyla bulacağız :)))
  • Evin yalıtımıyla ve alt katın durumuyla alakalı bir durum tabi, bizim kombi 2 - 2,5 gibi bir ayarda çalışıyor

quote:

Arkadaşlar seviyeyi 2 ye getirip denedim ev doğru düzgün ısınmadı minumum 3 te çalıştırmak gerekiyor anladığım kadarıyla.3 te hem ev ısınıyor hemde tasarruflu oluyor oda dereceside 22 - 23 ideal gibi görünüyor..Deneme yanılma yoluyla bulacağız :)))

Eğer yazdıklarınız doğruysa hiçte hoş bir durum değil, sonuçta burada objektif paylaşım yapmaya çalışıyoruz.
    Yalnız aynı durum navigasyon bölümündede var, 2 tane kullanıcı var hatta biri yönetici oldu, tavsiye isteyenlere sürekli bir markanın cihazlarını övüyorlar, yalnız yönetici olan aleni olmasada yinede o markanın reklamını yapmaya devam ediyor .

quote:

Orijinalden alıntı: sserin
    Forumun başka konusunda da yazdım. MATRİX_22, aktuz, faithless35 nickiyle yazanlar malum markanın adamı. Muhtemelen aynı kişiler. Görüşleri birebir aynı örtüşüyor. Hatta birbirlerini savunup, destekliyorlar. Yazılarını ona göre okuyup değerlendirin. Bu konunun başında fazla yakıyor diyen arkadaşımıza MATRİX_22 kızgın,fırçalı, büyük harflerle cevaplar veriyordu. Burdan anlayın.
    ""SEN YARDIM MI İSTİYON SİYAset Mİ YAPIYON ANLAMADIM ...
    EN SON BEN SENİN EVİN VE KOMŞUNUN ISISINI SORDUM SEN METREKARE YAZIYON.
    YARDIM EDELİM DEDİK İSPATÇI OLDUK ÖNCE SORDUKLARIMIZA BAK SANA VİESSMANNI SORMADIK""
    Eğer olmadıklarını iddia ediyorlarsa, size övdükleri 5 kombi marka-model önersinler. Viessmann hariç. O zaman farklı düşünebiliriz.

• Pardon sadece yukarı doğru bu kişinin verdiği cevaplara bakar mısınız? Yani nerdeyse şikayet edeni dövecek. Bir okuyun cevaplarını ona göre kendiniz karar verin.
    Siz hiç Firma adamı olmayan birinin bu kadar tepkili cevaplar verdiğini gördünüz mü? Tarafsız bakış açısı ile inceleyin ve burda yorumlayın.
  • quote:

Arkadaşlar seviyeyi 2 ye getirip denedim ev doğru düzgün ısınmadı minumum 3 te çalıştırmak gerekiyor anladığım kadarıyla.3 te hem ev ısınıyor hemde tasarruflu oluyor oda dereceside 22 - 23 ideal gibi görünüyor..Deneme yanılma yoluyla bulacağız :)))

3 te sarfiyat % 10 daha artacaktır. Önce 2,5 seviyede deneyin, olmazsa 3 e getirin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.