< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
**VİESSMANN VİTODENS 50-W** Kullanıcıları (21. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Şahsen
Arkadaşlar eve geldim bir baktım kombinin yeşil ışığı yanıp sönüyor. Sonra şarteli yani elektiriğı kapatıp açtım önce biraz yeşil yandı sonra kırmızıya döndü
Sımdi kırmızıda devam ediyor. Daha öncede servis kurulumunu yapıncada kırmızı yanıyordu. Acaba bir sıkıntı varmı kombide. Bu arada kalöriferi bu sene kullanacağız. Sıcak kullanım suyunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıkKombiyle ilk defa tanıştığımız ve kullanım klavuzunu okuma fırsatım olmadığı için bilgi almak istemiştim forumdan ama yardım eden çıkmadı. Şimdi kalavuzlara bakma şansım oldu. Ozaman ben kendi kendimi cevaplayayayım, belki birine faydası olur babında.
Yeşil yanıp sönen oda termostatının kombi alıcısı imiş. Termostan uzakta veya pili zayıf olduğu için yanıp sönüyormuş. Aynı zamanda kombi çalışır modda imiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
merhaba, Viessmann marka kablosuz modülasyonlu oda termostatı var mı? Varsa hangisi acaba, bakıyorum bakıyorum bulamıyorum.
Netatmo on/off akıllı termostat almıştım aslında ama Viessmann servisi garantiden çıkar diyor iade edip Viessmann marka alıcam mecbur. varsa modülasyonlu modelini alayım diyorum.
-
kablosuz+modülasyonlu yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: disintegrationkablosuz+modülasyonlu yok
anladım, teşekkür ederim.
peki on/off kablosuz termostat taktırıp, bir de dış hava sensörü taktırabilir miyim? Bu durumda kombi modülasyonlu çalışıp kazan sıcaklığını kendi ayarlar mı? Dış hava sensörü olarak Viessmann kendi ürünü bir model yok sanırım yine.
kombi Viessmann vitodens 100W modeli.
-
dediğiniz şekilde çalıştırabilirsiniz, kazan sıcaklığını dhs kendisi ayarlar, o.t ise kombiye aç kapa yaptırır
dhs, viessmann müşteri hizmetlerine sorun,satılıyor diye biliyorum
-
kombi 60c de az yoğuşma yapar
önce 40 45c gibi başlayın, binanızda yalıtım varsa ısı kayıpları az ise tabii ki, ısınamazsanız 50c, kış ortasında ve en soğuk günlerde 55c yapın, 55c üstünde yoğ verimi azalır
quote:
Orijinalden alıntı: disintegrationkombi 60c de az yoğuşma yapar
önce 40 45c gibi başlayın, binanızda yalıtım varsa ısı kayıpları az ise tabii ki, ısınamazsanız 50c, kış ortasında ve en soğuk günlerde 55c yapın, 55c üstünde yoğ verimi azalır
Eyvallah hocam. Peki bar kaç barın üstüne çıkınca su eksilteyim petekten. Şu anda tekrar basınç 1.5 civarlarına geri indide
kombi soğukken yani kalorifer çalışmıyorken 1'e indiği zaman 1.6 yap . 1.5 normal
quote:
Orijinalden alıntı: disintegrationkombi soğukken yani kalorifer çalışmıyorken 1'e indiği zaman 1.6 yap . 1.5 normal
Üstat sanırım yanlış anlattım. Yani basınç kaça kadar yükselince 1.5'ğa düşüreyim. Dün akşam çalıştırınca bir buçuktan 2.2 nin üstüne çıktıda. Dedim böyle sürekli yükselecek, ama daha fazla yükselmedi. Birde kombi kapalımı olmalı petekten su alırken
kombi soğukken bar 1.5 ta olmalı, kalorifer çalışırken 2.2 olması normal sıcak su genleşiyor.önemli olan kombi soğukken 1.5 olması
kombi soğukken peteklerden su alın sonra bar düşecek en son yine tesisata su eklersiniz 1.5 veya 1.6 ideal
Çok teşekkür edrim bilgi için
Yeni taşındığım ev dubleks ve bu kombi takılı
