Şimdi Ara

VİNCENT KULLANICILARI BAŞLIĞI ........... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turushanovgu

şimdiye kadar çok fazla cdp tecrübem olmadı, 3300'ü üst düzey diye almıştım, çok heybetli bir cihaz, ağırlığı 15kg, hangi dac kullandılar henüz araştırmadım bilmiyorum, bana göre sesi çok kaliteli, diğer sony sacd ile mukayese ettiğimde çok aman aman bir fark göremedim, şefik üstadım onla ilgili 1-2 yorum yapacaktır,

dediğiniz gibi henüz dijital kaynakları pek kullanmıyorum, aslında egreat m32b mp ve harici hd falan var ama şimdilik ilgimi çekmiyorular, iyi bir media player denk gelirse düşünebilirim

electro-techno müzikleri pio 676'dan dinlemek aslında çok güzel ama vincent'ın performansını görünce 676 da gözden düştü, hatta uygun bir alıcı bulursam hemen satmayı düşünüyorum :)))))))

sevgili üstadım ben her zaman müsaitim, ne zaman istersen gel buyur, seni iyi ağırladığımı pek düşünmüyorum ama bir daha ki eminim bunda daha iyi olacaktır :)))))) bu arada vincent- lektor8 & vincent - ma yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum

3300 Mutlaka bir şekilde fark yaratacak ve hissetirecektir diye düşünüyorum, Dijital kaynak deyince biraz ürkütücü geliyor ilk etapda ama inanın Egreat la bile kaliteli ( 320 kbps, Flac v.b ) albüm denerseniz keyif almayı bırakın rahatlığı ve komforu yüzünden genel olarak kullanmak fazlası ile ilginizi çekecektir. Tecrübe ile sabit
    Hele Sonos gibi ilave ekipmanları dahil edip İpad,iphone v.b üzerinden işlem yapmaya başlanırsa daha da keyifli olur kanaatindeyim, Bende o tarz bir proje peşindeyim zira.
    676 konusunda ise sert kalıyor ve m,zşk tarzımıza uymuyor olması olası bende aynı sıkıntıyı yaşadım, Ben kendi açımdan olayı keşke GR-777 EQ almış olsaydım, Her ne kadar hifi mantığına otırmasada bu cihazların döneminde partner olan cihazdı ve belkide bu gibi sebepler için vardı diye düşünmüyor değilim, Hatta şu sıra bile denk gelse uygun ve temiz bir gr777 merakımdan alır denerdim A-777 ile fikrindeyim, Tabi tamamen benim bakış açımdır.

• nerede bu vincent kullananlar, yorum ve desteklerinizi bekliyorum,

sayın @asefik üstadımın tavsiyeleriyle sonunda istediğim hoparlör upgrade'ni yaptım, opera seconda ve b&w 704 arasında kalmıştık, dün akşam b&w 704 almaya karar verdim, az önce alış işlemlerini tamamladım, inşallah 3-4 sonra elimde olacaklar, bakalım 236 - 704 uyumu nasıl olacak, lektor8'deki 20cm lik 2 woofer baslarda biraz öne çıkıyordu, 704 ile basları biraz geri çekip mid ve tizleri bir adım öne çıkaracağım,

hafta sonu farklı bir durum olmazsa şefik beyle bizim evde pioneer a-70 , vincent sv-236 , primare i22 amfilerle b&w 704 hoparlörleri deneyeceğiz, bakalım nasıl sonuçlar çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turushanovgu -- 11 Şubat 2013; 10:12:21 >
  • quote:

nerede bu vincent kullananlar, yorum ve desteklerinizi bekliyorum,

sayın @asefik üstadımın tavsiyeleriyle sonunda istediğim hoparlör upgrade'ni yaptım, opera seconda ve b&w 704 arasında kalmıştık, dün akşam b&w 704 almaya karar verdim, az önce alış işlemlerini tamamladım, inşallah 3-4 sonra elimde olacaklar, bakalım 236 - 704 uyumu nasıl olacak, lektor8'deki 20cm lik 2 woofer baslarda biraz öne çıkıyordu, 704 ile basları biraz geri çekip mid ve tizleri bir adım öne çıkaracağım,

hafta sonu farklı bir durum olmazsa şefik beyle bizim evde pioneer a-70 , vincent sv-236 , primare i22 amfilerle b&w 704 hoparlörleri deneyeceğiz, bakalım nasıl sonuçlar çıkacak

Hayırlı olsun ...