sanırım kombi yetmediği için tüm petekler açık olduğunda nerdeyse peteklerin yarısı ısınmıyor
ölçmedim ama yaklaşık 11mt petek ve 2 yane ufak havlıpan var evde
alt kattaki mutfağın peteği zaten sökmüştüm taşınırıken
bir tek antredeki açık diğerleride kapalı
birde üstteki petekleri yakınlığa göre kıstım vanalarını
böyle yapınca üstteki tüm petekler ısındı
ama asıl sorum oda termsotatı
çünkü aç kapa için alt kata inmek ve bu soğukta balkona çıkmak istemiyorum sabah veya akşam
ev 2015de yapıldı ve kombinin etiketi silindiği için özelliklerini göremiyorum
büyük ihtimal 2014 veya 15 model
bu modellere aç kapa termostat anakartı yakabilir uyarısı okudum forumda vs
o yüzden şüpheye düştüm
ama kendisinin sattığı kablosuz 7784189 termostatta aç kapa ve başka bir marka üretimi
ama aralarında yarı yarıya fiyat farkı var neredeyse
ama bu anakart olayınıda düşünmüyor değilim
ne yapabilirim acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 11 Kasım 2020; 15:15:54 >
-
tüm on/off kuru kontak yaptıran o.t ler uyumlu.anakart yaktıran o.t yok. bu kombiye istediğini o.t yi taktırabilirsiniz
bence kablosuz on off o.t alın ve alt katta iyi ısınan peteklere danfoss termostatik vanalar taktırın
petekleri kısacak şekilde ince ayarlayın, trv'ler ile o.t yı aynı derecede kullanın (trv ler 1c eksik olabilir) önce trv ler petekleri kısar en son o.t kombiyi susturur
dubleks evlerde trv + kablosuz o.t kullanımını öneriyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 11 Kasım 2020; 17:36:2 >
Merhaba mevcut kombimi baymak fi 24 ü bu model ile değiştirmek istiyorum. Ev 120 m2 çatı dubleks ve yerden ısıtma.
Mevcut kombimde sürekli eşanjör tıkanma sorunu yaşıyorum tesisatı temizlettim olmadı su aşırı kireçli. Eşanjör tıkandığında mevcut kombi evi ısıtmaya devam ediyor ama banyoda su bi sıcak bi soğuk geliyor.
Wieassman nın bu modelimi alırsam sorunum çözülürmü yada hangi kombiyi almalıyım lütfen yardımlarınızı bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberta50 -- 11 Kasım 2020; 21:28:55 >
merhaba su aşırı kireçli ise, kombinin altına soğuk su girişine kireç önleyici kelepçe alın mesela EKOSU gibi
viessmann da çelik premix eşanjör var ayrıca kullanım suyu için plakalı eşanjör, aşırı kireçli suda plakalı eşanjör etkilenebilir bence kireç önleyici kelepçeleri araştırın öncelikle
Teşekkürler ama benim anlamadığım servis geldiğinde de ejanşörü temizlerken sıcak su kısmı tertemiz ama kalorifer kısmı tıkalı buna rağmen ısıtmada sorun olmuyor banyoda sıcak suda sorun oluyor yani içerde sürekli dönen suda sıkıntı, temizlik gaptırdım yerkili servise tesisata özel bir kireç onleyici sıvı koydular ama genede sorun devam ediyor.
Peki wieasman kombi dubleks , yerden ısıtmalı evde performan gösterirmi? Mevcut kombide alt kat yerler sıcacık üst kat yerler ılık sebebini anlayamadım peki bana mevcut sorununuda göz önüne alarak kombi tavsiye edebilirsin ev 110 m2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberta50 -- 13 Kasım 2020; 11:57:4 >
Teşekkür ederim
çok pahalı olmayan ne önerirsiniz
orijinal termostatın aynısı olan syntec 177rf olurmu mesela yada
-
syntech rf177 olur alternatif olarak f/p general ht300s olur
baymak logi pro da olur ikisi de aynı üründür
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X