Yorumları paylaşırken fotoları unutmayalım lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

quote:

nerede bu vincent kullananlar, yorum ve desteklerinizi bekliyorum,

Hayırlı olsun ...

Yorumları paylaşırken fotoları unutmayalım lütfen

teşekkür ederim, elime geçtiğinde hafta sonu resim ve görüşlerimi paylaşırım

• Hayırlı olsun, 704 güzel bir seçim, 236 yıda iyi kötü tanırım kulak zevkinize uygun ise güzel bir ikili olacağı bence tartışma götürmez gibi duruyor.

Ersin in dediği gibi resimleri ve yorumları bekliyoruz.

Not: Forumda Vincent kullanan fazla aktif kullanıcı yok sanıyorum.
  • teşekkür ederim, inşallah umduğum gibi çıkar ve beğenirim :)))
  • quote:

teşekkür ederim, inşallah umduğum gibi çıkar ve beğenirim :)))

Tipi değişik, Fakat ses gerçekten iyidir, Memnun olursunuz içiniz rahat olsun.
  • b&w 704 inşallah farklı bir durum olmazsa cumartesi elime geçecek, ben de sistemimi sadeleştirmeye çalışıyorum, resimlerden sol üst köşedeki denon dcd 580 olmayacak, stereo sistemimde vincent sv-236 & denon dcd 3300 & egreat m32b & Bw 704 , ev sinemada ise pioneer elite vsx 42 & lektor2 bookself + jamo sub 210 uygun kablolamalarla yer alacak, şubat sonu egreat yerini dune hd base ile yer değiştirecek, ilerde durum müsait olursa benchmark dac1 usb eklenebilir, onun haricinde uzun bir süre değişiklik yapmayı düşünmüyorum, sistemimin şimdilik hali ;

VİNCENT KULLANICILARI BAŞLIĞI ...........

• Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.
    vincent görseli oldukça güzel görünüyor. Markanın henüz hiçbir modelini test etme şansım olmadı.
    Benim durumumda olup, marka ve model hakkında detaylı bilgiler almak isteyenler mutlaka vardır.
    Sizden ricam; ürünün diğer bileşenleri ile olan performansını dinlediğiniz müzik tarzları ve size hissettirdikleri
    ile açıklamanızdır. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.
    vincent görseli oldukça güzel görünüyor. Markanın henüz hiçbir modelini test etme şansım olmadı.
    Benim durumumda olup, marka ve model hakkında detaylı bilgiler almak isteyenler mutlaka vardır.
    Sizden ricam; ürünün diğer bileşenleri ile olan performansını dinlediğiniz müzik tarzları ve size hissettirdikleri
    ile açıklamanızdır. Teşekkürler.

teşekkür ederim, vincent'ı denon dcd 3300 cdp ile ecosse m4.45 speakers kablosu ve nordost black knight phono kablo ile dinliyorum, yine internetten indirdiğim flac parçaları egreat mp ile monster m1000i phono ile dinliyorum, dinlediğim müzik tarzı enstrümantal, techno-electro, disco, vokal jazz, yani, her tarzdan müzik dinlerim, ama gönlümde keman ve piyanonun yeri ayrıdır, vanessa mea, lindsey stirling, farid farjad beğendiğim keman sanatçılardır,

vincent'ı alana kadar giriş seviyesi 5-6 amfi denedikten sonra sesin bu kadar değişeceğini pek düşünmezdim, bunlardan denon ve pioneer amfiler bana göre çok kapalı çalıyordu, aynı kaynaktan vincent ile dinlediğimde kadifemsi ses yüreği ferahlatıyordu, vincent genel olarak çok güçlü bir amfi, sese ufak bir müdahale ile hoparlörler zıplayacakmış gibi hissediyorsunuz, bu arada şimdilik lektor8 kule kullanıyorum, şimdiye kadar dinlediğim tüm müzik tarzları için beni rahatsız eden bir tarafı olmadı, şimdi B&W 704 ile daha iyi sonuç alacağımı düşünüyorum, onu da inşallah hafta sonu anlayacağız

• Gayet iyi olacaklar bence bowers and wilkins 704 ve vincent sv-232 sv238 sv236 gibi modellerin uyumu bildiğimiz ve insanların epey tercih ettiği kombinasyonlardı geçmişte...Kaynak olarak sony sacd kalacaksa bu kombinasyona biraz sert kaçabilir gibi geliyor bana daha müzikal bir cihaz eklenirse sisteme uzunca bir süre değiştirmek istemeyebilirsiniz...Güle güle kullanın sisteminizi tekrar..

Not: Vincent ve Rotel ampli kullanıcıları genelde Bowers and wilkins hoparlörleri Cambridge audio cdp ile kullanmayı tercih ediyorlar bunlardan 2 x wolfson 8740 dac'lı toroidal trafolu 640c v2 ise aralarındaki en çok tercih edilen f/p canavarı..
  • Anladığım 8 ohm da 100watt gibi üretimi varken olduğundan güçlü hissetirdiğine göre damping factoru yüksek.
    Bu şartlarda B&W eşleştirme sonrası tam aradığını bulmuş olacak derim. B&W ile sürünce artık paylaşırsınız sonucu :)
  • Şimdi dikkat ettim denon dcd 3300 ile kullanıyormuşsunuz vincent'ı ve iyi de yapıyorsunuz Denon Sony'den daha yumuşak ve rahat bir sunum sergiliyor ki dcd 3300 de yine zamanının hızlı cihazlarından biri..
  • bir dönem sony sacd kullanıyordum fakat dcd 3300 alınca sony'e gerek kalmadı, şimdilik cdp olarak yoluma dcd 3300 ile devam edeceğim, 1-2 youtube videosu izledim, dediğiniz gibi rotel B&W birlikteliği çok tercih ediliyor,

inşallah hafta sonu şefik üstadımın da katılımıyla güzel bir demo yapacağız, resimlerle birlikte naçizane yorumlarımı buradan yazarım, ama en önemlisi görüşleri benim için değerli olan şefik beyin izlenimleridir
  • quote:

bir dönem sony sacd kullanıyordum fakat dcd 3300 alınca sony'e gerek kalmadı, şimdilik cdp olarak yoluma dcd 3300 ile devam edeceğim, 1-2 youtube videosu izledim, dediğiniz gibi rotel B&W birlikteliği çok tercih ediliyor,

inşallah hafta sonu şefik üstadımın da katılımıyla güzel bir demo yapacağız, resimlerle birlikte naçizane yorumlarımı buradan yazarım, ama en önemlisi görüşleri benim için değerli olan şefik beyin izlenimleridir

Estağfurullah dostum,en önemlisi senin kulağının ve zevkinin ne söylediği.Artı bende cok merak ediyorum 704 ü,hayatıma girmiş tek B&W Htm61 dir oda center hoparlördü...
    Anlaşılan Rize'ye sık gelecem,iyiki yeni arabayı dizel focus almışım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• üstadım kapım herzaman açıktır, ne zaman istersen gel buyur
    @ lufubu; doğrudur, sizin bahsettiğiniz yol herkesin takip ettiği yoldur, bende de anne tarafından azıcık lazlık olduğundan tersten gitmek istedim aslına bakarsanız lektor8 & vincent birlikteliğinden çok muzdarip değildim, kaliteli ve kalıcı bir hoparlör almak adına 704'e karar verdim, aslında dynaudio focus 340'la epey bir süre ilgilendim, hem şu an bütçem elvermediği hem de halihazırda onu sürecek amfim olmadığı için ondan vazgeçmek zorunda kaldım, ancak birşeyden eminim ki bir sonraki hoparlör terfim dynaudio'dur, ilerde hi-end lambalı alırmıyım bilmiyorum ama 704'ü beğendiğim taktirde bu sistemle uzun bir süre gitmeyi planlıyorum, sehpa konusunda haklısınız, her yeni ürün geldiğinde sehpayı çekmek işkence gibi geliyor, o yüzden zamanı gelince komplike olmayan basit bir stand düşünülebilir,

opera konusuna gelince; yanılıyorsam düzeltin, 704'e göre üst segment olabilir fakat dinlediğim müzik tarzı açısından seconda'nın beni tatmin etmeyeceğini düşünüyorum, vokal jazz, enstrümantal müzik dinlediğim kadar disco tarz müzik de dinliyorum, eğer kafamdaki o bas tonunu alamazsam müzik beni mutsuz ediyor ve dinlemiyorum, seconda'dan bu tonu alamayacağımı düşündüğüm için onu şefik hocama bıraktım, kimbilir; 704 benim sistemime uymaz @asefik'in sistemine uyarsa 704 kendilerine gidebilir ben de satılmamış olursa seconda'ya yönelirim, inşallah hafta sonu birçok şey şekillenecek

• quote:

üstadım kapım herzaman açıktır, ne zaman istersen gel buyur
    @ lufubu; doğrudur, sizin bahsettiğiniz yol herkesin takip ettiği yoldur, bende de anne tarafından azıcık lazlık olduğundan tersten gitmek istedim aslına bakarsanız lektor8 & vincent birlikteliğinden çok muzdarip değildim, kaliteli ve kalıcı bir hoparlör almak adına 704'e karar verdim, aslında dynaudio focus 340'la epey bir süre ilgilendim, hem şu an bütçem elvermediği hem de halihazırda onu sürecek amfim olmadığı için ondan vazgeçmek zorunda kaldım, ancak birşeyden eminim ki bir sonraki hoparlör terfim dynaudio'dur, ilerde hi-end lambalı alırmıyım bilmiyorum ama 704'ü beğendiğim taktirde bu sistemle uzun bir süre gitmeyi planlıyorum, sehpa konusunda haklısınız, her yeni ürün geldiğinde sehpayı çekmek işkence gibi geliyor, o yüzden zamanı gelince komplike olmayan basit bir stand düşünülebilir,

opera konusuna gelince; yanılıyorsam düzeltin, 704'e göre üst segment olabilir fakat dinlediğim müzik tarzı açısından seconda'nın beni tatmin etmeyeceğini düşünüyorum, vokal jazz, enstrümantal müzik dinlediğim kadar disco tarz müzik de dinliyorum, eğer kafamdaki o bas tonunu alamazsam müzik beni mutsuz ediyor ve dinlemiyorum, seconda'dan bu tonu alamayacağımı düşündüğüm için onu şefik hocama bıraktım, kimbilir; 704 benim sistemime uymaz @asefik'in sistemine uyarsa 704 kendilerine gidebilir ben de satılmamış olursa seconda'ya yönelirim, inşallah hafta sonu birçok şey şekillenecek

Operalar bas i derler toplar saatlerce dinlemede bas ağrısı yapmaz ama dediğiniz gibi bir bas driver eksik onda tatmin olmama ihtimaliniz cok yüksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlısı bakalım, 704 umduğum gibi çıkarsa hoparlör sayfasını uzun bir süre kapatacağım, sadece eldekilerle optimum verim almaya çalışacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: lufubu
    İyi günlerde sağlıkla dinleyin .
    teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Az önce Vincent 236 ile MA Rx8 leri deneme şansı buldum jazz,rock,r&b,classic tarzda 30a yakın parca dinledim.

Vincent 236 ile MA RX8 uyumu olmadı,kaya gibi öne cıkan basslar,midler geride,detay eksik ama yinede kapalı değil acık sert bir ses.

Enteresan olan volumdeki sınır noktası varcasına o noktadan itibaren her deneyişte vincentin hoyratlaşması,bunu Turushan arkadaşımızın evindede hissetmiştim.

Dali lektor 8 ile Vincent 236 daha uyumluymuş...Turushan arkadaşıma kendi doktorluk mesleği üzeri bilir,tavsiyem şu anki komponentleri başlangıc dozu kabul edip ilerleyen zamanlarda daha üst seviyelere cıkması

Merhaba,

Vincent ile RX6 ve RX8 uyumunun iyi olduğundan bahsedilir genellikle... Bahsettiğiniz Vincent SV236 ve RX8 uyumunun olmaması kullandığınız CD playerdan olmasın? Aynı ürünler bende de mevcut. İlk kullandığım Sony CD player dan Marantz CD5001 modeline geçtikten sonra bile ses çok daha dengeli oldu...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.